ΑΕΚ: Προχωρά ο έλεγχος από Βιντιάδη-Χάρις

Σε δέκα μέρες αναμένεται να απαντήσει η πλευρά των Δημήτρη Βιντιάδη και Κιθ Χάρις στην ΑΕΚ για το αν θα προχωρήσουν στην εμπλοκή τους της ΠΑΕ και υπάρχει αισιοδοξία για θετική έκβαση.

ΑΕΚ: Προχωρά ο έλεγχος από Βιντιάδη-Χάρις

Οι δύο υποψήφιοι επενδυτές εξετάζουν τα στοιχεία που τους έχει παραδώσει η διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» και τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουν. Κλειδί στο να προχωρήσουν στην επένδυση είναι η εύρεση συμπαικτών. Ο Κιθ Χάρις ψάχνει στον διεθνή επενδυτικό κόσμο, ενώ ο Βιντιάδης επιχειρεί κρούσεις στους παλιούς μετόχους της ΑΕΚ. Η προσέγγιση στον Νίκο Νοτιά δεν είχε αποτέλεσμα, αλλά ο εφοπλιστής σχεδιάζει επαφές με τους Πόλυ Χατζηιωάννου και Πέτρο Παππά, προκειμένου να συνδράμουν, κάτι που θα ήταν ιδιαίτερα θετικό, αλλά δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πειστούν να επανέλθουν.

Σημαντικό ρόλο παίζει και το πρότζεκτ του γηπέδου, το οποίο μακροπρόθεσμα θα φέρει απόσβεση της επένδυσης, με το κόστος κατασκευής υπολογίζεται σε 60 εκατ. ευρώ. Για τη χρηματοδότηση του έργου οι επενδυτές έχουν βρει λύσεις, όπως να καλύψουν οι ίδιοι ένα μεγάλο μέρος και το υπόλοιπο ποσό να καλυφθεί μέσω τραπεζικού δανείου.

Τα συνολικά χρέη της ΑΕΚ, ύψους 33 εκατ. ευρώ δεν τους προβληματίζουν τόσο, όσο οι μηνιαίες υποχρεώσεις της ομάδας προς το δημόσιο. Αυτή τη στιγμή η Ένωση καλείται να δίνει 700.000 ευρώ τον μήνα σε διάφορες υποχρεώσεις, ενώ υπάρχουν άλλες τρεις ετήσιες δόσεις 1.235.000 ευρώ για το άρθρο 44. Πάντως, ο Ανδρέας Δημητρέλος προσπαθεί να πετύχει νέα ρύθμιση των χρεών σε 48 δόσεις, όπου το ποσό θα πέσει σημαντικά.

COMMENTS