Φαΐσκα: «Η ασυνήθιστη συνάντηση στον Πλατανιά»

Φαΐσκα: «Η ασυνήθιστη συνάντηση στον Πλατανιά»

Καριέρα... αρθρογράφου ξεκινά ο Βάσκο Φαΐσκα του Πλατανιά, που εγκαινίασε τη στήλη του σε πορτογαλική ιστοσελίδα.

Ο 33χρονος μέσος θα αρθρογραφεί πλέον στο Maisfutebol, που δίνει βήμα σε Πορτογάλους παίκτες και προπονητές που αγωνίζονται στο εξωτερικό, και στο πρώτο του κείμενο συστήθηκε στους αναγνώστες και μοιράστηκε μια περίεργη ιστορία από τον Πλατανιά, όπου βρέθηκε να είναι συμπαίκτης με έναν συμπατριώτη του, τον Βάσκο Φερνάντες.

Αναλυτικά το πρώτο άρθρο του Φαΐσκα:

«Αρχικά θα ήθελα να συστηθώ, καθώς πιθανότατα λίγοι αναγνώστες έχουν ακολουθήσει την πορεία μου ως επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Αρκετοί δεν με ξέρουν, ενώ λίγοι γνωρίζουν για την καριέρα μου που σχεδόν ολόκληρη χτίζεται στο εξωτερικό, μακριά από τη μεγάλη σκηνή. Λέγομαι Βάσκο Φαΐσκα και είμαι ένας Πορτογάλος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, γεννημένος στη Λισσαβόνα, με καταγωγή Αλγκράβε. Αγαπώ τις ρίζες μου και έζησα στο Φάρο ως τα 16 μου χρόνια και είναι η πόλη μου.

Σήμερα στα 33 μου χρόνια (τα 16 ως ποδοσφαιριστής), βρίσκομαι στην Ελλάδα, στην Κρήτη και παίζω στον Πλατανιά, ομάδα που αγωνίζεται στη Super League.

Η ιστοσελίδα Maisfutebol που έδωσε μια πρόκληση, που αποδέχτηκα. Γιατί δέχτηκα; Όχι επειδή πιστεύω πως θα σας μαγέψω με τον γραπτό μου λόγο, αλλά κυρίως για δύο λόγους. Αρχικά, λόγω της άνευ όρων αγάπης μου για το ποδόσφαιρο και τη χαρά που μου δίνει να μιλάω γι’ αυτό, εκφράζοντας κάποιες ιδέες και οράματα γι’ αυτό που για μένα και για πολύ κόσμο είναι το πιο ωραίο άθλημα στον κόσμο. Δεύτερον, επειδή όντας ένας προνομιούχος παίκτης που βλέπει πίσω από τη σκηνή του κόσμου του ποδοσφαίρου, έχω κάποιες ενδιαφέρουσες και αστείες ιστορίες, που θεωρώ ότι μπορεί να ενδιαφέρουν τους αναγνώστες.

Στο τέλος του πρώτου μου άρθρου, θα σας πω κάτι περίεργο από την ελληνική μου περιπέτεια. Όπως λένε, ο κόσμος είναι μικρός και το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν αποτελεί εξαίρεση. Εδώ στον Πλατανιά στην Κρήτη, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Πορτογαλία, είχα την χαρά να συναντήσω τον καλό μου φίλο και συνάδελφο Βάσκο Φερνάντες.

Το περίεργο αυτής της συνάντησης ήταν για μένα το γεγονός ότι στα 1 χρόνια μου στην Ιταλία, δεν είχα ποτέ στην ομάδα μου άλλον Πορτογάλο. Εδώ βρήκα δύο, τον Βάσκο Φερνάντες και τον Εμίδιο Ραφαέλ, που τον Ιανουάριο έφυγαν για την Εστορίλ και τους εύχομαι καλή επιτυχία.

Αλλά το περίεργο είναι πως ο Βάσκο δεν είναι μόνο Πορτογάλος, αλλά και Αλγκάρβε όπως εγώ. Ζούσαμε σε απόσταση 10 χλμ, αλλά δεν γνωριζόμασταν. Είμαστε και οι δύο μέσοι και αποκαλούμασταν οι δύο Βάσκο Φ.

Σίγουρα είναι κάτι ασυνήθιστο, σε μια ελληνική ομάδα, όπως ο Πλατανιάς να παίζουν δύο παίκτες Αλγκάρβε με το όνομα Βάσκο...

Τα λέμε σύντομα
Βάσκο Φαΐσκα».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved