Κούκι: «Ο Ατρόμητος με ήθελε περισσότερο»

Κούκι: «Ο Ατρόμητος με ήθελε περισσότερο»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Νιάζι Κούκι στην γερμανική ιστοσελίδα transfermarkt.de, όπου αναφέρθηκε κυρίως στην μεταγραφή του στον Ατρόμητο.

Ο Φινλανδός επιθετικός τόνισε πως δεν ήθελε να φύγει από την Αθήνα και πως η πρόταση του Ατρομήτου ήταν η καλύτερη, ενώ τον δελέασε και η συμμετοχή στην Ευρώπη. Τέλος, δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που τον χαρακτήρισε προπονητή που ξέρει από πρωταθλητισμό.

Πήρατε μεταγραφή από τον Πανιώνιο στον Ατρόμητο. Ποιες είναι οι ελπίδες σας για αυτή τη μεταγραφή και οι στόχοι σας για τη νέα σεζόν;

«Πήρα σε μια πολύ οργανωμένη ομάδα, που έχει σπουδαία φιλοσοφία και στοχεύει σταθερά στη βελτίωση. Βέβαια, προσωπικός μου στόχος είναι να διατηρηθώ στο επίπεδο της προηγούμενης χρονιάς και να εξελιχθώ».

Είχατε πολλές προτάσεις. Γιατί επιλέξατε να μείνετε στην Ελλάδα;

«Ναι, είχα αρκετές προτάσεις από το εξωτερικό. Η οικογένειά μου και εγώ περνάμε καλά στην Αθήνα είναι μια πολύ όμορφη πόλη. Το να μετακομίσεις σε μια νέα χώρα είναι πάντα μια μεγάλη αλλαγή και δεν είναι πάντα εύκολο για την οικογένεια. Βέβαια, έχει και προκλήσεις: νέο κλίμα, νέο περιβάλλον, νέο πρωτάθλημα, νέες παραστάσεις και συμπαίκτες. Ηταν πιο εύκολο να αλλάξω ομάδα στην Αθήνα και αυτό μέτρησε στην απόφασή μου. Ξέρω το πρωτάθλημα και τώρα εδώ έχω την ευκαιρία να βελτιώσω τον εαυτό μου και να παίξω στην Ευρώπη. Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που προσπάθησε περισσότερο να με αποκτήσει».

Πήγατε από τη μέση της βαθμολογίας στις ψηλές θέσεις για το Europa League. Πόσο σημαντική είναι για εσάς η ευκαιρία να παίξετε σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση και πως το βλέπει η ομάδα σας;

«Η προοπτική είναι πολύ σημαντική για μένα και όπως ανέφερα ήδη, έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου. Όπως και για κάθε παίκτη, είναι μεγάλος στόχος να παίξω στην Ευρώπη. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να περάσουμε στη φάση των ομίλων, καθώς έχουμε μια καλή ομάδα με καλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Η διοίκηση του Ατρόμητου έχει κάνει καλή δουλειά στο να φτιάξει την ομάδα».

Πίσω από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ο Ατρόμητος παίζει σημαντικό ρόλο στη Super League. Τι λείπει για να καλυφθεί το κενό ως την κορυφή;

«Πιστεύω πως ο Ατρόμητος έπαιξε πολύ καλά την περασμένη σεζόν και ξέρουμε πως είναι πολύ δύσκολο να ανταγωνιστείς τις δύο μεγάλες ομάδες, καθώς έχουν μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα. Για τη νέα σεζόν ο Ατρόμητος πήρε έναν κορυφαίο προπονητή, τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ξέρει πώς να κάνει πρωταθλητισμό, το έχει δείξει με πολλές ομάδες. Και αν τα καταφέρουμε, μπορούμε να βελτιώσουμε τη θέση μας και να κοιτάξουμε τις δύο ομάδες στα μάτια».

Την περασμένη περίοδο, είχαμε με τον Πανιώνιο 24 συμμετοχές και δέκα γκολ, βοηθώντας σημαντικά την ομάδα. Πόσο ικανοποιημένος είστε με τις επιδόσεις σας;

«Αρχικά ήμουν πολύ χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα με τα γκολ μου. Μου έδωσαν την ευκαιρία και ήθελα να τους το ξεπληρώσω με τον καλύτερο τρόπο. Οσο για τις εμφανίσεις μου, είμαι ευχαριστημένος. Όταν ήρθα στον Πανιώνιο να υπογράψω, προερχόμουν από 25 παιχνίδια στη Φιλανδία και έπρεπε να ξεκινήσω αμέσως τα παιχνίδια στην Ελλάδα. Πρακτικά έπαιξα δύο σεζόν, οπότε είμαι χαρούμενος και ευχαριστημένος από τις εμφανίσεις μου και τα γκολ. Ίσως θα μπορούσα να βάλω περισσότερα σε άλλες συνθήκες».

Η καλή σας χρονιά σας έφερε στην εθνική Φινλανδίας, στην οποία έχετε τέσσερις συμμετοχές τα τελευταία χρόνια. Γιατί δεν έχετε περισσότερες συμμετοχές και ποιοι είναι οι στόχοι σας για την εθνική;

«Αυτή την ερώτηση θα πρέπει να την κάνετε σε κάποιον από την εθνική ομάδα, γιατί εγώ δεν μπορώ να την απαντήσω (γέλια). Στόχος μου είναι να κάνω την απόφαση του προπονητή όσο πιο δύσκολη γίνεται για το ποιους θα βάλει στην αρχική ενδεκάδα. Γι’ αυτό πρέπει να δουλεύω σκληρά κάθε μέρα».

Είστε 29 ετών και σε τοπ φόρμα. Τι στόχους έχετε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

«Θα δουλέψω σκληρά για να επιβεβαιώσω την απόδοσή μου την περασμένη χρονιά και να τη βελτιώσω. Ελπίζω να μείνω μακριά από τραυματισμούς και να σημειώνω πρόεδρο κάθε μέρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που δεν έχω ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και έχω κάποια χρόνια ακόμη μπροστά μου (γέλια).

Τι κάνετε, όταν δεν παίζετε ποδόσφαιρο;

«Εχω μια εκπληκτική οικογένεια που ασχολούμαι όταν δεν παίζω ποδόσφαιρο».

Πείτε μας την εμπειρία σας από την μέχρι τώρα καριέρα σας στο ποδόσφαιρο…

«Μπορώ να πω ότι στην καριέρα μου πέρασα πολλές δύσκολες καταστάσεις. Η αλλαγή πολλών συλλόγων και χωρών, ήταν πολλές φορές δύσκολη. Η χειρότερη εμπειρία στην καριέρα μου ήταν στην Γένα, η οποία δεν μου λείπει. Η καλύτερη είναι η επιστροφή μου στην εθνική Φινλανδίας και μετά από σκαμπανεβάσματα στην καριέρα μου, είμαι πολύ χαρούμενος που το κατάφερα».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved