ΑΕΚ: Περιμένοντας να φανούν… Άγγλοι στο ραντεβού τους

ΑΕΚ: Περιμένοντας να φανούν… Άγγλοι στο ραντεβού τους

Εν αναμονή της άφιξης των εκπροσώπων της επενδυτικής τράπεζας Seymour Pierce που βρίσκεται πίσω από τους Κιθ Χάρις και Δημήτρη Βιντιάδη, βρίσκονται στην ΑΕΚ.

Οι Άγγλοι αναμένονται σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθούν με τον Έλληνα εφοπλιστή, ο οποίος έχει ζητήσει από την «κιτρινόμαυρη» διοίκηση να είναι σε… επιφυλακή σε περίπτωση που χρειαστούν κάποια επιπλέον στοιχεία, καθώς δεν υπάρχει κάποιο προγραμματισμένο ραντεβού μαζί της.

Οι εκπρόσωποι της τράπεζας θα παραμείνουν στην Ελλάδα μέχρι την Τετάρτη, ενώ ακολούθως ο Δημήτρης Βιντιάδης θα πάρει την τελική του απόφαση βάσει των εκτιμήσεών τους.

Σε αυτό το σημείο πάντως, πρέπει να σημειωθεί πως οι άνθρωποι της Seymour Pierce είναι πλήρως ενημερωμένοι, τόσο για τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, όσο και για τις οφειλές της και το μόνο που απομένει - εφόσον βέβαια ολοκληρωθεί το deal – είναι το πώς θα γίνει η αλλαγή σκυτάλης, αλλά και αν η πλευρά Βιντιάδη θα έχει τη συμπαράσταση ξένων επενδυτών.

Υπενθυμίζεται πως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ τρέχει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου. Σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν έχει καλυφθεί και δεν μπουν τα περίπου 10,5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, θα οριστεί νέα ημερομηνία για γενική συνέλευση (πιθανότατα στις 27 ή 28 του μήνα), στην οποία θα προκηρυχτεί νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπου θα μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι.

Αν πάντως στο μεσοδιάστημα υπάρξει συμφωνία, το πρόβλημα της ρευστότητας μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατάθεση χρημάτων στα ταμεία της ΠΑΕ «έναντι μελλοντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου».Bundesliga: Πλησίασε κορυφή η Λειψία
Bundesliga: Πλησίασε κορυφή η Λειψία
Serie A: Σημαντικό «διπλό» η Σαλερνιτάνα, νίκη για Μπολόνια (Videos)
Serie A: Σημαντικό «διπλό» η Σαλερνιτάνα, νίκη για Μπολόνια (Videos)
Ιωνικός: Ενισχύθηκε με τον Νίκο Αγγελόπουλο
Ιωνικός: Ενισχύθηκε με τον Νίκο Αγγελόπουλο
La Liga: Νίκη-«ανάσα» για την Αλμερία
La Liga: Νίκη-«ανάσα» για την Αλμερία