Παναθηναϊκός: «Τρέχει» για την αδειοδότηση

Παναθηναϊκός: «Τρέχει» για την αδειοδότηση

Μετά την ολοκλήρωση, όπως όλα δείχνουν, των μεταγραφικών κινήσεων, στον Παναθηναϊκό έρχεται σε πρώτο πλάνο το Licensing της UEFA Και ο έλεγχος που θα περάσει η ΠΑΕ στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Πέρα από όλα τα άλλα ζητήματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό, δεν πρέπει να αμελεί κανείς πως οι «πράσινοι» δίνουν ένα τεράστιο αγώνα για να επιβιώσουν οικονομικά. Το θέμα της αδειοδότησης είναι αυτό που «καίει» τους ανθρώπους της «πράσινης» ΠΑΕ, οι οποίοι έχουν αρχίσει να «τρέχουν» τις εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Στο τέλος του μήνα άλλωστε, στις 28 Φεβρουαρίου, μεσω της ΕΠΟ ο Παναθηναϊκός καλείται να στείλει έναν πλήρη φάκελο στην UEFA έτσι ώστε να πάρει την άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου, κάτι που θα δώσει σημαντική «ανάσα» στα «πράσινα» ταμεία αν συμβεί. Σε διαφορετική περίπτωση, το πρόβλημα για την ΠΑΕ θα είναι τεράστιο και θα υπάρχει κίνδυνος και για την επιβίωσή της.

Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε εκφράσει την αισιοδοξία του, ωστόσο, για την εξασφάλιση της άδειας. Οι «πράσινοι» έχουν προχωρήσει το πιο βασικό κομμάτι του φακέλου, που αφορά στις εξοφλήσεις και τους διακανονισμούς με τους ποδοσφαιριστές. Οι παίκτες των «πρασίνων» έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά για, σχεδόν, όλη την περσινή σεζόν, ενώ αναμένεται να γίνει προσπάθεια για διακανονισμό των φετινών οφειλόμενων. Αυτό είναι και το δύσκολο κομμάτι που έχει μπροστά της η διοίκηση, καθώς δεν είναι βέβαιο πως θα συμφωνήσουν όλοι οι ποδοσφαιριστές και πως θα κάνουν κι άλλη υπομονή μέχρι να πάρουν τα χρήματά τους.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός θα καταθέσει – όπως έκανε και πέρσι τον Μάρτιο στον αντίστοιχο έλεγχο που έκανε η UEFA στα πλαίσια του Financial Control Panel που εφαρμόζει πλέον σε όλες τις ομάδες – μια έκθεση βιωσιμότητας, ενώ στην ΠΑΕ ευελπιστούν να έχει καταφέρει ο Γιάννης Αλαφούζος να πάρει το τραπεζικό δάνειο. Αυτό θα είναι κι ένα μεγάλο συν για την «πράσινη» ΠΑΕ καθώς θα υπάρχει ρευστότητα και θα βοηθήσει στο να τακτοποιηθούν οικονομικές εκκρεμότητας και να παρουσιαστεί «νοικοκυρεμένη» η ομάδα στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία…

Ολυμπιακός: Ο Μολέδο και η «καβάτζα»
Ολυμπιακός: Ο Μολέδο και η «καβάτζα»
Ποκετίνο μέχρι το 2023
Ποκετίνο μέχρι το 2023
Πασκουάλ: «Κάναμε καλά τη δουλειά μας»
Πασκουάλ: «Κάναμε καλά τη δουλειά μας»
Με διαφορά η πιο ΚΑΜΜΕΝΗ διαφήμιση που έχουν δει τα ματάκια μας
Με διαφορά η πιο ΚΑΜΜΕΝΗ διαφήμιση που έχουν δει τα ματάκια μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης