Αστέρας Τρίπολης: Επιστροφή στη… δράση (photos)

Αστέρας Τρίπολης: Επιστροφή στη… δράση (photos)

Την… ανεπίσημη πρώτη προπόνηση για τη νέα σεζόν έκαναν την Παρασκευή (28/6) το απόγευμα οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης.

Οι Αρκάδες επέστρεψαν, έπειτα από λίγες μέρες διακοπές, στο γήπεδο, με τον Σάκη Τσιώλη να βλέπει τους… νέους Γιώργο Ζησόπουλο, Χρήστο Λισγάρα, Γιάννη Ζαραδούκα και Μανουέλ Μουνάφο να μετέχουν στο πρόγραμμα. Λίγο πριν την έναρξη του προγράμματος, ο Έλληνας τεχνικός αποκάλυψε πως τη νέα σεζόν θα προωθηθούν 4 ποδοσφαιριστές από την ομάδα των Νέων του συλλόγου και 3 από την εφηβική ομάδα.

«Πρώτα απ’ όλα ένα ακόμα ξεκίνημα. Το σημαντικό είναι ότι μέσα σε μια ομάδα που βγάζει υγεία, έτσι και τώρα παρόλο που το ρόστερ δεν είναι συμπληρωμένο, ξεκινάμε έχοντας πάντα σαν στόχο την προηγούμενη χρονιά. Πάντα πρέπει από τα μέσα της προηγούμενης χρονιάς να βάζουμε τον επόμενο στόχο. Η ομάδα έχει τις προϋποθέσεις και να ξανακάνει τα ίδια πράγματα και να στοχεύει γιατί όχι ακόμη περισσότερα πράγματα ή μάλλον ακόμα μεγαλύτερους στόχους», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και συνέχισε: «Δεν είναι εύκολο, έφυγαν βασικοί ποδοσφαιριστές από την ομάδα, έληξαν τα συμβόλαια τους, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι η ομάδα. Η ομάδα έχει τις προϋποθέσεις και όπως λέει ο ιδιοκτήτης μας ο κ. Καϋμενάκης, η ομάδα είναι ένα ποτάμι. Νομίζω ότι και οι παίκτες που ήρθαν και εκείνοι που θα έρθουν θα κάνουν μια πολύ αξιόμαχη ομάδα, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε ξανά αυτό που κάναμε την προηγούμενη σεζόν και όπως είπα γιατί όχι κάτι παραπάνω. Λόγω του ότι την 1η Αυγούστου έχουμε το πρώτο παιχνίδι, επείγει τουλάχιστον 2-3 θέσεις ακόμα να τις καλύψουμε, μέχρι να φύγουμε στις 5 Ιουλίου για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που γίνεται στο Καρπενήσι. Θέλω να πιστεύω ότι αυτοί οι 2-3 παίκτες θα είναι μαζί μας. Το ρόστερ θα αργήσει να συμπληρωθεί, ενδεχομένως μέχρι τις 10-12 Ιουλίου θα έχει».

Παράλληλα, ο έμπειρος κόουτς, υποστήριξε: «Περιμένουμε να τελειώσουν και κάποια πρωταθλήματα που είναι σε εξέλιξη για κάποιους στόχους που έχουμε, αλλά αν μη τι άλλο οι βασικοί πρώτοι 12-14 ποδοσφαιριστές που θέλουμε για να πάμε στο πρώτο παιχνίδι, νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Σίγουρα στοχεύουμε σε δύο καλούς έμπειρους επιθετικούς-κεντρικούς επιθετικούς, όπως ένας αριστερός ακραίος επιθετικός που από πέρσι είναι η θέση που θέλω να έχω στην ομάδα. Βέβαια ο παίκτης που θα μπορέσει να αντικαταστήσει το κενό που αφήνει πίσω του ο Ράγιος.

Νομίζω ότι ένας προπονητής εκφράζεται μέσα από την απόδοση που έχει η ομάδα του. Θέλω ένα καλό συνδυαστικό, γρήγορο ποδόσφαιρο για να ενθουσιάζουμε τον κόσμο και να γίνεται αποδεκτό από όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Αυτό το κατορθώσαμε τα τελευταία 2-3 χρόνια, θέλω να πιστεύω ότι τώρα είμαστε ολοκληρωμένοι για να παίξουμε ακόμα πιο γρήγορο ποδόσφαιρο. Στόχος δικός μου-πέρα από τους τίτλους γιατί αυτό είναι θέμα συγκυριών, λεπτομερειών στο τέλος, όπως ήταν και το Κύπελλο-νομίζω ότι αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία για μένα είναι η ομάδα να ξαναβγεί στην Ευρώπη και να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο από ότι έπαιζε πέρσι».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Ζησόπουλος, ανέφερε: «Σίγουρα ήρθα σε αυτή την ομάδα επειδή φέτος οι στόχοι της ομάδας είναι πολύ υψηλοί. Είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι πολύ οργανωμένη. Ο στόχος πέρσι ήταν υψηλός, φέτος θα είναι ανάλογος, ανάλογα με τους στόχους που θα θέσει η ομάδα. Ξέρω ότι έχει την κατάλληλη υποδομή, τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό τιμ και την διοίκηση, να καταφέρει φέτος κάτι πολύ καλό, ξεκινώντας από την Ευρώπη που είναι το μεγάλο όνειρο και από εκεί και πέρα ότι το καλύτερο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεν χρειάζεται πολύ για να αποφασίσω, ο κ. Τσιώλης είναι σημαντικός παράγοντας για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά για την ομάδα. Η διοίκηση είναι σταθερή, ο κόσμος αγαπάει την ομάδα, νομίζω ότι απλά η παρουσία του κ. Τσιώλη έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο ώστε να σε πείσει να έρθεις εδώ να κάνεις ένα καθοριστικό άλμα στην καριέρα σου. Σίγουρα ένας τίτλος ειδικά με την περσινή χρονιά, νομίζω ότι η ομάδα άξιζε ένα τίτλο, ειδικά στον περσινό τελικό. Δεν πειράζει, ας συνεχιστεί έτσι η καλή πορεία, να παίζει και καλό ποδόσφαιρο όπως και πέρσι και εύχομαι καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ότι καλύτερο. Έχω ξαναπαίξει σε θέσεις όπως το αμυντικό χαφ και με τον κ. Τσιώλη έχω συνεργαστεί ένα εξάμηνο στην Λιβαδειά. Ότι χρειαστεί η ομάδα θα είμαι έτοιμος και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο».

Ο Χρήστος Λισγάρας, ανέφερε: «Σίγουρα όταν πηγαίνεις σε μια ομάδα, το κάνεις για να παίξεις και για να κάνεις το καλύτερο για την ομάδα. Από την πλευρά μου θα τα δώσω όλα και να πάνε όλα καλά για την ομάδα. Όπως είπα και πριν κανένας δεν έρχεται για να κάθεται στον πάγκο. Θα το παλέψω, θα κάνω την δουλειά μου όσο γίνεται καλύτερα και να πάνε όλα καλά. Το κίνητρο μου είναι το UEFA και να μπορέσουμε πάλι να φτάσουμε στον τελικό Κυπέλλου. Για το UEFA μακάρι να τα δώσουμε όλα, όλα τα παιδιά για να πάμε στο UEFA. Γνωριζόμαστε όλοι εδώ, άλλοτε αντίπαλοι, άλλοτε συμπαίκτες. Όλα είναι πολύ καλά. Υπάρχουν πολλοί εδώ που θες να έχεις για συμπαίκτες, που δεν θες να έχεις για αντιπάλους, αλλά εντάξει όλα καλά είναι».

Ακόμα, ο Γιάννης Ζαραδούκας, σχολίασε: «Σίγουρα όλοι όσοι είμαστε στον Αστέρα Τρίπολης, βλέπουμε ότι τα πράγματα είναι πολύ αισιόδοξα γιατί δίνεται η ευκαιρία να παίξεις, να παίξεις Ευρώπη και να γυρίσεις πίσω στην Εθνική. Το πρώτο πράγμα στο μυαλό μου ήταν η Ευρώπη γιατί η προηγούμενη μου ομάδα έπαιζε Τσάμπιονς Λιγκ και ήρθα σε μια ομάδα ποιοτική, με αισιοδοξία για μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Καταρχήν ο Αστέρας είναι μια ομάδα που δεν έχει πίεση και το λέω αυτό γιατί έχω ζήσει ομάδες με κόσμο και ξέρω πως είναι. Πάνω από όλα είναι μια ομάδα που και εντός και εκτός έδρας πάει να παίξει ποδόσφαιρο και αυτό το ευχαριστιέται ο κόσμος. Σίγουρα όλοι έχουμε φιλοδοξίες αλλά δεν θέλω να πω πολλά λόγια γιατί τα λόγια ξέρετε συνήθως ποτέ δεν βγαίνουν αληθινά, θέλω να μιλήσω με πράξεις».

Τέλος, ο Χοσέ Μανουέλ Μουνάφο είπε: «Μακάρι να πάρω ένα τίτλο με τον Αστέρα. Είμαι τέσσερα χρόνια εδώ στην Ελλάδα και αν έμαθα κάτι, έμαθα ότι στην Ελλάδα ο Αστέρας είναι από τις καλύτερες ομάδες και από εχθές που ήρθα εδώ ένιωσα ότι όλοι νιώθουν πάρα πολύ καλά με εμένα. Νιώθω πολύ καλά. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω με ότι μπορώ, να τα δώσω όλα και η ομάδα φέτος νομίζω έχει πάρα πολύ καλούς στόχους. Πρώτα με την Ευρώπη και μετά με το πρωτάθλημα και είναι και κάτι που ήθελα και εγώ, μια ομάδα με καλούς στόχους. Είμαι τυχερός και ευχαριστημένος. Ένας ποδοσφαιριστής που δεν έχει παίξει Ευρώπη είναι όνειρο, είναι πολύ καλό. Σίγουρα πρέπει πρώτα να περάσουμε να μπορούμε να παίξουμε στην Ευρώπη, πέρσι ήταν πολύ κοντά η Τρίπολη.

Νομίζω φέτος αν συνεχίσουμε όπως ήταν μέχρι τώρα, έχει πιθανότητες να περάσει. Οι φίλοι του Αστέρα να περιμένουν ότι θα δώσω το 100% από μένα. Είμαι ένα παιδί που πιστεύει πολύ στην δουλειά. Νομίζω ότι από την δουλειά αρχίζουν όλα και θα προσπαθήσω με το στυλ μου που είναι στο κέντρο να μπορώ να βοηθήσω άμυνα και μπροστά. Μου αρέσει πολύ το τρέξιμο και θέλω να βοηθήσω. Το πιο καλό είναι ότι ο Αστέρας είναι ένα πάρα πολύ καλό γκρουπ. Μπορεί να έχει Αργεντίνους, Ισπανούς, Έλληνες αλλά έχει ένα πολύ καλό γκρουπ, όπου μπορείς να πας πολύ καλά. Φαίνεται ότι τα παιδιά είναι πάρα πολύ καλά και προσπαθώ και εγώ να βγω γρήγορα να βοηθήσω».

Τρίπολη: Άρης Κολλιντζογιαννάκης



Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved