Στεφανίδης: «Ο Σκόρδας έχει γαντζωθεί στην καρέκλα»

Στεφανίδης: «Ο Σκόρδας έχει γαντζωθεί στην καρέκλα»

Στα άκρα φαίνεται να οδηγείται η κόντρα των… δυο διοικήσεων του Άρη

Αν και από την Κοινωνία Μελών του Άρη η διοίκηση του Λάμπρου Σκόρδα έχει παυθεί από την ΠΑΕ, ο ίδιος δεν έχει αποχωρήσει ακόμη προκαλώντας την έντονη αντίδραση της νέας διοίκησης υπό τον Παναγιώτη Στεφανίδη. Ο τελευταίος με συνέντευξή του επεσήμανε πως ο Σκόρδας έχει γαντζωθεί στην καρέκλα και για το καλό της ομάδας θα πρέπει να το πάρει απόφαση και να αποχωρήσει, ειδάλλως θα ακολουθηθεί η δικαστική οδός.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Στεφανίδη στη NOVA μέσω της οποίας βάλλει κατά του Σκόρδα:

Είστε ο εκλεγμένος νέος πρόεδρος του Άρη και αναλαμβάνετε καθήκοντα. Τα συναισθήματά σας;
«Έχω συναισθήματα οργής, διότι γα πρώτη φορά στην ιστορία της Κοινωνίας Μελών Άρη, μία απόφαση η οποία λαμβάνεται από τη γενική συνέλευση, δεν τηρείται. Και δεν τηρείται, διότι η σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ Άρης πατάει πάνω σε νομικά τερτίπια, παρ’ ότι δεν έχει τη αποδοχή του κόσμου, παρ’ ότι έχει αποτύχει πλήρως, στα πάντα και προσπαθεί με νομικούς τρόπους να γαντζωθεί στην καρέκλα. Τους ενδιαφέρει μόνο το τι θα κάνουν οι ίδιοι, αδιαφορώντας τελείως για το τι θέλει ο κόσμος, όπως αδιαφορούν τελείως για το καλό του Άρη».

Επειδή, λοιπόν, μπαίνουμε σε νομικά μονοπάτια, θα μας πείτε πως σκέφτεστε να αντιδράσετε στην τακτική του κ. Σκόρδα;
«Εμείς καλέσαμε τη διοίκηση του κ. Σκόρδα να υποβάλει την παραίτησή της και να διευκολύνει τις διαδικασίες για το καλό της ομάδας. Αν αγαπάνε την ομάδα, ας το κάνουνε, για να μη ζήσουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Διαφορετικά, είμαστε υποχρεωμένοι να κυνηγήσουμε μέσα από τις αίθουσες των δικαστηρίων να εφαρμοστεί η απόφαση της γενικής συνέλευσης».

Αν παρά ταύτα ο κ. Σκόρδας, επιμείνει;
«Κοιτάξτε, δεν ξέρουμε τι θα κάνει ο κ. Σκόρδας. Εμείς είναι η τελευταία φορά που μιλάμε δημοσίως και δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσουμε να δυναμιτίζουμε το κλίμα. Καλούμε τον κόσμο της ομάδας να μην υποκύψει στις προκλήσεις που θα δεχτεί και σε τυχόν προβοκάτσιες, όπως καλούμε τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της ομάδας μας να κάνουν το έργο τους. Αυτοί φοράνε τη φανέλα του Άρη, αυτοί οφείλουν να αγωνιστούνε για το καλό του Άρη. Δεν πρέπει να τους απασχολεί ποιος είναι και ποιος δεν είναι πρόεδρος, να κοιτάξουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, απαλλαγμένοι από τα διοικητικά προβλήματα και επίσης να μην τους ενδιαφέρει τι γίνεται στη διοίκηση της ΠΑΕ και να μην παίρνουνε θέση. Ας πετύχουν το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Εμείς έχουμε μια απόφαση γενικής συνέλευσης στα χέρια μας και από εδώ και πέρα για ό,τι συμβαίνει από εδώ και εμπρός, υπεύθυνος είναι ο κ. Σκόρδας και η διοίκησή του».

Γιατί πιστεύετε ότι πράττει κατ’ αυτόν τον τρόπο ο κ. Σκόρδας;
«Ρωτήστε τον ίδιο».

Σας βάζω σε μονοπάτια ψυχολόγου, όμως μήπως προς τα εκεί πάει η υπόθεση;
«Ο κ. Σκόρδας, προφανώς για δικούς του λόγους, θέλει να γαντζωθεί στην καρέκλα του προέδρου της ΠΑΕ Άρης. Κατά την δική μας εκτίμηση έχει αποτύχει στα πάντα και το μόνο που τον ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι το πώς θα είναι στην καρέκλα. Δεν ενδιαφέρεται για τον κόσμο, δεν ενδιαφέρεται για τις αντιδράσεις, δεν ενδιαφέρεται για το γεγονός πως η ομάδα έχει αποτύχει αγωνιστικά μέχρι τώρα, όπως δεν ενδιαφέρεται για το που θα καταλήξει η ομάδα, κάτι που φάνηκε στο ματς με τον Πλατανιά. Πήγαινε και έλεγε στους παίκτες "πέστε κάτω"! Ευτυχώς, λοιπόν, ο προπονητής και οι παίκτες δεν τον άκουσαν. Πραγματικά, δεν ξέρω για ποιους λόγους θέλει να μείνει ο κ. Σκόρδας. Ολ’ αυτά τα χρόνια, όταν δεν είναι στη διοίκηση, μονίμως, κάνει πόλεμο σ' αυτούς που είναι, κατηγορώντας τους ότι θέλουν να ρίξουν την ομάδα στη Β' και στη Γ'. Όλα όσα ακούγονται, κατά καιρούς, έχουν αποδειχθεί ψέματα και φήμες οι οποίες προσπαθούν να πλήξουν κάποιους ανθρώπους. Και ξέρετε, τα πρόσωπα στα οποία επικεντρώνει ο κ. Σκόρδας, είναι αυτά που φοβάται πως μπορούν να τον αντικαταστήσουν στην προεδρία. Γι αυτό και προσφάτως ανέφερε πως εγώ έχω κλείσει ΑΦΜ άλλης ομάδας, κάτι το οποίο είναι εντελώς ψευδές. Δεν ξέρω τι επιδιώκει. Αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να φύγει από τον Άρη, απαλλάσσοντάς τον από την παρουσία του».

Ξέρετε, στο ματς που έρχεται με τον ΟΦΗ, θα παρατηρηθεί το κωμικό φαινόμενο ο Άρης να έχει δύο διοικήσεις. Μία που έρχεται και μία που φεύγει.
«Αυτά στον κ. Σκόρδα. Αυτός ο άνθρωπος έχει γίνει πρόεδρος από πέρυσι, χωρίς απόφαση γενικής συνέλευσης. Επίσης, έγινε πρόεδρος τον Δεκέμβριο, χωρίς να υπάρχει καν τέτοιο θέμα στη γενική συνέλευση! Και τώρα, που προφανώς δεν τον βολεύει, ισχυρίζεται πως έχει μια δικαστική απόφαση και γαντζώνεται πάνω σ’ αυτή. Θα την πολεμήσουμε κι αυτή. Απλά, για εμάς είναι, πλέον, υπεύθυνος για ό,τι γίνει. Επαναλαμβάνω: Καλώ τον κόσμο να μην πέσει στην παγίδα των προκλήσεων και της προβοκάτσιας, να πάει στο γήπεδο να στηρίξει την ομάδα, διότι στο γήπεδο δεν πάμε ούτε για τον Στεφανίδη, ούτε για τον Σκόρδα, πάμε για τον Άρη».

Εφόσον, λοιπόν, το αποφασίσει το δικαστήριο και τηρηθεί η νομιμότητα, το πρώτο πράγμα που θα κάνετε μπαίνοντας στα γραφεία της ΠΑΕ ποιο είναι;
«Αξιοπρέπεια. Να αλλάξουμε αυτή την εικόνα. Με αυτή την εικόνα που έχει ο Άρης προς τα έξω, δημιουργεί μόνο εχθρούς. Δεν μπορεί να πηγαίνεις τελείως άοπλος και χωρίς εφόδια και να τα βάζεις με όλο τον κόσμο. Ναι, μπορεί να υπάρχει σύστημα και ολ’ αυτά που ακούγονται γενικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς όμως με τι πάμε να πολεμήσουμε; Έχουμε λεφτά; Με ποια εφόδια πάμε να κοντράρουμε τους πάντες; Είμαστε αδύναμοι οικονομικά, αγωνιστικά και την αδυναμία την έχουμε προκαλέσει μόνοι μας. Έχει να κάνει με τις κινήσεις του κ. Σκόρδα, όσο ήταν διοίκηση, με το να απαξιώνει τους πάντες, ακόμα και την ομάδα η οποία παρά ταύτα για να χάσει πρέπει να την αδικήσει η διαιτησία ή θα χάσει μ’ ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό ή θα πάρει τους βαθμούς στο τελευταίο λεπτό. Δεν την  πιστεύουμε εμείς οι ίδιοι γιατί κάποιοι μας βάζουν στο τρυπάκι ότι η ομάδα μας δεν αξίζει. Κάποιοι μας βάζουν συνέχεια στο κλίμα της διχόνοιας. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Αξιοπρέπεια, λοιπόν, ψηλά το κεφάλι για ν’ αποκτήσει ο Άρης ξανά τον σεβασμό».

Πηγή φωτογραφίας allaboutaris.gr

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TVΠελέ: Αναρρώνει στο νοσοκομείο
Πελέ: Αναρρώνει στο νοσοκομείο
Καιρός - Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά
Καιρός - Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (05/12)
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (05/12)
Μουντιάλ 2022: Ασιατικές δοκιμασίες για Βραζιλία και Κροατία - Το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Μουντιάλ 2022: Ασιατικές δοκιμασίες για Βραζιλία και Κροατία - Το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου