Παναθηναϊκός: Αυτούς θέλει από τον Άγιαξ (videos)

Παναθηναϊκός: Αυτούς θέλει από τον Άγιαξ (videos)

Ο Παναθηναϊκός έχει στο μεταγραφικό του στόχαστρο τους Εγιόνγκ Ενόχ και Τουλανί Σερέρο από τον Άγιαξ και το Onsports αναλύει τους δυο Αφρικανούς μέσους που φαίνεται να έχουν κάνει… κλικ στον Γιάννη Αναστασίου.

Ο Εγιόνγκ Ενόχ είναι ένας από τους λόγους που ο Γιάννης Αναστασίου το τελευταίο διάστημα παρακολουθούσε δια ζώσης τους αγώνες της Φούλαμ. Ο 27χρονος Καμερουνέζος είναι δανεικός στην ομάδα του Γιώργου Καραγκούνη από τον Άγιαξ και ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού ήθελε να τον παρακολουθήσει από κοντά καθώς τον έχει στη μεταγραφική του λίστα. Ο Ενόχ είναι μια πάρα πολύ καλή, αλλά και δύσκολη, περίπτωση για τους «πράσινους», οι οποίοι καιροφυλακτούν για να εκμεταλλευτούν τις εξελίξεις.

Για να κρατήσει τον Ενόχ η Φούλαμ και να τον αγοράσει θα πρέπει να καταβάλει στον Άγιαξ 3 εκατ. ευρώ όπως προβλέπει η συμφωνία τους, όμως, οι Άγγλοι ως τώρα δεν δείχνουν διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε τέτοια κίνηση. Σε αυτή την περίπτωση ο Ενόχ θα επιστρέψει στους Ολλανδούς, με τον Παναθηναϊκό να κάνει κίνηση για δανεισμό και να ποντάρει στις διασυνδέσεις του Αναστασίου στον «Αίαντα» για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και η περίπτωση του Τουλανί Σερέρο. Ο 23χρονος ταλαντούχος μέσος δεν έχει θέση βασικού στον Άγιαξ και είναι από τους παίκτες που θα δοθούν δανεικοί, με τον Παναθηναϊκό να ενδιαφέρεται και να έχει αρκετές πιθανότητες να τον αποκτήσει αν εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον του…

Πάμε, όμως, να δούμε ποιοι είναι οι δυο άσοι του Άγιαξ που έχει στο στόχαστρο ο Γιάννης Αναστασίου…

«Σκύλος» από το Καμερούν…

Ο Ενόχ Εγιόνγκ, 27χρονος αμυντικός μέσος από το Καμερούν, άρχισε την καριέρα του στην πατρίδα του, πριν βρεθεί ξαφνικά να παίζει ποδόσφαιρο… στα κατεχόμενα και την Μαγκούσα Τουρκ Γκιουτσού, όπου έμεινε μόνο για μια σεζόν (2004-2005) για να πάει στη συνέχεια στη Νότιο Αφρική και τον Άγιαξ του Κέηπ Τάουν. Οι καλές του εμφανίσεις εκεί, τον έφεραν το καλοκαίρι του 2008 στον… γνήσιο Άγιαξ, με τον οποίο υπέγραψε διετές συμβόλαιο.

Στο πλαίσιο της ανανέωσης που επιχειρούσε το τελευταίο διάστημα ο «Αίαντας», ο Ενόχ είχε θέση βασικού από την πρώτη κιόλας σεζόν του, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Μάρκο Φαν Μπάστεν ο οποίος ήταν στον πάκο της ομάδας. Το γεγονός ότι ο Καμερουνέζος είναι… μηχανάκι στη μεσαία γραμμή και πάλευε διαρκώς στο γήπεδο, τον έκανε κι ιδιαίτερα αγαπητό στους φιλάθλους, ενώ εμπιστοσύνη του έδειχνε και ο επόμενος τεχνικός του Άγιαξ, Μάρτιν Γιόλ, ο οποίος τον έχει πάρει τώρα στη Φούλαμ με τη μορφή δανεισμού.

Ο Ενόχ δεν είχε την ίδια καλή σχέση με τον Φρανκ ντε Μπουρ ο οποίος τον περιθωριοποίησε σταδιακά, με αποτέλεσμα να έρθει ο δανεισμός του, φέτος τον Ιανουάριο, στη Φούλαμ. Εκεί βρήκε ξανά τον Γιόλ ο οποίος εκτιμά ιδιαίτερα τα προσόντα του. Ο Αφρικανός είναι μια ιδιαίτερα καλή περίπτωση, παίκτης που σίγουρα θα αλλάξει επίπεδο τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού αν στο «τριφύλλι» καταφέρουν να τον κάνουν δικό τους, κάτι που μαρτυρούν και 27 διεθνείς συμμετοχές που έχει με την Εθνική ομάδα του Καμερούν την τελευταία τετραετία…

***

enoh1

Ο Ενόχ με τη φανέλα του Άγιαξ, απέναντι στον ΠΑΟΚ και τον Πάμπλο Γκαρσία

Δείτε τον Ενόχ σε δράση:

Προϊόν του «Αίαντα» στο Κέιπ Τάουν

Ο Τουλανί Σερέρο από την πλευρά του είναι καθαρά προϊόν του φυτώριου που λέγεται «Αγιαξ Κέιπ Τάουν». Ο 23χρονος Νοτιοαφρικανός επιτελικός χαφ, άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της εν λόγω ομάδας και προβιβάστηκε από τον Γκρεκ Ρόσλι το 2008. Μετά από τρεις σεζόν στην ομάδα, με την τελευταία να είναι η καλύτερή του καθώς σάρωσε τις προσωπικές διακρίσεις στη χώρα του, ήρθε το 2011 η μεταγραφή στον Άγιαξ της Ολλανδίας έναντι 2,5 εκατ. ευρώ.

Ο Τουλανί δεν κατάφερε να βρει, όμως, ακόμα θέση βασικού στον «Αίαντα» κι έχει καταφέρει να καταγράψει 14 συμμετοχές σε δυο σεζόν. Επτά στην πρώτη του κι επτά φέτος, που δείχνει πάντως να «πατάει» καλύτερα αφού σκόραρε και τα πρώτα του τέρματα με τους Ολλανδούς. Το πρώτο του γκολ ήρθε στις 25 Αυγούστου 2012 κόντρα στη Μπρέντα, ενώ ακολούθησαν ακόμα 2 για την Eredivisie

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 23χρονος είναι διεθνείς με όλες τις «μικρές» Εθνικές ομάδες της Νοτίου Αφρικής ενώ από τις 9 Φεβρουαρίου 2011 έχει πάρει το χρίσμα και με την ανδρών των «μπαφάνα-μπαφάνα» όταν αγωνίστηκε στο φιλικό με την Κένυα. Έκτοτε, έκανε ακόμα 10 συμμετοχές στην Εθνική του, παρά το γεγονός ότι στον Άγιαξ δεν φαίνεται να τον υπολογίζουν και θα τον παραχωρήσουν δανεικό.

***

tulani

Ο Τουλανί Σερέρο, σε μία από τις 14 επίσημες εμφανίσεις του με τον Άγιαξ

Δείτε τον σε δράση:

Παναθηναϊκός: Αυτούς θέλει από τον Άγιαξ (videos)



Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved