ΠΑΟΚ: «Βόμβα» με Ανελκά (video)

ΠΑΟΚ: «Βόμβα» με Ανελκά (video)

Τον Γάλλο σούπερ σταρ, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, της Γιουβέντους θέλει να φέρει στη Θεσσαλονίκη ο Ζήσης Βρύζας, ικανοποιώντας την επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη για μια μεταγραφή που θα… ρίξει τα τσιμέντα.

Όσοι ασχολούνται επισταμένα με την επικαιρότητα του ΠΑΟΚ, ξέρουν εδώ και καιρό πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ σκοπεύει να προχωρήσει σε αρκετές κινήσεις που θα αλλάξουν επίπεδο την ομάδα. Μια από αυτές τις κινήσεις που έχει στο μυαλό του ο Ιβάν Σαββίδης είναι και η μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή με όνομα ικανό να… ρίξει το αεροδρόμιο κατά την άφιξή του. Ο μεγαλομέτοχος του «δικεφάλου του Βορρά» έχει δώσει τη σχετική εντολή για να υπάρξει εντοπισμός περιπτώσεων που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να απασχολήσουν τον ΠΑΟΚ κι ήδη βρέθηκε ο πρώτος εκλεκτός.

Έχει προταθεί καιρό…

Ο λόγος για τον Νικολά Ανελκά. Η ιδέα μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Onsports, έχει πέσει στο τραπέζι εδώ και μια εβδομάδα περίπου, με το ταξίδι του Ζήση Βρύζα στην Ιταλία να είναι μια καλή ευκαιρία για να προχωρήσει κι άλλο το θέμα. Ο 34χρονος Γάλλος σταρ της Γιουβέντους έχει προταθεί στους ανθρώπους του «δικεφάλου του Βορρά» εδώ και αρκετό καιρό, αφού το καλοκαίρι μένει ελεύθερος, κι ο πρόεδρος της ΠΑΕ όπως υποστηρίζει η Sportday συναντήθηκε μαζί του στο Τορίνο για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν.

Καθοριστικός ο αδερφός και μάνατζερ

Η πρόταση που είχε φτάσει στα γραφεία του ΠΑΟΚ δεν πέρασε, λοιπόν, στο… ντούκου. Στη Θεσσαλονίκη «ζύγισαν» τα δεδομένα, αποφάσισαν να ορίσουν ως «ταβάνι» των αποδοχών που προσφέρουν το 1,5 εκατ. ευρώ, και ο Βρύζας έχει αρχίσει τις επαφές για το θέμα. Ο Ανελκά, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, όμως, δεν είναι απόλυτα βέβαιο πως μπορεί να προχωρήσει η μεταγραφή για δυο βασικούς λόγους.

Ο βασικότερος, έχει να κάνει με την εμπλοκή του αδερφού του, Κλοντ, ο οποίος είναι κι εκπρόσωπός του. Το μπόνους υπογραφής συμβολαίου που θα αξιώσει και γενικά οι όροι που θα θέσει, θα πρέπει να γίνουν αποδεκτά από τον ΠΑΟΚ για να υπάρξει θετική εξέλιξη, ενώ είναι άγνωστο αν ο Γάλλος σταρ θα θελήσει να προχωρήσει σε υπογραφή μονοετούς συμβολαίου με την ελληνική ομάδα ή αν θα ζητήσει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια…

Η πλούσια καριέρα του

Όσο για την καριέρα του 34χρονου επιθετικού, αυτή είναι γεμάτη διακρίσεις και τίτλους. Ο Ανελκά ξεκίνησε τη σεζόν 1996-1997 από την Παρί Σεν Ζερμέν και στη συνέχεια για μια διετία αγωνίστηκε στην Άρσεναλ με εξαιρετικές επιδόσεις. Ακολούθησε μια σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης πριν έρθει η επιστροφή στην Παρί το 2000. Το 2001 ο Ανελκά βρέθηκε στη Λίβερπουλ, για να πάει την επόμενη σεζόν στη Μάντσεστερ Σίτι όπου έμεινε για μια τριετία.

Το 2005 ο Ανελκά αγωνίστηκε στην Τουρκία και τη Φενέρμπαχτσε, ενώ το 2006 γύρισε στην Αγγλία για λογαριασμό της Μπόλτον. Μετά από μια διετία, πήρε μεταγραφή για την Τσέλσι όπου έμεινε για τέσσερις σεζόν πριν αποφασίσει να παίξει στην Κίνα και τη Σανγκάη Σενχούα. Φέτος, επέστρεψε στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2013 για τη Γιουβέντους, στην οποία έχει μόλις 2 συμμετοχές χωρίς να σκοράρει και το καλοκαίρι θα μείνει ελεύθερος.

Όσο για τους τίτλους που έχει κατακτήσει ο Ανελκά, αυτοί είναι πάρα πολλοί σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο. Ο Γάλλος φορ έχει πάρει ένα πρωτάθλημα κι ένα κύπελλο Αγγλίας με την Άρσεναλ, το Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2000, το πρωτάθλημα Τουρκίας με τη Φενέρμπαχτσε το 2005, δυο Κύπελλα Αγγλίας με την Τσέλσι κι ένα πρωτάθλημα με τους «μπλε», ενώ είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης με τη Γαλλία το 2000.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Ανελκά έχει αναδειχθεί παίκτης της χρονιάς για δυο σεζόν (1998/99, 2008/09) στην Premier League και πρώτος σκόρερ σε πρωτάθλημα και κύπελλο Αγγλίας το 2009. Επίσης, είναι ένας από τους παίκτες που έχουν σκοράρει περισσότερα από 100 γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα... Συνολικά στην καριέρα του ο Ανελκά έχει αγωνιστεί σε 643 αναμετρήσεις κι έχει σκοράρει 204 φορές, ενώ στην Εθνική Γαλλίας έχει 69 παρουσίες με 14 γκολ...

ΠΑΟΚ: «Βόμβα» με Ανελκά (video)



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved