Ταμπάκης: «Διαφορετικός ο φετινός Παναθηναϊκός»

Ταμπάκης: «Διαφορετικός ο φετινός Παναθηναϊκός»

Συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου που παρακολουθούν την προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Αυστρία, παραχώρησε ο Αλέξανδρος Ταμπάκης.

Ο νεαρός γκολκίπερ και εκ των παλαιότερων μελών της «πράσινης» οικογένειας μίλησε για τη δουλειά που γίνεται στο Χοφ Μπέι, για τις διαφορές που εντόπισε συγκριτικά με την περσινή προετοιμασία, για τα νέα αποκτήματα του «τριφυλλιού», αλλά και την προσπάθεια της Εθνικής Νέων.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ταμπάκη

Για δεύτερη φορά ακολουθείς την προετοιμασία του Παναθηναϊκού. Τι διαφορετικό έχει αυτή η προετοιμασία;

«Είναι μια νέα χρονιά. Και όπως κάθε χρονιά, έτσι και αυτή είναι διαφορετική από την προηγούμενη. Προσπαθούμε να φτιάξουμε μια νέα ομάδα και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά, ώστε η δουλειά αυτή να φανεί στο γήπεδο και στις επίσημες υποχρεώσεις».

Έζησες την περσινή, δύσκολη σεζόν... Τι να περιμένουμε από τον Παναθηναϊκό τη φετινή χρονιά;

«Είναι μια καινούρια χρονιά και η ομάδα θα είναι τελείως διαφορετική. Έχουν φύγει κάποιοι παίκτες, ήρθαν κάποιοι άλλοι και θα προσπαθήσουμε όλοι μας να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Ανάμεσα στους νέους παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα, είναι και αρκετοί συμπαίκτες σου από τις Ακαδημίες του συλλόγου. Φαίνεται ότι επιχειρείται ανανέωση...

«Ναι, έχουν έρθει πολλοί μικροί από την Ακαδημία. Οι μεγαλύτεροι μας βοηθούν και αυτό που θέλουμε, είναι να φτιάξουμε μια ομάδα με έμπειρους, αλλά και νέους ποδοσφαιριστές».

Τι ζητά από εσάς ο Ζεσουάλδο Φερέιρα;

«Θέλει γρήγορο παιχνίδι, μεγάλη προσπάθεια σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα».

Σε δύο περίπου εβδομάδες μπαίνετε στα ...βαθιά και αρχίζουν οι επίσημες υποχρεώσεις για τον Παναθηναϊκό στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Θα είναι έτοιμη η ομάδα;

«Νομίζω πως θα είναι έτοιμη. Δουλεύουμε καθημερινά σκληρά στις προπονήσεις, δίνουμε και κάποιους φιλικούς αγώνες και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι».

Ο προπονητής στην ομάδα είναι ο ίδιος, αφού παρέμεινε ο κ. Φερέιρα, όμως ο προπονητής τερματοφυλάκων, που κάνει και την τεχνική δουλειά για εσάς, είναι διαφορετικός. Έχει αλλάξει κάτι στη δουλειά που κάνετε;

«Κάνουμε πάρα πολύ καλή δουλειά, ο προπονητής είναι πολύ καλός, μας βοηθά όλους και η δουλειά που γίνεται στους τερματοφύλακες, νομίζω πως θα φανεί και στο γήπεδο».

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει αρκετούς και καλούς τερματοφύλακες και είναι λογικό να υπάρχει συναγωνισμός. Πως περιμένεις να κυλήσει η σεζόν σε προσωπικό επίπεδο;

«Όπως και πέρυσι, όπου όλοι μας περιμέναμε μια ευκαιρία. Θα προσπαθήσουμε μέσα από τις προπονήσεις να προετοιμαστούμε κατάλληλα, ώστε όταν μπούμε στο γήπεδο να βοηθήσουμε την ομάδα».

Αισθάνεσαι πλέον πιο έμπειρος, κουβαλώντας ήδη μια χρονιά με την επαγγελματική ομάδα;

«Κάθε χρόνο νιώθω πιο έμπειρος και πιο δυνατός».

Τι είναι καλύτερο για ένα νέο παιδί, στην δική σου ηλικία και σε αυτή την δύσκολη θέση του τερματοφύλακα που χρειάζονται, τόσο η υπομονή, όσο και οι εμπειρίες; Να πάει σε κάποια ομάδα ως δανεικός, ώστε να αποκτήσει εμπειρία μέσα από τους αγώνες ή να παραμείνει στον σύλλογο του και να βελτιώνεται, προπονούμενος σε ομάδα υψηλότερου επιπέδου;

«Νομίζω ότι και τα δύο είναι καλά. Σίγουρα είναι σημαντικό να αγωνίζεσαι και να κερδίζεις εμπειρία μέσα από τους αγώνες, αλλά και στην ομάδα μαθαίνουμε πάρα πολλά δίπλα στους έμπειρους παίκτες. Και μπορεί να μας δοθεί μια ευκαιρία και να τα συνδυάσουμε...»

Άρα προτιμάς την δεύτερη εκδοχή. Δηλαδή να μείνεις στην ομάδα και να αποκτάς εμπειρία...

«Αυτή τη στιγμή ναι...»

Η ομάδα πέρασε δύσκολες στιγμές την περσινή σεζόν και προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της... Θα βγει κάτι καλό τη φετινή χρονιά;

«Νομίζω πως ναι... Φέτος θα πάμε καλά».

Έχεις εικόνα για τους νέους συμπαίκτες σου που ήρθαν πριν από λίγο καιρό στην ομάδα;

«Είναι πολύ καλοί παίκτες και νομίζω πως θα βοηθήσουν. Κάποιοι τραυματίστηκαν, αλλά θα μπουν σιγά σιγά στην ομάδα και πιστεύω πως όλοι τους θα βοηθήσουν».

Συμπαίκτες και φίλοι σου, κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων. Το σχόλιο σου;

«Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία, θα ήθελα με την ευκαιρία να πω συγχαρητήρια στα παιδιά. Τώρα παίζουμε στον τελικό της διοργάνωσης, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα και για τα ίδια τα παιδιά. Όλοι οι νέοι ποδοσφαιριστές θα θέλαμε να είμαστε στην θέση τους και ελπίζω να κερδίσουμε στον τελικό την Ισπανία».

Τι θέλεις να τους πεις;

«Να μπουν δυνατά στο γήπεδο και να κερδίσουμε το παιχνίδι, όπως θέλουμε όλοι».

Έχεις δει κάποιο παιχνίδι;

«Έχω δει φάσεις από τις αναμετρήσεις. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και τα ξέρω τα παιδιά, γιατί ήμουν συμπαίκτης στα μικρά κλιμάκια των Εθνικών ομάδων με αρκετούς από αυτούς που βρίσκονται στην Εθνική Νέων...»



Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved