Βενέτης: «Σκέφτομαι να τελειώσω την καριέρα μου στην Κέρκυρα»

Βενέτης: «Σκέφτομαι να τελειώσω την καριέρα μου στην Κέρκυρα»

Ευχαριστημένος από την εικόνα που έχει παρουσιάσει ως τώρα η Κέρκυρα είναι ο Τάσος Βενέτης, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Super League.

Ο αμυντικός των Φαιάκων ανέφερε πως η ομάδα του μπορεί να αποδώσει ακόμη καλύτερα, ενώ επισήμανε πως σκέφτεται να μείνει στην Κέρκυρα ως το τέλος της καριέρας του, καθώς αισθάνεται πλέον σαν το σπίτι του.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερώτηση από τον Δημήτρη Συρμάτση

Η κρίση έφερε ευκαιρίες για νέους ποδοσφαιριστές να αναδειχθούν και να αποδείξουν τις ικανότητές τους. Στην Κέρκυρα έχετε νέα ταλέντα που μπορούν να καταξιωθούν στην Λίγκα; Με την δική σου εμπειρία, ποιους να περιμένουμε να κάνουν αξιόλογη καριέρα;

«Πράγματι, στην Κέρκυρα υπάρχουν φέτος πολλά νέα και αξιόλογα παιδιά. Και είμαι πεπεισμένος πως, πολλοί εξ αυτών, έχουν την προδιαγραφές, με την κατάλληλη, πάντα, δουλειά, να αρπάξουν την ευκαιρία απ’ τα μαλλιά και να σταθούν στο υψηλότερο επίπεδο. Περιπτώσεις, όμως, θα μου επιτρέψετε να μην ξεχωρίσω. Γιατί όλοι προσπαθούν πολύ και δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους».

Ερώτηση από τον Κώστα Βύζα

Πώς κρίνεις την μέχρι τώρα πορεία σας;

«Σε γενικές γραμμές και δεδομένων των φετινών συνθηκών, είμαστε ευχαριστημένοι. Έχουμε μια τελείως νέα ομάδα, η οποία, όμως, από παιχνίδι σε παιχνίδι εμφανίζει όλο και καλύτερο πρόσωπο, καθώς η πολύ καλή και σκληρή δουλειά που γίνεται, αρχίζει να βγαίνει και στο γήπεδο. Ήδη έχει αρχίσει και η βαθμολογική συγκομιδή, η οποία είναι ικανοποιητική, αν και θεωρώ πως θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει δύο- τρεις βαθμούς επιπλέον».

Ερώτηση από τον Παύλο Κοντό

Πιστεύεις ότι η ομάδα μπορεί να ανέβει κι άλλο αγωνιστικά ή έχει φτάσει στην ακμή της;

«Βεβαίως και η Κέρκυρα μπορεί να εμφανίσει ακόμη καλύτερη εικόνα. Όπως είπα και πριν, υπάρχει μια βελτίωση, η οποία, από αγώνα σε αγώνα, είναι όλο και μεγαλύτερη. Τα περιθώρια ακόμη είναι μεγάλα, βρισκόμαστε άλλωστε, σχεδόν στην αρχή της σεζόν. Όσο τα νέα, ειδικά, παιδιά, παίρνουν παραστάσεις, αποκτούν εμπειρίες, “λύνονται”, προσαρμόζονται καλύτερα στα δεδομένα της “μεγάλης” κατηγορίας, τόσο η ομάδα θα “δένει” και θα ανεβαίνει επίπεδο. Εχθρός του καλού, άλλωστε, είναι πάντα το καλύτερο...».

Ερώτηση από τον Μιχάλη Λιντοβόη

Ως ένας από τους πιο έμπειρους και παλιούς παίκτες της ομάδας, παίζοντας για τέταρτη συνεχή χρονιά στην ομάδα του νησιού, πιστεύεις ότι η φετινή χρονιά θα είναι η πιο δύσκολη για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία;

«Κάθε χρονιά, έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τις δικές της δυσκολίες. Φέτος, λοιπόν, μπορεί, με... γυμνό μάτι, το έργο μας να φαίνεται πιο δύσκολο, θα πρέπει, ωστόσο, να το κρίνουμε μέσα στα ευρύτερα δεδομένα ενός συνολικά “περίεργου” Πρωταθλήματος. Άρα ό,τι και να πούμε, θα είναι θεωρητικό και, πιθανόν, παρακινδυνευμένο. Μέσα στο γήπεδο, άλλωστε, φαίνονται τα πάντα...».

Ερώτηση από τον Θεμιστοκλή Κρητικό

Το υλικό της ομάδας, αν όχι φέτος, τις επόμενες χρονιές, μπορεί να φέρει την ομάδα πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα σε σχέση με τις θέσεις που κατέλαβε τις προηγούμενες χρονιές;

«Φέτος επιχειρείται στην ομάδα ένα “πάντρεμα” παλιών και νέων. Εκ των οποίων παλιών, σημειώνω ότι οι περισσότερο πέρσι δεν αγωνίζονταν τακτικά. Όσο, λοιπόν, τα παιχνίδια προχωρούν, τόσο αυτό το “πάντρεμα” θα γίνεται μεγαλύτερο. Ώστε, σταδιακά, να δημιουργηθεί μια “μαγιά”, που, εάν διατηρηθεί, πράγματι, μπορεί να κάνει την ομάδα ανταγωνιστική και ως προς τη διεκδίκηση υψηλότερων θέσεων».

Ερώτηση από τον Παναγιώτη Γάλο

Έχεις μετανιώσει που επέστρεψες στην Ελλάδα και δεν συνέχισες την καριέρα σου στο εξωτερικό;

«Βάσει ηλικίας –γιατί, όταν επέστρεψα στην Ελλάδα ήμουν μόνο 23 ετών-, όντως, έχω σκεφθεί πως θα μπορούσα να αγωνιστώ κάποια παραπάνω χρόνια στο εξωτερικό. Από εκεί και πέρα, όμως, η επιστροφή υπήρξε επιλογή μου. Και για τις επιλογές και τις αποφάσεις που παίρνω, δεν μετανιώνω».

Ερώτηση από τον Ιάσων Πουλή

Πώς κρίνεις τη νέα φανέλα της ομάδας και την ανταπόκριση του κόσμου σε αυτήν; Εισπράττεις θετικά σχόλια για την επιστροφή στην παραδοσιακή εμφάνιση της Κέρκυρας;

«Αυτό που εισπράττω απ’ τον κόσμο, είναι μεγάλη ικανοποίηση. Το γεγονός ότι οι νέες φανέλες είναι στα παραδοσιακά χρώματα της Κέρκυρας, έχει γίνει δεκτό με μεγάλη ευαρέσκεια και, αν θες, αποτελούσε κι ένα ζητούμενο. Ο κόσμος πάντα “δένεται” με τα “σύμβολα” που αγαπά, κάτι που είναι απολύτως κατανοητό, δόκιμο και, βεβαίως, σεβαστό. Και γενικότερα, όμως, νομίζω ότι πρόκειται, πραγματικά, για πολύ ωραίες εμφανίσεις, που, φυσικά, αρέσουν και σ’ εμάς πάρα πολύ...».

Ερώτηση από τον Ευθύμιο Κοσκινά

Ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές που έχεις ζήσει με τη φανέλα της Κέρκυρας;

«Απ’ την ημέρα που ήρθα στην ομάδα, βιώνω μόνο καλά πράγματα! Μία άνοδος, την πρώτη μου σεζόν, δύο παραμονές στη Super League, την επόμενη διετία... Επιτυχίες πρωτοφανείς για την ιστορία της ομάδας. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Όλες τις νιώθω “παιδιά” μου. Κομμάτια ενός όμορφου “ψηφιδωτού”. Και χαίρομαι πολύ, που κατάφερα να αποτελώ κι εγώ ένα κομμάτι αυτής της ωραίας ιστορίας...».

Ερώτηση από τον Σπύρο Βουτσινά

Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο της ομάδας και ιδιαίτερα στο σύνδεσμο των Vourligans, που βρίσκεται πάντα κοντά στην ομάδα;

«Να είναι πάντα δίπλα μας, δίπλα στην ομάδα – τι άλλο; Με τον τρόπο και τη δύναμη, που έχει αποδείξει πως ξέρει να στηρίζει και να αγαπά τον ΑΟ Κέρκυρα. Και από πλευράς μας, να είναι όλοι βέβαιοι ότι θα κάνουμε τα πάντα, σε κάθε ματς, ώστε να εκπληρώσουμε το στόχο μας. Και στο τέλος, να πανηγυρίσουμε ξανά, όλοι μαζί...».

Ερώτηση από τον Γεώργιο Τόμπρο

Πώς νιώθεις για τους φίλους της Κέρκυρας που αν και δεν είναι δεκάδες χιλιάδες, όπως ήταν σε προηγούμενες ομάδες που έπαιξες (Λάρισα/ΟΦΗ), προσπαθούν να ακολουθούν την ομάδα παντού; Αυτή η μικρή (αριθμητικά) συμπαράσταση βοηθάει τους παίχτες ψυχολογικά;

«Δεν θέλει ερώτημα... Βοηθάει και μάλιστα, πολύ. Και, βεβαίως, στα εκτός έδρας ματς. Μπορεί, όπως είπες, να μην ακολουθούν χιλιάδες, είναι, όμως, τεράστια βοήθεια για την ψυχολογία μιας ομάδας, ενός παίκτη, να πηγαίνει σ’ ένα ξένο γήπεδο και να ξέρει, να βλέπει, να νιώθει ότι κάπου υπάρχουν και δικοί του φίλαθλοι, άνθρωποι που έχουν κάνει χιλιόμετρα, για να τον στηρίξουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το πρόσφατο παιχνίδι με τον Άρη, στη Θεσσαλονίκη...».

Ερώτηση από τον Νίκο Μπάλο

Έχοντας συμπληρώσει τέσσερα χρόνια στην ομάδα σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να μείνεις και να ολοκληρώσεις  την καριέρα σου, όταν έρθει η στιγμή, στην Κέρκυρα;

«Όπως είπες, διανύω τον τέταρτο χρόνο μου στο νησί. Με τις προηγούμενες χρονιές, να ολοκληρώνονται σταθερά με επιτυχίες. Είναι λογικό, λοιπόν, την Κέρκυρα να τη νιώθω, πια, σαν το... δεύτερο σπίτι μου. Στη ζωή, βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις με ασφάλεια πώς έρχονται τα πράγματα, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, ναι, το να ολοκληρώσω εδώ την καριέρα μου, είναι ένα ενδεχόμενο, που το έχω σκεφτεί...».

Ερώτηση από τον Σπύρο Δημέγγελη

Πώς βλέπεις την πορεία της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ;

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η Εθνική βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου της, μαζί με τη Βοσνία. Άρα, πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις την πορεία της, πέρα από άκρως επιτυχημένη; Η Εθνική μας, τα τελευταία χρόνια έχει μάθει να ζει με τις επιτυχίες, έχει μπει στο DNA της. Kαι αυτό της έχει προσδώσει ένα “μέταλλο” πρωταγωνιστή, πέρα, βέβαια, απ’ την αντικειμενική αξία της, ως ομάδα. Πιστεύω, λοιπόν, ότι η... Βραζιλία, έρχεται!».

Ερώτηση από τον Αναστάσιο Κοσκινά

Με τι ασχολείσαι τον ελεύθερο χρόνο σου και πώς είναι η ζωή στο νησί;

«Με δεδομένο το πρόγραμμα που οφείλει να τηρεί ένας ποδοσφαιριστής, ήρεμα πράγματα. Σπίτι με την οικογένεια, μαζί με φίλους ή συμπαίκτες και τις δικές τους οικογένειες, κανένας καφές ή φαγητό... Όσον αφορά στη ζωή στη νησί, θα έλεγα ότι για έναν οικογενειάρχη επαγγελματία παίκτη, είναι η ιδανική. Τώρα, για την Κέρκυρα δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Απλά, πανέμορφη...».

ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΦΑΝΕΛΛΑ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΒΕΝΕΤΗ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΙΑΣΩΝ ΠΟΥΛΗΣ.



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved