Παναθηναϊκός: Το σημείο αναφοράς που του έλειπε

Παναθηναϊκός: Το σημείο αναφοράς που του έλειπε

Με τον Ιμπραΐμ Σισοκό να δείχνει αναγεννημένος, ο Παναθηναϊκός έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα και το Onsports εξηγεί το γιατί ο Αφρικανός πρέπει να γίνει το σημείο αναφοράς στο παιχνίδι των «πράσινων».

Δεν είναι μόνο τα… μαγικά που κάνει με τη μπάλα στα πόδια. Είναι και η ευχέρεια που δίνει στο παιχνίδι της ομάδας του έτσι ώστε να πάψει να είναι μονοδιάστατο. Ο Ιμπραΐμ Σισοκό στα παιχνίδια που έχει έστω και καλή απόδοση, είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος για τον Παναθηναϊκό. Ο άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού μπορεί να μην σκόραρε, όπως στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη που «ζωγράφισε» δυο φορές, αλλά έκανε πολλά περισσότερα…

Δίνει πλάτος στο παιχνίδι

Ο Σισοκό μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να «ανοίξει» ομάδες όπως ο ΟΦΗ. Όταν τραβιέται στα άκρα και μεγαλώνει το εύρος του γηπέδου για τους «πράσινους», παίρνει μαζί του έναν και δυο αντιπάλους, με συνέπεια να δημιουργούνται χώροι που μπορούν να τους εκμεταλλευτούν οι υπόλοιποι μέσοι και επιθετικοί της ομάδας ή ακόμα και τα μπακ αν επιλέξουν να ανέβουν.

Κόντρα στον ΟΦΗ ο Σισοκό μαζί με τον Σεϊταρίδη, τον Ζέκα, τον Βιτόλο και κάποιες φορές τον Τοτσέ, έβαλαν… στη μέση τους παίκτες του ΟΦΗ κι ο Αφρικανός είτε βρέθηκε σε θέση για γκολ, είτε σε θέση για να… μοιράσει απλόχερα μια ασίστ. Αυτό μπορεί να το κάνει ο Παναθηναϊκός και από την αντίθετη πλευρά με τον «ανεβασμένο» Μαυρία, και να δώσει έτσι πλάτος στο παιχνίδι του για να ανοίξει κλειστές άμυνες οι οποίες τον ταλαιπώρησαν αφάνταστα ως τώρα στο πρωτάθλημα.

Την «κολλάει» στα πόδια

Μπορεί αρκετοί να τον κατηγορούν ότι κάνει κατάχρηση της ντρίμπλας, αλλά ο Σισοκό έχει ένα στοιχείο που λείπει αρκετά από το παιχνίδι της ομάδας του. Τόσο όταν δεν είναι σε καλή ημέρα, όσο – πολύ περισσότερο – όταν δεν αγωνίζεται. Ο άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού είναι εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός, μπορεί να περάσει εύκολα από τον προσωπικό του αντίπαλο και να δημιουργήσει τον παίκτη παραπάνω.

Οι επιλογές έτσι στη δημιουργία αυξάνονται, καθώς είτε μπορεί να εκτελέσει ο ίδιος, όπως έκανε με επιτυχία κι εξαιρετική τεχνική (δύο φορές) στην Τρίπολη, είτε να πασάρει με την καλή κάθετη μεταβίβαση που διαθέτει, όπως συνέβη στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο δεύτερο γκολ του Τοτσέ και τρίτο για τον Παναθηναϊκό.

Να «φορμαριστεί» τώρα…

Αυτό που… εύχονται όλοι στον Παναθηναϊκό, είναι να συνεχίσει τις καλές του εμφανίσεις ο Ιμπραΐμ Σισοκό. Τα παιχνίδια που ακολουθούν ως το τέλος της κανονικής περιόδου είναι τα πλέον σημαντικά για το «τριφύλλι» και θα είναι ευχής έργον αν ο Φάμπρι έχει στη διάθεσή του έναν… αφιονισμένο Σισοκό. Με τον Αφρικανό σε «κέφια» σαφώς και ο Παναθηναϊκός γίνεται ιδιαίτερα απειλητικός και θα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να πετύχει τον τελικό του στόχο.

Αν συνυπολογίσει κανείς πως ο Μαυρίας δείχνει σταδιακά σε ανοδική πορεία και ο Τοτσέ ξαναβρήκε δίχτυα μετά από καιρό, έχοντας αρκετά καλές τοποθετήσεις στο ματς με τον ΟΦΗ, τότε ο Ισπανός μπορεί να αισιοδοξεί για τη βελτίωση της ομάδας του. Απαιτείται βέβαια δουλειά κι από τον ίδιο, αφού αυτός είναι που πρέπει να «στήσει» την ομάδα με τρόπο τέτοιο που να μπορεί να πάρει τα μέγιστα από το σημείο αναφοράς της (Σισοκό), αλλά και να έχει εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που καταφέρει να το μπλοκάρει ο αντίπαλος.

Το συμπέρασμα πάντως είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από την καλή απόδοση του Σισοκό, καθώς είναι εκ των ποιοτικότερων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ της ομάδας. Όλα τα παραπάνω στοιχεία που αναφέρθηκαν, θα χρειαστούν στα ματς που ακολουθούν, ειδικότερα μέσα στο ΟΑΚΑ με ομάδες που θα έρθουν για να παίξουν… πίσω από τη σέντρα. Περιθώρια για απώλειες βαθμών δεν υπάρχουν κι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δείχνει τον καλό του εαυτό του έτσι ώστε να φτάσει στον τελικό του στόχο…



Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved