Πάντος: «Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τη θέση που του άξιζε»

Πάντος: «Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τη θέση που του άξιζε»

Έναν απολογισμό της φετινής εντυπωσιακής πορείας του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και της δικής του καριέρας έκανε ο Τάσος Πάντος.

Ο έμπειρος άσος, ο οποίος ολοκλήρωσε την καριέρα του φέτος, χαρακτήρισε με δηλώσεις του στον Super Fm, υπέρβαση τη φετινή χρονιά για τον ΠΑΣ, την οποία δεν περίμενε κανείς, ούτε καν ο ίδιος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πάντου:

Για τον τραυματισμό του: «Το πόδι πάει αρκετά καλύτερα, δόξα τω Θεώ γιατί τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και πολύ χειρότερα. Υπάρχουν κάποιοι πόνοι, αλλά μέσα στα πλαίσια της θεραπείας».

Για τη φετινή τρομερή σεζόν του ΠΑΣ Γιάννινα: «Νομίζω ότι η λέξη 'υπέρβαση' αντικατοπτρίζει με ακρίβεια αυτό που συνέβη φέτος και δεν εννοώ μόνο την αγωνιστική, γιατί η ομάδα έχει πολλά ακόμα να δώσει. Όλοι οι παράγοντες και οι συνθήκες που υπήρχαν στην ομάδα έκαναν την επιτυχία αυτή πολύ μεγάλη. Όταν ξεκίνησε η χρονιά, ακόμα κι εγώ που έχω μεγάλη εμπειρία, δεν περίμενα ότι θα έχει τέτοια κατάληξη. Σιγά-σιγά με τα αποτελέσματα που ερχόντουσαν αρχίζαμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και η έξοδος στην Ευρώπη είναι σημαντική και για την κοινωνία των Ιωαννίνων, αλλά και προσωπικά για τον κάθε παίκτη. Και στον Ολυμπιακό έχω ζήσει μεγάλες στιγμές, αλλά με τις συνθήκες που επιτεύχθηκε το φετινό, αποκτάει μεγάλη σημασία».

Για το κατά πόσο η επιτυχία ήταν θέμα δουλειάς ή και τύχης: «Για να είμαστε ειλικρινείς πρέπει να πούμε ότι υπήρξε ένας συνδυασμός γεγονότων. Πρωταρχικό ρόλο έπαιξαν η δουλειά, η αγωνιστική αξία της ομάδας, οι ικανότητες του τεχνικού τιμ και ότι βγάζαμε στον αγωνιστικό χώρο αυτά που μας έλεγαν οι προπονητές μας. Ο ΠΑΣ, χωρίς να μειώνεται η αξία της επιτυχίας, κατάφερε να εκμεταλλευτεί κάποιες καταστάσεις και ειδικές συνθήκες στο πρωτάθλημα με την αποδυνάμωση κάποιων ομάδων, με την αδυναμία κάποιων άλλων να εκμεταλλευτούν αυτήν την κατάσταση και να βγουν στο προσκήνιο, αυτά όμως τα κατάφερε ο ΠΑΣ Γιάννινα και δικαίως πήρε τη θέση που του άξιζε.

Όλο το σύνολο αγωνιζόταν για το κοινό καλό, είχαμε σκοπό και κοινό στόχο να κερδίζουμε και μετά ο κάθε παίκτης να καταξιωθεί. Είχαμε κοντά μας σ' αυτήν την προσπάθεια και τον εκάστοτε κόσμο που ερχόταν στο γήπεδο και τους δημοσιογράφους και έγινε ένα ωραίο 'δέσιμο' που μας βγήκε σε καλό».

Για την απουσία του, λόγω του τραυματισμού του, από το τελευταίο ματς της αποθέωσης: «Πραγματικά ήθελα να ήμουν εκεί. Όλο το χρόνο ο ποδοσφαιριστής κοπιάζει και ιδρώνει για να έρθει η μέρα που θα ζήσει αυτήν την αποθέωση. Στενοχωρήθηκα γιατί ήθελα να τελειώσω τη χρονιά όρθιος και στιβαρός και δεν το κατάφερα. Είμαι όμως πολύ περήφανος για την ομάδα και χωρίς να ακουστεί υπερβολικό, είμαι πολύ περήφανος που έπαιξα για την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Το λέω γιατί εμένα με γέμισε ψυχολογικά, ήταν ένα κίνητρο ώστε να αποδίδω καλύτερα».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια: «Υπάρχει μεγάλο δέσιμο σε όλη την ομάδα, νέοι και παλιότεροι ήρθαμε πάρα πολύ κοντά φέτος και ήταν το μυστικό της ομάδας αυτό φέτος. Είχαμε ανθρώπινες σχέσεις οι παίκτες μεταξύ μας με τους προπονητές, τους φιλάθλους, ακόμα και τους δημοσιογράφους. Μου λείπουν όλοι, ακόμα και η βροχή! Όλα αυτά είναι βιώματα πως να το κάνουμε».

Για τα μηνύματα λατρείας που δέχεται από τον κόσμο: «Έχω ιερό καθήκον να πω ότι ακόμα και ο κόσμος που έβλεπα στο δρόμο ήταν πολύ συγκινητικός με τον τρόπο που εκδήλωνε την αγάπη του. Ένιωσα απίστευτα ακόμα και όταν τα παιδιά των Blue Vayeros ήρθαν στο σπίτι μου με μια ανθοδέσμη. Ακόμα και οι μικρές λεπτομέρειες μένουν για πάντα στην καρδιά σου. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη φίλαθλη κοινωνία της πόλης, γιατί σεβάστηκαν πάρα πολύ την προσωπικότητά μου και την οικογένειά μου και ό,τι υπήρχε γύρω μου.
 
Υπήρχαν στην αρχή και κάποιοι αμφισβητίες για να λέμε και τις αλήθειες, γιατί όταν πρωτοήρθα κάποιοι είπαν ότι ήρθα για να πάρω τη σύνταξή μου. Ήταν κάτι που τότε με είχε πειράξει. Αν δεν μπορεί ένας ποδοσφαιριστής με 400 ματς Α' Εθνικής και 20 Champions League να βοηθήσει τον ΠΑΣ, τότε ποιος μπορεί; Αλλά αυτά τα ξεχνάω. Στα 3 χρόνια που έμεινα στην ομάδα, μαζί με τα παιδιά και τους προπονητές κάναμε πάντα ένα βήμα μπροστά. Ξέρετε, στα σκαλοπάτια που κατεβαίνεις για να βγεις στο διάδρομο για τη φύσουνα έχει ένα σήμα του ΠΑΣ Γιάννινα με δίπλα τα λογότυπα της Football League, της Super League, του Europa League και του Champions League. Τα τρία απ' αυτά τα κατάφερα (σ.σ. γέλια), εύχομαι του χρόνου να πάμε και ακόμα ψηλότερα»!

Για το αν αισθανόταν ως 'πατέρας' μέσα στα αποδυτήρια: «Εγώ στην ομάδα δεν ήμουν ούτε πατέρας ούτε υποστηρικτής, αλλά ήμουν ένα ισότιμο μέλος με τα υπόλοιπα παιδιά. Είναι ευτύχημα που είχα συμπαίκτες τόσο καταπληκτικά παιδιά. Μακάρι να έχω αποτελέσει παράδειγμα έστω και σ' ένα παιδί. Αυτό που θα μου λείψει, αν και εφόσον αποφασίσω να σταματήσω, θα είναι αυτή η παρέα. Η αλληλεγγύη για τον συμπαίκτη, το να τον βλέπεις να ματώνει για την ομάδα, μου έδινε κίνητρο να προσπαθώ περισσότερο».

Για το διαφορετικό που πρόσφερε ο Χριστόπουλος και τον έκανε να αναδειχτεί τόσο γρήγορα:  «Κατάφερε γρήγορα να δώσει ζωντάνια και νόημα σ' αυτό που είχε στο μυαλό του. Κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να δέσει την ομάδα, έκανε τις κατάλληλες επιλογές παικτών, κατέστρωσε ένα σύστημα που ταίριαζε στα χαρακτηριστικά των παικτών και φυσικά οι γνώσεις πάνω στο αντικείμενο που της μετέδωσε ωραία. Έχει τεράστιο μερίδιο στην επιτυχία. Έχω ζήσει αρκετούς προπονητές, μεγάλες ομάδες και μεγάλους παίκτες, αλλά για μένα τη μεγάλη ομάδα την κάνει ο προπονητής και όχι οι μεγάλοι παίκτες. Όσο ικανοί και αν είναι, αν δεν υπάρχει καλός καθοδηγητής που να οργανώνει μεθοδικά, δεν μπορεί μια ομάδα να πετύχει».

Για το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο: «Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους προπονητές μου, σε φυσιοθεραπευτές κτλ, που μου έδωσαν κίνητρο να δουλεύω και με παρουσίασαν σε καλή κατάσταση και μπόρεσα να βγάλω μια χρονιά με αξιοπρέπεια. Δεν είναι εύκολο στην ηλικία μου και με τόσες επιβαρύνσεις να αποδίδεις στο μέγιστο βαθμό. Ήταν πολύ οργανωμένη και επιστημονική η δουλειά τους».

Για το αν θα τελειώσει η καριέρα του μ' ένα άσχημο περιστατικό όπως ο τραυματισμός του: «Δυστυχώς γι' αυτό στενοχωρήθηκα, γιατί αν και εφόσον αποχωρήσω, θα ήθελα να αποχωρήσω όρθιος, να κοιτάω τους φιλάθλους και τους συμπαίκτες στα μάτια. Μήπως είναι ένα σημάδι να τα μαζεύω»;

Για το γκολ που δεν ήρθε: «Ο Χακόμπο ήταν τερματοφύλακας στο πέναλτι που κερδίσαμε στο τελευταίο ματς; Τον είχα εύκολα, ο Ανδράλας ήταν καλύτερος τερματοφύλακας όταν το έχασα (σ.σ. γέλια). Μάλλον θα έπρεπε να παίζω ως τα 45 για να βάλω ένα γκολ. Θα πω ειλικρινά ότι δεν μου έλλειψε ποτέ το γκολ στην καριέρα μου. Δεν το σκέφτηκα ποτέ και δεν στενοχωρήθηκα που δεν σκόραρα εγώ».

Για την υπόθεση αδειοδότησης της ομάδας: «Δεν γνωρίζω καλά το θέμα, έγινε ένας έλεγχος της UEFA, αλλά αυτά τα ξέρει ο πρόεδρος. Εύχομαι να έχουμε αίσιο τέλος. Δεν ξέρω τι να πω. Δεν νομίζω όμως να έχουμε πρόβλημα. Είναι κι αυτό ένα εμπόδιο που πρέπει να το ξεπεράσουμε».

Για τα 3 καλύτερα δεξιά μπακ του πρωταθλήματος μετά από εκείνον: «Υπάρχουν σίγουρα. Μη στέκεστε σε ονόματα. Η ομάδα, το σύμβολο, η φανέλα μένουν, οι άλλοι είμαστε περαστικοί. Αυτό που πρέπει να ' καίει' το φίλαθλο είναι να μένει ψηλά η ομάδα. Υπάρχουν πάντα καλοί ποδοσφαιριστές και παίζουν ρόλο κι άλλα πράγματα όπως ο χαρακτήρας, η προσωπικότητα, πως αφομοιώνεις, πως μπαίνεις σ' ένα σύνολο. Αυτά είναι τα πρωτεύοντα. Και σε παγκόσμιο επίπεδο ομάδες έκαναν μεταγραφές και ομάδα δεν έφτιαχναν. Πρέπει να οργανώνεις τις Ακαδημίες σου. Η ομάδα βρήκε ένα στυλ παιχνιδιού και μετά απογειώθηκε».

Για την απόφασή του αν θα συνεχίσει ως ποδοσφαιριστής: «Θα ήθελα να δώσω μια συνέντευξη Τύπου κι εκεί θα ανακοινώσω τι θα κάνω. Είναι κάτι που με προβληματίζει ακόμα. Με συγκινεί όλο αυτό που γίνεται και από τον κόσμο που με πιέζει να συνεχίσω».

Για το ότι θα πρέπει προσωπικότητες σαν τον Πάντο να βρίσκονται στον ΠΑΣ σε οποιοδήποτε πόστο: «Με τιμάει αυτό που λέτε και με τιμάει να είμαι δίπλα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Πριν 3 χρόνια είχα κάνει μια συνειδητή επιλογή να φύγω από τον Ολυμπιακό και να έρθω σε μια ομάδα που ήταν στη Β' Εθνική. Με γέμιζε ψυχικά και πίστευα ότι θα μου δίνει κίνητρο. Αγαπώ την πόλη και είμαι πολύ χαρούμενος για όσα κατάφερα.
 
Και θέλω για το τέλος να δώσω και μια συμβουλή. Ο κόσμος πρέπει να μάθει να εμπιστεύεται. Έχει το κριτήριο, έχει μυαλό να κρίνει πότε γίνεται ένας τίμιος αγώνας και πρέπει να μάθει να εμπιστεύεται τον εαυτό του και μετά τους άλλους. Γνωρίζω το παρελθόν της ομάδας και τα κατάλοιπα που άφησε στους φιλάθλους, φέτος υπήρχαν πολλές συνομωσιολογίες, μας στενοχώρησε κάποιες φορές, αλλά τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια και αξίζουν να έχουν δίπλα τον κόσμο».

Τέλος ο 'Παντούρου' έδωσε μια υπόσχεση: «Θα είμαι σίγουρα δίπλα στην ομάδα στον πρώτο της ευρωπαϊκό αγώνα στο εξωτερικό ή σαν παίκτης ή σαν θεατής».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved