Μοδέστο: «Να φτάσουμε στο νταμπλ»

Μοδέστο: «Να φτάσουμε στο νταμπλ»

Στόχος του Ολυμπιακού είναι να εξασφαλίσει γρήγορα το πρωτάθλημα και να στραφεί στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, σύμφωνα με τον Φρανσουά Μοδέστο.

Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της «Nova» μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο των Πειραιωτών, ενώ αναφέρθηκε και στη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, μετά από τον αποκλεισμό από την Λεβάντε.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Κορσικανού:

Φρανσουά, το γεγονός πως ακολουθεί άμεσα ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό να ανακάμψει μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό;

«Σίγουρα, αν και πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές διοργανώσεις, το πρωτάθλημα με το Europa League, είναι θετικό για εμάς ότι ακολουθεί άμεσα παιχνίδι. Μπορούμε άμεσα να στέψουμε το ενδιαφέρον μας εκεί. Να ξεχάσουμε το τι έγινε στην Ευρώπη, μαθαίνοντας ωστόσο απ' τα λάθη μας και προσπαθώντας να τα βελτιώσουμε. Γιατί αυτή είναι η ουσία μίας ομάδας, να βελτιώνεται διαρκώς και να γίνεται καλύτερη. Αν και έχουμε μεγάλη διαφορά απ' τους αντιπάλους μας στο πρωτάθλημα, θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες. Να πάρουμε τις νίκες που απαιτούνται, ώστε και μαθηματικά να κατακτήσουμε τον τίτλο. Και εν συνεχεία, επειδή είμαστε Ολυμπιακός, να κοιτάξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα πάρουμε και το κύπελλο για να φθάσουμε στο νταμπλ».

Ο ευρωπαϊκός απολογισμός δεν έχει μόνο τους αγώνες με την Λεβάντε, αλλά έχει και την παρουσία της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η συνολική εικόνα, τι «γεύση» σου αφήσει;

«Σίγουρα, η ευρωπαϊκή μας παρουσία σε ότι αφορά στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άσχημη. Καταφέραμε μία καλή προσπάθεια και ουσιαστικά για ένα αποτέλεσμα δεν προκριθήκαμε στην επόμενη φάση, στα νοκ άουτ παιχνίδια. Μαζέψαμε εννέα βαθμούς, όσους και πέρυσι. Ο απολογισμός ήταν θετικός. Τερματίσαμε στην 3η θέση παρά τους 9 βαθμούς και συνεχίσαμε στο Europa League, όπου δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν καλά για εμάς. Δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε και όπως τα θέλαμε. Αντιμετωπίσαμε μία έμπειρη και καλή ισπανική ομάδα, η οποία κάθε εβδομάδα παίζει στο πρωτάθλημά της με πολύ καλούς αντιπάλους. Ξέρει πώς να τους χειριστεί. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε πολλές ατυχίες, αλλά και τη διαιτησία εναντίον μας. Το έχουμε αναφέρει αυτό και στο παρελθόν. Και ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να επανέλθουμε από το 3-0 του πρώτου αγώνα».

Δεν ξέρω αν συμφωνείς, αλλά περισσότερο από όλους πίστεψε ο κόσμος του Ολυμπιακού στην ανατροπή. Μάλιστα, γέμισε το Καραϊσκάκη στη ρεβάνς με την Λεβάντε. Θα ήθελες να κάνεις κάποιο σχόλιο;

«Ήταν πραγματικά φανταστικό αυτό που ζήσαμε σε ότι αφορά στον κόσμο. Το εισπράξαμε ότι ο κόσμος πίστευε στην ανατροπή και θέλαμε να κάνουμε το καλύτερο, να τους ευχαριστήσουμε. Απ' την εμπειρία που έχω απ' τις ομάδες στις οποίες έχω αγωνιστεί, δεν πιστεύω ότι θα το έβλεπα κάπου αλλού αυτό. Να έχουμε 3-0 στο πρώτο παιχνίδι και στη ρεβάνς το γήπεδο να είναι γεμάτο. Ο κόσμος να δείχνει τόσο ενθουσιασμό, να μας ενθαρρύνει σε όλο το ματς. Θέλω προσωπικά εγώ, αλλά ξέρω πως και οι συμπαίκτες μου νιώθουν το ίδιο, να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ. Να τους πως ξανά πως είμαστε πάρα πολύ απογοητευμένοι που δεν καταφέραμε να τους δώσουμε τη χαρά που περίμεναν να δουν από εμάς στο παιχνίδι αυτό».

Σε ότι αφορά στον αγώνα της Κυριακής με τον Άρη, τι εικόνα έχεις για τον αντίπαλό σας που προέρχεται από ένα θετικό αποτέλεσμα, τη νίκη επί του Παναθηναϊκού;

«Σίγουρα, ο Άρης είναι μία πολύ καλή ομάδα. Το διαπιστώσαμε και στο πρώτο παιχνίδι που δώσαμε στον 1ο γύρο, όπου το αποτέλεσμα ήταν 2-2. Είναι μία ομάδα με ταχύτητα. Διαθέτει νέους ποδοσφαιριστές, με πολύ ενθουσιασμό. Απ' την πλευρά μας πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί. Να δείξουμε την απαραίτητη προσοχή για αυτό το παιχνίδι. Και στην προηγούμενη αγωνιστική, στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. διαπιστώσαμε πως ο αντίπαλος μας είναι πολύ καλός. Γενικά ως Ολυμπιακός και ως μεγάλη ομάδα που είμαστε, πρέπει να δείχνουμε σεβασμό σε όλους τους αντιπάλους που βρίσκουμε απέναντί μας σε κάθε αγωνιστική. Γιατί μόνο έτσι θα φθάνουμε στο στόχο μας που δεν είναι άλλος απ' τη νίκη».

Κλείνοντας, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο, για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στην Ελλάδα;

«Θα ήθελα να πω στους φιλάθλους μας ότι θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό και ότι περνάει απ' το χέρι μας για να φθάσουμε και φέτος στο νταμπλ, όπως το κάναμε και πέρυσι. Ξέρουμε ότι αυτό θα τους δώσει μεγάλη χαρά. Και θέλουμε να τους προσφέρουμε αυτή τη χαρά. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με πείσμα, με πάθος, με πολύ θέληση για να φθάσουμε στο στόχο μας, έτσι ώστε να τους κάνουμε χαρούμενος. Θα προσπαθούμε πάντα να τους φέρνουμε όσο πιο κοντά μας γίνεται, για να παίρνουμε δύναμη απ' τη στήριξή τους».



Κλοπ: Άνοιξε Instagram με συγκινητικό μήνυμα προς τον κόσμο της Λίβερπουλ - «Ήταν μια ερωτική σχέση»
Κλοπ: Άνοιξε Instagram με συγκινητικό μήνυμα προς τον κόσμο της Λίβερπουλ - «Ήταν μια ερωτική σχέση»
AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved