Μουζακίτης: «Το όνειρο πραγματικότητα»

Μουζακίτης: «Το όνειρο πραγματικότητα»

Για ένα όνειρο ζωής που εκπληρώνεται για τον ίδιο έκανε λόγο ο Αλέξανδρος Μουζακίτης, μιλώντας για την παρουσία του στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του νεαρού στην κάμερα της Nova

Για το ντεμπούτο του με την ομάδα του Παναθηναϊκού:

«Έγινε πραγματικότητα ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί και ήταν να αγωνιστώ με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που πραγματοποιήθηκε και από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, δεν μένω σε αυτή τη συμμετοχή, αλλά συνεχίζω τη δουλειά καθημερινά, για να έρθουν και άλλες ευκαιρίες και να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω στην ομάδα του Παναθηναϊκού».

Για τις εμπειρίες που κέρδισε στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού και αν αποκτά αυτοπεποίθηση λόγω της εμπιστοσύνης του Γιάννη Αναστασίου στα νέα παιδιά:

«Το γεγονός ότι συμμετείχα στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού ήταν πολύ σημαντικό. Ιδιαίτερα τα φιλικά παιχνίδια που παίξαμε, γιατί είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία να αγωνίζεσαι απέναντι σε ομάδες που διαθέτουν πολύ πιο έμπειρους παίκτες από εσένα και επαγγελματικές ομάδες. Και γενικά όλη η ιδέα ότι αγωνίζεσαι στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού, σου δίνει ένα κίνητρο παραπάνω για να αποδείξεις ότι μπορείς να παίξεις. Αυτό δεν με φόβισε καθόλου. Αντιθέτως, μου έδωσε κίνητρο και δύναμη και μπόρεσα να δείξω αυτά που ήθελα. Αυτό δεν είναι τίποτα. Μπορεί να εξελίχθηκαν καλά τα πράγματα, όμως δεν μένουμε εδώ».

Για την εξέλιξη του στον Παναθηναϊκό και το πέρασμα του από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού:

«Ήμουν δύο χρόνια στην Ακαδημία του Ολυμπιακού. Στο παιδικό τμήμα και στη δεύτερη χρονιά στο εφηβικό. Ο λόγος που έφυγα ήταν καθαρά οικογενειακός και οικονομικός, καθώς ήθελα να διαμένω στην Ακαδημία, αλλά τότε δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα. Και επειδή δεν μπορούσα να μείνω εκεί, έφυγα. Έτσι ήρθε το επόμενο βήμα μου με τον Παναθηναϊκό. Ο σύλλογος μου παρείχε αυτά που ήθελα και όχι απλά τον ευχαριστώ... Πολλά παραπάνω... Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι είναι ένα-δυο σκαλοπάτια στο θέμα των Ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα».

Για το αν υπήρχε άγχος πριν από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και πως είναι πλέον η ψυχολογία των παικτών του Παναθηναϊκού, μετά το νικηφόρο ξεκίνημα:

«Δεν πιστεύω ότι φάνηκε η ομάδα αγχωμένη, γιατί το γκολ μπήκε πάρα πολύ γρήγορα, κάτι που "έλυσε" τα πόδια όλων των παικτών. Είχαμε και τον κόσμο από την αρχή του αγώνα στο πλάι μας και με τα τραγούδια τους, μας έδωσαν ψυχολογία. Το γκολ πιστεύω ήταν το κλειδί του αγώνα και γι' αυτό το λόγο δεν είχαμε άγχος. Βέβαια υπήρχαν στιγμές που κάναμε κάποια λάθη, ίσως λόγω άγχους και ότι είμαστε νέα ομάδα, αλλά πιστεύω ότι το ματς εξελίχθηκε όπως ακριβώς θέλαμε. Πήραμε τη νίκη και συνεχίζουμε».

Για την αναμέτρηση απέναντι στον Πανιώνιο:

«Είναι δύσκολο παιχνίδι και δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο επειδή είναι ο Πανιώνιος και είμαστε ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο, ότι μπορούμε να πάρουμε το παιχνίδι. Ξέρουμε ότι ο Πανιώνιος είναι καλή ομάδα, γνωρίζουμε ότι είναι καλός στις αντεπιθέσεις και πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι. Όμως πιστεύω ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι και δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, όπως πρέπει, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Πρέπει να έχουμε και την τύχη στο μέρος μας και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα κερδίσουμε το ματς».

Για τη μεταγραφή του Χάρη Μαυρία στη Σάντερλαντ:

«Θέλω να του ευχηθώ πάνω απ' όλα καλή τύχη, γιατί το αξίζει. Να του έρθουν όλα όπως θέλει, να πάρει συμμετοχές στο πρωτάθλημα, να γίνει καλύτερος και εύχομαι ότι καλύτερο»



Πόλο: Στα ημιτελικά ο Εθνικός, 11-10 τη Γλυφάδα σε ματς - θρίλερ
Πόλο: Στα ημιτελικά ο Εθνικός, 11-10 τη Γλυφάδα σε ματς - θρίλερ
Champions League: Ο Βινίσιους κράτησε όρθια τη Ρεάλ στο Μόναχο!
Champions League: Ο Βινίσιους κράτησε όρθια τη Ρεάλ στο Μόναχο!
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 80-82 (71-71 κ.α.): Ο Πάρκερ τον… ξέρανε στην εκπνοή
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 80-82 (71-71 κ.α.): Ο Πάρκερ τον… ξέρανε στην εκπνοή
Το ιστιοφόρο Pytheas, το οποίο συνοδεύει την ολυμπιακή φλόγα, έφτασε στην Κάτω Ιταλία
Το ιστιοφόρο Pytheas, το οποίο συνοδεύει την ολυμπιακή φλόγα, έφτασε στην Κάτω Ιταλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved