Βονόρτας: «Θα βοηθάω όπως κι από όπου μπορώ»

Βονόρτας: «Θα βοηθάω όπως κι από όπου μπορώ»

Την επιθυμία του να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, σε οποιοδήποτε πόστο, και να βοηθήσει το «τριφύλλι» με όλες του τις δυνάμεις τη νέα περίοδο θέλει ο Γιάννης Βονόρτας.

Ο τεχνικός των «πράσινων», ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν αφού όλα δείχνουν ότι στη θέση του θα έρθει ο Γιάννης Αναστασίου, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί της Βέροιας κι έκανε έναν απολογισμό της φετινής χρονιάς του «τριφυλλιού» η οποία ολοκληρώθηκε με την ομάδα να μένει εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Γιατί ο Παναθηναϊκός παρουσίασε δυο πρόσωπα: «Ξεκινήσαμε υποτονικά το παιχνίδι. Αυτό βέβαια μας βοήθησε στο να βγάλουμε αντεπίθεση από τα πλάγια δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την αυτοσυγκέντρωση στη διάρκεια του παιχνιδιού. Ίσως η κούραση, ίσως είχαν λίγο άγχος. Και όταν λέω κούραση εννοώ ψυχολογική κούραση, όχι σωματική».

Για τη δική του επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό: «Έχουμε πει από την αρχή ότι πρόθεση είναι να μείνω. Πρέπει όμως πρώτα να τελειώσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας. Δεν γνωρίζω ποιο πόστο θα πάρω αλλά θέλω να μείνω».

Για το αν θα ήθελε μια δεύτερη ευκαιρία καθώς οι οπαδοί λένε γιατί να μην μείνει, αφού τα πήγε πολύ καλά και κόντρα στον Ολυμπιακό: «Αυτό είναι θέμα της διοίκησης. Είχα κάνει την συμφωνία να αναλάβω την ομάδα μέχρι τέλος της περιόδου και εγώ θα σεβαστώ την όποια επιθυμία της διοίκησης. Θα συνεχίσω στον Παναθηναϊκό να βοηθάω όσο μπορώ και από όπου μπορώ».

Για το τι μπορεί να κρατήσει ο Παναθηναϊκός μετά από μια τόσο κακή χρονιά: «Την εμπειρία που αποκομίσαμε από όλα αυτά που έγιναν ώστε να μην ξαναγίνουν στο μέλλον και να πάμε με μια πιο σταθερή πορεία τα επόμενα χρόνια».

Για το αν ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε με ένα χαμηλό μπάτζετ να διεκδικήσει τίτλο ή θα πρέπει να υπάρξει υπομονή για λίγα χρόνια: «Βλέπουμε ότι κυκλοφορούν αρκετά καλοί παίκτες οι οποίοι δεν είναι και ακριβοί πλέον. Με σωστή δουλειά μπορεί να γίνει ένα σύνολο ανταγωνιστικό».

Για το επίπεδο στο οποίο μπορούν να οδηγήσουν τα παιδιά από την ακαδημία τον Παναθηναϊκό και αν είναι έτοιμα για να μπουν στην πρώτη ομάδα άμεσα: «Άμεσα όχι δεν είναι έτοιμα ακόμα. Είναι και μικρά σε ηλικία και εμπειρίες δεν έχουν. Ήδη προπονούνται κάποιοι μαζί μας. Θα έρθουν και άλλα να προπονούνται, χρειάζονται χρόνο. Μπορούν να αποτελέσουν λύσεις αλλά όχι να πρωταγωνιστήσουν».

Για το τι κρατάει από τη σύντομη περίοδο ως πρώτος προπονητής: «Είναι θαυμάσια περίοδος και εξαιτίας της εικόνας της ομάδας. Με κάνει ευτυχισμένο και χαρούμενο και μακάρι να υπάρξει και η Ευρώπη γιατί έμαθα ότι η Ξάνθη έφερε ισοπαλία και μάλλον πάμε σε μπαράζ αν δεν πάρει άδεια ο ΠΑΣ Γιάννινα. Αλλάζει εντελώς πλέον όλη η κατάσταση. Βέβαια αυτό ήταν γνωστό από την αρχή ότι ήταν στενά τα περιθώρια. Κάποια στιγμή εξαντλήθηκαν τελείως αλλά τώρα υπάρχουν πάλι κάποιες πιθανότητες».



Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved