Φεγκρούς: «Θα πάμε καλύτερα από πέρυσι»

Φεγκρούς: «Θα πάμε καλύτερα από πέρυσι»

Αισιόδοξος είναι ο Καρίμ Φεγκρούς για την φετινή πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να πάει καλύτερα από πέρυσι.

Ο τερματοφύλακας από το Μαρόκο μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣ, λέγοντας πως περνά καλά στα Γιάννινα, ενώ έχει ενθουσιαστεί με τους οπαδούς και του αρέσει να τραγουδά μαζί τους μετά από νίκες. Επίσης αναφέρθηκε στο ματς με τον Άρη και το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αλλά και τον τραυματισμό του που τον κράτησε πολύ καιρό εκτός δράσης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φεγκρούς:

Για τον  αγώνα με τον Άρη…

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπου όλοι κάναμε καλή δουλειά και πήραμε δίκαια τους τρεις βαθμούς της νίκης. Αφιερώνουμε την νίκη στην πόλη και στον κόσμο μας».

Πως κρίνεις την  πορεία της ομάδας μας μέχρι τώρα, είσαι ικανοποιημένος από αυτή;

«Έχουμε μικρούς και νεαρούς παίκτες, έχουμε καλό προπονητή, κάνουμε καλή προπόνηση, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ανεβαίνουμε επίπεδο παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουμε όμως ακόμη 19 αγώνες, άρα και πολύ δρόμο μπροστά μας. Πιστεύω ότι μέσα από την προπόνηση και με σκληρή δουλειά η ομάδα μας μπορεί να τερματίσει ψηλότερα από πέρσι».

Ποιες ομάδες έχεις ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα;

«Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο, και ο  ΠΑΟΚ, που είναι δυνατή ομάδα, νομίζω ξεχωρίζουν μέχρι τώρα. Υπάρχουν κι άλλες καλές ομάδες όμως όπως ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος».

Πώς προσεγγίζει το ποδόσφαιρο ο Χριστόπουλος  και τι αλλαγές έχει φέρει στην ομάδα;

«Ο  προπονητής μας είναι έξυπνος, καλός χαρακτήρας και του αρέσει το καλό και σωστό ποδόσφαιρο. Μας δίνει ώθηση για δουλειά. Έχει καταφέρει όλη στην ομάδα και όχι μόνο όσοι συμμετέχουν στην ενδεκάδα ή στην δεκαοκτάδα, να έχουν διάθεση για προπόνηση».

Σε ποιο παιχνίδι πιστεύεις ότι έχεις κάνει την καλύτερή σου εμφάνιση και ποιο ευχαριστήθηκες περισσότερο;

«Δεν ξεχωρίζω κάποιο συγκεκριμένο. Εγώ σε κάθε παιχνίδι δίνω το 100%  και προσπαθώ να μην δέχομαι γκολ. Για να είμαι εγώ ο καλύτερος προσπαθούν πάρα πολλοί από πίσω μου».

Για το ματς που ακολουθεί με τον ΟΦΗ…

«Είναι σημαντικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας. Ξέρουμε όλοι πόσο πολύ το θέλουνε οι φίλαθλοί μας να κερδίσουμε και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις γι’ αυτό».

Ταλαιπωρήθηκες από έναν σοβαρό τραυματισμό πέρυσι που δεν σου επέτρεψε να προσφέρεις όσα θα ήθελες. Πως βλέπεις φέτος την παρουσία σου που πλέον έχεις καθιερωθεί;

«Είχα δυο σοβαρούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα πέρυσι να έχω λίγες συμμετοχές, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Φέτος έχουμε καλό προπονητή τερματοφυλάκων, τον Κώστα Παγανιά, που με βοηθά πολύ και μαζί με τους Ταμπάση, Μπαμπανιώτη, Μπακόλα κάνουμε πολύ καλή δουλειά. Παίζουμε όλοι πρώτα για την ομάδα και είμαστε δεμένοι μεταξύ μας».

Πως επέλεξες να αγωνιστείς στο Ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ήταν να υπογράψω σε μια ομάδα στο Μαρόκο, αλλά ήρθε η πρόταση από τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Μίλησα με την οικογένεια μου και αποφάσισα να έρθω και να συζητήσω. Τελικά με ικανοποίησε πολύ η πρόταση αυτή, τα βρήκα σε όλα με τον Πρόεδρο κ. Χριστοβασίλη και γι’ αυτό θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη του,  όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο για την αγάπη που μου δείχνει».

Ποια πιστεύεις είναι η διαφορά του Ελληνικού πρωταθλήματος σε σχέση με το Μαροκινό  που αγωνιζόσουν πριν; Συγκρίνοντας τα δύο πρωταθλήματα, ποιες θεωρείς ότι είναι οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές;

«Η Ελλάδα έχει περισσότερες δυνατές ομάδες που συμμετέχουν και σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το Μαρόκο από την άλλη έχει 2-3 παραδοσιακές ομάδες που κάνουν μόνο εγχώριες διακρίσεις, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες είναι μέτριες. Σαφώς η Ελλάδα έχει πιο γνωστούς ποδοσφαιριστές. Το κοινό των δυο χωρών είναι η αγάπη που έχει ο κόσμος για το ποδόσφαιρο».

Πως βλέπεις το επίπεδο της φετινής Super League;

«Σίγουρα είναι πεσμένο λόγω της μη αδειοδότησης κάποιων ομάδων, ωστόσο χάρη σε αυτό υπάρχει μικρότερος μέσος όρος ηλικίας. Αυτό είναι καλό για τις ομάδες και γενικότερα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, εφόσον έτσι δίνεται η ευκαιρία σε περισσότερους νεαρούς ποδοσφαιριστές να αναδειχτούν γρηγορότερα».

Νοσταλγείς το Μαρόκο;

«Μου λείπει η οικογένεια μου, όμως εδώ η ομάδα και ο κόσμος με έχουν κάνει να τους αισθάνομαι σαν δεύτερη οικογένεια».

Με ποιους παίκτες που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα του εξωτερικού διατηρείς καλές σχέσεις και ποιόν θεωρείς τον σημαντικότερο από τους συμπαίκτες σου στην Εθνική Μαρόκο;

«Με τους  Σακατ Χαλίλ από την REMS, τον Αντιλ Αραμπτ της QPR και με τον Σαμακ της ΑΡΣΕΝΑΛ. Θεωρώ κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Εθνικής τον Μπεν Χαλντά, ο οποίος  έπαιξε πρόσφατα στον αγώνα ΜΟΝΠΕΛΙΕ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Είναι 23 χρόνων, ταλαντούχος και το μέλλον είναι μπροστά του».

Ποιον τερματοφύλακα θεωρείς σαν κορυφαίο;

«Τον Κασίγιας. Γιατί από πολύ μικρός κατάφερε και αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ρεάλ και πήρε πολύ γρήγορα συμμετοχές στο Champion League».

Οι δικοί σου στόχοι;

«Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με τους στόχους της ομάδας».

Αν σου δινόταν η ευκαιρία να παίξεις σε μια μεγάλη ομάδα του εξωτερικού ποια θα ήθελες να ήταν;

«Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου. Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι έχουμε άλλους δεκαεννέα τελικούς».

Περιέγραψε μας  με λίγα λόγια τον άνθρωπο Φεγκρούς. Πώς είναι η προσωπική σου ζωή... Πως περνάς, τον ελεύθερο χρόνο σου,... στην Ελλάδα και στα Γιάννινα ειδικότερα;

«Είμαι παντρεμένος και έχω ένα αγοράκι πέντε μηνών και περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου με την οικογένειά μου. Μου αρέσει πολύ η πόλη σας και ειδικά η λίμνη».

Εκτός από το ποδόσφαιρο ποιο άλλο άθλημα παρακολουθείς;

«Κολύμβηση και μπάσκετ».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο προτέρημα και ποιο το μεγαλύτερο μειονέκτημά σου;

«Θα ήθελα σε αυτό να με κρίνουν οι άλλοι».

Τι είναι για σένα το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα;

«Τρόπος ζωής».

Εκτός από  τερματοφύλακας θα μπορούσες να αγωνισθείς σε άλλη θέση;

«Ναι... στόπερ!».

Πώς βιώνεις  την κρίση στην Ελλάδα;

«Όλοι μιλούν γι’ αυτό και καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο για τη χώρα. Εμένα όμως μου αρέσει να ζω εδώ. Οι Έλληνες και ειδικότερα οι Γιαννιώτες που έρχομαι σε καθημερινή επαφή μαζί τους, είναι καλοί και ζεστοί άνθρωποι. Παρ’ όλο που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα αυτή την εποχή συνεχίζουν να προσπαθούν για το καλύτερο».

Για τους φιλάθλους του ΠΑΣ...

«Πριν έρθω είχα ακούσει γι’ αυτούς πάρα πολλά, ειδικά για το πόσο αγαπούν την ομάδα. Είναι πάντα μαζί μας  ανεξάρτητα από χαρές ή λύπες. Τους θέλουμε να συνεχίσουν να είναι κοντά μας σε κάθε παιχνίδι. Μου αρέσει να τραγουδάω μαζί τους μετά από κάθε νίκη μας».



Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
Πανό των οπαδών της Ντόρτμουντ για τον ελληνικό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
Πανό των οπαδών της Ντόρτμουντ για τον ελληνικό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
Παναθηναϊκός AKTOR: Πρόκριση δια πυρός και σιδήρου στην "Πυλαία" και τώρα Final-4
Παναθηναϊκός AKTOR: Πρόκριση δια πυρός και σιδήρου στην "Πυλαία" και τώρα Final-4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved