Χριστοφορίδης: «Έχουμε ακόμη μια βδομάδα αγώνα»

Χριστοφορίδης: «Έχουμε ακόμη μια βδομάδα αγώνα»

Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη στην προσπάθεια του Άρη να υπαχθεί στο άρθρο 99, όπως ξεκαθάρισε ο Σπύρος Χριστοφορίδης.

Ο εκ των νομικών της ΠΑΕ που χειρίζονται την υπόθεση μίλησε στην κάμερα της Nova για το τι πρέπει ακόμη να γίνει για να έχει αίσιο τέλος η υπόθεση για τους «κίτρινους», μία μέρα μετά την εκδίκαση, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χριστοφορίδη:

-Πως πήγαν τα πράγματα στο δικαστήριο;

«Ζήσαμε την πιο μεγάλη στιγμή αυτής της διαδικασίας, μέχρι την επόμενη, όπως έχει πει κι ο Γκάλης! Και η πιο μεγάλη στιγμή θα είναι η έκδοση της απόφασης που επιθυμούμε. Ηταν μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Εξετάστηκαν χωρίς διακοπή και ο κ. Χατζηπεντσίδης, εκ μέρους του λογιστηρίου του Αρη, αλλά και υπό την ιδιότητά τους, ως διάδικοι, επί της ουσίας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Ηλιάδης και ο πρόεδρος της ΚΜΑ, κ. Στεφανίδης. Δηλαδή, εξετάστηκαν τρεις άνθρωποι από την οικογένεια του Αρη. Η δίκη, εστιάστηκε, ως επί το πλείστον, στο αν υπάρχει ζωή στον Αρη, είτε με επενδυτή, είτε χωρίς επενδυτή, προσπαθώντας να πείσουμε το δικαστήριο πως η ΠΑΕ έχει μπει σε ορθολογικά πλαίσια, όντας βιώσιμη, καθώς έχει γίνει συμμάζεμα στο μαγαζί. Οι πληρωμές γίνονται στην ώρα τους, είτε αφορά τις ρυθμίσεις, είτε αφορούν τις τρέχουσες υποχρεώσεις, μετά τις 17 Μαίου που άνοιξε η διαδικασία του 99. Βέβαια, τονίστηκε πως η εισροή χρήματος, μετά την αύξηση του ΜΚ, σίγουρα θα καλυτερεύσει τα πράγματα. Διότι, το ζεστό χρήμα ανοίγει άλλους ορίζοντες».

-Η απόφαση θα βγει σε δύο μήνες;

«Κατά κανόνα οι αποφάσεις, σε αυτό το στάδιο, δεν αργούν πολύ. Με δεδομένη τη διακοπή των Χριστουγέννων, είναι πιθανό να βγει στις αρχές του νέου έτους. Χωρίς, βέβαια, να γίνει κάποια έκπληξη και να εκδοθεί νωρίτερα. Το ζητούμενο όμως δεν είναι το πότε θα βγει η απόφαση, αλλά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και από εκεί κι έπειτα οι επιμέρους λεπτομέρειες, δηλαδή το πότε θα θεωρηθεί, πότε θα ξεκινήσουν οι προθεσμίες για τις δόσεις, διότι ζητάμε μια τρίμηνη παράταση και σε κάθε περίπτωση είναι ζητούμενο το αν θα προκύψουν χρήματα, μέσω της ΑΜΚ. Είναι κάτι που και την εικόνα της ομάδας θα ενισχύσουν στο δικαστήριο ,αλλά και θα κάνει τον Αρη περισσότερο ανταγωνιστικό».

-Εσείς οι δικηγόροι δεν λέτε πολλά πριν την έκδοση μιας απόφασης, ωστόσο θέλουμε μια εκτίμησή σας...

«Κοιτάξτε, ο Αρης είναι κοινωνικό γεγονός! Είναι μέγεθος για την πόλη και κομμάτι του πολιτισμού της. Επιπλέον, η χρονική συγκυρία είναι ιστορική. Ο σοφός ποιητής, Αλκης Αλκαίος, είχε γράψει πως ''η ανάγκη γίνεται ιστορία, πως η ιστορία γίνεται σιωπή''. Είναι καλό να τηρήσουμε στάση αναμονής, να μη πετάμε στα σύννεφα, να είμαστε ρεαλιστές και ας ελπίσουμε οι δικαστές να δούνε με συμπάθεια την προσπάθεια και την αγωνία ενός λαού και των διοικήσεων που τρέχουν το 99 από τις 20 Δεκεμβρίου ως και σήμερα».

-Δεν συμμερίζεστε, λοιπόν, αυτούς που εκφράζουν αισιοδοξία, λέγοντας πως η υπόθεση του 99 για τον Αρη είναι άχαστη;

«Καταρχήν, καμία υπόθεση δεν είναι άχαστη! Εγώ είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου, γιατί θεωρώ πως μαζί με τους συναδέλφους μου που χειριζόμαστε την υπόθεση απ’ τον Σεπτέμβριο του 2012, κάναμε ότι μπορούσαμε για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κι ας μη ξεχνάμε πως μιλάμε για μια διαδικασία η οποία είναι υψηλού κινδύνου. Δεν μιλάμε για μια αναγνώριση διαθήκης, αλλά για μια εκπλήρωση συμφωνίας σε μια ομάδα που έχει χρέη και στην παρούσα φάση δεν έχει τα τρελά έσοδα των 13 εκατομμυρίων που είχε το 2009 με τις μεταγραφές αεροδρομίου. Από την άλλη είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, διότι αν οι δικαστές είχα πάρει την απόφαση να μας ''τελειώσουν'', δεν κρατούσε η εκδίκαση κοντά 1,5 ώρα, αλλά θα ολοκληρωνόταν στα 10 λεπτά και ούτε ο Ηλιάδης θα εξεταζόταν, ούτε ο Στεφανίδης. Εχουμε την προθεσμία μέχρι την Παρασκευή να κατατεθούν είτε χρήματα, είτε δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επιφανείς παράγοντες ή από ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι οποίες θα ενισχύσουν τη θέση μας, ως προς το πλάνο βιωσιμότητας της ομάδας. Εχουμε ακόμα μια εβδομάδα αγώνα».

Άρσεναλ: Έκπληξη με Ενρίκε
Άρσεναλ: Έκπληξη με Ενρίκε
Η Euroleague δεν καταβάλει 670.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό!
Η Euroleague δεν καταβάλει 670.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό!
Champions League: Πρόωρος τελικός για Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης
Champions League: Πρόωρος τελικός για Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης
Survivor 2: Η απόφαση που «θάβει» όλα τα spoilers και τις διαρροές για ασυλία και αποχώρηση
Survivor 2: Η απόφαση που «θάβει» όλα τα spoilers και τις διαρροές για ασυλία και αποχώρηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης