Ζόρο: «Ο διαιτητής μου ζήτησε συγγνώμη»

Ζόρο: «Ο διαιτητής μου ζήτησε συγγνώμη»

Ο Μαρκ Ζόρο υποστήριξε πως ο ρέφερι Στυλιάρας του ζήτησε συγγνώμη για την κίτρινη κάρτα που του έδειξε όταν ο αμυντικός του ΟΦΗ διέκοψε τον αγώνα με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη λόγω ρατσιστικών συνθημάτων.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μαρκ Ζόρο έκανε κάτι ανάλογο. Όταν αγωνιζόταν στη Μεσίνα της Ιταλίας είχε διακόψει αγώνα της ομάδας του επειδή δεχόταν ρατσιστική επίθεση από τους αντίπαλους οπαδούς. Το ίδιο έκανε και τώρα ο αμυντικός του ΟΦΗ στον αγώνα του «Κλεάνθης Βικελίδης», όντας έξαλλος με τη συμπεριφορά του κόσμου στις κερκίδες, με τον ρέφερι να του δείχνει κίτρινη κάρτα. Ο Ζόρο παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο «MaisFutebol» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε αυτό το περιστατικό λέγοντας ότι ο διαιτητής Στυλιάρας του ζήτησε συγγνώμη για την κάρτα.

«Γνωρίζουμε πως είναι το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο για να κάνουν άλλα πράγματα. Είναι κακόβουλα άτομα που δεν χρειάζεται να τους δίνω μεγάλη σημασία. Είναι η ίδια παλιά συμπεριφορά, κάνουν σαν τις μαϊμούδες. Δεν δίνω και μεγάλη σημασία όμως δεν μπορώ και να τις αγνοήσω», είπε χαρακτηριστικά ο Ζόρο για το περιστατικό και πρόσθεσε:

«Ήμουν πολύ νευριασμένος. Πήγα στον διαιτητή επειδή ο διαιτητής έπρεπε να γνωρίζει τι συνέβη, γιατί δεν ήταν πολύ καλό. Και εκεί έγινε μια… περιπλοκή. Ο διαιτητής δεν καταλάβαινε τι έγινε, δεν καταλάβαινε Αγγλικά. Ο αρχηγός της αντίπαλης ομάδας του έλεγε ότι κάνω καθυστερήσεις. Και μου έδειξε κίτρινη κάρτα. Στην συνέχεια ο διαιτητής αφού κατάλαβε τι έγινε, μου ζητούσε συγνώμη και μου είπε: “Συγνώμη, δεν κατάλαβα τι έγινε. Δεν θα σου δείξω δεύτερη κίτρινη κάρτα αν συμβεί τίποτα μέχρι το τέλος του αγώνα».

Για το τι του είπεο Σα Πίντο, υπογράμμισε: «Ο μίστερ μου είπε να μην δίνω σημασία σε τέτοιους ανθρώπους, είμαστε καλύτεροι από αυτούς και ότι είμαι ένας σπουδαίος άνθρωπος».

Ενώ για το αν έδωσε συνέχεια μέσα από το Facebook, σχολίασε: «Ποτέ δεν μπήκα στην διαδικασία να πάρω δραστικά μέτρα. Δεν το σκέφτομαι έξω από το γήπεδο. Κάποτε το σκεφτόμουν, τώρα πλέον όχι. Πρέπει να υπάρχουν νόμοι που να τιμωρούν τους ανθρώπους που έχουν αυτές τις συμπεριφορές. Η δική μου δουλειά είναι να παίζω ποδόσφαιρο».

Όσο για το γεγονός ότι είχε γίνει το ίδιο και στην Ιταλία, υποστήριξε: «Γιατί το γήπεδο δεν παίρνει μια κόκκινη κάρτα; Συνεχίζουν να συμβαίνουν τα ίδια, τόσα χρόνια μετά. Συμβαίνουν τόσες πολλές φορές. Στην Ιταλία το ίδιο, στην Αγγλία επίσης – υπάρχουν παντού διακρίσεις κατά των μαύρων ποδοσφαιριστών. Ήδη η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ προχώρησαν σε πιο αυστηρές ποινές για τον ρατσισμό. Αλλά, όλα αυτά δεν είναι αρκετά. Δεν έχει αλλάξει τίποτα από εκείνη την βραδιά με την Μεσίνα. Μετά από αυτό, συνέβησαν τόσα περιστατικά. Με τον Ετό, τον Μπαλοτέλι και με τόσους πολλούς παίκτες».

Στη συνέχεια, πρότεινε και τιμωρίες για τον ρατσισμό, λέγοντας: «Υπάρχουν πιο σκληρές τιμωρίες. Μπορεί μια ομάδα να μην αγωνιστεί στην έδρα της για 5 μήνες. Χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα. Όταν ένας ποδοσφαιριστής πάρει κόκκινη κάρτα τότε αποβάλλεται. Γιατί τα γήπεδα να μην παίρνουν μια κόκκινη κάρτα; Στην Πορτογαλία δεν αντιμετώπισα τέτοια φαινόμενα. Εξαρτάται και από τη νοοτροπία της χώρας, τους ανθρώπους που πάνε στα γήπεδα. Στην Πορτογαλία υπάρχουν πολλά διαφορετικά χρώματα ανθρώπων, μαύροι, λευκοί, “ανάμεικτοί”. Μπορεί η Μπενφίκα να μην μου φέρθηκε καλά αλλά έχω ωραίες αναμνήσεις από την ΠορτογαλίỨ.

Τέλος, για την εμπειρία του στον ΟΦΗ, σχολίασε: «Όταν ήρθε τα πράγματα ήταν δύσκολα, η ομάδα ήταν πολύ χαμηλά. Μετά που ο πρόεδρος συμφώνησε με τον Σα Πίντο άλλαξε πολλά η παρουσία του. Τον γνώριζα τον Σα Πίντο από την Πορτογαλία αλλά δεν είχα δουλέψει ποτέ μαζί του. Δουλεύει πολύ σοβαρά και είναι φοβερός επαγγελματίας. Τώρα παλεύουμε για μια θέση στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ μέσω του τελικού του κυπέλλου. Τα έχει πάει περίφημα”. Όσον αφορά το μέλλον του προσθέτει: “Κάνω καλό πρωτάθλημα. Μετά το τέλος του, θα δούμε. Έχω συμβόλαιο για δύο χρόνια ακόμα αλλά κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved