Τσακίρης: «Όφελος δικό μου και του Πανιωνίου το Απήλιον»
SHARE

Τσακίρης: «Όφελος δικό μου και του Πανιωνίου το Απήλιον»

Ενήμερη καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του Κωνσταντίνου Τσακίρη με τον Γιάννη Αλαφούζο για την παραχώρηση του «Απήλιον», ήταν η διοίκηση του Πανιωνίου, σύμφωνα με τον πρώην μεγαλομέτοχο της ομάδας.

Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Επίκαιρα», η οποία θα κυκλοφορήσει το Σάββατο (28/9) και εξήγησε λεπτομερώς την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και την… αγωνία των διοικούντων τον Ιστορικό για το προπονητικό κέντρο.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του πρώην προέδρου της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ:

Κύριε Τσακίρη, όταν είχε πωληθεί το προπονητικό κέντρο «Απήλιον» στον Παναθηναϊκό, είχε ξεσπάσει μεγάλος θόρυβος ανάμεσα στους φιλάθλους του Πανιωνίου. Μας είχατε δηλώσει τότε ότι θα τοποθετηθείτε για το θέμα αυτό μετά το καλοκαίρι. Θα θέλαμε να μας πείτε λοιπόν τι ακριβώς συνέβη...

«Να τα πάρουμε απ’ την αρχή. Είμαστε στις 23-24 Μαΐου 2013. Εγώ απουσίαζα στις ΗΠΑ για επαγγελματικούς λόγους. Επικοινώνησε μαζί μου κάποιος μεσάζοντας, το όνομα του οποίου δεν έχει καμία σημασία γιατί δεν είναι από τον χώρο του Πανιωνίου, ο οποίος με πληροφόρησε πως υπάρχει ενδιαφέρον από τον ΠΑΟ και τον κ. Αλαφούζο να αγοράσει ή να ενοικιάσει το «Απήλιον». Αμέσως κανόνισα συνάντηση την Κυριακή 26 Μαΐου στο σπίτι μου καλώντας όλο το Δ.Σ. του Πανιωνίου να είναι παρόντες. Ζήτησα μάλιστα να εκπροσωπηθούν όλες οι πλευρές, γιατί εκείνη την εποχή είχαν γίνει εκλογές στον Πανιώνιο. Να είναι δηλαδή όλες οι πλευρές και παρατάξεις. Αυτοί που θα αναλάμβαναν την ομάδα. Από μεριάς δικιάς μου ήμουν εγώ με τον Γιώργο Ζερβακάκο, ενώ από τον Πανιώνιο παρόντες ήταν οι: Τσάβαλος, Γκλεζάκος, Καμπανόπουλος, Μισαηλίδης, Αβραντίνης και Τζιλαλίδης».

Τι ειπώθηκε σε αυτή τη συνάντηση στο σπίτι σας;

«Ανέφερα στους παρευρισκόμενους ότι υπάρχει το ενδιαφέρον του ΠΑΟ, ότι δεν έχω μιλήσει ακόμα και αν συμφωνούνε και εκείνοι από μεριάς Πανιωνίου να το πουλήσουμε. Τους είπα επίσης ότι επειδή υπήρχε συμβόλαιο με τον Πανιώνιο, να συμφωνήσουμε ένα συγκεκριμένο ποσοστό επί της πώλησης, πολύ γενναιόδωρο για την ομάδα και πως θα προχωρήσουμε μαζί τις διαπραγματεύσεις. Βάλαμε κάποια μίνιμουμ ποσά, τους είπα πως ήταν πεποίθηση μου ότι μπορούμε να πετύχουμε τη διαπραγμάτευση θετικά για τον Πανιώνιο. Όσα δηλαδή περισσότερα συμφωνούσα με τον Αλαφούζο, τόσα περισσότερα θα έπαιρνε ο Πανιώνιος. Επίσης ο Πανιώνιος θα έπαιρνε το ποσοστό του άμεσα ως προκαταβολή και εγώ σε 10 χρόνια.

Αφού συμφωνήσαμε σε όλα, επικοινωνήσαμε με τον μεσάζοντα και του ζητήσαμε να συναντηθούμε με την πλευρά Αλαφούζου την επομένη, δηλαδή τη Δευτέρα 27 Μαΐου. Μόλις φιξάραμε τη συνάντηση, ζήτησα από τους παρευρισκόμενους να έρθουν 2 άτομα τουλάχιστον μαζί μου, για να υπάρχει εκπροσώπηση του Πανιωνίου και ενημέρωση για τα όσα θα ειπωθούν. Ορίστηκαν να είναι παρόντες ο κ. Τσάβαλος και ο κ. Γκλεζάκος».

Δεν υπήρχε καμία επιφύλαξη από μεριάς Πανιωνίου για την όλη υπόθεση;

«Εκφράστηκε ανησυχία για το που θα μεταφερθεί η ομάδα, που θα κάνει προπονήσεις και μου ζήτησαν αν μπορούσα να βοηθήσω την κατασκευή ενός νέου προπονητικού κέντρου για την ομάδα. Με δεδομένο ότι μιλάμε για 2 οικόπεδα, δηλαδή το 40 στρεμμάτων υφιστάμενο προπονητικό και ένα χωράφι 50 τετραγωνικών, περίπου 200 μέτρα δίπλα, που είναι αναξιοποίητο, πρότεινα στη διοίκηση του Πανιωνίου να τους παραχωρήσω 20 περίπου στρέμματα από αυτό, καθότι είχα την πεποίθηση πως ο ΠΑΟ θα ήθελε μόνο το «Απήλιον» και όχι το παρακείμενο χωράφι. Πρότεινα λοιπόν να παραχωρήσω στον Πανιώνιο τα 20 αυτά στρέμματα για 20 χρόνια δωρεάν χωρίς κανένα ενοίκιο, έτσι ώστε να κατασκευαστούν εκεί κάποιες εγκαταστάσεις χωρίς πολλά έξοδα συντήρησης που να εξυπηρετούν τις προπονήσεις της ομάδας».

Τι απάντησαν οι διοικούντες του Πανιωνίου γι’ αυτή την πρόταση σας;

«Αρχικά ήταν θετικοί, αλλά εν συνεχεία μου τέθηκε το ερώτημα από τους παρευρισκόμενους, τι θα γίνει αν ο ΠΑΟ ενδιαφερθεί και για το παρακείμενο χωράφι».

Και ποια ήταν η απάντηση σας σε αυτό το ερώτημα;

«Τους είπα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το δώσω, αφού το παραχωρώ στον Πανιώνιο και αυτό δεν αλλάζει, ούτε πρόκειται να το διαπραγματευτώ. Παρ’ όλα αυτά, μετά από διαβουλεύσεις που είχαν μεταξύ τους, μου είπαν ότι δεν το επιθυμούν και πως αν μπορώ να δώσω και αυτό στον ΠΑΟ, εξασφαλίζοντας ένα επιπλέον ποσό για τον Πανιώνιο. Δέχθηκα την εισήγηση τους, παρά το γεγονός ότι για το παρακείμενο οικόπεδο δεν υπήρχε καμία απολύτως σχέση με τον Πανιώνιο, ούτε φυσικά συμβόλαιο…»

Τι συνέβη μετά; Προχώρησαν οι επαφές με την μεριά Αλαφούζου;

«Την επόμενη ημέρα, τη Δευτέρα 27 Μαΐου, συναντηθήκαμε με τον μεσάζοντα, παρόντος των Τσάβαλου και Γκλεζάκου. Ενημερωθήκαμε ότι η πλευρά του ΠΑΟ ενδιαφέρεται τελικά και για τα 2 οικόπεδα. Συμφωνήσαμε από κοινού, ο Πανιώνιος να πάρει από το «Απήλιον» 775.000 ευρώ και από το παρακείμενο οικόπεδο θα του έδινα εγώ 125.000 ευρώ. Δηλαδή ο Πανιώνιος από την πώληση αυτή θα έπαιρνε 900.000 Ευρώ συνολικά. Ξεκαθάρισα από την αρχή ότι το ποσοστό του Πανιωνίου θα πληρωθεί ως προκαταβολή, δηλαδή ο Πανιώνιος θα εισέπραττε πρώτος και μετά εγώ. Και όντως μέχρι σήμερα ότι πληρωμές έχουν γίνει, έχουν πάει αποκλειστικά στον Πανιώνιο».

Τι απάντησε ο Παναθηναϊκός για την πρόταση αυτή;

«Λίγο μετά τη συνάντηση μας, μου ζητήθηκε να συναντηθώ κατ’ ιδίαν με τον κ. Αλαφούζο, για να κλείσουμε τη συμφωνία. Ενημέρωσα αμέσως τη διοίκηση του Πανιωνίου και τους πρότεινα σε αυτή τη συνάντηση να πάω μόνος μου, αφού πλέον είχαμε προχωρήσει το θέμα των διαπραγματεύσεων και έμενε μόνο η κατ’ ιδίαν συνάντηση. Τους ζήτησα επίσης να μου δώσουν εξουσιοδότηση για ένα μίνιμουμ ποσοστό που θα έπαιρνε ο Πανιώνιος, έτσι ώστε να έχω κάποια βάση διαπραγμάτευσης και πως αν χρειαστεί να πέσω κάτω από αυτό το ποσό όφειλα να τους ενημερώσω και να έχω τη σύμφωνη γνώμη τους. Σε περίπτωση που πετύχαινα πάνω από αυτό το ποσό, μου είπαν ότι ήμουν ελεύθερος να το κάνω. Την επόμενη μέρα βέβαια, ο κ. Αλαφούζος δέχθηκε την πρόταση μας όπως ήταν, χωρίς διαπραγματεύσεις και έτσι δεν χρειάστηκε. Υπεγράφησαν τα συμβόλαια, έγινε η συμφωνία και προχωρήσαμε στην πώληση του Απήλιον».

Ο Πανιώνιος τι έχει εισπράξει μέχρι σήμερα;

«Μέχρι αυτή τη στιγμή ο Πανιώνιος έχει βάλει στο ταμείο του 580.000 ευρώ, μέχρι τέλος του Σεπτεμβρίου θα πάρει άλλα 195.000 ευρώ, ενώ τέλος του έτους θα εισπράξει και τα υπόλοιπα 125.000 από το δεύτερο οικόπεδο».

Ακούστηκαν πάρα πολλά την εποχή της αγοροπωλησίας αυτής. Η γνώμη σας είναι ότι ο Πανιώνιος ωφελήθηκε ή ζημιώθηκε;

«Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα, πρέπει κάποιος να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης. Πρέπει κατ΄ αρχάς να λάβουμε υπ’ όψη ότι αμέσως μετά τη συμφωνία και πριν την καταβολή της πρώτης δόσης των 200.000 ευρώ στις αρχές Αυγούστου, ο Πανιώνιος εξασφάλισε φορολογική ενημερότητα για να συμμετάσχει στο φετινό πρωτάθλημα. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της ομάδας ο κ. Τσάβαλος με πήρε τηλέφωνο, μόλις εισέπραξε αυτά τα χρήματα και μου είπε ότι χάρη σε εμένα συμμετέχει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Βέβαια όταν του ζήτησα να το δηλώσει αυτό δημόσια, έτσι ώστε να μπορώ να πάω στο γήπεδο σαν άνθρωπος, μου είπε ότι αυτό δεν μπορεί να το κάνει γιατί θα έχει πρόβλημα με τους φιλάθλους…»

Αυτά που μας λέτε, αναιρούν πλήρως τα όσα κυκλοφορήσαν το καλοκαίρι από μεριάς διοίκησης Πανιωνίου, ότι δηλαδή «κρεμάσατε την ομάδα», ότι «αιφνιδιάσατε τη διοίκηση», ότι «πουλήσατε τον Πανιώνιο για όφελος σας» και άλλα πολλά, τα οποία προκάλεσαν τη μήνι των φιλάθλων…

«Μα, περίπου ένα χρόνο, δεν γυρνούσαν οι ίδιοι στα στέκια και διέδιδαν ότι τους έχει γονατίσει το κόστος στο προπονητικό, ότι είναι αιμορραγία για τον σύλλογο, ότι δεν μπορούν να αναπνεύσουν οικονομικά και πολλά άλλα παρόμοια; Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι της διοίκησης, από την αρχή που τους ενημέρωσα για την πρόταση Αλαφούζου ήταν πλήρως συνεργάσιμοι και επιθυμούσαν διακαώς να πραγματοποιηθεί αυτή η πώληση».

Το κλίμα δηλαδή ήταν ότι οι διοικούντες τον Πανιώνιο ήθελαν να «ξεφορτωθούν» αυτό το βαρύ φορτίο, αυτόν τον οικονομικό «μπελά» που είχαν στο κεφάλι τους και λεγόταν Απήλιον;

«Ακριβώς όπως τα λέτε. Μάλιστα στην αρχική ενημερωτική συνάντηση στο σπίτι μου, δέχθηκαν αμέσως και ομόφωνα να πουληθεί το «Απήλιον». Χωρίς καμία αντίρρηση. Και αυτό είναι απολύτως λογικό. Έτσι όπως είχε φτιαχτεί το προπονητικό, είναι για ομάδες με πολύ μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες από τον Πανιώνιο. Είχε και πολύ μεγάλο κόστος συντήρησης».

Στη Νέα Σμύρνη όμως ακούστηκε πως κάποια στιγμή, πριν φθάσουμε στην πώληση, σας είχε ζητηθεί να βοηθήσετε και να δώσετε το Απήλιον με ελάχιστο κόστος στην ομάδα που αγαπάτε. Αυτό ισχύει;

«Το είχα δεχθεί και αυτό. Επειδή πριν ο Πανιώνιος πλήρωνε 400.000 ενοίκιο, με βάση τα έξοδα του Απήλιον όπως το τρέχαμε εμείς όταν είχα την ομάδα, προτείναμε στη διοίκηση να το πάρει ο Πανιώνιος με ένα συμβολικό τίμημα 6.000 ευρώ το μήνα, αναλαμβάνοντας παράλληλα όλα τα έξοδα συντήρησης. Δηλαδή εν ολίγοις έδωσα στη διοίκηση του Πανιωνίου τα κλειδιά του Απήλιον».

Τότε γιατί η διοίκηση δέχθηκε να γίνει η πώληση στον Παναθηναϊκό;

«Κοιτάξτε… Ακόμα και με αυτό, τον καλό για τον Πανιώνιο, τρόπο λειτουργίας, το Απήλιον είχε ένα κόστος περίπου 15.000 ευρώ το μήνα, ενοίκιο και συντήρηση. Δηλαδή περίπου 200.000 ευρώ το χρόνο. Συνεπώς ο Πανιώνιος γλυτώνει αυτά τα λεφτά, γιατί εκεί που προπονείται τώρα πληρώνει ελάχιστα, ενώ παράλληλα παίρνει και 900.000 ευρώ μετρητά. Χρήματα που ήταν απαραίτητα… χθες. Άρα ήταν πολύ λογικό να ήθελαν να πουληθεί το Απήλιον».

Δεν υπήρχαν αντιρρήσεις από κανέναν;

«Το αντίθετο. Υπήρχε μεγάλη αγωνία στο αν τελικά θα πραγματοποιούταν η πώληση. Μάλιστα να σας πω ότι στο διάστημα που μεσολάβησε από τη συνάντηση μέχρι να πέσουν οι υπογραφές και επειδή κυκλοφόρησε τότε ότι ίσως ο ΠΑΟ επέστρεφε στην Παιανία, ο Τσάβαλος και άλλα στελέχη του Πανιωνίου επικοινωνούσαν μαζί μου αγωνιώντας μήπως τελικά δεν πουληθεί το Απήλιον…»

Ο Πανιώνιος λοιπόν ωφελήθηκε όπως μας λέτε. Εσείς δεν ωφεληθήκατε; Γιατί πουλήσατε το Απήλιον στον Παναθηναϊκό;

«Εγώ δεν θα το παίξω ότι έκανα σε αυτή την πώληση για το καλό του Πανιωνίου. Το έκανα πρωτίστως για το καλό το δικό μου. Όμως δεν παύει να είναι μία εξαιρετική συμφωνία για τον Πανιώνιο, όχι βάση της δικιάς μου άποψης, αλλά της άποψης των διοικούντων της ομάδας. Η δικιά μου άποψη δεν έχει σημασία και ας μη ληφθεί καθόλου υπ’ όψη. Ο Πανιώνιος παίρνει 900.000 ευρώ τα οποία δεν προβλεπόταν να τα πάρει από πουθενά και χάρη σε αυτά τα χρήματα σώθηκε οικονομικά και έτσι εξασφάλισε άδεια συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα. Αναλυτικά ο Πανιώνιος πήρε 200.000 στις 2/8, 100.000 στις 18/8, 100.000 στις 31/8, 180.000 στις 10/9. Θα πάρει 195.000 στις 22/9 και 125.000 στις 15/1/2014 εφόσον ολοκληρωθεί η πώληση και του παρακείμενου χωραφιού».

Μετά από όλα αυτά, η σχέση σας με τη διοίκηση του Πανιωνίου είναι σε καλό επίπεδο;

«Από μεριάς μου πάντα είναι σε καλό επίπεδο. Δεν ξέρω από μεριάς διοικούντων γιατί ας πούμε ένα παράδειγμα μερικοί λένε να μας πάνε και στα δικαστήρια (το λέει γελώντας), ενώ όταν ζητήθηκε απαλλαγή των διοικήσεων που μεσολάβησαν μας αρνήθηκαν. Εγώ όταν έφυγα άφησα 1,2 εκατομμύρια στο ταμείο και πληρωμένα τα πάντα. Ανέλαβα όλες τις δικιές μου υποχρεώσεις. Τώρα αν μετά, αυτοί που με διαδέχθηκαν δημιούργησαν χρέη, δεν θα τα πληρώσω εγώ. Άφησα ποδοσφαιριστές που σήμερα έχουν πάρει μεταγραφές και έχουν γίνει διεθνείς. Πουλήθηκαν 6 ποδοσφαιριστές, συν τον Κολοβό. Όλοι είχαν αποκτηθεί από τη δικιά μου περίοδο διοίκησης. Αυτοί έφεραν επιπλέον έσοδα στο σύλλογο».

Και όλα αυτά που κυκλοφορούν ανά καιρούς για χρέη που έχετε αφήσει στον Πανιώνιο; Είναι αναληθή;

«Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο Γιώργος Ζερβακάκος, που ανέλαβε τα οικονομικά της ΠΑΕ, κούρεψε πάρα πολύ το άνοιγμα και συμμάζεψε τα πράγματα. Όταν φύγαμε, όπως προείπα, αφήσαμε 1,2 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο, όλοι οι ποδοσφαιριστές 100% στον Πανιώνιο, δεν κρατήσαμε κανένα δικαίωμα ή ποσοστό. Πληρωμένες όλες οι υποχρεώσεις προς Δημόσιο, ΙΚΑ, ΦΜΥ κλπ.

Το προβλεπόμενο άνοιγμα της ΠΑΕ, για το εξάμηνο μετά που θα φεύγαμε, αν δεν γινόταν απολύτως τίποτα, καμία μείωση, καμία περικοπή, καμία λύση συμβολαίου, πράγμα απίθανο δηλαδή, ήταν περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Με βάση τους 6 παίκτες που πουλήθηκαν εν συνεχεία, το άνοιγμα αυτό υπερκαλυπτόταν και με το παραπάνω. Δυστυχώς όμως η διοίκηση Βεντούρη αντί να κλείσει τη χρονιά έστω ισοσκελισμένη, την έκλεισε με άνοιγμα 3 εκατομμύρια ευρώ (!) Δηλαδή το διπλασίασε… Το δε χειρότερο είναι ότι άφησε το ίδιο μπάτζετ εξόδων και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Έτσι η ΠΑΕ βρέθηκε με σαφώς μειωμένα έσοδα, αφού έμπαινε νέα αγωνιστική σεζόν και παράλληλα με αυξημένα έξοδα.

Εμείς λοιπόν αφήσαμε αυτό το προβλεπόμενο άνοιγμα του 1,5 εκατομμύρια, που καλυπτόταν με σωστή και λογική λειτουργία και αντί να μηδενισθεί, το αυξήσανε. Πιστεύω ότι αν είχε αναλάβει τότε η σημερινή διοίκηση, που διαδέχθηκε τον Βεντούρη, θα το είχε μηδενίσει το άνοιγμα».

Δηλαδή αν δεν είχε αναλάβει η διοίκηση Βεντούρη και είχαμε απ’ ευθείας μετά από εσάς τη σημερινή διοίκηση Τσάβαλου, θα είχε καλύτερα οικονομικά η ομάδα;

«Ναι σίγουρα. Έτσι τουλάχιστον έχει δείξει η μέχρι τώρα πορεία της σημερινής διοίκησης στα οικονομικά. Μειώσανε το μπάτζετ από 8-9 εκατομμύρια σε περίπου 3-3,5. Η διοίκηση Βεντούρη όταν ήρθε και ζήτησε την ΠΑΕ, παρέλαβε όλα τα ισοζύγια και ήταν πλήρως ενημερωμένη για τα οικονομικά και έχει δηλώσει πολλές φορές δημόσια ότι δεν υπήρχε καμία εκκρεμότητα…».

Και μία τελευταία ερώτηση. Παρακολουθείτε τα δρώμενα της ομάδας; Θα σας δούμε ξανά στο γήπεδο; Σαν φίλαθλος εννοώ, γιατί έχετε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ασχοληθείτε διοικητικά με τον Πανιώνιο.

«Θα έρθω όταν νιώσω ότι θα περάσω καλά. Η αλήθεια είναι ότι μου λείπει…»

Κύπελλο Ελλάδας: Αποκλείστηκε ο Παναιτωλικός, προκρίθηκαν Παναθηναϊκός και ΑΟΧ/Κισσαμικός!
Κύπελλο Ελλάδας: Αποκλείστηκε ο Παναιτωλικός, προκρίθηκαν Παναθηναϊκός και ΑΟΧ/Κισσαμικός!
Λάσο: «Σέβομαι τον Πασκουάλ, αλλάζει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού ο Καλάθης»
Λάσο: «Σέβομαι τον Πασκουάλ, αλλάζει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού ο Καλάθης»
Αντιδρά η Μίλαν
Αντιδρά η Μίλαν
Ρεάλ Μαδρίτης: Την τελευταία στιγμή ο Καμπάτσο
Ρεάλ Μαδρίτης: Την τελευταία στιγμή ο Καμπάτσο

 • Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  14:20Resolute Cup 2018.
 • Μπάσκετ: Γ. Γουίζαρντς - Λ. Α. Λέικερς
  14:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • MotoGP 2018
  14:35Giacomo Agostini. Στιγμιότυπα.
 • Τένις: Σιμόνα Χάλεπ - Σλόαν Στέφενς
  14:50WTA 2018. Τελικός. Περιγραφή: Πάνος Λούτας.
 • Στιγμιότυπα
  15:00Παρακολουθήστε τις καλύτερες φάσεις από τον κόσμο των σπορ.
 • Sports Classics: ABC of Mountain Biking
  15:15Ο Ρομπ Γουάρνερ δίνει μαθήματα στο mountain biking και παρουσιάζει την ορολογία, τους κανόνες, την ιστορία και τους ήρωες του αθλήματος.
 • Sports Classics: ABC of Hard Enduro
  15:45Το Hard Enduro είναι το πιο πειθαρχημένο άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και απαιτεί μια ιδιαίτερη 'τρέλα' από τους οδηγούς. Μάθετε την ορολογία τους και τα πάντα για τους επαγγελματίες οδηγούς και βιώστε ένα άθλημα που και μόνο ο τερματισμός αποτελεί άθλο.
 • UEFA Europa League 2018-19 - Στιγμιότυπα
  16:15Ανασκόπηση φάσης ομίλων. Στιγμιότυπα με τις εντυπωσιακότερες φάσεις και τα καλύτερα γκολ που ξεχώρισαν από την αγωνιστική δράση του UEFA Europa League.
 • Ποδόσφαιρο: Ντόρτμουντ - Βέρντερ Βρέμης
  16:25Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • WRC 2018
  16:30SS11 Harju 2, Φινλανδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • NBA Daily
  16:50Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Χάντμπολ: Φούξε Βερολίνου - Ράιν Νέκαρ (Ζ)
  17:00Γερμανικό Κύπελλο 2018-19. Προημιτελικός. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Στιγμιότυπα
  17:15Παρακολουθήστε τις καλύτερες φάσεις από τον κόσμο των σπορ.
 • NBA Action 2018-19 E2811
  17:25H αθλητική εκπομπή μεταφέρει στους Έλληνες φιλάθλους όλα τα νέα για το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, με συνεντεύξεις και αφιερώματα.
 • Ποδόσφαιρο: Ηρακλής - ΠΑΣ Γιάννινα (Ζ)
  17:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • WRC 2018
  17:45Φινλανδία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Pick n' Roll (Ζ)
  18:00Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα
  18:2515η αγωνιστική.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  18:45Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  19:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Monster Energy Grand Prix Ceske republiky).
 • NBA Daily
  19:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Τένις: ATP 2018
  19:45Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α. - Πανιώνιος ΓΣΣ
  20:00Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Γιούτα Τζαζ
  20:05NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  20:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Αφιέρωμα: UFC The Ultimate Fighter E2803
  21:00Παρακολουθήστε τις σημαντικότερες στιγμές του φετινού TUF μέχρι και τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στον Rafael Dos Anjos και τον Kamaru Usman.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  21:05Μαρκόπουλο.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  21:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • WRC Μαγκαζίνο 2018
  21:40Sydney Gala.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  22:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μηχανοκίνητα: IDEMITSUI Asia Talent Cup 2018
  22:20WorldSBK Ταϊλάνδης. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Pick n' Roll
  22:45Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Μπάσκετ: Πρίνστον - Ντιούκ Μπλου Ντέβιλς (Ζ)
  23:00NCAA 2018 - 2019. Η φετινή σεζόν κολεγιακού μπάσκετ - κορυφαία αγωνιστική δράση από τους καλύτερους παίκτες των πανεπιστημίων. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • Μηχανοκίνητα: IDEMITSUI Asia Talent Cup 2018
  23:20WorldSBK Ταϊλάνδης. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Ιεράπετρα ΟΦ - Παναιτωλικός
  23:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • Ποδόσφαιρο: Γουότφορντ - Κάρντιφ Σίτι
  23:55Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Παπαδόπουλος.
 • Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  00:20Τσίμπα, Ιαπωνία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Χετάφε - Ρεάλ Σοσιεδάδ
  00:25Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • Μπάσκετ: Μπρούκλιν Νετς - Λ. Α. Λέικερς (Ζ)
  00:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  01:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • UEFA Champions League Magazine 2018-19 E15
  01:50Μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στο UEFA Champions League με συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, παρουσίαση προφίλ των ομάδων και αποκλειστικά πλάνα από την κορυφαία διοργάνωση.
 • Ποδόσφαιρο: Βόλφσμπουργκ - Στουτγκάρδη
  02:20Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Θαναηλάκης.
 • WRC 2018
  02:45Ανασκόπηση της σεζόν.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  03:1510η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: ΑΕΚ - Λαύριο Aegean Cargo
  03:30Betshop Basket League 2018-19. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  04:00Σέρρες. 3ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Γκλάντμπαχ - Νυρεμβέργη
  04:15Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας.
 • Μπάσκετ: Μάλαγα - Μπαρτσελόνα
  05:30Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2018 - 2019. 12η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Βόλεϊ: United Volley Φρανκφούρτης - Χάλκμπανκ
  05:45CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • WRC 2018
  05:55Αυστραλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  06:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ποδόσφαιρο: Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α. - Πανιώνιος ΓΣΣ
  06:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  07:10Atlanta Folds of Honor Quik Trip 500. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Pick n' Roll
  07:45Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E12
  08:20Αθλητική εκπομπή.
 • Ποδόσφαιρο: Χέρτα Βερολίνου - Άουγκσμπουργκ
  08:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Τένις: Davis Cup 2018 by BNP Paribas
  09:05Γαλλία-Κροατία, Τελικός. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Μπρούκλιν Νετς - Λ. Α. Λέικερς
  09:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Χάντμπολ: Φούξε Βερολίνου - Ράιν Νέκαρ
  10:20Γερμανικό Κύπελλο 2018-19. Προημιτελικός. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  11:00Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Βόλεϊ: United Volley Φρανκφούρτης - Χάλκμπανκ
  12:05CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • NBA Daily
  12:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Pick n' Roll
  13:00Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Ποδόσφαιρο: Κισσαμικός - Παναθηναϊκός (Ζ)
  13:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Τένις: Σιμόνα Χάλεπ - Κίκι Μπέρτενς
  14:35WTA 2018. Τελικός. Περιγραφή: Πάνος Λούτας.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Γιούτα Τζαζ
  14:45NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Ποδόσφαιρο: Φορτούνα Ντίσελντορφ - Ντόρτμουντ
  15:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Ποδόσφαιρο: Θύελλα Καμαρίου - Ατρόμητος Αθηνών (Ζ)
  15:15Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  15:30Μαρκόπουλο.
 • WRC 2018
  15:55SS18 Bosenberg Power Stage, Γερμανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E10
  17:00Αφιέρωμα.
 • NBA Daily
  17:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Ποδόσφαιρο: Απόλλων Πόντου - ΑΕΛ (Ζ)
  17:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Μιχάλης Μελισσίδης.
 • WRC 2018
  17:45Γερμανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E11
  18:00Στιγμιότυπα.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E675
  18:30Στιγμιότυπα.
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  19:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Gran Premio Octo di San Marino e Della Riviera di Rimin).
 • NBA Daily
  19:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  20:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Gran Premio Movistar de Aragon).
 • Μπάσκετ: Μπρούκλιν Νετς - Λ. Α. Λέικερς
  20:05NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Υδάτινα Σπορ: Ο Κόσμος της Ιστιοπλοΐας 2018 E11
  20:15Η ιστιοπλοΐα είναι ένα πολύ ξεχωριστό άθλημα. Η εκπομπή παρουσιάζει την καρδιά της ιστιοπλοΐας, από την κομψότητα και το πρεστίζ των εκπληκτικών γιοτ μέχρι την αντοχή που χρειάζεται στους αγώνες και τον σκληρό κόσμο των αγώνων dinghy και του kite surfing.
 • Αφιέρωμα: UFC The Ultimate Fighter E2805
  21:00Παρακολουθήστε τις σημαντικότερες στιγμές του φετινού TUF μέχρι και τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στον Rafael Dos Anjos και τον Kamaru Usman.
 • WRC 2018
  21:05Αυστραλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  21:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies