Ντιέ: «Νέα αρχή με Άρη»

Ντιέ: «Νέα αρχή με Άρη»

Ο έμπειρος αμυντικός μέσος της Skoda Ξάνθης υποστήριξε πως οι ακρίτες θέλουν να κάνουν νέο ξεκίνημα κόντρα στον Άρη, στην επερχόμενη αναμέτρηση των δυο ομάδων.

Για όλους και για όλα μίλησε ο Σερζ Ντιέ στην επίσημη ιστοσελίδα της Skoda Ξάνθης, αναφερόμενος στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του αλλά και στους στόχους της μετά την αλλαγή προπονητή με τη φυγή του Νίκου Καραγεωργίου και την έλευση του Νίκου Κεχαγιά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε;

Πως βλέπεις τη δυναμική των ομάδων στη φετινή Superleague;

«Εκτός από τον Ολυμπιακό όλες οι ομάδες θα έλεγα ότι είναι περίπου της ίδιας δυναμικής. Δεν υπάρχει κάτι που να μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Πάντα σκέφτομαι την ομάδα μου κι εκεί επικεντρώνομαι. Αποκλειστικός σκοπός μου, είναι η επίτευξη των στόχων της ομάδας».

Τέσσερις βαθμοί μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Είσαι ικανοποιημένος;

«Όχι, δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος, όπως και οι συμπαίκτες μου. Οι τέσσερις πόντοι που πήραμε σ’ αυτά τα παιχνίδια, δεν ανταποκρίνονται στις φιλοδοξίες που έχουμε. Δεν είμαι χαρούμενος από την μέχρι στιγμής βαθμολογική συγκομιδή».

Η χρονιά ξεκίνησε με άλλο «αέρα», ευρωπαϊκό, και μετά τις συμμετοχές στο Europa League ήρθε αυτό το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και η αλλαγή προπονητή.

«Νομίζω ότι μέχρι και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όλα πήγαιναν καλά. Το καλοκαίρι ήρθε ένας νέος προπονητής, δουλέψαμε πολύ καλά, αλλά τώρα και μετά τις μεταγραφές ήταν δύσκολο να γίνουμε άμεσα «ομάδα». Ήταν και είναι ένα δύσκολο διάστημα αυτό στο οποίο πρέπει να ενσωματωθούν οι νέοι παίκτες σε μια ομάδα κι αυτή να αποκτήσει άμεσα ομοιογένεια».

Διανύεις τον 9ο μήνα σου στην SKODA ΞΑΝΘΗ σε δύο διαφορετικές σαιζόν. Η περσινή ομάδα συγκριτικά με την φετινή τι διαφορές πιστεύεις ότι έχει;

«Αν μιλήσω για την SKODA ΞΑΝΘΗ σαν σύλλογο μπορώ να πω πως είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω εδώ. Η φιλοσοφία της ομάδας, η οργάνωσή της σε όλους τους τομείς είναι καλύτερη από τις προηγούμενες εμπειρίες που είχα. Είναι ένα επαγγελματικό club. Αν μιλήσω για την ομάδα μπορώ να πω πως από την στιγμή που ήρθαν οι παίκτες χρειάζεται λίγος χρόνος για να μάθουμε ο ένας τον άλλο. Εμείς οι ποδοσφαιριστές το μόνο που έχουμε είναι να επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι και να προετοιμαζόμαστε όσο γίνεται καλύτερα γι’ αυτό».

Σε δύο εντός έδρας παιχνίδια αποκτήθηκαν 4 βαθμοί. Νίκη με τον Πανθρακικό και ισοπαλία με τον Εργοτέλη. Πως είδε ο Σερζ Ντιέ τα εντός έδρας παιχνίδια;

«Σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια το φυσιολογικό θα ήταν να είχαμε 6 πόντους κι όχι τέσσερις. Έπρεπε να πάρουμε τους βαθμούς. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Από τα εκτός έδρας ματς θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε αυτή τη διαφορά».

Αντίθετα μακριά από τα Πηγάδια η ξανθιώτικη ομάδα στην Τούμπα και το Καραϊσκάκη δέχθηκε συνολικά 7 γκολ χωρίς να πετύχει ούτε ένα και γνώρισε δύο βαριές ήττες…

«Στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η ήττα. Μπορεί να χάσεις και μάλιστα συμβαίνει αρκετές φορές. Πρόβλημα όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο χάνεις. Εμείς οι παίκτες, πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Ιδιαίτερα κόντρα σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, τα λάθη δεν συγχωρούνται. Οφείλουμε να είμαστε πιο μαχητικοί και πιο συγκεντρωμένοι».

Ακολουθεί το πρώτο παιχνίδι που η SKODA ΞΑΝΘΗ θα δώσει Δευτέρα φέτος. Και είναι κόντρα στον Άρη. Πως προσεγγίζετε εσείς οι ποδοσφαιριστές το παιχνίδι αυτό κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες;

«Έχουμε χάσει βαθμούς και οι δύο ήττες εκτός έδρας ήταν βαριές. Το παιχνίδι της Δευτέρας πρέπει να είναι ένα παιχνίδι «νέας αρχής». Στόχος μας είναι μόνο οι τρεις βαθμοί. Πρέπει να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και σαν ομάδα και ατομικά».

Ο Άρης έχει μόλις ένα βαθμό στο πρωτάθλημα και πριν λίγες μέρες άλλαξε κι αυτός προπονητή. Η SKODA ΞΑΝΘΗ μπορεί να πάρει αυτό που θέλει και να αντιστρέψει την ψυχολογία της για την συνέχεια;

«Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Ο Άρης είναι μία ιστορική ομάδα αλλά εμείς δεν εστιάζουμε καθόλου πάνω στον Άρη γιατί κοιτάζουμε τον εαυτό μας. Πρέπει να παλέψουμε και να κερδίσουμε».

Πάντως η εβδομάδα που ακολουθεί είναι «φορτωμένη» για την ομάδα. Υπάρχει ο αγώνας της Δευτέρας αλλά και το πρώτο παιχνίδι κυπέλλου με αντίπαλο τον Ηρακλή, σε έναν θεσμό που πάντα είναι φιλόδοξη η SKODA ΞΑΝΘΗ.

«Ναι είναι γεγονός. Το παιχνίδι με τον Ηρακλή είναι ιδιαίτερο για μένα αλλά μπορώ να πω ότι με ευχαριστεί να συναντώ προηγούμενες ομάδες μπροστά μου. Κι αυτό θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι σε μία εβδομάδα «πιεσμένη». Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Η ζωή στην Ξάνθη για τον Σερζ Ντιέ πως είναι;

«Μια χαρά! Δεν μου αρέσει να βγαίνω έξω, προτιμώ την οικογενειακή ζωή στο σπίτι. Κι από την στιγμή που υπάρχει μία οργανωμένη κι επαγγελματική ομάδα που κάνει τα πάντα για τους παίκτες της δεν έχω κανένα παράπονο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους φιλάθλους που μου έδειξαν αμέσως την αγάπη τους. Με αγαπούν και θέλω να το ξεπληρώνω στο γήπεδο. Είμαι χαρούμενος στην SKODA ΞΑΝΘΗ και κάθε φορά προσπαθώ να δίνω το 100% για όλους. Και για την ομάδα και για τον κόσμο».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved