Καρύδας: «Θα σωθούν ΑΕΚ και Βέροια»

Καρύδας: «Θα σωθούν ΑΕΚ και Βέροια»

Μια μέρα μετά την παραίτησή του από τον πάγκο της Βέροιας, ο Νίκος Καρύδας εξέφρασε την πεποίθηση πως τόσο η «Βασίλισσα του Βορρά» όσο και η ΑΕΚ θα καταφέρουν να παραμείνουν στην κατηγορία.

Ο πρώην τεχνικός της Βέροιας μιλώντας στον Sentra 103,3, αναφέρθηκε στην απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα, αλλά και στην πρόθεσή του να συνεχίσει την καριέρα του ως προπονητής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καρύδα:

Για τους λόγους που αποχώρησε: «Ολη η κοινωνία περνάει δύσκολες στιγμές κι αυτό θα πρέπει να μας δυναμώνει στα δύσκολα. Είχα πει στους παίκτες ότι αν κάναμε γκέλα στα τρία επόμενα ματς θα έφευγα.  Στη δική μου φιλοσοφία έχει μεγάλη διαφορά το να παίζεις για να μην χάσεις και το να παίξεις για να κερδίσεις. Εγώ είμαι με το δεύτερο. Δεν ήθελα να παίζουμε κλεφτοπόλεμο, φοβισμένα σαν μια νεοφώτιστη ομάδα.

Υπάρχουν δυο συνισταμένες στο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει θέμα με παίκτες, τους αποχαιρέτησα, τους είπα ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Στα 9 ματς που ήμουν στον πάγκο, εκτός από τα δύο τελευταία ευχαριστήθηκα να βλέπω ποδόσφαιρο. Μου άρεσε, δεν πονούσαν τα μάτια μου. Από τα 9 τα 5 τα δώσαμε με αριθμητικό μειονέκτημα. Μόνο στο σκοράρισμα είχαμε ένα πρόβλημα».

Για το ρόστερ της ομάδας και τα ματς που έδωσε στον πάγκο της: «Η διαφορά «μεγάλου» από «μικρό» παίκτη, είναι το πώς κοιτάς τον αντίπαλο. Εκεί είναι η διαφορά σε θέμα νοοτροπίας πως κοιτάς τον αντίπαλο. Εμείς από την αρχή είχαμε από τα 9 ματς τα 5 με παίκτη λιγότερο, αλλά αυτό δεν άλλαζε την φιλοσοφία μας. Παίζαμε επιθετικά γιατί βάσει στατιστικών είχαμε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Όταν δεν παίρνεις βαθμούς που δικαιούσαι, όπως στην Τρίπολη, στον Αρη η θηλιά σφίγγει. Κι επειδή σφίγγει βαθμολογικά ο παίκτης χάνει την εμπιστοσύνη του. Γι αυτό όταν πάει κάτι στραβά στο παιχνίδι, μετά δεν μπορείς να το αλλάξεις.

Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ. Εμείς παίζοντας με την ΑΕΚ δεν κοιτούσαμε τον βαθμολογικό πίνακα. Βρέθηκε να προηγείται με δυο επιπόλαια γκολ από ανύποπτες φάσεις. Ηταν δύσκολο να αντιδράσεις. Χωρίς να πιεστούμε δεχτήκαμε γκολ. Όσο ήμουν εγώ μας πίεσαν μόνο η Λιβαδειά κι ο Πανθρακικός για ένα ημίχρονο. Οι διαφορές είναι μικρές μεταξύ των ομάδων γι αυτό βλέπουμε περίεργα αποτελέσματα κάθε αγωνιστική. Το αποτέλεσμα στο ποδόσφαιρο είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων κι ένας είναι οπωσδήποτε η τύχη.

Με την ΑΕΚ μέχρι που δεχτήκαμε το γκολ ο αντίπαλος δεν είχε δημιουργήσει φάση. Το ίδιο στον ΟΦΗ, στον Αρη, στην Τρίπολη. Το ίδιο και στον Ατρόμητο. Σε πολλά παιχνίδια οι παίκτες έβγαζαν ψυχή και είχαν διάθεση. Όμως αυτό όταν γίνεται συνεχώς κι έχεις τη θηλιά στο λαιμό, είναι δύσκολο. Τα παιδιά είναι μαχητές, τα στηρίζω. Της Βέροιας της λείπουν τα εύκολα γκολ».

Για το σύστημα που προσπάθησε να παίξει: «Προσπάθησα με το υλικό που είχα ήταν να περάσω ένα νέο σχηματισμό στην Ελλάδα. παίζαμε 4-2-2-2 κι όχι 4-4-2 που έλεγαν όλοι. Ήμουν επηρεασμένος από την Βιγιαρεάλ όταν παίζαμε με τον ΠΑΟΚ. Μας δημιουργούσαν προβλήματα με τους εσωτερικούς παίκτες και δεν βρίσκαμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε. Κάθισα και το δούλεψα πολύ και με όσους μίλησα εδώ μου έλεγαν πως το επιχειρείς; Δεν πιστεύω πολύ στους σχηματισμούς, αλλά στις αρχές του ποδοσφαίρου. Απλά είναι η τοποθέτηση των παικτών στο γήπεδο και οι εντολές που δίνεις. Υπάρχουν δυο αρχές. Παίζω για να κερδίσω και παίζω για να μην χάσω».

Για το αν θα συνεχίσει την προπονητική: «Εννοείται ότι θα συνεχίσω την προπονητική».

Για το αν θα σωθούν Βέροια, ΑΕΚ: «Πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα συνέλθει. Αυτό που είδα χθες και στα προηγούμενα ματς βγάζει έναν ψυχισμό. Έχει βελτιωθεί. Έχει επηρεάσει ακόμα και ψυχολογικά ο κ. Λίνεν την ομάδα. Δεν θεωρώ ότι ο Βαγγέλης Βλάχος δεν έκανε καλή δουλειά, αλίμονο. Αλλά κάθε αλλαγή επιδρά θετικά. Ούτε η Βέροια θα έχει πρόβλημα απ' αυτά που είδα εγώ στα εννιά ματς που ήμουν στον πάγκο».



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved