Σαββίδης: «Γήπεδο 35.000 θέσεων και επένδυση 80 εκατ. ευρώ»
SHARE

Σαββίδης: «Γήπεδο 35.000 θέσεων και επένδυση 80 εκατ. ευρώ»

Νέα Τούμπα 35.000 θέσεων προανήγγειλε ο Ιβάν Σαββίδης στο Μακεδονία Παλάς, ενώ επανέλαβε την επιθυμία του να πληρώσει τα χρέη του ΠΑΟΚ, αφήνοντας και αιχμές για Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Παράλληλα, τόνισε πως κάθε ομάδα πρέπει να είναι αυτοσυντηρούμενη και όχι να εξαρτάται από ένα άτομο. Αναφέρθηκε στο πενταετές πλάνο του ΠΑΟΚ με επένδυση 80 εκατ. ευρώ, τονίζοντας πως και με το νέο γήπεδο αλλά και επενδύσεις στις ακαδημίες, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ το κράτος θα εισπράττει κάθε χρόνο περισσότερους φόρους. Επίσης ζήτησε να μην αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ σαν ομάδα, αλλά σαν κομμάτι της κοινωνίας.

Με καθυστέρηση μισής και πλέον ώρας ξεκίνησε η εκδήλωση στο Μακεδονία Παλάς, με τον Ιβάν Σαββίδη να εισέρχεται στην αίθουσα στις 18:30 και να χαιρετά όλους τους παριστάμενους.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Ζήσης Βρύζας, αναφέροντας: «Εμείς στον ΠΑΟΚ είχαμε την τύχη να βρούμε τον άνθρωπο που μας δίνει όραμα. Μέλημά μας είναι μέσα από συντονισμένες κινήσεις να φθάσουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που αξίζει. Εμείς ως συνεργάτες ελπίζω να φανούμε άξιοι των προσδοκιών. Σήμερα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ θα παρουσιάσει ένα πεντατές πλάνο. Το όφελος δεν θα είναι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά όλων των φιλάθλων και της Βόρειας Ελλάδας. Ακολουθεί αναλυτική παρουσίαση στο βίντεο».

Στο βίντεο παρουσιάστηκαν στιγμές της ομάδας και μερικά σύντομα ποδοσφαιρικά μηνύματα από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Μέσα από το βίντεο γίνεται αναφορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ μέχρι και σήμερα όπου ο σύλλογος αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα. «Ο ΠΑΟΚ δεν έχει οπαδούς αλλά πιστούς...»

Μήνυμα υπάρχει και για την Θεσσαλονίκη αλλά και την Μακεδονία με τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Αναλυτικά: «Η ΠΑΕ με τον Ιβάν Σαββίδη πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις με ένα σύνολο 25 εκατομμυρίων. Από αυτά τα 12 εκατομμύρια πήγαν στο δημόσιο. Το ποσό των 10 εκατομμυρίων αφορά οφειλές προς τρίτους και τα μέλη του αγωνιστικού τμήματος».

Αναφορά μέσα από το βίντεο έγινε και στις βελτιωτικές εργασίες της Τούμπας που κόστισαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ, αλλά και τις 500 χιλιάδες ευρώ για τα έργα στην Μεσήμβρια. Στη συνέχεια έγινε λόγος για την οργανωμένη προσπάθεια των ακαδημιών με το ένα εκατομμύριο που έχει επενδυθεί σε αυτές. Ο Στέφανος Αθανασιάδης μιλάει για τις επιτυχίες των ακαδημιών.

Ακολούθως ακούστηκε από το βίντεο: «Η επένδυση των 25 εκατομμυρίων είναι η εκκίνηση ενός μεγάλου στρατηγικού σχεδίου που θα φέρει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή. Ο ΠΑΟΚ είναι πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό σε μία στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη θετικής προβολής.  Το πενταετές πλάνο θα φέρει επένδυση 80 εκατομμυρίων. 25 εκατομμυρίων για αθλητικό κέντρο, 40 εκατομμύρια για την ανακατασκευή της Τούμπας. 15 εκατομμύρια για έργα αθλητικής ανάπτυξης.  Η έκταση του αθλητικού κέντρου θα περιλαμβάνει, γήπεδο για την δεύτερη ομάδα, γήπεδα προπόνησης, ξενώνες, κλειστό γήπεδο πέντε χιλιάδων θέσεων και ξενοδοχείο 50 δωματίων.

Θα υπάρχουν εγκαταστάσεις ιαματικής θεραπείας για την ομάδα, αλλά και για το κοινό. Θα είναι θεραπευτήριο 100 δωματίων.
Αναφορά και στην Τούμπα: Νέο μεταλικό κέλυφος και νέο στέγαστρο για όλους, Επεκτείνεται η πτέρυγα διοίκησης, πιο πολλές σουίτες, 35 χιλιάδες θέσεις, νέοι χώροι εστίασης και μέριμνα για στάθμευση. Μέσα από την επένδυση των 80 εκατομμυρίων θα δημιουργηθούν 1000 θέσεις εργασίας με τον ΠΑΟΚ να καταβάλει 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στην πολιτεία από φόρους».

Αναλυτικά η ομιλία Σαββίδη:

«Μόλις είδαμε την παρουσίαση του πλάνου μας, πιστεύοντας ότι σήμερα εδώ βρίσκονται πραγματικοί φίλοι του ΠΑΟΚ που δεν αδιαφορούν για το κοινωνικό σύνολο. Ο ΠΑΟΚ δεν λειτουργεί χωριστά από την ελληνική κοινωνία. Συζητάμε τα προβλήματα του ΠΑΟΚ, αλλά και τα Πανελλήνια προβλήματα. Και εμείς βιώνουμε ως ομάδα τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης που σαν σκουριά διαβρώνει και τον λαό μας. Η ανεργία γίνεται συνήθεια και ο λαός χάνει την πίστη ότι μπορούμε να βγούμε από τη κρίση. Έχει πληγεί η νεολαία που το 50% ψάχνει δουλειά, φεύγοντας και από την χώρα. Σε αυτή την περίοδο εμείς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σας καλέσαμε να μιλήσουμε για το μέλλον της ΠΑΕ και τις προοπτικές του ΠΑΟΚ. Αυτή η νέα γενιά πρέπει να διοικήσει την χώρα και τις πληγές που εμείς αφήνουμε στο σώμα του λαού μας. Η κοινωνία είναι καταδικασμένη αν δεν καλλιεργήσει πατριώτες. Σήμερα ο ΠΑΟΚ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τον ρόλο του στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος της χώρας. Τι μπορεί να εξασφαλίσει την ενότητα του λαού; Ο ομαδικός αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει. Μία μορφή του το ποδόσφαιρο εξασφαλίζει την υγεία του λαού.

Σήμερα ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ ενώνει εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ένας στρατός που εγγυάται την ενότητα. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη των ακαδημιών σε τρία στάδια. Α) Ίδρυση δικτύου ακαδημιών στην Βόρεια Ελλάδα. Β) Ίδρυση δικτύου σε Ελλάδα και Κύπρο. Γ) Ίδρυση δικτύου στην Ελληνική διασπορά. Η διασπορά πρέπει να γίνει δότης του ΠΑΟΚ. Εκτιμούμε ότι πάνω από 1500 παιδιά θα μετέχουν μόνο στην Ελλάδα. Σκοπεύουμε να στεγάσουμε την ακαδημία στην Θέρμη και δίπλα να στεγάσουμε το κέντρο αποκατάστασης με μηχανήματα νέας τεχνολογίας. Προτείνουμε να αξιοποιήσουμε 220 στρέμματα σε πρώτη φάση και 600 σε δεύτερη φάση. Το συνολικό ποσό επένδυσης μπορεί να ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια. Χίλιες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν. Πρέπει να έχουμε οδηγό του κανόνες ΟΥΕΦΑ ΚΑΙ ΦΙΦΑ. Αυτοί είναι: Πλήρης διαφάνεια σε έσοδα και έξοδα ομάδας. Είμαστε ανοικτοί σε αυτό. Οι ομάδες πρέπει να είναι αυτοσυντηρούμενες και δεν πρέπει να ξοδεύουν παραπάνω από όσα βγάζουν. Δεν πρέπει ο ΠΑΟΚ να εξαρτάται από έναν άνθρωπο. Ακόμη και αν είναι ο Σαββίδης. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ανταγωνιστική ικανότητα ομάδας ενός και εκτός γηπέδων.       

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει ολόκληρη βιομηχανία που θα καλεί στην ομάδα χιλιάδες ανθρώπους. Γι αυτό προβλέπουμε τέτοια τμήματα, με ιδεολογική πλατφόρμα και αγωνιστική πλατφόρμα. Στα πλαίσια της κοινωνικής πλατφόρμας (αυτή έλειπε από την ΠΑΕ) δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα με τον Κάτσε. Αυτή ήταν παρένθεση. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι η θέση μας είναι στην άκρη του δρόμου. Θα έχουμε ως βάση τις παραδόσεις. Στον κόσμο δεν υπάρχει άλλη ομάδα με τέτοια ενέργεια και δυναμική. Ο κόσμος μας κουράστηκε από την αναμονή. Σωστά ρωτάνε: Πόσο να περιμένουμε; Σήμερα το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα εκπροσωπεί συμφέροντα συγκεκριμένων ανθρώπων. Θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση, Δεν είμαστε επαναστάτες. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ισχυρή ομάδα και ΠΑΕ. Δεν θέλουμε να μας εμποδίσουν σε αυτό. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα αποτελούμε μέρος ισχυρής οικογένειας. Όλα αυτά σχέδια είναι αδύνατο να υλοποιηθούν αν δεν δώσουμε προσοχή στα χρονίζοντα προβλήματα. Χωρίς αυτό δεν έχουμε λόγο να συνεχίσουμε στην μακροχρόνια στρατηγική. Αυτά είναι προβλήματα ελληνικής πραγματικότητας. Η χώρα έχει ανάγκη επενδυτές από το εξωτερικό. Εμείς εδώ είμαστε. Η χώρα έχει ανάγκη χρήματα. Εμείς λέμε... πάρτε τα. Λέμε που θα επενδύσουμε. Όλοι λένε αγαπάνε ποδόσφαιρο και ΠΑΟΚ, ενδεχομένως ήρθε η στιγμή να το αποδείξουν. Η λάσπη που συγκεντρώθηκε στο σώμα του ΠΑΟΚ πρέπει να καθαριστεί.

Δυστυχώς όλα εξαρτώνται από την Τρόικα. Στο κεφάλια οφειλής μας έχουν βάλει τόκους και πρόστιμα πάνω από 200%. Δεν θέλουμε να πληρώσουμε κι δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε. Αυτή απαίτηση δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Τέτοιες πρακτικές είναι αρνητικές για την Ελλάδα. Σε λίγο συμπληρώνεται έτος από τότε που είπαμε ότι μπορούμε να ξεχρεώσουμε κεφάλαιο οφειλής. Δεν προσχωρήσαμε βήμα σε αυτό. Αν ληφθεί αυτή απόφαση ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να καταβάλει ποσό και μετά κάθε χρόνο να δίνει 10 εκατομμύρια σε φόρους στο κράτος. Έτσι ο δημόσιος προϋπολογισμός μπορεί να λάβει πάνω από 20 εκατομμύρια και έτσι θα ξεκινήσει η συνολική επένδυση πάνω από 80 εκατομμύρια από το σύνολο των 150 εκατομμυρίων που θέλουμε να επενδύσουμε. Όλα αυτά δεν αξίζουν προσοχή κράτους. Σήμερα συναντιόμαστε φιλικά και θα ανταλλάξουμε απόψεις για το μέλλον του ΠΑΟΚ και εμείς θα λάβουμε υπόψη τις απόψεις σας.  

Δεν θέλω να ενεργοποιήσω άλλες πρακτικές πληρωμής χρεών στην Ελλάδα. Δεν θέλω να χάσω χρόνο. Χρειαζόμαστε ενέργειες που δίνουν ελπίδες. Εμείς μπορούμε να κάνουμε και... κάνουμε. Θέλουμε την βοήθειά σας. Ο ΠΑΟΚ είναι εκτός πολιτικής.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον. Μαζί μπορούμε να βρούμε σωστή λύση. Εμείς θα είμαστε διαφανείς σε όλες τις αρχές μας. Είμαστε έτοιμοι να σας ενημερώσουμε τι κάνουμε και πως θα το κάνουμε. Καλή επιτυχία στον αγώνα μας.

Προσωπικά ποτέ δεν σταματάω στην μέση του δρόμου. Θέλω να ζήσω ευτυχισμένος με τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει τέτοια ομάδα που δεν θα έχει εξάρτηση από έναν άνθρωπο».

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ ρώτησε για το ύψος των προστίμων και των προσαυξήσεων των χρεών του ΠΑΟΚ.

Ο Σαββίδης απάντησε δείχνοντας τον πίνακα: «Από το 2002 μέχρι το 2006 συγκεντρώθηκαν οφειλές 11 εκατομμυρίων ευρώ, Σε αυτά ήρθαν πρόστιμα και επιπλέον προσαυξήσεις και σε σχέση με το κεφάλαιο, η αύξηση του κεφαλαίου είναι στο 200% του αρχικού ποσού,. Σήμερα μας λένε ότι πρέπει να πληρώσουμε 33 εκ. ευρώ. Είμαι πεπεισμένος ότι μιλάω σε Ελληνικό ακροατήριο. Πρέπει να σκεφτούμε λογικά. Είπα ότι δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε διαγραφή. Η παραδοσιακή οδός είναι να μην πληρώσουμε, να πάμε σε άλλη κατηγορία, να χάσουμε 2-3 χρόνια (εμείς δεν θέλουμε) αλλά μετά θα επιστρέψουμε καθαροί. Είπα ένα χρόνο πριν στην κυβέρνηση ότι είμαι έτοιμος να καταβάλω οφειλές. Είμαι έτοιμος να δώσω 11 εκατομμύρια. Αν δεν θέλετε χρήματα δεν θα πάρετε τίποτα. Αυτό εμποδίζει ανάπτυξη ΠΑΟΚ και καταστρέφει την δική μας στρατηγική ανάπτυξη. Αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς με αυτό. Η Τρόικα δεν συνιστά να κάνουμε αυτό. Παλιότερα ο Έλληνας φοβόνταν την Θεία Δίκη και τώρα λέμε ότι φοβόμαστε τη, Τρόικα.

Ο ΠΑΟΚ είναι ένα τμήμα της οικονομίας της Ελλάδας. Είμαι έτοιμος να προστατεύω επενδυτικό μου πρόγραμμα και στην Βουλή. Ο ΠΑΟΚ χρωστάει και θα πληρώσει. Όχι όμως τα ανήθικα ποσά. Όχι το 200% της αύξησης. Στους σιδηρόδρομους θα διαγράψουν πολλά εκατομμύρια και αυτό θα συμβεί παντού. Και στις τράπεζες. Για τον ΠΑΟΚ δεν πρέπει; Και ρωτάω εαυτό μου: Μήπως το κάνουν γιατί δεν θέλουν τον ΠΑΟΚ μεγάλο και δυνατό; Αν δεν θα με ακούσουν θα πω για σας... Ίσως το θέλουν αυτό. Γι αυτό λέω πάρτε απόφαση. Σας κάλεσα γιατί έχω κραυγή της ψυχής μου... Αν αγαπάμε ομάδα και θέλουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας πρέπει να ακούσουμε. Εδώ και 8 μήνες ο ΠΑΟΚ έχει πληρώσει στο κράτος 12 εκατομμύρια φόρους.

Τι νομίζετε δεν ήξερα να αποφύγω να τα πληρώσω; Δεν μου επιτρέπει η συνείδησή μου. Είπα στον Πρωθυπουργό ότι πρέπει να με πάρουν ως παράδειγμα ότι έτσι πρέπει να πληρώνονται οι φόροι. Απαιτούμε ίδια συμπεριφορά σε όλα μέλη ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.  Η θέση της Ελλάδας πέφτει συνεχώς στο ποδόσφαιρο. Την επόμενη σεζόν πρωταθλητής Ελλάδας δεν θα πάρει πρόκριση σε ομίλους Τσ. Λήγκ. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Tον ΠΑΟΚ δεν τον γνώρισα πέρυσι. Εφτά χρόνια τον αγοράζω... Και δεν θέλω να απογοητεύσω κανέναν».

Ο λόγος στον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη: «Ο Δήμος είχε οφειλή εφτά εκατομμυρίων που έφθασε στα 22 από την περίφημη υπεξαίρεση. Με απόφαση υπουργείου οικονομικών τα πρόστιμα θα διαγραφούν αφού πληρωθεί το κεφάλαιο. Ήδη πληρώσαμε τα 6 εκατομμύρια».

-«Είστε ευτυχισμένος άνθρωπος...» απάντησε ο Σαββίδης.

Συνεχίζει ο κ. Μπουτάρης: «Αυτή η πρόταση που αναφέρει ο Σαββίδης γίνεται. Υπάρχει προηγούμενο. Ποια Τρόικα όταν στην ΑΕΚ διέγραψαν τόσα λεφτά; Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα είναι στο πλευρό του Σαββίδη και του ΠΑΟΚ σε οποιαδήποτε βοήθεια. Και οι συνάδελφοι δήμαρχοι οι ΠΑΟΚτσήδες, το ίδιο, εγώ είμαι Αρειανός, αν και ο μπαμπάς μου ήταν Ηρακλής και τα εγγόνια είναι ΠΑΟΚτσήδες».

Σαββίδης: «Ευχαριστούμε για την στήριξή σας. Αυτό που είπατε είναι το μόνο λάθος στην ζωή σας, το οποίο μπορούμε να διορθώσουμε».

Τον λόγο η πήρε Μαρία Κόλλια (αντιπρόεδρος Βουλής): Τι θα κάνετε αν συνεχίσουν να σας αγνοούν. Γιατί συμβαίνει αυτό;»

Σαββίδης: «Δεν θέλω να αναλύσω κάποια θέματα. Γιατί οι θέσεις μου μπορεί να αποδυναμώσουν θέσεις ΠΑΟΚ. Ο Δαλάι Λάμα έλεγε: Όταν κάποιος έχει πολλά προβλήματα, επιτρέπεις τον εαυτό σου να αγχωθείς, αρρωσταίνει το μυαλό και ενισχύεις την θέση των απέναντι. Δεν θα ήθελα να σας πω ονόματα, αλλά μιλώντας για ολιγοπώλειο ποδοσφαίρου και συμφέροντα συγκεκριμένων, πρέπει να με καταλάβετε. Δεν φοβάμαι αυτούς. Αυτοί όμως ενώθηκαν με το κράτος. Και αυτό δεν λύνεται με βία. Μόνο με διάλογο. Πάλι μια εβδομάδα πριν είχα συνομιλία με τον κ. Σαμαρά. Και τους λέω πάρτε 11 εκατομμύρια. Αν δεν φύγουμε σε άλλη κατηγορία, κάθε χρόνο θα πληρώνουμε κάθε χρόνο δέκα εκατομμύρια φόρους. Την πρώτη χρονιά θα πάρετε πάνω από 20 και από το επόμενο πάνω από δέκα εκατ. Μέχρι την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων. Τότε η φορολογική βάση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, Δεν λέω κούφια λόγια για 1000 θέσεις εργασίες. Προτείνω 11 εκατ. και σταθερότητα, ή δεύτερη λύση. Οι φίλαθλοι θα με βρίζουν, αλλά αυτό δεν το σκέφτομαι. Ίσως προσέξατε κ. Βρύζας με παρουσίασε είπε ιδιοκτήτης. Επιθυμώ να με παρουσιάσουν ως αρχηγό οικογένειας ΠΑΟΚ. Και γι αυτό πρέπει να παλέψω. Θέλω να με πιστέψετε. Αν εγώ αναγνωριστώ ως αρχηγός οικογένειας, αυτή θέση μεγαλύτερη από αυτή Πρωθυπουργού χώρας (χειροκροτήματα)».

Τον λόγο στον κ. Τζιτζικώστας ως περιφερειάρχη: «Ακούσαμε το σχέδιο Ιβάν Σαββίδη, αντιλαμβανόμενοι σημαντική  συμβολή ΠΑΟΚ στην ανάπτυξη της περιφέρειάς μας, εγώ και η περιφέρεια στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα του Ιβάν Σαββίδη και του ΠΑΟΚ».    

Ο κ. Δριβελέγκας αντιπρόεδρος της Βουλής: «Είναι αυτονόητο ότι θέλουμε να βοηθήσουμε. Μόνο ευχές δεν φθάνουν. Έχω κάνει ερώτηση που θα συζητηθεί την Πέμπτη, Όλοι οι βουλευτές ας συνυπογράψουμε αυτή πρόταση, αν πιστεύουμε ότι δεν γίνεται εξαίρεση. Όταν μας δώσετε όλα στοιχεία να την συνυπογράψουμε βουλευτές από όλα τα κόμματα, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από τα κόμματα».

Ο λόγος στον κ. Καράογλου, υπουργό ΜΑΚ. Θράκης: Ένας άνθρωπος, ένας ομογενής θέλει να επενδύσει 80 εκατομμύρια σε πέντε χρόνια και 150 εκατ. στα 8. Πάση θυσία αυτή επένδυση πρέπει να γίνει. Υπάρχει ένα πρόβλημα, η Κυβέρνηση το ξέρει, εγώ δεν μπορώ να πω ότι αύριο θα λυθεί. Στα πλαίσια της νομοθεσίας μπορεί να λυθεί. Υπάρχει πρόθεση ο κ. Σαββίδης να πληρώσει. Αύριο κιόλας θα μιλήσω με αρμόδιο υπουργό να δούμε ποια θα είναι η αντιμετώπιση του θέματος».

Σαββίδης: «Τονίζεται για την επένδυση 150 εκατομμύρια σε οκτώ χρόνια. Αυτά αφορούν μόνο τον ΠΑΟΚ. Σε αυτό ξενοδοχείο θα επενδύσουμε 10-12 εκατομμύρια. Υπάρχουν και άλλες επενδύσεις και έχουμε πρόθεση να επενδύσουμε στην Ελλάδα που βρίσκεται σε κρίση. Συμβαίνουν όμως ανεξήγητα πράγματα. Σκέφτομαι και ο Τύπος το γράφει. Σα να παρακολουθούν την σκέψη μου. Αυτό είναι κακό. Σέβομαι εκπροσώπους Τύπου, και σας καλώ, σας παρακαλώ, μην κάνετε ενέργειες που χειροτερεύουν επενδυτικό κλίμα. Δεν έχουμε ουρά από επενδυτές. Πρέπει να χαιρόμαστε σε κάθε επενδυτή που έρχεται. Μερικές φορές οι δημοσιογράφοι δεν ενισχύουν αυτό, αλλά εμποδίζουν. Κάπου διάβασα ότι έχω ένα κοστούμι και πως να κάνω επένδυση; Πρέπει να σας πω ότι πρώτες επενδύσεις έκανα χωρίς κανένα κοστούμι. Θα κάνουμε ενέργειες και εσείς θα κρίνετε. Στην Ρωσία λένε ότι αν ρίχνουν λάσπη στον Σαββίδη, εμάς τι θα μας κάνουν; Έχουμε κάνει πολλά λάθη. Αλλά σας παρακαλώ αντιμετωπίστε τα με επιείκεια. Να μην χάσω συναίσθημα. Είχα σκέψη να χτίσω καινούριο γήπεδο. Σε μία συνάντηση με φίλαθλο του ΠΑΟΚ, μου είπε ότι έφευγε από σχολείο για να χτίσει αυτό το γήπεδο. Σκέφτηκα: Θα είναι σκεφτώ να παρατήσω την Τούμπα;  Γι αυτό είχα ιδέα να χτίσω γήπεδο με μεταλλικό περίβλημα. Συνεχίζουμε συζητήσεις για νέο γήπεδο. Έχουμε ιδέες και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πετύχουμε μαζί. Στο αεροδρόμιο με σταμάτησε μεγάλη κυρία και μου είπε αν είμαι ο Σαββίδης; Της είπα: Ναι ακόμη. Μου είπε ότι είμαι ΠΑΟΚ από μικρή και τώρα έμαθα ότι και το αίμα έχει μαύρο χρώμα. Είχε μεγάλη αγάπη μέσα της. Στο αεροπλάνο σκεφτόμουν αυτή εικόνα. Πόσο πρέπει να αγαπάς τον ΠΑΟΚ για να πεις σε έναν άγνωστο αυτά τα λόγια. Δεν μπορώ να απογοητεύσω αυτούς ανθρώπους. Γι αυτό ακούστε μας. Καταλάβετέ μας. Εμείς θα είμαστε ειλικρινείς».

Θεόφιλος Λεονταρίδης Βουλευτής  Σερρών: «Αγαπώ το ποδόσφαιρο, το ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο, το τίμιο ποδόσφαιρο. Όλοι συμφωνούμε με τον πρόεδρο και τις προτάσεις που έκανε. Είναι τυχερός ο ΠΑΟΚ που τον έχει πρόεδρο. Αλλά και ο Σαββίδης είναι τυχερός που έχει τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του στο πλευρό του. Το πλάνο σας είναι πράγματι φιλόδοξο. Όλοι μας θα είμαστε συμπαραστάτες. Θα μπορέσουμε να παλέψουμε τα προβλήματα».

Θόδωρος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Θέρμης: «Ίσως να διαφωνούμε σε εκτίμηση που έχεις για την κατάσταση στην Ελλάδα. Κανείς δεν μπορεί να διαφωνεί για στόχο σου που έχεις για την ομάδα. Τα λεγόμενά σου μου δημιούργησαν ανησυχία. Ανησυχία και ως δήμαρχος που επέλεξες να βρίσκεται στο σχεδιασμό σου για την επένδυση. Θέλω να σε ρωτήσω: Αν δεν αποδεχθούν την πρότασή σου για διευθέτηση χρεών, αυτό θα σημάνει τέλος εποχής Σαββίδη, ή μία επιβράδυνση επένδυσης;».

Σαββίδης: «Δεν θα απαντήσω τι θα κάνω αν δεν με ακούσουν. Ότι και να κάνω θα ζητήσω κατανόηση από τον κόσμο. Αν κάποιος έκλεβε αυτά τα χρήματα τότε η πολιτεία θα τον τιμωρούσε. Αν δεν γίνει τίποτα, θα αλλάξω σελίδα του ΠΑΟΚ. Αν δεν με ακούσουν τοτε δεν είμαι πεποισμένος ότι δεν θέλω να κάνω σοβαρές επενδύσεις σε χώρα που δεν ακούν. Σας λέω πάρτε χρήματα, μου λέτε δεν θέλω, ε τότε φεύγω.  Ο Δήμαρχος Θέρμης ξέρει καλά ότι εγώ είμαι σκληρός Πόντιος. Λέω ξανά, ότι θέλω να γίνω μέλος οικογένειας ΠΑΟΚ και αρχηγός της οικογένειας. Εμείς ξοφλήσαμε όσους χρωστούσαμε. 12 εκατομμύρια. Τις αναγνωρίσαμε και πληρώσαμε. Σε παίκτες, σε εταιρίες και κράτος. Δεν καταλαβαίνουμε πως μπορείς να ζητησεις να πληρώθούν 200% προσαυξησεις και έτσι να καταστρέφεις βιοσιμότητα οικονομίας. Προτείνω να μην με αντιμετωπίζουν ως Έλληνα και να με έχουν ως ξένος παρέχοντάς μου αντίστοιχη κάλυψη».

Ο Ιβάν Σαββίδης έκανε μεγάλη αναφορά σε φορολογικά ζητήματα και έφθασε στο θέμα Κάτσε: «Επιτρέπεται να το ανεβάσουν σε τέτοιο βαθμό και να μας πιέζουν να το λύσουμε όπως θέλουν. Ο ΠΑΟΚ θα τα λύνει τα προβλήματα μόνος του. Το θέμα Κάτσε μας άνοιξε τα μάτια. Άνθρωποι που δεν είναι έτοιμοι σε Ελληνική νοοτροπία θα ετοιμαστούν κατάλληλα».

Η κ. Χρυσούλα Γιαταγάνα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες: «Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ομάδα χωρίς φιλόδοξα σχέδια και πριν ξεκινήσει πρωτάθλημα το έχει κερδίσει. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Εμάς μας αδικούν συνέχεια. Κάνατε ένα φιλόδοξο σχέδια με 150 εκατομμύρια σε βάθος χρόνου. Βρίσκεται δυσκολίες. Πολεμήστε το. Εδώ οι Μακεδόνες αγαπούν τον ΠΑΟΚ. Οι ΠΑΟΚτσήδες θέλουν να κερδίσουν το πρωτάθλημα».

Ο στρατηγός κ. Φράγκος λέει: «Άκουσα το πενταετές πρόγραμμα και την επένδυση των 80 εκατομμυρίων. Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα την μεγάλη παρουσία εκπροσώπων του κοινοβουλίου. Εκτιμώ ότι όλοι όσοι τοποθετήθηκαν είπαν ότι θα συμπαρασταθούν. Θα ρωτήσω: Χωρίς να αναφέρομαι σε ομάδα, ξέρω ότι υποβιβάστηκε και της χαρίστηκαν τα χρέη. Η Τρόικα λέει ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να πληρώσει προσαυξήσεις. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί εν μέσω κρίσης άλλος περιφερειάρχης δίνει 20 εκατομμύρια για γήπεδο που... θα γίνει. Και εδώ δεν δέχονται χρήματα. Πως γίνεται αυτό;»

Σαββίδης: «Αυτή είναι η Ελληνική πραγματικότητα. Δεν είναι στα πλαίσια κοινής λογικής. Ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν θα δείξει με δάκτυλο μειονεκτήματα άλλων. Ότι θέλουν ας κάνουν. Θέλουμε να μας ακούσουν. Σας δίνω τον λόγο μου ότι στην θητεία μου, αυτά τα προβλήματα δεν θα υπάρχουν. Εννοώ αυτά που είπα στην ομιλία μου σαν λάσπη στο σώμα του ΠΑΟΚ. Όταν χάσαμε με Σάλκε στεναχωρήθηκα γιατί άλλη ομάδα χαίρονταν με τα χρήματα που κέρδισε. Ήμουν ακόμη φίλαθλος στην Ρωσία, όταν ήμουν υπέρ του Ολυμπιακού, όταν έπαιζε στην Ευρώπη. Τώρα αδιαφορώ αν είναι ελληνική ομάδα. Έχασαν προχθές και σκέφτηκα ότι αυτή είναι η τιμωρία τους».

Ο κ. Αλέκος Κοντός, πρώην υφυπουργός, λέει: «Ένας ομογενής είναι πολύ σημαντικό που τώρα επενδύει στην πατρίδα μας. Από πολλούς ακούμε λόγια, αλλά ο Ιβάν Σαββίδης το έχει κάνει πράξη αυτό. Η συζήτηση ξέφυγε και πήγε σε θέμα επενδυτικό. Κανείς δεν θα έρθει να αγοράσει προβληματική επιχείρηση αν δεν χαριστεί μεγάλο κομμάτι από τα χρέη. Και ο ΟΣΕ για να ιδιωτικοποιηθεί πρέπει να χαριστεί μεγάλο μέρος χρεών. Γιατί γίνεται σε όλους χάρισμα χρεών και στον ΠΑΟΚ γιατί δεν χαρίζονται πρόστιμα και προσαυξήσεις; Το θέμα πρέπει να περπατήσει με κοινοβουλευτική παρέμβαση μέσα στην Βουλή».

Σαββίδης: «Οι περισσότεροι στην Βουλή είναι οπαδοί του Ολυμπιακού».

Κοντός: «Εμείς πρέπει να στηρίξουμε το αίτημα του ΠΑΟΚ. Να καταθέσουμε τροπολογία για διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων για τις ΠΑΕ. Αυτή είναι η λύση».

Η κ. Μακρίδου από την Κοζάνη, Βουλευτής ΑΝΕΞ. Ελλήνων ρώτησε: «Λίαρ Τζετ έχετε κ. Σαββίδη;».

Σαββίδης: «Γιατί ρωτάτε; Ένα κοστούμι έχω...».

Μακρίδου: «Αν είχατε θα το διαθέτατε στους προέδρους ΤΑΥΠΕΔ, σε πολιτικούς και θα σας έλυναν προβλήματα και θα σας ανέθεταν έργα...».

Σαββίδης: «Στο δικό μου αεροπλάνο πετάνε ωραίες γυναίκες σας εσάς. Προτιμώ να συζητάω με ωραίες γυνα’οκες σε μεγάλα ύψη και όχι άλλα...  Και στην Ρωσία τα χρήματα που βγάζω δεν έρχονται μέσα από κυβερνητικές πρακτικές. Είναι ιδιωτικά. Τις παρατηρήσεις σας θα τις λάβω σοβαρά υπόψιν. Στο αεροδρόμιο θα δείτε ένα μεγάλο μαύρο αεροπλάνο με τον Αετό».

Χατζηδημητρίου: «Ο κ. Βεζυρόπουλος μέλος οικονομικών της Βουλής θα αναλάβει να συντάξει ερώτηση. Όσοι θέλουν ας την υπογράψουν...».

Κούλης Γεδεών (επιχειρηματίας, εκπρόσωπος συνδέσμου εξαγωγέων): «Στην χώρα που επενδύετε έχουμε βάλει φυλακή τον Κολοκοτρώνη. Δεν γνωρίζω αν το κότερό σας το έχετε σε εταιρία του εξωτερικού. Κύριε Σαββίδη όλο το σύστημα κολλάει σε αυτό που λέγεται οριζόντια πολιτική. Σωστά πρέπει να υπάρχουν προσαυξήσεις και κολλάνε σε αυτό. Σε όλα τα μέρη του κόσμου υπάρχει άλλη λογική. Η κατά περίπτωση πολιτική. Είναι κατ εξοχήν πατριωτική πολιτική. Αυτό κάνουν και οι Γερμανοί. Η Γερμανική δικονομία έπρεπε να εξαφανίσει την Siemens. Η πατριωτική πολιτική όμως τους οδήγησε σε συμβιβασμό με την επιχείρηση και με στελέχη της επιχείρησης. Η εκτίμησή μου είναι ότι πρέπει να πείσετε τους πολιτικούς να αλλάξουν την πολιτική από την οριζόντια στην κατά περίπτωση...».

Δημοκράτης Παπαδόπουλος: (ΑΣ ΚΑΙ ΠΑΕ ΠΑΟΚ- ): «Αγανάκτησα επειδή κάποιοι βουλευτές δεν ήρθαν και κάποιοι άλλοι πήραν τον λόγο και έφυγαν. Σήμερα ο κ. Σαββίδης τους έκανε την τιμή να τους καλέσει σε σημαντική εκδήλωση. Φαίνεται ότι δεν έλαβαν το μήνυμα. Ένα δίκαιο αίτημα να πληρώσει 11 εκατομμύρια δεν βρίσκει συμπαραστάτες. Μίλησαν και είπαν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε... Νομίζω η πρόταση του κ. Κοντού είναι η πιο ρεαλιστική. Όλοι πρέπει να συνταχθούν με τον κ Σαββίδη. Να κατατεθεί η τροπολογία και να προχωρήσουμε στην αναγέννηση του ΠΑΟΚ. Βρέθηκε ένας να βάλει χρήματα στην Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα να αλλάξουν άποψη και να συνταχθούν με το αίτημα του κ. Σαββίδη».

Σαββίδης: «Ολοκληρώνουμε την συνάντηση. Φεύγω θέλοντας και άλλη επικοινωνία μαζί σας. Δεν έχω πρόβλημα και δέκα ώρες μπορώ να μιλάω. Αλλά οι σκέψεις μου έχουν πάει στην Τούμπα. Τώρα έχουμε ματς.  Τώρα σκέφτομαι το ματς. Σας ευχαριστώ επειδή ήρθατε».

Σαββίδης: «Γήπεδο 35.000 θέσεων και επένδυση 80 εκατ. ευρώ»

Μήτρου-Λονγκ: «Να κάνω κάτι σπουδαίο για την Ελλάδα»
Μήτρου-Λονγκ: «Να κάνω κάτι σπουδαίο για την Ελλάδα»
Eurocup: «Διπλό»… ζωής στο Βιλερμπάν για την Παρτιζάν, ιστορική πρόκριση η Ανδόρα!
Eurocup: «Διπλό»… ζωής στο Βιλερμπάν για την Παρτιζάν, ιστορική πρόκριση η Ανδόρα!
Champions League: Όλα τα γκολ της αγωνιστικής (videos)
Champions League: Όλα τα γκολ της αγωνιστικής (videos)
Champions League: Η μεγάλη απόκρουση του Άλισον που έστειλε στους «16» τη Λίβερπουλ (video)
Champions League: Η μεγάλη απόκρουση του Άλισον που έστειλε στους «16» τη Λίβερπουλ (video)

 • Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
 • Ποδόσφαιρο: Έιμπαρ - Λεβάντε
  02:25Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Ποδόσφαιρο: Αμβούργο - Πάντερμπορν
  02:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • WRC 2018
  02:45Τουρκία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Sports Classics: ABC of Hard Enduro
  04:00Το Hard Enduro είναι το πιο πειθαρχημένο άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και απαιτεί μια ιδιαίτερη 'τρέλα' από τους οδηγούς. Μάθετε την ορολογία τους και τα πάντα για τους επαγγελματίες οδηγούς και βιώστε ένα άθλημα που και μόνο ο τερματισμός αποτελεί άθλο.
 • Χάντμπολ: Ράιν Νέκαρ - Βέσπρεμ
  04:15VELUX EHF Champions League 2018-19. Φάση ομίλων. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Ποδόσφαιρο: Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Άβες
  04:20Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 12η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  04:30Wr. Neustadt, Αυστρία. Δοκιμαστικά. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Μπάσκετ: Γαλατάσαραϊ - Μπάνβιτ
  05:00Τουρκικό Πρωτάθλημα 2018-19. 10η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  06:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  06:20Wr. Neustadt, Αυστρία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Λεγανές - Χετάφε
  06:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Ποδόσφαιρο: Γκλάντμπαχ - Στουτγκάρδη
  06:40Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 14η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Ποδόσφαιρο: Μπριζ - Ατλέτικο Μαδρίτης
  06:45UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. 1ος όμιλος. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • Pick n' Roll
  07:15Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Τένις: Fed Cup 2018 by BNP Paribas
  08:00Τα καλύτερα στιγμιότυπα του 2018.
 • WRC 2018
  08:45SS14 Dyfnant 1, Μεγάλη Βρετανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Αμβούργο - Πάντερμπορν
  08:55Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Π. Τρέιλ Μπλέιζερς
  09:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Beach Volley: FIVB 2018
  09:15Βιέννη, Αυστρία. Στιγμιότυπα.
 • WRC 2018
  10:05SS23 Great Orme Llandudno 2, Μεγάλη Βρετανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Βόλεϊ: Λαρντίνι Φιλοτράνο - Σαν Μπερνάρντο Κούνεο
  10:30Ιταλικό Πρωτάθλημα Γυναικών 2018-19. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Ουέσκα - Ρεάλ Μαδρίτης
  11:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Βέρντερ Βρέμης - Φορτούνα Ντίσελντορφ
  11:10Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 14η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Ποδόσφαιρο: Ίντερ - Αϊντχόφεν
  11:15UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. 2ος όμιλος. Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • NBA Daily
  11:45Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • WRC 2018
  11:55Μεγάλη Βρετανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Pick n' Roll
  12:30Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  12:4510η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  13:10Μέγαρα. 4ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Βαλένθια - Σεβίλη
  13:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Ποδόσφαιρο: Βόλφσμπουργκ - Χόφενχαϊμ
  13:25Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 14η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Θαναηλάκης.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E11
  13:30Αθλητική εκπομπή.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • NBA Daily
  14:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Μπάσκετ: Γκόλντεν Στ. Γουόριορς - Μινεσότα Τίμπεργουλβς
  15:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • WRC 2018
  15:25Αυστραλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • UEFA Champions League 2018-19 - Στιγμιότυπα
  15:30Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. Τα καλύτερα στιγμιότυπα της αγωνιστικής του UEFA Champions League. Στιγμές γεμάτες πάθος, δυνατές μάχες και τα καλύτερα γκολ που ξεχώρισαν ανά αγωνιστική ημέρα αφιερωμένα στην κορυφαία διοργάνωση.
 • Ποδόσφαιρο: Μπάγερν Μονάχου - Νυρεμβέργη
  15:40Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 14η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Λίβερπουλ - Νάπολι
  15:45UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. 3ος όμιλος. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  16:15Resolute Cup 2018.
 • UEFA Champions League Show 2018-19 (Ζ)
  16:30Δείτε όλη τη δράση των αγώνων του UEFA Champions League.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  16:40Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  17:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E10
  17:45Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Βικτόρια Πλζεν - Ρόμα (Ζ)
  17:55UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. 7ος όμιλος. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E674
  18:15Στιγμιότυπα.
 • NBA Daily
  18:45Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Sports Classics: ABC of Mountain Biking
  19:15Ο Ρομπ Γουάρνερ δίνει μαθήματα στο mountain biking και παρουσιάζει την ορολογία, τους κανόνες, την ιστορία και τους ήρωες του αθλήματος.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Π. Τρέιλ Μπλέιζερς
  19:20NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • MotoGP 2018
  20:00Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Moto 2 και 3
  21:15Ανασκόπηση της σεζόν 2018. Στιγμιότυπα.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E10
  21:45Στιγμιότυπα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies