Σαραβάκος: «Ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων ο Παναθηναϊκός»

Σαραβάκος: «Ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων ο Παναθηναϊκός»

Στην έλλειψη ποδοσφαιριστών που μπορούν να πάρουν τον Παναθηναϊκό στις πλάτες τους εστίασε ο Δημήτρης Σαραβάκος, «φωτογραφίζοντάς» την ως ένα από τα βασικά αίτια της απογοητευτικής εικόνας που παρουσιάζει η ομάδα του Ζεσουάλντο Φερέιρα.

«Υπάρχει πρόβλημα απ' ό,τι βλέπω και αγωνιστικό εκτός από το διοικητικό, που είναι ρευστό», τονίζει ο παλαίμαχος επιθετικός σε άρθρο του στην εφημερίδα SportDay και προσθέτει: «Δεν υπάρχουν παίκτες-ηγέτες που στη δύσκολη στιγμή μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες και να ανεβάσουν την υπόλοιπη ομάδα». Παράλληλα ο μεγάλος… μικρός του «τριφυλλιού» και του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Γιάννη Αλαφούζο, στον Πορτογάλο τεχνικό, αλλά και στην οικονομική κατάσταση της «πράσινης» ΠΑΕ. «Πιστεύω ότι και μόνο που αφήνεις ελεύθερους τους δύο αρχηγούς της Εθνικής ομάδας, είναι λάθος χειρισμός», το σχόλιό του για τις αποχωρήσεις των Καραγκούνη Κατσουράνη.

Tα κυριότερα αποσπάσματα των όσων έγραψε ο Δημήτρης Σαραβάκος:

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τη Λάτσιο:

«Είδα αυτό που βλέπω σε κάθε μας, μία ομάδα με λίγες δυνατότητες για επίπεδο του Παναθηναϊκού, μία ομάδα που αποδυναμώνεται κάθε χρόνο και πιο πολύ. Υπάρχει πρόβλημα και αγωνιστικό, εκτός από διοικητικό. Δεν υπάρχουν παίκτες ηγέτες που στην δύσκολη στιγμή θα πάρουν πρωτοβουλίες. Δεν υπάρχει καλή ψυχολογία. Απογοητεύονται εύκολα οι παίκτες, δεν κυνηγάνε τις φάσεις. Δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση».

Για τον τρόπο που έπαιξε την Πέμπτη το «τριφύλλι»:

«Από ό,τι είδα εγώ, ήταν στημένος για να μην χάσει. Η Λάτσιο είχε την υπεροχή, παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός πήρε τον βαθμό που του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει. Οι παίκτες προσπάθησαν αλλά δεν μπορούν πολλά περισσότερα, ας μην έχουμε μεγάλες απαιτήσεις».

Για τη διοίκηση:

«Εφόσον είχε σκοπό να αφήσει παίκτες λόγω οικονομικού και να τους διώξει, όπως με τον Καραγκούνη, τον Κατσουράνη και τον Νίνη, έπρεπε από τη αρχή να είναι ξεκάθαρη προς τον κόσμο και να πει για δύο χρόνια δεν θα πάμε για τίποτα. Δεν θα πάμε για πρωτάθλημα, πάμε για να φτιάξουμε ομάδα με δικά μας παιδιά από την Ακαδημία και με ξένους που θα έρθουν και θα κάνουν την διαφορά. Σκληρό μεν αλλά θα έλεγε την αλήθεια. Έτσι κι αλλιώς τα δύο τελευταία χρόνια δεν πάει για τίποτα. Αν αυτό γινόταν, δεν θα υπήρχε γκρίνια, ούτε άγχος από την ομάδα. Πιστεύω ότι με καλό προγραμματισμό μπορεί να φτιάξει ομάδα ο Παναθηναϊκός και με λογικό μπάτζετ. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο να το διεκδικήσει».

Για τον Ζεσουάλντο Φερέιρα, τους παίκτες και τις ευθύνες του:

«Στο αγωνιστικό κομμάτι ο προπονητής και οι παίκτες έχουν την ευθύνη. Κάτι δεν λειτουργεί καλά. Δεν υπάρχει σταθερή πορεία, αλλά δεν νομίζω πως είναι λύση να φύγει ο προπονητής. Πρώτα πρέπει να συνεργαστούν καλά η διοίκηση, με τον προπονητή και μετά ο προπονητής με την ομάδα. Εγώ βλέπω ότι κάτι δεν λειτουργεί καλά».

Για τις πιθανότητες που έχουν οι «πράσινοι» να προκριθούν στην επόμενη φάση του Europa League:

«Όπως έχουμε δει τις ομάδες, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να προκριθεί. Ο χειρότερος Παναθηναϊκός στην Ευρώπη μπορεί και παίρνει αποτελέσματα λόγω του ότι έχει χτίσει όνομα. Η εικόνα της ομάδας όμως, δεν είναι για να προκριθεί φέτος».

Για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ:

«Πρέπει να βρεθούν λεφτά, αλλά βλέπω το κακό μπροστά μου να έρχεται. Μπορεί να λυθεί το οικονομικό μόνο αν βρεθούν κάποιος ή κάποιοι που θα βάλουν λεφτά. Που είναι όμως; Δεν βλέπω κανέναν».

Για τις αποχωρήσεις του Γιώργου Καραγκούνη και του Κώστα Κατσουράνη:

«Ακούω ότι ο Κατσουράνης έφυγε επειδή δημιουργούσε πρόβλημα στον προπονητή. Αν είναι έτσι, θα έπρεπε να είχε γίνει από το καλοκαίρι και να διορθωθεί το πρόβλημα. Τώρα στην διάρκεια της σεζόν για ποιον λόγο να φύγει. Τώρα αποκαλύφθηκε το πρόβλημα, δεν το ήξεραν. Πιστεύω ότι και μόνο που αφήνεις ελεύθερους τους δύο αρχηγούς της Εθνικής ομάδας, είναι λάθος χειρισμός».



ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved