Μπαρμπαρούσης: «Όνειρο που έγινε πραγματικότητα ο Παναθηναϊκός»

Μπαρμπαρούσης: «Όνειρο που έγινε πραγματικότητα ο Παναθηναϊκός»

Χωρίς δεύτερη σκέψη υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος μίλησε για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα να φορέσει την πράσινη φανέλα, αφού, όπως είπε, ήταν οπαδός της ομάδας από μικρός.

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε ο ομογενής άσος σε αυστραλιανή ιστοσελίδα: 

Πώς ήταν να παίζεις για τον Παναθηναϊκό αυτή τη σεζόν; Γεννήθηκες να είσαι «πράσινος»;

«Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ήμουν φίλαθλος του Παναθηναϊκού μια ζωή και όταν μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία να παίξω στην ομάδα δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά».

Πες μας για το ματς με τον Ολυμπιακό τον περασμένο μήνα, ένα από τα σπουδαιότερα ντέρμπι, το «ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων».

«Δεν αγωνίστηκα στο πρώτο ματς που έγινε στο γήπεδό μας, οπότε ήθελα οπωσδήποτε να ζήσω την εμπειρία αυτού του ντέρμπι. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά για μένα και άρχισα να παίζω. Ήταν κάτι που δεν είχα ξαναζήσει. Οι φίλαθλοι ζουν γι' αυτό το παιχνίδι και είναι πολύ παθιασμένοι πάντα».

Πετύχατε ένα γκολ στο 73' δημιουργώντας ένα αγωνιώδες φινάλε.

«Παίξαμε καλά σε όλο το παιχνίδι. Όταν δεν είχαμε τη μπάλα καταφέραμε με σωστές επιλογές να περιορίσουμε τις ευκαιρίες τους. Πήραμε το προβάδισμα στο σκορ, αλλά τελικά δεχθήκαμε ένα γκολ που μας γέμισε απογοήτευση».

Ήταν μια «φτωχή» σεζόν για την ομάδα, μένοντας εκτός Ευρώπης. Τι πήγε λάθος;

«Η ομάδα και ο κόσμος πέρασαν πολλά τη φετινή σεζόν. Δεν ήταν εύκολο γι' αυτούς αλλά πιστεύω ότι τα προβλήματα μας έκαναν πιο δυνατούς. Προσωπικά θεωρώ ότι οι δυσκολίες που συναντήσαμε δεν μας επέτρεψαν να κερδίσουμε τις ευκαιρίες μας. Είχαμε τέσσερις διαφορετικούς προπονητές και όταν έχεις τόσες αλλαγές είναι δύσκολο να βρεις έναν σταθερό ρυθμό».

Είχες έναν καλό συνδυασμό με τον Ζέκα για το 3-0 απέναντι στην SKODA Ξάνθη. Πώς βαθμολογείς τη δική σου απόδοση;

«Στην αρχή της σεζόν ήταν δύσκολη για μένα, καθώς έχασα ολόκληρη την προετοιμασία του συλλόγου, λόγω της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οπότε όταν επέστρεψα ήταν δύσκολο γιατί ήδη ο προπονητής είχε δει περισσότερα πράγματα από τους άλλους παίκτες. Αλλά στη διάρκεια της σεζόν δούλεψα σκληρά, είχα καλή απόδοση τους τελευταίους δύο μήνες και θεωρώ ότι άφησα θετικές εντυπώσεις τόσο στους ανθρώπους της ομάδας, όσο και στους φιλάθλους».

Δεν κατάφερες να συμμετάσχεις στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά είχες 11 εμφανίσεις με την ομάδα. Είσαι χαρούμενος με τις ευκαιρίες που σου δόθηκαν;

«Ήμουν στην αποστολή της ομάδας σε πολλά ματς του ομίλου, αλλά ποτέ δεν αγωνίστηκα. Αν αναλογιστώ ότι έχασα την προετοιμασία της ομάδας είμαι ικανοποιημένος από το πως τελείωσε η σεζόν επί προσωπικού και θεωρώ πως αν υπάρξουν προκριματικοί αγώνες, θα παίξω κανονικά».

Υπάρχουν παίκτες που σε βοήθησαν να αναπτύξεις το παιχνίδι σου;

«Ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο Λουκάς Βύντρα και ο Στέφανος Κοτσόλης ήταν φιλικοί μαζί μου από την πρώτη στιγμή που πήγα στην ομάδα και με βοήθησαν να προσαρμοστώ. Από τότε έχω κάνει αρκετές καλές συνεργασίες εντός και εκτός γηπέδου».

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για τον νέο προπονητή της ομάδας, Γιάννη Αναστασίου;

«Έρχεται έχοντας ένα καλό όνομα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ελπίζω να έρθει, να σταθεί ικανός «καπετάνιος» και να φέρει νέες ιδέες στη νεανική ομάδα που διαθέτουμε».

Πώς είναι να ζεις στην Αθήνα;

«Η Αθήνα είναι φανταστική πόλη. Απολαμβάνω το κάθε τι σε αυτή. Έχω βρεθεί σε πολλές πόλεις και μπορώ να πω ότι είναι δύσκολο να βρω ένα καλύτερο μέρος από την Αθήνα για να ζήσω».

Πού θα βρίσκεται τη νέα σεζόν ο Κώστας Μπαρμπαρούσης;

«Όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες εβδομάδες. Έχω να κάνω κάποιες συζητήσεις με τον μάνατζέρ μου, να εξετάσω τις προοπτικές και ελπίζω ότι σύντομα θα ξέρω».



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved