Αλβαρεζ στο Onsports: «Με την αξία του δεύτερος ο Αστέρας»

Αλβαρεζ στο Onsports: «Με την αξία του δεύτερος ο Αστέρας»

Ο Λεάντρο Αλβαρεζ αποτελεί φέτος έναν από τους άξιους στρατιώτες του Αστέρα, έχοντας βοηθήσει κι αυτός την πορεία της. Ο Αργεντινός μέσος, μιλώντας στο Onsports, εξήγησε πως η δεύτερη θέση αντικατοπτρίζει την αξία της ομάδας.

Ο 31χρονος αμυντικός μέσος αποτελεί μια από τις βασικές επιλογές του Σάκη Τσιώλη για την ενδεκάδα και έχει σταθερά καλή απόδοση, συμβάλλοντας κι αυτός στην εντυπωσιακή φετινή χρονιά των Αρκάδων. Στη συνέντευξή του στο Onsports, ο Αλβαρεζ απέφυγε τα μεγάλα λόγια για έξοδο στo Champions League, αλλά επισήμανε πως ο Αστέρας μπορεί να διεκδικήσει το καλύτερο, τόσο στο πρωτάθλημα και τα πλέι οφ, όσο και στο Κύπελλο. Τέλος, έπλεξε το εγκώμιο του Σάκη Τσιώλη...

Εδώ και αρκετές αγωνιστικές ο Αστέρας έχει εδραιωθεί στη δεύτερη θέση. Πως εξηγείς αυτή την πορεία;

«Ο Αστέρας Τρίπολης άξια βρίσκεται στη δεύτερη θέση, βάσει του τρόπου παιχνιδιού του. Δεν ήταν μια εύκολη πορεία, αλλά προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι και δίκαια έχουμε φτάσει ως εδώ. Η ομάδα έχει δείξει πως έχει προσωπικότητα και ακόμη και σε παιχνίδια που δεν παίξαμε όσο καλά μπορούμε, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Το τελευταίο διάστημα φτιάξαμε και την αποτελεσματικότητά μας στα εκτός έδρας παιχνίδια που δεν τα πηγαίναμε καλά στον πρώτο γύρο. Εχουμε πάθος, παλεύουμε για τη νίκη σε όλους τους αγώνες».

Αυτή η πορεία σας κάνει να σκέφτεστε πλέον περισσότερο το ενδεχόμενο συμμετοχής σας στα προκριματικά του Champions League;

«Στόχος μας φέτος ήταν να μπούμε στην πεντάδα για τα πλέι οφ. Πλέον, αυτό το έχουμε καταφέρει και θέλουμε να παραμείνουμε στη δεύτερη θέση ως το τέλος του πρωταθλήματος. Κοιτάμε έναν-έναν τους στόχους μας, καθώς θέλουμε να τα πάμε καλά και στο Κύπελλο. Αυτά τα δύο προέχουν και όταν φτάσουμε στα πλέι οφ, θα κοιτάξουμε να τα πάμε όσο καλύτερα γίνεται. Αλλά είναι νωρίς να μιλάμε για Champions League».

Πάντως ο Αστέρας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, μετά τον Ολυμπιακό, παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα σαν ομάδα...

«Έχουμε καλή εικόνα, γιατί ακολουθούμε συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Προσπαθούμε να έχουμε σταθερή απόδοση, αλλά και σε παιχνίδια που δεν μπορούμε να παίξουμε τόσο καλά, προσπαθούμε να πάρουμε τη νίκη. Και μέχρι τώρα τα έχουμε καταφέρει καλά».

Πως έφτασε η ομάδα στη νίκη στα Γιάννινα, αν και παρατάχθηκε με αρκετές βασικές απουσίες;

«Ο Αστέρας φέτος έχει μεγάλο ρόστερ και διαθέτει λύσεις για κάθε θέση. Μπορεί να καλύψει τις απουσίες. Ολοι οι παίκτες προπονούμαστε με τον ίδιο τρόπο και όταν κληθούμε να παίξουμε, ξέρουμε τι περιμένει ο προπονητής από εμάς. Οσοι αγωνίστηκαν στο ματς με τον ΠΑΣ, παρά τον πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο, προσπάθησαν να βοηθήσουν την ομάδα και πήραμε μια σημαντική νίκη».

Ο Αστέρας ξεκίνησε την χρονιά του πολύ νωρίς λόγω Ευρώπης και επειδή θα παίξει στα πλέι οφ, θα τελειώσει και αργά τις υποχρεώσεις του. Σας ανησυχεί η κούραση;

«Η ομάδα διαθέτει 20 ποδοσφαιριστές έτοιμους για την ενδεκάδα και αρκετές ακόμη λύσεις. Εχουμε δουλέψει σωστά όλο αυτό το διάστημα και θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Τα νέα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα έχουν εγκλιματιστεί ήδη και θα βοηθήσουν για να επιτευχθούν οι στόχοι».

Εχεις συνεργαστεί και στον Ολυμπιακό Βόλου με τον Σάκη Τσιώλη. Θεωρείς πως είναι καταλυτική η συμβολή του στην εντυπωσιακή πορεία του Αστέρα;

«Ο κύριος Τσιώλης ως προπονητής κάνει καλή δουλειά και αφήνει έργο σε όποια ομάδα κι αν εργάζεται. Δεν είναι τύχη, αλλά ικανότητα. Εκανε καλή δουλειά στον Ολυμπιακό Βόλου και φαινόταν μέσα στο γήπεδο, ενώ η πορεία του Αστέρα τα τελευταία δύο χρόνια έχει την υπογραφή του».

Κι εσύ φέτος πραγματοποιείς εξαιρετική χρονιά...

«Είναι αλήθεια πως κάνω καλή χρονιά και έχω πολλές συμμετοχές. Ο Αστέρας τον περασμένο Οκτώβριο που έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσω την καριέρα του, μετά τις περιπέτειες του Ολυμπιακού Βόλου και προσπαθώ να είμαι αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου έδειξε. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μου και ελπίζω να συνεχίσω να είμαι καλά για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».



ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved