Οι δύο τους στο τιμόνι!

Οι δύο τους στο τιμόνι!

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης αποκαλύπτει στο Onsports τις σκέψεις για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό, με τη «διαρχία» Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλου.

Προ σημαντικών εξελίξεων βρίσκεται ήδη ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός και όλα οδηγούν σε δίδυμο κορυφής αποτελούμενο από Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλο, με τον Αδαμάντιο Πολέμη να αποτελεί το ερωτηματικό για το αν θα αποτελέσει τον τρίτο πόλο, στη νέα σελίδα που θα ανοίξει, στην ηγεσία της πράσινης ΠΑΕ.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του συνεργάτη του Οnsports Κώστα Μανωλιουδάκη, στην εφημερίδα Goal News, Βαρδινογιάννης και Γιαννακόπουλος θα αποτελέσουν μια ισχυρή "διαρχία" στον Παναθηναϊκό του άμεσου μέλλοντος.

Όπως τονίζεται, θα παίξουν... μπάλα οι δύο παραδοσιακές οικογένειες του "τριφυλλιού", αφού στην παρούσα φάση καμία άλλη λύση στο ορίζοντα, με εξαίρεση τη "ζεστασιά" που δείχνει ο Αδαμάντιος Πολέμης, δεν φαίνεται ικανή να μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλότατες απαιτήσεις της επόμενης μέρας.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει και όποτε του δίνεται η ευκαιρία το επαναλαμβάνει, ότι επιθυμία του είναι να λειτουργεί ως μέτοχος του 30%. Τούτο βέβαια δεν σημαίνει ότι και με αυτό το ποσοστό ή και ακόμα μικρότερο, αν αλλάξουν οι συσχετισμοί θα πάψει να αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς, αν όχι το σημαντικότερο πόλο δύναμης στην ηγεσία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με σημαντική παρουσία και στη λήψη των σημαντικών αποφάσεων για το μέλλον της ομάδας.

Η πικρία του για όσα προηγήθηκαν είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο, όμως από τη στιγμή που βρει τους συμπαραστάτες που θα δείξουν ότι λειτουργούν με μόνο όφελος το καλό της ομάδας, τότε δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Τζίγκερ να "ζεσταθεί" ξανά και μαζί με τους αδερφούς Γιαννακόπουλους να αναλάβουν το πλήρες τρέξιμο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σε μια εποχή όπου είναι σαφείς και δεδομένες οι δυσκολίες που έχουν προκύψει.

Με δεδομένη και τη στάση του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει πως καμία διάθεση δεν έχει για να εμπλακεί ξανά με τον Παναθηναϊκό, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο, όλα δείχνουν ότι θα αρκεστεί -στην καλύτερη των περιπτώσεων- να αναλάβει την κάλυψη του μεριδίου που του αναλογεί στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Όσο για τον Νικόλα Πατέρα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Goal News: "Α)επειδή τον “πρόδωσε” ο Βγενόπουλος (με τον οποίο συνδέθηκε περισσότερο από κάθε άλλον μέτοχο στο διάστημα της θητείας του στα διοικητικά του συλλόγου) με την... άτακτη υποχώρησή του από το διοικητικό-μετοχικό προσκήνιο στα μέσα της φετινής χρονιάς, είτε: Β) επειδή απογοητεύτηκε από τον “εκ των έσω πόλεμο”, έχει αποφασίσει να βάλει οριστικά τελεία στο κεφάλαιο Παναθηναϊκός, όπως σας αποκαλύψαμε χθες".

Στο ίδιο ρεπορτάζ καταγράφεται και η μέχρι τώρα στάση των αδερφών Γιαννακόπουλων, οι οποίοι κατ' επανάληψη έχουν ξεκαθαρίσει πως ήταν, είναι και θα παραμείνουν οικονομικά ενεργοί και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Με δεδομένη και τη -σε μεγάλο ποσοστό- ταύτιση απόψεων που υπάρχει με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, δεν φαίνεται ότι θα αργήσει η στιγμή που θα εισακουστεί ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος έχει εντοπίσει μέρος του προβλήματος της πολυμετοχικότητας, στο ότι "λαλούσαν πολλοί κοκόροι"...

Έτσι και εφόσον δεν υπάρξει κάποια θεαματική ανατροπή είναι κάτι παραπάνω από ορατό το ενδεχόμενο συνύπαρξης και συνεργασίας στη λήψη αποφάσεων του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο, με τις εξελίξεις να αναμένονται σχετικά σύντομα...

Όσο για τη στάση που θα τηρήσει ο Αδαμάντιος Πολέμης, θα πρέπει στην παρούσα φάση να κρατήσουμε την έντονη διάθεσή του να προσφέρει ως "υπερκομματικός", όπως χαρακτηρίζεται στο δημοσίευμα του Goal, χωρίς κανείς να γνωρίζει αν είναι διαθέσιμος να μπει ως τρίτος πόλος στην ηγετική ομάδα που μπορεί να δημιουργήσουν Βαρδινογιάννης - Γιαννακόπουλοι, ή αν θα επιλέξει να αποχωρήσει από το προσκήνιο.

Κλείνοντας, δεδομένο είναι πως για ένα εύλογο χρονικό διάστημα που ίσως φτάσει και ως το τέλος των Play Off να μην προκύψει καμία απολύτως αλλαγή στους συσχετισμούς των μετοχικών ισορροπιών. Αλλά ούτε και στη διοικητική δομή της ΠΑΕ, με τον Δημήτρη Γόντικα να διατηρεί το τιμόνι και να επιχειρεί με κατάλληλες ενέργειες, όπως χειρίστηκε την υπόθεση Βύντρα, να βρει λύσεις και σε άλλα "καυτά" προβλήματα.

Και όπως αναφέρει ο Κώστας Μανωλιουδάκης, ο Γόντικας είναι αυτός που έχει αναλάβει και θα τρέξει το βαρύ φορτίων των περικοπών, που ως ένα σημείο αναμένονται σημαντικές, αφού πρέπει πλέον και οι ελληνικές ομάδες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η εφαρμογή του Financial Fair Play της UEFA και στη Super League...



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved