Ολυμπιακός: Έμπρακτη στήριξη στην Κεφαλονιά (video)

Ολυμπιακός: Έμπρακτη στήριξη στην Κεφαλονιά (video)

Πράξη έκανε η ΠΑΕ Ολυμπιακός τη στήριξή της στα παιδιά της Κεφαλονιάς, καθώς την Πέμπτη (20/2) αντιπροσωπεία έδωσε το «παρών» στο όμορφο νησί του Ιονίου που έχει πληγεί από τον Εγκέλαδο.

Με επικεφαλής τον Κριστιάν Καρεμπέ, σύμβουλο στρατηγικής της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ και συνοδεία του Γρηγόρη Γεωργάτου, γενικού αρχηγού των Ακαδημιών, του Κώστα Καραπαπά, υπεύθυνο επικοινωνίας, του Μιγκέλ Τόρες, που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών, του Βασίλη Τοκάκη, Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της Κατερίνα Μυλωνά, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και τον Βαγγέλη Μεσσάρη, Διευθυντή Προμηθειών, οι Πρωταθλητές Ελλάδας επισκέφτηκαν σχολεία της Κεφαλονιάς, προσφέροντας δώρα στα παιδιά.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου, Βαγγέλη Μαρινάκη, θα ενισχύσει με το ποσό των 500.000 ευρώ την ανασυγκρότηση των σχολείων που έχουν πληγεί.

Κατά την επίσκεψη στο νησί, ο Κριστάν Καρεμπέ ανέφερε: «Ήρθαμε εδώ εκ μέρους του κ. Μαρινάκη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είμαστε πολύ περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ, κοντά στον κόσμο και μπορούμε να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι τι έχει συμβεί. Χαιρόμαστε που μέσω του ποδοσφαίρου στηρίζουμε το νησί της Κεφαλλονιάς, καθώς, μπορεί να προερχόμαστε από τον χώρο του αθλητισμού, αλλά αναγνωρίζουμε τη σημασία του σχολείου και η μόρφωση είναι κι αυτή μία από τις αξίες του αθλητισμού. Συχνά, άλλωστε, μιλάμε για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο ως ένα εργαλείο μόρφωσης κι ένταξης στην κοινωνία.

Είναι σαφές ότι ο κ. Μαρινάκης θέλει να στηρίξει αυτό το νησί στο οποίο έχει και φίλους. Οι εικόνες των καταστροφών στο νησί μας προκαλούν θλίψη, αλλά σίγουρα είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και βοηθάμε. Άλλωστε, στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά και μέσω της εκπαίδευσης κι ελπίζουμε του χρόνου να μπορούμε να δούμε ότι οι προσπάθειές μας τους βοήθησαν κι άλλαξαν τη ζωή τους προς το καλύτερο. Ελπίζουμε η προσπάθειά μας να στεφθεί με την ίδια επιτυχία με την οποία σημειώνει και ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο, κατανοώντας τη σημασία της μόρφωσης».

Από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Γεωργάτος υποστήριξε: «Ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια σπεύδει σε όλα τα μέρη της Ελλάδος να βοηθήσει ανθρώπους που περνούν δύσκολες καταστάσεις και το έχουν ανάγκη. Εγώ σαν Κεφαλλονίτης θα ήθελα να πω δυο σημαντικά πράγματα για την πατρίδα μου: ο Πρόεδρός μας ξέρετε ότι είναι πολύ ευαίσθητος σε αυτά τα θέματα και δεν προχωρά σε αυτές τις πράξεις για να ακούσει “ευχαριστώ”, αλλά το κάνει γιατί το αισθάνεται. Θέλω να γνωρίζουν όλοι οι Κεφαλλονίτες κι όλος ο κόσμος ότι θα πρέπει να τον ευχαριστούμε, όχι μόνο για την οικονομική ενίσχυση, αλλά για τον χαρακτήρα του. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο άνθρωπο, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα όσους είναι κοντά του κι αποτελεί πρότυπο ανθρώπου που ηγείται μίας τόσο μεγάλης ομάδας. Είναι καθημερινά δίπλα στα προβλήματα του κόσμου.

Ως Κεφαλλονίτης κι εγώ όταν άκουσα για τη βοήθεια του κ. Μαρινάκη και του Ολυμπιακού προς την Κεφαλονιά, ανατρίχιασα, γιατί καταλαβαίνω ότι αυτός ο άνθρωπος που γνώρισα ως Πρόεδρο είναι ακριβώς αυτός που πίστευα, όπως αποδεικνύει με τις πράξεις του κι αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Ακόμα, ο Κώστας Καραπαπάς, τόνισε: «Ο Ολυμπιακός έχει αναλάβει το κόστος ενός πολύ μεγάλου μέρους της ανακατασκευής, καθώς, όπως μπορείτε να δείτε, οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες. Ελπίζουμε ότι πραγματικά αυτή η προσφορά που γίνεται από τον Ολυμπιακό και από τον Πρόεδρο, τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, θα προσφέρει μία καλύτερη καθημερινότητα στους μαθητές που βρίσκονται εδώ. Σήμερα η μέρα τους έχει αλλάξει, είναι χαρούμενοι και χαμογελαστοί. Με τη φύση δεν μπορεί να τα βάλει κανένας, αλλά εμείς ελπίζουμε να συνεχίσουν να είναι καλύτεροι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε γι’ αυτό, όχι μόνο εδώ στη Κεφαλονιά, αλλά παντού.

Ο Ολυμπιακός αναπτύσσει καθημερινά και συνεχώς την κοινωνική του δράση. Δεν είναι μόνο η συμφωνία με τη UNICEF που θα δώσει εμβόλια σε 50.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα. Είναι και όλα τα μέρη της Ελλάδας που μας έχουν ανάγκη και βλέπουν ότι ο Ολυμπιακός, ως ένας μεγάλος οργανισμός, επιστρέφει την τεράστια αγάπη που δέχεται από τον κόσμο… και πάλι πίσω στον κόσμο! Ειδικά απέναντι στα παιδιά, είναι λογικό να είμαστε ακόμα πιο ευαισθητοποιημένοι.

Επειδή μία κατασκευή σχολείου δεν μπορεί να γίνει προφανώς από μια ποδοσφαιρική ομάδα, αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός είναι να προσφέρει ένα ποσό για την ανακατασκευή των κτηρίων κι ελπίζω όλοι όσοι θα εμπλακούν σε αυτή τη διαδικασία, να τρέξουν αντίστοιχα, ώστε να γίνει αυτό το έργο πραγματικότητα και σύντομα τα παιδιά να είναι μέσα σε ένα ασφαλές, καινούριο και ανακατασκευασμένο σχολείο. Είναι πολύ σημαντικά για όλους μας αυτά τα παιδιά που βλέπετε εδώ με τις κόκκινες φόρμες και το σήμα του Ολυμπιακού, που είμαι βέβαιος ότι κάποια από αυτά μπορεί να υποστηρίζουν άλλες ομάδες. Αυτό εμάς δεν μας ενδιαφέρει, μας ενδιαφέρει να δείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε για όλα τα παιδιά της Ελλάδας κι αυτό κάνουμε καθημερινά και θα συνεχίσουμε να κάνουμε και με το Olympiacos Foundation και με όλες τις άλλες δράσεις που δεν σταματάνε 365 ημέρες τον χρόνο. Είμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη. Αυτό που ο κ. Μαρινάκης αποφάσισε να γίνει εδώ είναι κάτι που καταλαβαίνουμε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία και για τους ανθρώπους αυτής της περιοχής. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν δοκιμάζονται οι άνθρωποι, θέλουν να γνωρίζουν ότι όλο και περισσότεροι είμαστε δίπλα τους. Κι εμείς ως Ολυμπιακός είμαστε σίγουρα!».

Τέλος, ο Βασίλης Τοκάκης, Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης: «Ο Πρόεδρός μας, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός έδειξαν έμπρακτα από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον τους για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και για το νησί. Η προσφορά και η αλληλεγγύη είναι έννοιες απολύτως συνδεδεμένες με την ιστορία του Ολυμπιακού. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Ολυμπιακός βρίσκεται παντού. Η κοινωνική του δραστηριότητα είναι συνεχής, είναι καθημερινή. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να μοιράσουμε δώρα και χαρά ως ηθική συμπαράσταση στους κατοίκους της Κεφαλονιάς για τις δύσκολες στιγμές που περνάνε. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος τόσο εντός, όσο κι εκτός γηπέδων. Όπως γνωρίζετε, η ομάδα μας έχει μία μεγάλη συνεργασία με τη UNICEF προκειμένου να εμβολιάσει 50 χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα και τον κόσμο κι έχει καθημερινή φιλανθρωπική δράση. Πριν από έναν μήνα, η αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού βρέθηκε στην Ψέριμο, όπου οι παίκτες μας έδωσαν χρήματα από τα πριμ τους για την αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή αυτή που έχει πληγεί από τις πλημμύρες, αποδεικνύοντας ότι ο Ολυμπιακός είναι και θα είναι παντού. Γιατί ο Ολυμπιακός έγινε Θρύλος σε πολύ δύσκολες στιγμές και ο Ολυμπιακός είναι δίπλα στην ελληνική κοινωνία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Δείτε το βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον προσωπικό λογαριασμό στο youtube από την επίσκεψη στην Κεφαλονιά...

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Ολυμπιακός: Έμπρακτη στήριξη στην Κεφαλονιά (video)



Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved