Super League: Αυτά τα παιδιά… ποιος θα τα πάρει; (photos)

Super League: Αυτά τα παιδιά… ποιος θα τα πάρει; (photos)

Το Onsports σας παρουσιάζει δέκα από τους πλέον ανερχόμενους Έλληνες παίκτες, κάτω των 25 ετών, του φετινού πρωταθλήματος και παραθέτει προς… κάθε ενδιαφερόμενο τις επιδόσεις τους.

Οι περισσότεροι από αυτούς αγωνίζονται αρκετά χρόνια στην κατηγορία, παρότι δεν έχουν ξεπεράσει τα 25 έτη, ενώ επίσης στην πλειοψηφία τους είναι στην ίδια ομάδα για καιρό. Φέτος, αλλά και προηγούμενες σεζόν, «έλαμψαν» στη διάρκεια του πρωταθλήματος και με τον δικό τους τρόπο βοήθησαν ο καθένας την ομάδα του να πετύχει τους στόχους της.

Στη λίστα αυτή δεν συμπεριλήφθηκαν παίκτες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις του Top 10 που ακολουθεί οι τρεις αυτοί είναι και οι… ενδιαφερόμενοι για το μέλλον των παικτών. Επίσης, από τη λίστα απουσιάζουν και παίκτες της ΑΕΚ όπως οι Φούντας και Μπουγαΐδης που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν θέση, αφού οι συνθήκες στους «κιτρινόμαυρους» ακόμα δεν είναι… ξεκάθαρες.

Το Top 10 των Under 25 της φετινής Super League

1. Γιάννης Γιαννιώτας (Άρης)
Ηλικία: 20
Λήξη Συμβολαίου: 30/06/2014

Ο ακραίος επιθετικός του Άρη είναι ένα από τα πιο «hot» ονόματα ενόψει καλοκαιριού. Από πέρσι θεωρούταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει σε επίπεδο ανερχόμενων παικτών η Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός άσος φέτος έπαιξε σε 26 παιχνίδια πρωταθλήματος, σκόραρε 5 φορές κι ήταν από αυτούς που βοήθησαν τους «κίτρινους» να πάρουν την παραμονή. Ήδη το όνομά του «ακούστηκε» για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, δεν αποκλείεται, όμως, το επόμενο βήμα του να είναι στο εξωτερικό και τη Γερμανία…

2. Νίκος Κοροβέσης (ΠΑΣ Γιάννινα)
Ηλικία: 21
Λήξη Συμβολαίου: 30/06/2014

Ο Ευβοιώτης άσος των Ηπειρωτών ήρθε στους «Ζωσιμάδες» από τον Απόλλωνα Σμύρνης και σχεδόν κανείς δεν… θυμόταν πως αποκτήθηκε ως αμυντικός, πλην βέβαια του Γιάννη Χριστόπουλου. Ο τεχνικός του ΠΑΣ τον «ανέβασε» μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ο Κοροβέσης έκανε 26 συμμετοχές σκοράροντας 6 φορές και δίνοντας 2 ασίστ, όντας στην τριάδα των πολυτιμότερων παικτών του ΠΑΣ, στον δρόμο για τα play off και την Ευρώπη. Σους ενδιαφερόμενους για τον 21χρονο άσο είναι ήδη ο Παναθηναϊκός, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν προτάσεις κι από ομάδες του εξωτερικού.

3. Πέτρος Μάνταλος (Skoda Ξάνθη)
Ηλικία: 22
Λήξη Συμβολαίου: 30/06/2017

Προϊόν της ακριτικής ομάδας, αγωνίζεται εδώ και μια τριετία περίπου στην πρώτη ομάδα και έχει «γεμάτες» χρονιές, φέτος ωστόσο ήταν κομβικός με την παρουσία του στη μεσαία γραμμή αφού έδωσε περισσότερη ποιότητα στο παιχνίδι της Ξάνθης με τα χαρακτηριστικά του. Σε 28 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα σκόραρε 4 φορές και μοίρασε 4 ασίστ, με τις «μετοχές» του να κάνουν… limit up! Ο Ολυμπιακός τον έχει βάλει… στο μάτι, αλλά θα πρέπει να τα βρει με την Ξάνθη, όπως κάθε ενδιαφερόμενος, αφού έχει άλλα τέσσερα χρόνια συμβόλαιο.

4. Θανάσης Καραγκούνης (Ατρόμητος)
Ηλικία: 21
Λήξη Συμβολαίου: 30/06/2014

Ο «Κάρα» του Ατρόμητου για ακόμα μια χρονιά θεωρείται ένα από τα καλύτερα ταλέντα στη θέση του αμυντικού μέσου. Έχει «κλέψει» αρκετές… καρδιές από σκάουτς σε Ελλάδα και εξωτερικό, όμως, αν δεν έρθει πρόταση που να ικανοποιεί τον ίδιο αλλά και την ομάδα δεν κάνει βήμα από το Περιστέρι, τουλάχιστον για έναν ακόμα χρόνο. Φέτος, σε 23 παρουσίες είχε 3 γκολ, ένα εκ των οποίων – αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό στο Φάληρο – ήταν από τα πλέον θεαματικά στο φετινό πρωτάθλημα…

5. Δημήτρης Κολοβός (Πανιώνιος)
Ηλικία: 23
Λήξη Συμβολαίου: 30/06/2015

Βασικό στέλεχος του Πανιωνίου φέτος ο Δημήτρης Κολοβός, πολύπλευρη προσφορά στη μεσαία γραμμή και 3 γκολ σε 24 παρουσίες που τον έφεραν ακόμα πιο ψηλά στη λίστα των «μεγάλων». Ο νεαρός άσος πέρασε και δύσκολες στιγμές προς το φινάλε της χρονιάς, λόγω του θανάτου του πατέρα του, έδειξε όμως τεράστια ψυχικά αποθέματα αφού αγωνίστηκε κανονικά παρότι η ομάδα του ήθελε να του δώσει άδεια. Έβγαλε, τσαμπουκά και ποδοσφαιρικό εγωισμό που φαίνεται να έχουν ήδη εκτιμήσει τόσο στον Ολυμπιακό όσο και σε αρκετές ομάδες του εξωτερικού που τον «γλυκοκοιτάζουν».

6. Ανδρέας Λαμπρόπουλος (ΟΦΗ)
Ηλικία: 24
Λήξη Συμβολαίου: 30/06/2014

Δεν είναι καινούριο πρόσωπο στη Super League, αφού έχει αγωνιστεί στην κατηγορία με Λάρισα και Κέρκυρα πριν βρεθεί στον ΟΦΗ, όμως, φέτος έδειξε πραγματικά να έχει ωριμάσει στο παιχνίδι του και να βγάζει στο χορτάρι ποιοτικά χαρακτηριστικά που βοήθησαν τα μέγιστα τους Κρητικούς. Από τη θέση του εσωτερικού χαφ σε 23 ματς πρόσφερε 3 γκολ και 8 ασίστ, τις περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στο πρωτάθλημα. Οι ομάδες από την Αγγλία που τον είχαν στο στόχαστρο από τον Γενάρη, δεν τον έχουν ξεχάσει βέβαια…

7. Στέλιος Βασιλείου (Λεβαδειακός)
Ηλικία: 22
Λήξη Συμβολαίου: 30/06/2014

Την καλύτερη χρονιά του με τη φανέλα του Λεβαδειακού έκανε φέτος ο νεαρός φορ. Σε 26 ματς σκόραρε 7 φορές, ενώ εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις όποτε έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα η ομάδα της Βοιωτίας έπαιρνε βαθμούς. Επιθετικός με αντίληψη και καλή σωματοδομή, έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον ομάδων από τη Bundesliga και φαίνεται πως κι ο ίδιος εκεί βλέπει το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Ενδιαφέρον για αυτόν έχει δείξει κατά καιρούς, ωστόσο, και ο Παναθηναϊκός…

8. Νίκος Καλτσάς (Βέροια)
Ηλικία: 22
Λήξη Συμβολαίου: 30/06/2015

Ποδοσφαιρικό προϊόν της ομάδας της Ημαθίας ο νεαρός επιθετικός μέσος, έκανε την καλύτερή του χρονιά στη «Βασίλισσα του Βορρά» και δεν άργησαν να ηχήσουν στα αυτιά του οι σειρήνες από το εξωτερικό. Δεν ήταν μόνο τα τέσσερα, πολύ κρίσιμα, γκολ αλλά και οι τρεις ασίστ, που είχε σε 24 ματς φέτος, αλλά και το γεγονός ότι ξεχωρίζει για την ποιότητά του στον αγωνιστικό χώρο και πέρσι είχε ψηφιστεί ως ο καλύτερος νέος παίκτης της Football League. Ήδη ομάδες από την Ισπανία φέρονται να τον έχουν προσεγγίσει για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του…

9. Γιάννης Σκόνδρας (Ατρόμητος)
Ηλικία: 23
Λήξη Συμβολαίου: 30/06/2013

Ο μόνος λόγος που ο αρχηγός του Ατρόμητου είναι χαμηλά στη λίστα αυτή είναι γιατί… πιθανότατα το μέλλον του έχει ήδη προδιαγραφεί. Ο Σκόνδρας ουσιαστικά δεν θεωρείται ανερχόμενος, αφού είναι ένα από τα πλέον ολοκληρωμένα δεξιά μπακ του πρωταθλήματος, παίζοντας άριστα τη θέση και στα 27 ματς που αγωνίστηκε, σκοράροντας δυο φορές. Βρέθηκε κοντά στον Ολυμπιακό, τον ήθελε σαν τρελός ο Δώνης για τον ΠΑΟΚ ενώ «δίχτυα» έχουν ρίξει και οι Βέλγοι για να τον πάρουν εκεί. Το σίγουρο είναι πώς δεν θα μείνει στο Περιστέρι.

10. Θωμάς Ναζλίδης (Πλατανιάς)
Ηλικία: 25
Λήξη Συμβολαίου: 30/06/2013

Είναι ο μεγαλύτερος της συγκεκριμένης λίστας αφού βρίσκεται στο… ηλικιακό όριο, όμως, στον Πλατανιά αναγεννήθηκε. Τόσο πέρσι που βοήθησε τα μέγιστα στην άνοδο, όσο και φέτος που συνέβαλλε αποφασιστικά στην προσπάθεια της ομάδας για παραμονή. Ρόλο έπαιξε και η παρουσία του Αναστασιάδη που του έδειξε πολύ εμπιστοσύνη και δούλεψε μαζί του, βελτιώνοντας τις κινήσεις και τις τοποθετήσεις του στο γήπεδο. Σε 22 ματς σκόραρε 4 φορές και μοίρασε 2 ασίστ, κάνοντας αρκετές ομάδας να τον… ορέγονται μιάς και τελειώνει το συμβόλαιό του.

* Στο photo gallery που ακολουθεί, οι ποδοσφαιριστές με τη σειρά που αναφέρονται στο κείμενο



Θύμα έκπληξης ο Ρούμπλεφ στο Masters της Ρώμης
Θύμα έκπληξης ο Ρούμπλεφ στο Masters της Ρώμης
Προολυμπιακό Τουρνουά: Η προεπιλογή της Νέας Ζηλανδίας για τα ματς στο ΣΕΦ
Προολυμπιακό Τουρνουά: Η προεπιλογή της Νέας Ζηλανδίας για τα ματς στο ΣΕΦ
Παναθηναϊκός: Δείπνο συσπείρωσης πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός: Δείπνο συσπείρωσης πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
Νέα Φιλαδέλφεια: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για τον τελικό Conference League
Νέα Φιλαδέλφεια: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για τον τελικό Conference League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved