Φορμίκα: «Να βγούμε και πάλι Ευρώπη»

Φορμίκα: «Να βγούμε και πάλι Ευρώπη»

Εφικτό θεωρεί ο Λαουτάρο Φορμίκα τον στόχο του Αστέρα Τρίπολης να κερδίσει και πάλι την έξοδό του στην Ευρώπη.

Ο 26χρονος Αργεντινός αριστερός μπακ-χαφ βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στους Αρκάδες και στο match programm του αγώνα με τον Πανιώνιο ανέφερε τα γούρια του πριν τους αγώνες, ενώ στο δίλημμα Μαραντόνα-Μέσι είναι… διχασμένος αλλά τείνει προς τον Ντιέγκο.

Ο Φορμίκα γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1986 στο Ροζάριο της Αργεντινής, έχει ύψος 1.75 και αγωνίστηκε πριν έρθει το καλοκαίρι του 2011 στον Αστέρα, στη Νιου Όλντ Μπόις, στο Σαν Λορέντσο, στην Χοδόϊ Κρουζ, στην Ουρακάν στην Αργεντινή και την Σέρο Πορτένιο της Παραγουάης έχοντας συνολικά 91 αγώνες με δύο τέρματα.

Παράλληλα ο Φορμίκα ήταν, μέλος της σπουδαίας ομάδας νέων της Αργεντινής, η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ολλανδία το 2005 επικρατώντας στον τελικό της Νιγηρίας 2-1 με δύο γκολ του Μέσι. Βασικός και αναντικατάστατος σε εκείνη την ομάδα ο Φορμίκα, είχε στο ενεργητικό του ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις σε εκείνη την διοργάνωση.

Ο Φορμίκα δεν βρέθηκε τυχαία στον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς είναι μέλος μια άκρως ποδοσφαιρικής οικογένειας αφού και τα τρία του αδέρφια αγωνίζονται επαγγελματικά. Ο μεγαλύτερος αδερφός αγωνίζεται στην Αργεντίνικη Ουνιόν Σουντσάλες, ο τρίτος στην Αγγλική Μπλάκμπερν, ενώ ο «βενιαμίν» αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Κύπρου.

Ο Αργεντινός μπακ ενθουσιάστηκε και μόνο στο άκουσμα ότι θα μεταγραφεί σε Ευρωπαϊκή ομάδα, μόλις του γνωστοποιήθηκε το ενδιαφέρον του Αστέρα, καθώς είχε ακούσει τα καλύτερα λόγια από συμπατριώτες του, που είχαν περάσει παλιότερα από την Ελλάδα και τον Αστέρα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φορμίκα:

Ο Αστέρας αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο. Πως βλέπεις αυτό το παιχνίδι;

«Θα είναι ένα παιχνίδι σκληρό, απέναντι σε μία ομάδα που βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία και έχει τους ίδιους στόχους με μας. Εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε την καλή παράδοση που έχουμε στα εντός έδρας παιχνίδια και να κερδίσουμε τον Πανιώνιο, προκειμένου να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις».

Πως βλέπεις την πορεία του Αστέρα στο φετινό πρωτάθλημα;

«Θεωρώ πως έχουμε πάει πολύ καλά εντός έδρας, αλλά δεν έχουμε καταφέρει να πάρουμε τόσο καλά αποτελέσματα εκτός έδρας, όπως είχαμε κάνει πέρσι. Αν καταφέρουμε να βγάλουμε τα στοιχεία που έχουμε στα εντός έδρας παιχνίδια και στα εκτός, τότε θα παραμείνουμε στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα».

Σε ποια θέση προτιμάς να αγωνίζεσαι; Μπακ ή χαφ;

«Εγώ από την φύση μου είμαι αριστερό μπακ αλλά εξαρτάται από τις ανάγκες της ομάδας. Αν πρέπει να παίξω περισσότερο προωθημένος για να βοηθήσω την ομάδα μου, θα το κάνω».

Στον Αστέρα βρίσκονται αρκετοί συμπατριώτες σου. Σου έκανε πιο εύκολη την παραμονή σου εδώ;

«Σίγουρα τα παιδιά που έρχονται από την Αργεντινή ή ισπανόφωνες χώρες, κάνει την παραμονή τους στην Τρίπολη πιο εύκολη».

Είχες κάποιο ποδοσφαιριστή ως πρότυπο;

«Από μικρό παιδί το Μαραντόνα, όπως σχεδόν όλοι οι Αργεντίνοι».

Μέσι ή Μαραντόνα; Φαντάζομαι πως είναι μια απορία την έχει και η Αργεντινή….

«Πολύ δύσκολο να το απαντήσω. Επειδή έχω παίξει μαζί του και έχω δει κάποια πράγματα θα μπορούσα να πω τον Μέσι, αλλά η χαρά που έχει δώσει ο Μαραντόνα είναι ασύλληπτη».

Η οικογένεια σου είναι ποδοσφαιρική. Πόσο ρόλο έπαιξε στο να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο…

«Ο πατέρας μου ήταν αυτός που μας παρότρυνε να παίξουμε ποδόσφαιρο και φτάσαμε στο σημείο να παίζουμε και οι τέσσερις επαγγελματικά. Παρά τις μεγάλες αποστάσεις που μας χωρίζουν, έχουμε καθημερινή επικοινωνία».

Το Νο 6 που φοράς στον Αστέρα σημαίνει κάτι;

«Είναι ένας αριθμός που μου αρέσει πολύ και είναι το νούμερο που έχω παίξει τα περισσότερα παιχνίδια στην Αργεντινή, ενώ ήταν ο αριθμός που φόρεσα και σε ένα μεγάλο τουρνουά που συμμετείχα με την εθνική ομάδα. Στο ντεμπούτο μου ως ποδοσφαιριστής σε επίσημο αγώνα είχα φορέσει το Νο 14».

Έχεις γούρια ή προκαταλήψεις;

«Ναι την ημέρα του παιχνιδιού ακούω συγκεκριμένο στυλ τραγουδιού από το συγκρότημα “Λα Ρέγκα”».

Τι ευχή θα έκανες για τον εαυτό σου και τι για τον Αστέρα;

«Να μπορέσω να κάνω μια καλή χρονιά, να συμμετέχω όσο περισσότερο γίνεται στα παιχνίδια και αν καταφέρω να σκοράρω. Για τον Αστέρα να παίξει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρώπη».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ομάδας;

«Να είναι σίγουροι ότι όλοι οι παίκτες θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να συμμετέχει  ο Αστέρας για δεύτερη χρονιά στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα».

Αν συμβούλευες ένα πιτσιρικά που ξεκινάει σήμερα να παίζει ποδόσφαιρο, τι θα του έλεγες;

«Πάνω από όλα να συνεχίσει το σχολείο και τις σπουδές του και να αφήσει τα πράγματα όπως έρθουν. Να μην πιέζεται, αλλά να διασκεδάζει αυτό που κάνει».



Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved