Καρύδας: «Νίκες με καλό ποδόσφαιρο»

Καρύδας: «Νίκες με καλό ποδόσφαιρο»

Ο προπονητής της Βέροιας σε δηλώσεις του υποστήριξε πως η ομάδα του μπορεί να καταφέρει να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται, παίζοντας παράλληλα καλό ποδόσφαιρο.

Ο Νίκος Καρύδας φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Metropolis» και υποστήριξε πως παρά την πίεση που υπάρχει στην ομάδα της Ημαθίας, είναι εφικτό να έρθουν οι νίκες μέσα από καλές εμφανίσεις και καλό ποδόσφαιρο. Παράλληλα, ο προπονητής της Βέροιας μίλησε και για την ως τώρα πορεία του στους πάγκους και για κάποιους από τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη Βέροια και την ως τώρα παρουσία της:

«Νιώθουμε την πίεση για τους βαθμούς που πρέπει να κερδίζουμε αλλά δεν θέλουμε να ξεφύγουμε από τη φιλοσοφία του να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και τα δυο, νίκες με καλό ποδόσφαιρο».

Για το γεγονός ότι έκανε στροφή στην καριέρα του, αναλαμβάνοντας μια ομάδα ως πρώτος προπονητής:

«Εγώ 21 χρόνια νομίζω ότι συγκέντρωνα τις καλύτερες εμπειρίες. Δούλεψα με αρκετούς προπονητές. Επηρεάστηκα από τη φιλοσοφία, τον τρόπο σκέψης και τη δουλειά τους αλλά έκανα τη δική μου φιλοσοφία και προσπαθώ να την εφαρμόσω. Αν είχαμε περισσότερη τύχη θα ήμουν πιο ικανοποιημένος. Έχω την τύχη να διαθέτω ένα πολύ καλό υλικό, με το οποίο μιλάμε την ίδια γλώσσα και να καταλαβαινόμαστε, έχουμε πολύ καλή χημεία».

Για το ποιους προπονητές ξεχώρισε από τις συνεργασίες που είχε:

«Είναι πολλοί, θα αδικήσω αν αφήσω κάποιον απέξω. Αυτός που με επηρέασε αρκετά ήταν ο Τροντ Σόλιντ. Δούλεψα όμως και με ονόματα όπως ο Λάσλο Μπόλονι, ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς ή ο Ανρί Μισέλ. Όλοι μου έδωσαν κάτι. Ένας που δεν συνεργάστηκα αλλά είχα επαφές και μάθαινα τον τρόπο δουλειάς του ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Σόλιντ ήταν ένας άνθρωπος με επιθετική φιλοσοφία μέσα του, διαφορετικό τρόπο σκέψης. Έπαιξε 4-3-3 και είχε διαφορετικό τρόπο δουλειάς που δε γνωρίζαμε»

Για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς:

«Μπορώ να πω πως ήτανε απλά προπονητής. Με μια λέξη απλά. Ήτανε ο προπονητής. Η διάρκεια καθιερώνει κάποιον στη συνείδηση του κόσμου και ο Μπάγιεβιτς είχε διάρκεια με επιτυχίες. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο, ήτανε πρωτοπόρος σε πολλά θέματα ακόμα και σε θέματα ψυχολογίας. Η προσωπικότητά του τον ξεχώριζε».

Για τον Λάζλο Μπόλονι:

«Ο Μπόλονι είχε δικιά του φιλοσοφία. Ήταν ιδιόρρυθμος αλλά λάτρης της δουλειάς. Είχε αδυναμία στους νεαρούς παίκτες, αφιέρωσε πολύ χρόνο. Νομίζω ότι ο Σταφυλίδης είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αφιέρωνε ώρες για παιδιά της β’ ομάδας και ασχολούμασταν ώρες και εκτός προπόνησης. Θυμάμαι εκείνο το καλοκαίρι που ήμουν στον ΠΑΟΚ, όταν τελείωσε το πρωτάθλημα είχαμε κάνει πλάνο για 7-8 ποδοσφαιριστές να προετοιμαστούν ώστε να παρουσιαστούν πιο έτοιμοι. Η αμφισβήτηση είναι πολύ εύκολο να έρθει στη χώρα μας. Εύκολα μπορούμε να σπιλώσουμε ένα όνομα χωρίς να ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει. Ξεχνάμε πως υπάρχει μια δουλειά που γίνεται σε βάθος. Όταν πήραμε το διπλό στην Τότεναμ ήτανε καλός. Μετά τι άλλαξε; Τα παιχνίδια στα πλέι όφ μας έδωσαν το δικαίωμα να πιστεύουμε πως μπορούμε να πάρουμε την πρώτη θέση».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved