Βαλασόπουλος: «Ευθύνη για την Empire έχει ο πρόεδρος της εταιρίας»

Βαλασόπουλος: «Ευθύνη για την Empire έχει ο πρόεδρος της εταιρίας»

Καμία ευθύνη για τα όσα γίνονται στην Empire ξεκαθάρισε ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ, Παναγιώτης Βαλασόπουλος.

Μάλιστα, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο οικονομικός διευθυντής της ΑΕΚ, επισήμανε πως δεν δέχτηκε να αναλάβει την Empire, τονίζοντας παράλληλα, πως ευθύνες για τα όσα συμβαίνουν σε αυτή την εταιρία έχει ο πρόεδρός της.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαλασόπουλος:

«Ανέλαβα επίσημα 1/7/12, όμως βοηθούσα στην αδειοδότηση από το Μάρτιο. Εγώ έχω ευθύνη μόνο για την ΠΑΕ και δεν δέχθηκα καν να αναλάβω την Empire. Αυτή ήταν η συμφωνία μου με την ΠΑΕ. Με τα προβλήματα που υπήρχαν, έμεινε η προηγούμενη κατάσταση. Οι προηγούμενοι διευθυντές αναλάμβαναν και τις δύο εταιρείες. Υπάρχουν δύο θέματα. Το τυπικό και νομικό: δεν υπάρχει διοίκηση που να ταυτίζεται με την Empire, ενώ δεν είναι και οι ίδιοι οι μέτοχοι. Το πλειοψηφικό πακέτο το έχουν 2-3 μέτοχοι μεταξύ των οποίων και οι Supporters. Μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου υπήρχε μια σχέση εμπορικής εκμετάλλευσης του σήματος, τώρα όχι».

Είχα ζητήσει από το Δ.Σ το καλοκαίρι, όταν ήταν ο κ. Μαύρος να μου δώσει οδηγίες για το τι θέλει να κάνει η ΑΕΚ με αυτήν τη εταιρεία. Δεν συζητήθηκε τότε το θέμα, επανήλθε μέσα Σεπτεμβρίου και αναβλήθηκε. Τότε μου είπαν πως πρώτα θα έπρεπε να συνεννοηθούν οι μέτοχοι και μετά να δούμε», δήλωσε αρχικά ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ.

Για το αν αντιλήφθηκε ο ίδιος κάτι περίεργο σε σχέση με την Empire: «Περίεργα καταλαβαίνουν οι μάγοι και οι αστρολόγοι, ένας οικονομολόγος δεν μπορεί να το κάνει. Δεν προσπαθώ να αποποιηθώ των ευθυνών μου. Δεσμεύομαι όμως γιατί με έχει βάλει μάρτυρας ο κ. Κιντής, οπότε υπάρχει νομικό ζήτημα. Ο ισολογισμός του 2012 ελέγχεται από τους ορκωτούς. Φαίνεται να υπάρχει μια εμπορική σχέση που πολλές φορές ήταν ετεροβαρής. Δεν μπορώ όμως να πω πως ήταν περίεργο αυτό ή ότι υπήρχε δόλος. Βιώσιμη δεν μπορεί να μην είναι μια εταιρεία με το που γεννήθηκε. Εμείς την κάνουμε έτσι. Είναι θέμα μετόχων. Αγοράζω ένα εμπόρευμα και έχω την υποχρέωση να του πουλήσω. Αγοράζω με πέντε και το πουλάω. Είναι θέμα εμπορικής πολιτικής. Η Empire θα έπρεπε να είναι ένα πιο μαζεμένο μαγαζί. Ευθύνη έχει αυτός που τρέχει την εταιρεία. Εκείνος που παίρνει τις αποφάσεις. Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από το να καταλογίζεις δόλο».

Για τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ ΠΑΕ ΑΕΚ και Empire: «Η ΠΑΕ έδινε χρήματα στην Empire για τις αγορές που έκανε. Θα έπρεπε να έρχονται κάποια κέρδη από την άλλη πλευρά τα οποία δεν ήρθαν ποτέ. Αναγκαστικά οι ΠΑΕ πρέπει να έχουν και μια εταιρεία που να έχει εμπορική δραστηριότητα. Εμείς ως ΠΑΕ αγοράζαμε κάποια προϊόντα από την Empire. Δεν θα ήταν όμως σύννομο να υπάρχει άλλου τύπου συναλλαγή μεταξύ των δύο. Για τα 5 εκατ. που αναφέρονται δεν έχω απόλυτη εικόνα γιατί δεν έχουν περάσει από το ταμείο της ΠΑΕ. Έχω διαβάσει μόνο το κομμάτι της αγωγής που έχετε δημοσιεύσει. Ο κ. Κιντής είναι οικονομολόγος και αγωνιούσε για την ομάδα. Έκανε προσπάθεια να δει τι συμβαίνει και ως μέτοχος. Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως και άλλοι μέτοχοι είχαν διαφωνήσει με την Empire. Έχω μιλήσει με διάφορους στο πρόσφατο παρελθόν. Δεν είναι κάποιο δαιδαλώδες πράγμα. Κάθε μέτοχος έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση. Και άλλοι μέτοχοι ενδιαφέρθηκαν, απλά ο κ. Κιντής πήρε παραπάνω πρωτοβουλία. Έχει γίνει επικοινωνία με την τωρινή διοίκηση. Το προηγούμενο διάστημα έγινε μεγάλη κουβέντα. Είπαμε να δούμε πώς θα προχωρήσουμε περισσότερο από την ανάγκη να δούμε πως θα έχουμε την εμπορική εκμετάλλευση του σήματος της ΠΑΕ».

Για τα εμπορεύματα της Empire και την απαξίωσή τους: «Γίνεται στις εμπορικές εταιρείες όταν απαξιώνεται το εμπόρευμα. Όπως συμβαίνει στα καταστήματα που έχουν απόθεμα που δεν πουλιέται. Τότε το δίνεις με μεγάλες εκπτώσεις, είτε με το κιλό, είτε καταστρέφονται. Αυτή είναι η νόμιμη διαδικασία. Δεν μπορεί να φύγει από την αποθήκη της εταιρείας αν δεν υπάρξει μια συγκεκριμένη διαδικασία. Το ποσό για το οποίο μιλάμε είναι πολύ μικρό».

Για το οικονομικό άνοιγμα της ΠΑΕ: «Ό,τι οφειλή έχει η ΠΑΕ ΑΕΚ προς τρίτους συμπεριλαμβανομένης της Empire βρίσκονται στα βιβλία. Τα οικονομικά στοιχεία τα δώσαμε στον κ. Βιντιάδη. Δεν υπάρχουν κρυφά έξοδα. Τα πιο καθαρά βιβλία είναι της ΑΕΚ. Ο κάθε χαροκαμένος ξέρει ακόμη και τον κάθε περιπτερά που χρωστάμε. Πιστεύω πως θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Βιντιάδη. Εδώ και 2 μήνες ξεψαχνίζουν τα οικονομικά. Το ενδιαφέρον είναι πραγματικό. Τα χρέη είναι αυτά που λέει ο κ. Δημητρέλος, ένα ποσό κοντά στα 30 εκατ. ευρώ».



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved