Σαββίδης: «Να δημιουργήσουμε μια μεγάλη δύναμη»

Σαββίδης: «Να δημιουργήσουμε μια μεγάλη δύναμη»

Στόχος του Ιβάν Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ είναι ο σύλλογος να είναι αυτάρκης και να δημιουργηθεί μια μεγάλη δύναμη, όπως υποστήριξε σε περιοδικό της ομογένειας στην Ρωσία.

Ο νέος μεγαλομέτοχος του «Δίκεφαλου του Βορρά» μίλησε στο περιοδικό «Ελλάδα» που εκδίδεται στην Ρωσία και απευθύνεται σε Έλληνες της ομογένειας για την συμμετοχή του στη διοίκηση της ΠΑΕ αλλά και την αγάπη του για την ομάδα της Μακεδονίας.

Αναλυτικά, ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε για:

Το ενδιαφέρον του για τον ΠΑΟΚ και το δάνειο: «Τον ΠΑΟΚ, τον παρακολουθώ και τον αγαπώ όλη μου την ζωή. Πιο εντατικά άρχισα να ενδιαφέρομαι από το 2006 όταν για πρώτη φορά ήθελα να φανώ χρήσιμος σ’ αυτήν την ομάδα. Η ομάδα αυτή μεταφέρει όλη την ενέργεια της Πόλης και αφού είμαστε απόγονοι εκείνης της αυτοκρατορικής πόλης, έτσι κι αλλιώς πονάμε αυτή την ομάδα. Και αφού διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση, οι περισσότεροι Έλληνες της Ρωσίας πήγαν στον Βορρά της Ελλάδας και αυτόματα έγιναν φίλοι και οπαδοί του ΠΑΟΚ. Στην περίπτωση αυτή, η κρίση άγγιξε όχι μόνο οικονομικά και πολιτικά, αλλά και αθλητικά την Ελλάδα, και έπρεπε να σωθεί αυτή η ομάδα που από το 1926 είναι από τις αγαπημένες ομάδες του ποντιακού ελληνισμού. Από τις επαφές μου με την Ομοσπονδία Ελληνικών συλλόγων, μας έγινε πρόταση να σώσουμε αυτή την ομάδα. Εμείς μελετήσαμε την πρόταση αυτή και αρχικά δανειοδοτήσαμε την ομάδα με 1,8 εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να μπει στην Ευρώπη».

Το ρόλο που μπορεί να παίξει το ποδόσφαιρο στις παγκόσμιες σχέσεις: «Εννοείται πως κάθε δική μας παρέμβαση στην Ελλάδα, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη χωρίς να αφήσει κάποιο στίγμα. Εμείς όλο και περισσότερο δένουμε με αφανείς κλωστές την Ελλάδα με την Ρωσία κι εμείς ως Έλληνες της Ρωσίας ενδιαφερόμαστε για την Ελλάδα, όπως και πριν 500 ή 1000 χρόνια τότε που η Ρωσία έπαιζε κεντρικό ρόλο στη δημιουργία ελληνικού κράτους».

Το αν το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι επικερδής επιχείρηση: «Πρώτος στόχος μας είναι να γίνει ο ΠΑΟΚ αυτάρκης. Αυτή η ομάδα έχει εκπληκτικούς φιλάθλους κι αυτό είναι μια τεράστια δύναμη. Έχει πάνω από 125 χιλιάδες φανατικών οπαδών και με τέτοια δύναμη ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι από τους κορυφαίους συλλόγους. Εγώ δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα κερδίσω χρήματα, αλλά να συμμετάσχω στην δημιουργία μιας τεράστιας δύναμης. Γι’ αυτό θα προσπαθήσω».Ακρίβεια: Στα ύψη η τιμή στα κρέατα - Δυσβάσταχτο το κόστος του οικογενειακού τραπεζιού
Ακρίβεια: Στα ύψη η τιμή στα κρέατα - Δυσβάσταχτο το κόστος του οικογενειακού τραπεζιού
Παρίσι 2024: Αντίθετοι και οι Δανοί με τη συμμετοχή Ρώσων
Παρίσι 2024: Αντίθετοι και οι Δανοί με τη συμμετοχή Ρώσων
Αντιολισθητικές αλυσίδες: Πώς τις τοποθετούμε στο όχημά μας - Χρήσιμες οδηγίες
Αντιολισθητικές αλυσίδες: Πώς τις τοποθετούμε στο όχημά μας - Χρήσιμες οδηγίες
Formula 1: Επιστρέφει η FORD το 2026
Formula 1: Επιστρέφει η FORD το 2026