Happy Birthday Bongani!

Happy Birthday Bongani!

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα, 6 Ιανουαρίου, ο Μπογκανί Κουμαλό και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του επίσημου site της του εύχεται χρόνια πολλά.

Η επίσημη ιστοσελίδα του «Δικεφάλου του Βορρά» τιτλοφορεί το κείμενο που αναφέρεται στον Νοτιοαφρικανό στόπερ της με την ευχή για ευτυχισμένα γενέθλια (Happy Birthday Bongani!) και στη συνέχεια παραθέτει ένα μικρό βιογραφικό του:

Ο Bongani Khumalo γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1987 στη Σουαζιλάνδη, ένα μικρό βασίλειο όμορο με τη Νότιο Αφρική και τη Μοζαμβίκη και σήμερα συμπληρώνει το 26ο έτος της ηλικίας του. Το ξεκίνημα της καριέρας του ήρθε στην Arcadia Shepherds και από το 2005 παράλληλα με τις σπουδές του συνέχισε να παίζει ποδόσφαιρο με την ομάδα του πανεπιστημίου της Πρετόρια.

Το 2007 η Supersport United του πρόσφερε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και παρά το γεγονός ότι δεν ήταν μέσα στις ομάδες που πρωταγωνιστούσαν στο ποδόσφαιρο της χώρας του, ο ίδιος θεώρησε μεγάλη την πρόκληση. Η αγωνιστική δικαίωση της επιλογής θα έρθει με την κατάκτηση τριών σερί πρωταθλημάτων, την κλήση στην εθνική ομάδα και κυρίως τη φήμη που άρχισε να αποκτά το όνομά του πέρα από τα όρια της Αφρικής.

Με τους «Μπαφάνα-Μπαφάνα» πήρε μέρος στο Confederation's Cup του 2009 και το 2010 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που διοργανώθηκε στη Νότιο Αφρική, ήταν βασικός και στα τρία ματς της διοργανώτριας χώρας. Σκόραρε στον αγώνα εναντίον της Γαλλίας, αφιερώνοντας το γκολ στη μητέρα του, η οποία ένα χρόνο νωρίτερα είχε χάσει τη μάχχη με την επάρατο νόσο. Οι εμφανίσεις στο Μουντιάλ ήταν φυσιολογικό να κινήσουν το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων, κυρίως της Αγγλίας. Η Τότεναμ κέρδισε τη «μάχη» από τους Ρέιντζερς της Γλασκόβης και αφού δοκιμάστηκε το φθινώπορο του 2010 στο White Hart Lane με εισήγηση του Χάρι Ρέντκναπ στις 7 Ιανουαρίου 2011 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Η ομάδα του Λονδίνου πλήρωσε μάλιστα 2 εκατομμύρια λίρες για να αποκτήσει τα δικαιώματά του.

Η προσαρμογή στο γρήγορο τρόπο παιχνιδιού των αγγλικών ομάδων ήταν το μεγάλο πρόβλημα για τον Khumalo. Με τους «πετεινούς» θα κάνει ελάχιστα ματς, θα δοθεί δανεικός στην Πρέστον και στη Ρέντινγκ πριν πάρει το καλοκαίρι του 2012 το δρόμο προς την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ. Ο Khumalo είναι ο 4ος ποδοσφαιριστής από τη Νότιο Αφρική, μετά τους Andrew Rabutla (1997-98), Glen Salmon (2007-08) και Bryce Moon (2009-10), που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Εκανε ντεμπούτο στον αγώνα εναντίον της Bnei Yehuda στις 02.08.2012 για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa Leagueκαι αγωνίστηκε στους 14 από τους 15 αγώνες του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα της Super League (απουσίασε μόνο από το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-1) χωρίς να χάσει λεπτό συμμετοχής, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και στους 4 ευρωπαϊκούς αγώνες της περιόδου 2012-13. Αυτό το διάστημα ετοιμάζεται να πάρει μέρος ως αρχηγός της ομάδας της Νοτίου Αφρικής στο African Cup of Nations 2013, που θα φιλοξενηθεί στη χώρα του από τις 19 Ιανουαρίου έως και τις 10 Φεβρουαρίου.



Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved