Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-0: Στάση… για τον «Δικέφαλο» στο νησί των «Φαιάκων»! (photos)

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-0: Στάση… για τον «Δικέφαλο» στο νησί των «Φαιάκων»! (photos)

Μένοντας μακριά από το καλό του «πρόσωπο», ο ΠΑΟΚ έμεινε στο «λευκό» 0-0 με την Κέρκυρα στο νησί του Ιονίου και έχασε έδαφος στη «μάχη» για τον τίτλο. Οι «Φαίακες» έμειναν για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητοι.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε την υπεροχή, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ωστόσο, έπεσε… πάνω στον εξαιρετικό Αναστασόπουλο, ο οποίος όποτε… χρειάστηκε φώναξε «παρών». Έτσι, οι Θεσσαλονικείς έπεσαν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς έφτασαν στους 17 πόντους, έναν λιγότερο από τον Πανιώνιο. Από την άλλη, οι νησιώτες έκαναν ακόμα ένα… βήμα για την σωτηρία, φτάνοντας τους εννέα βαθμούς σε οκτώ αναμετρήσεις…

Φουριόζοι… μπήκαν οι φιλοξενούμενοι στον αγώνα και πίεσαν την άμυνα της Κέρκυρας με στόχο ένα γρήγορο τέρμα που θα τους έδινε άλλη… ψυχολογία για τη συνέχεια, διώχνοντας το άγχος. Μάλιστα, στο 9’ ο Σαλπιγγίδης έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, ωστόσο… έπεσε πάνω στον Αναστασόπουλο. Αρχικά, ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε απέναντι στον Έλληνα τερματοφύλακα, έκανε το σουτ, ο πορτιέρο του ΑΟΚ απέκρουσε, ο Αθανασιάδης επιχείρησε δεύτερο σουτ, αλλά και πάλι ο Αναστασόπουλος ενήργησε σωστά και με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ.

Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν για μία ακόμα φορά με αξιώσεις στα καρέ των γηπεδούχων, αλλά στην σέντρα του Σταφυλίδη, ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας, ενώ στο 20’ ο νεαρός αριστεροπόδαρος αμυντικός απείλησε με δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στην συνέχεια, η Κέρκυρα προσπάθησε να βγει από το… καβούκι της και στο 31’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν αποβολή του Χακόμπο, καθώς ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ, στην προσπάθειά του να προλάβει τον Λεόν, φάνηκε να βρίσκει την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής.

Στο 38’ οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου, όταν ο Κοντοδήμος εκτέλεσε το φάουλ, όμως ο Χακόμπο μπλόκαρε, ενώ στο 41’ και πάλι από εκτέλεση φάουλ του Κοντοδήμου, ο τερματοφύλακας του «Δικέφαλου» απέκρουσε, σε μία φάση που συγκρούστηκε με τον Έντερ και τον αμυντικό της Κέρκυρας να πέφτει στο χορτάρι.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, καθώς ο Λεόν έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Χακόμπο απέκρουσε και στην επαναφορά ο Τσουμάνης με σουτ στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά και στο 55’ έχασε σημαντική ευκαιρία για το 1-0 όταν ο Έτο έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα, έφτασε στον Λίνο, στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος δεν έπιασε σωστά το σουτ, ο Σαλπιγγίδης προσπάθησε να πλασάρει, αλλά ο Αναστασόπουλος απέκρουσε εξ επαφής.

Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, καθώς η Κέρκυρα είχε… ρίξει το βάρος στην άμυνα, δίνοντας χώρο στον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους για την εστία του Αναστασόπουλου. Έτσι, έπρεπε να… περιμένουμε μέχρι το 74’ για να δούμε μια καλή στιγμή μπροστά στα καρέ των δύο ομάδων. Ο Φωτάκης σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 85’ η κεφαλιά του Αθανασιάδη, έπειτα από κόρνερ του Γκαρσία, πέρασε άουτ!

Έτσι, οι δύο ομάδες έμειναν στο «λευκό» 0-0, με τους γηπεδούχους να μένουν για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητοι, ενώ οι «ασπρόμαυροι» έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα Κέρκυρα-ΠΑΟΚ από το γήπεδο του Onsports.



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved