Πουλάκος: «Αυθαίρετα όσα υποστηρίζει ο Κιντής»

Πουλάκος: «Αυθαίρετα όσα υποστηρίζει ο Κιντής»

Την… απάντησή του στις κατηγορίες του Γιώργου Κιντή για την κακοδιαχείριση στην «Empire 1924» έδωσε ο Βασίλης Πουλάκος.

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣπορ FM» για την μηνυτήρια αναφορά του πρώην προέδρου της ΠΑΕ τονίζοντας πως είναι «αυθαίρετα τα όσα υποστηρίζει», χαρακτηρίζοντας παράλληλα τίμιο άνθρωπο τον Σταύρο Αδαμίδη.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Πουλάκος μίλησε για:

Την μήνυση του Γιώργου Κιντή: «Σε σχέση με τις συνολικές ζημιές που επικαλείται ο κ. Κιντής, πρόκειται για συσσωρευμένες ζημιές από συστάσεώς της εταιρείας. Όταν πήγα στην ΑΕΚ ήταν Οκτώβριος 2010. Δεν μιλάμε για εταιρεία μιας χρήσεως. Αυτή είναι η απάντησή μου για τα χρέη που ανέρχονται στα 3,5 εκατ. ευρώ. Ο κ. Κιντής νομίζει με το μυαλό του ότι αυτό είναι ένα ποσό που ανήκει στην Empire και συμψηφίστηκε προς όφελος της ΠΑΕ. Δεν αφορά την Empire και αφορά έναν αντιλαμβανόμενο προμηθευτή (σ.σ. την Puma)».

Τον ισολογισμό που δεν έχει δημοσιοποιηθεί: «Από την ΠΑΕ ΑΕΚ απολύθηκα 09/03/2010 και την κατάσταση ήταν στα χέρια του κ. Αδαμίδη. Το λογιστήριο της Empire παρατηρείται από εκείνο της ΠΑΕ. Προσπάθησα να την υποστηρίξω απέναντι σε όλους τους ελέγχους και όλους τους διακανονισμούς. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 έχω όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να υπερασπίσω τον άνθρωπο που κατηγορείται για τα χρέη αυτής της εταιρείας.

Είχα μία συνάντηση τον Μάιο για να λύσω το θέμα και να ενημερωθώ για τα τεκταινόμενα του ισολογισμού που έληξε το ‘11. Είχα μία διαφωνία στην αποτίμηση του ισολογισμού, μπλόκαρα την αποτύπωση του ισολογισμού για να διαμορφώσω τα στοιχεία που θα έπρεπε να εκπίπτουν φορολογικά. Αυτός είναι ο λόγος της μη δημοσίευσης του ισολογισμού. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση θα έπρεπε τα κονδύλια του πίνακα να είναι διαμορφωμένα προς τα πάνω».

Το γεγονός πως η Empire παρουσιάζει ζημιές: «Με αφορμή την επικοινωνία που είχα με τον κ. Κιντή άρχισα από τότε που μπορούσα να συλλέξω στοιχεία και του είχα αναφέρει για τη χρήση του 2008, κάτι που μου έδειχνε πως υπήρχε κακοδιαχείριση και ξόδευε περισσότερα από όσα έβγαζε. Τι να πω; Άμα μία εταιρεία μπορούσε να ζήσει με 100 και ζούσε με 500, τα είχα πει σε έναν μέτοχο (σ.σ. Κιντή). Εν προκειμένω τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αφεντικό ήταν ο κ. Αδαμίδης και ήταν ενήμερος για τη κακοδιαχείριση που είχε προηγηθεί.

Η εντολή ήταν πως ότι πέφτει στην αντίληψή σου πες τα. Μόνο ο κ. Κιντής ενδιαφέρθηκε, του έδωσα κάποιες απαντήσεις και του είχα πει ότι θα επανέλθω. Είχα ενημερώσει τον κ. Αδαμίδη και μου είχε πει να απαντάω σε κάθε απορία του κ. Κιντή. Ο κ. Αδαμίδης είχε μείνει μόνος του και διώκεται για παρακρατημένους φόρους της εταιρείας. Δεν είναι μόνο κακοδιαχείριση, γινόντουσαν και άστοχες κινήσεις. Βεβαίως, δεν μπορούμε να προσάψουμε δόλο.

Δεν μιλάω για σκοτεινές διαδρομές, αλλά η εταιρεία έπρεπε να γίνει συγκεντρωμένη, αφού είχε υποκαταστήματα σε διάφορα μέρη και δεν είχε γίνει καταμέτρηση των προϊόντων. Η δική μου ασχολία ήταν από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι σήμερα. Οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις της είναι από το 2005 μέχρι και σήμερα».

Το πώς έφτασε η εταιρεία σε αυτό το χρέος: «Υπάρχουν ισολογισμοί της εταιρείας και όποιος θέλει μπορεί να ψάξει τα σχετικά έγγραφα. Οδηγός μας είναι η αλήθεια και το καθαρό κούτελο. Το λογιστήριό της εταιρείας παρακολουθείται μέχρι το 2007 από εξωτερικό συνεργάτη. Άρα μέχρι το 2007 δεν μπορούν να φανούν κάποια επιμέρους στοιχεία. Από το 2008 έχω ανατρέξει να βρω επιμέρους θέματα που είχαν να κάνουν με υπερβολικές αγορές προϊόντων, με υπερβολικές αμοιβές τρίτων και αυτά επισήμανα στον κ. Κιντή. Όλα αυτά τα ποσά ήταν διογκωμένα, με βάση τη δική μου λογική.

Αφού ξεπεράσω τις κατηγορίες του κ. Κιντή και στην τιμή μου σε βάθος χρόνο θα στραφώ κατά του κ. Κιντή. Είμαι απόλυτα ξεκάθαρος και είμαι απόλυτα ήρεμος, επειδή εδώ υπάρχει μία πραγματικότητα. Ο Σταύρος Αδαμίδης είναι ένας εξαιρετικά τίμιος άνθρωπος και λυπάμαι που στεναχωρώ πολλούς. Η μήνυση στηρίζεται σε πρωτοδίκες αποφάσεις, εισαγγελείς, στις τρέχουσες υποχρεώσεις, προσπαθούμε να διατηρήσουμε αυτή την εταιρεία όρθια.

Αυτός που τρέχει, είναι αυτός που δεν κοιμάται και έχει όλη την κατάσταση στα χέρια του. Και δεν είναι άλλος από τον Σταύρο Αδαμίδη. Του έμεινε το «πακέτο» στα χέρια. Από την αρχή η Empire έχει παρεκκλίνει του σκοπού της, η ΠΑΕ δεν στήριζε την Empire και η Empire στήριζε την ΠΑΕ. Για ποια κέρδη μιλάμε και ο κ. Κιντής επικαλείται τα 3,5 εκατ. ευρώ ζημιές;».

Τον ρόλο του: «Στην ΠΑΕ ΑΕΚ ό,τι βγαίνει προς τα έξω είναι αληθές. Από τη στιγμή που η ΠΑΕ θα πει ότι αυτές ήταν οι υποχρεώσεις μας και είναι αποτυπωμένες στους ισολογισμούς της, όπως συνέβαινε παλιότερα με εμάς, δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω και καμία καχυποψία στα στοιχεία που πρόκειται να βγουν. Από την ίδρυσή του το επιχείρημα “Empire” είναι αποτυχημένο. Αυτό γινόταν ανέκαθεν».

Το γιατί δεν κλείνει η εταιρεία: «Εκείνο που σκέφτομαι εγώ είναι ότι εγώ αν ήμουν πρόεδρος θα βόλευα δέκα δικά μου παιδιά. Θα άνοιγα κάποια franchise μαγαζιά για να τους βάλω εκεί και να γίνει η απαραίτητη δουλειά. Η Empire δεν λειτούργησε ποτέ με σκοπό το κέρδος. Σε κάθε ισολογισμό μεταφέρεται ο προηγούμενος. Την έρευνα από το 2008 την ξεκίνησα από τα μέσα Αυγούστου του 2012. Όταν είχα αναλάβει δεν είχα ψάξει τι είχε γίνει στο παρελθόν. Υπάρχει αυτοτέλεια των χρήσεων και η κάθε χρήση έχει διαφορετικά δεδομένα. Υπάρχουν οι δημοσιευμένοι ισολογισμοί και μπορούν να προσκομίσουν τους συγκεκριμένους ισολογισμούς για να μην νομίζει διάφορα ο κόσμος».

Το αν είναι εισηγηθεί για το κλείσιμο της εταιρείας: «Δεν το έκανα, επειδή πίστευα ότι με τις κινήσεις που είχαμε κάνει και διώκεται ο κ. Αδαμίδης, θα μπορούμε να τη διασώσουμε. Πίστευα ότι μπορούμε να την περιορίσουμε και μπορούσαμε να κυνηγήσουμε συγκεκριμένα franchise που μας χρωστούν περίπου 200.000 ευρώ, ενώ σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η κρίση που βιώνουμε όλοι. Η εκμετάλλευση του σήματος πρέπει να έχει λήξει. Εγώ δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κανένα ισολογισμό, αφού αυτή τη στιγμή δεν έχω στα χέρια μου κανένα νούμερο.

Φαντάζομαι ότι ο κ. Κιντής έχει δει το σύνολο των υποχρεώσεων και θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο ανάλογο ενεργητικό. Βάζω το χέρι μου στη φωτιά και σας λέω ότι η εταιρεία αποκλείεται να είναι κερδοφόρα. Είναι πολύ δύσκολο να δούμε αν τα χρέη έχουν παραμείνει στα 3,5 εκατ. ευρώ ή είναι περισσότερα, αλλά πιστεύω ότι τα χρέη είναι παραπάνω.

Να σας αναφέρω ένα χθεσινό νούμερο, πηγαίνω και παίρνω τα χαρτιά κάθε τέσσερις μέρες. Χθες υπήρξε είσπραξη 21,50 ευρώ ή την προηγούμενη μέρα 70 ευρώ. Την ίδια ώρα τρέχουν τα ενοίκια, οι μισθοί των υπαλλήλων και διάφορα άλλα έξοδα. ΑΕΚ είμαι και για αυτό πίστεψα ότι θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την κατάσταση στην εταιρεία. Δεν είχα εισηγηθεί ποτέ το κλείσιμο, αλλά πρότεινα αν η εταιρεία μαζευτεί μπορεί να παράγει λειτουργικό αποτέλεσμα. Δεν είμαι προφήτης για να ήξερα τι θα συνέβαινε. Το 2010 έχει 500.000 ευρώ τζίρο, το 2011 έχει 500.000 τζίρο και τώρα έχει 200.000 ευρώ».

Το αν υπήρχε αδιαφορία: «Όχι, δεν παρατήρησα καμία αδιαφορία από πλευράς κ. Αδαμίδη, ο οποίος αυτή τη στιγμή κατηγορείται για όλα αυτά».

Τις κατηγορίες του Γιώργου Κιντή για καταστροφή προϊόντων της εταιρείας: «Από τις 22 Οκτωβρίου που βρέθηκα στην ΠΑΕ, μετά από ένα - ενάμιση μήνα ασχολήθηκα με την Empire, από όσα γνωρίζω δεν υπήρξε καμία καταστροφή προϊόντων της συγκεκριμένης εταιρείας».



ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved