Το παρασκήνιο της αναίτιας επίθεσης στη Λεωφόρο

Το παρασκήνιο της αναίτιας επίθεσης στη Λεωφόρο

Απρόκλητη και αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε οπαδούς, κανένας έλεγχος της κατάστασης από την Αστυνομία και κωμικοτραγικές καταστάσεις συνέθεσαν το σκηνικό της έντασης έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Η λήξη του αγώνα των «πράσινων» με τον Εργοτέλη βρήκε τόσο την ομάδα όσο και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού σε έξαλλη κατάσταση με τον διαιτητή Δελφάκη. Περίπου 40 οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκεντρώθηκαν στην οδό Τσόχα και φώναζαν συνθήματα εναντίον του διαιτητή από την Αρκαδία. Τα ΜΑΤ παρατάχθηκαν, υπό το φόβο επεισοδίων, λίγα μέτρα πάνω από την είσοδο των αποδυτηρίων, στη μοναδική – ίσως – σωστή κίνηση που έκαναν όσοι είχαν την ευθύνη των επιχειρήσεων στη Λεωφόρο.

Η αρχή έγινε με κάποια μπουκάλια και με νερό που πετάχτηκαν, χωρίς καν να… φτάσουν στους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι λίγο αργότερα έκαναν αναίτια επίθεση προς τους οπαδούς. Οι συγκρούσεις ήταν σφοδρές, ο κόσμος εξαγριώθηκε κι ακολούθησε χάος. Φίλαθλοι που περνούσαν έξω από τη Λεωφόρο φώναζαν στα ΜΑΤ να σταματήσουν να χτυπούν με αγριότητα τους συμπλεκόμενους και την πλήρωσαν κι αυτοί, δακρυγόνα, πέτρες, μπουκάλια και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης συνέθεσαν το σκηνικό και η οδός Τσόχα έγινε πεδίο μάχης.

Το χειρότερο, όλων, όμως, δεν είχε ακολουθήσει καθώς με τα όσα ακολούθησαν φάνηκε πως δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός και καμία συναίσθηση της κατάστασης από την πλευρά της Αστυνομίας. Διότι αν υπήρχε, δεν θα επιτρεπόταν σε όργανο της τάξης να κομπάζει πως χτύπησε οπαδό στο κεφάλι και δεν θα του επιτρεπόταν να ανοίξει διάλογο με επικεφαλής των οπαδών που προσπαθούσαν να ηρεμήσουν περαιτέρω την κατάσταση. Αν υπήρχε ένα σαφές σχέδιο, δεν θα μπέρδευαν τα όργανα της τάξης τους άνδρες της Ασφάλειας, στους οποίους… αγρίεψαν και απαγόρευσαν – πρόσκαιρα βέβαια – τη διέλευση από το σημείο έξω από τα αποδυτήρια.

Αν υπήρχε συναίσθηση της κατάστασης, δεν θα παρατάσσονταν τα ΜΑΤ χωρίς προφανή λόγο μπροστά από τους οργανωμένους που έφυγαν από το σημείο της πρώτης – βίαιης συμπλοκής – και είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Παναθηναϊκού. Διότι έτσι, προκαλούνται και οι οπαδοί. Αν υπήρχε έλεγχος της κατάστασης, δεν θα γίνονταν προσαγωγές αδιακρίτως, μόνο και μόνο επειδή φαινόταν πως οι έχοντες την ευθύνη δεν ήξεραν τι να κάνουν και είχαν… χάσει τη μπάλα. Σε σημείο τέτοιο που να ζητήσουν την προσαγωγή δημοσιογράφων, κάτι που φυσικά δεν έγινε, επειδή προσπάθησαν να προσεγγίσουν το χώρο των συζητήσεων μεταξύ των επικεφαλής της αστυνομίας, των οργανωμένων και των ανθρώπων του Παναθηναϊκού.

Κωμικοτραγικές καταστάσεις που εκθέτουν απόλυτα όσους είχαν την ευθύνη για τη διεξαγωγή του αγώνα, με μοναδικό ευτύχημα το γεγονός ότι στη Λεωφόρο δεν θρηνήσαμε θύματα. Ευτυχώς που η πλειοψηφία των φιλάθλων διατήρησε την ψυχραιμία της και δεν… ποδοπατήθηκε έξω από τη Λεωφόρο, στην προσπάθεια να προστατευθούν μικρά παιδιά και οικογένειες. Ευτυχώς που οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού και κάποιοι νοήμονες ιθύνοντες της Αστυνομίας, που άνοιξαν την πόρτα της εισόδου των αποδυτηρίων και… φυγάδευσαν τον κόσμο μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Ευτυχώς…

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved