Από τον Περέιρα στον Μπόλονι κι από τον Ζαρντίμ στον... Γκραντ!

Από τον Περέιρα στον Μπόλονι κι από τον Ζαρντίμ στον... Γκραντ!

Μπορεί η Πορτογαλία να είναι στην… πρώτη γραμμή της επικαιρότητας του Ολυμπιακού όσον αφορά στο θέμα του προπονητή, με τους Βίτορ Περέιρα και Λεονάρντο Ζαρντίμ να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, οι διοικούντες τον σύλλογο του Πειραιά ωστόσο, εξακολουθούν να ρίχνουν… λοξές ματιές και σε άλλες περιπτώσεις αξιόλογων τεχνικών.

Κι αν οι Τροντ Σόλιντ και Έκτορ Ραούλ Κούπερ, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν σε περίοπτη θέση στη λίστα των υποψηφίων «αντί-Βαλβέρδε», όχι απλώς έχασαν έδαφος, αλλά ουσιαστικά «εξαφανίστηκαν», αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις για την άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου…

Στην Πλατεία Αλεξάνδρας, για παράδειγμα, δεν… ξεχνούν την περίπτωση του 38χρονου Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ο οποίος είχε ως προτεραιότητά του την Λίβερπουλ, οι «reds» ωστόσο, επέλεξαν τον – μέχρι πρότινος προπονητή της Σουόνσι - Μπρένταν Ρότζερς. Ο Μαρτίνεθ, μετά την θητεία του στη Γουίγκαν θα ήθελε κάτι «δυνατότερο» και αναμφίβολα ο Ολυμπιακός έχοντας το δέλεαρ του πρωταθλητισμού και κυρίως αυτό του Champions League θα μπορούσε να του προσφέρει μία αξιόλογη προοπτική… Τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία απαίτησε ωστόσο, ο Μαρτίνεθ από τους διοικούντες τη Λίβερπουλ μάλλον αποτελούν τροχοπέδη για τους Πειραιώτες… Εκτός κι αν ο Μαρτίνεθ αποφασίσει να… εκλογικεύσει το κασέ του!

Στο μεταξύ, η συνάντηση των ιθυνόντων του Ολυμπιακού με τους γνωστούς μάνατζερ (παικτών και προπονητών), Φαλί Ραμαντάνι και Νίκολα Ντάμιανατς, ενδεχομένως να… κρύβει ενδιαφέρουσες περιπτώσεις για τους Πειραιώτες και την… άκρη του πάγκου τους ενόψει της νέας σεζόν.

Οι δυο τους εκπροσωπούν τον εξαιρετικό Γερμανό προπονητή Ραλφ Ράνγκνικ, ο οποίος έχει αναδειχθεί δύο φορές τα τελευταία χρόνια κορυφαίος προπονητής της Bundesliga αναμορφώνοντας τη Σάλκε και… δημιουργώντας ουσιαστικά από το μηδέν τη Χοφενχάιμ. Ο Ράνγκνικ, βέβαια, αποτελεί μία πολύ δύσκολη περίπτωση για συλλόγους του βεληνεκούς του Ολυμπιακού (σ.σ. κυρίως για το βεληνεκές του ελληνικού πρωταθλήματος, για να είμαστε πιο ακριβείς), ο ιδιοκτήτης της πειραϊκής ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης ωστόσο, δεν έχει εγκαταλείψει την σκέψη να… πυροδοτήσει κάποια «βόμβα μεγατόνων»… Και ο Γερμανός θ’ αποτελούσε, αναμφίβολα, τέτοια!

Οι Ραμαντάνι και Ντάμιανατς (σ.σ. εκπρόσωποι μεταξύ πολλών άλλων και των «ερυθρόλευκων» Φέισα, Κάταϊ και Γκρμπιτς) έχουν στο πελατολόγιό τους αφενός τον Βούλγαρο, Κράσιμιρ Μπαλάκοφ, ο οποίος ωστόσο, δεν πληροί τις προϋποθέσεις, τις οποίες έχουν θέσει οι Πειραιώτες για το νέο τους προπονητή κι αφετέρου τον Αβραάμ Γκραντ.

Ο 57χρονος Ισραηλινός, ο οποίος έχει θητεύσει σε όλες τις μεγάλες ομάδες της πατρίδας του, στην Εθνική ομάδα και βεβαίως σε Τσέλσι και Πόρτσμουθ (σ.σ. ακόμα και σε θέσεις, όπως αυτή του Αθλητικού Διευθυντή), θα μπορούσε ν’ αποτελέσει μία ενδιαφέρουσα περίπτωση για τον Ολυμπιακό, αν και – ηλιακά τουλάχιστον – δεν μοιάζει να είναι στο… target group που στοχεύουν οι Πειραιώτες.

Τελευταίος «σταθμός» του Γκραντ, πάντως, ήταν η Παρτίζαν, στο «τιμόνι» της οποίας είχε 10 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 15 ματς στην Σερβία.

Στο προσκήνιο, βέβαια, εξακολουθεί να υπάρχει ο Λάζλο Μπόλονι, με τον 59χρονο Ρουμάνο πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ να έχει αρκετούς «θαυμαστές» στον Πειραιά. Ο Μπόλονι, άλλωστε, «χώρισε» με τον «Δικέφαλο του Βορρά» για λόγους budget και όχι λόγω αρνητικών αποτελεσμάτων, κάτι που σημείωναν πρόσφατα στην Πλατεία Αλεξάνδρας…

Λιγότερες πιθανότητες - δεν έχουν ωστόσο «καεί» ακόμα… - φαίνεται να συγκεντρώνουν αφενός ο Χοσέ Λουίς Όλτρα, με τον 43χρονο Ισπανό να είναι έτοιμος να δρέψει τις δάφνες από την επιτυχία της ανόδου της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στην Primera Division κι αφετέρου ο Μίροσλαβ Τζούκιτς (σ.σ. άλλοτε ποδοσφαιριστής της Βαλένθια), ο οποίος διεκδικεί επίσης - είτε απ’ ευθείας, είτε μέσω play off - την άνοδο της Βαγιαδολίδ στα μεγάλα «σαλόνια» του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Όπως και να ‘χει το θέμα, ο Ολυμπιακός καλείται να επιλέξει τον ιδανικό για το «τιμόνι» του ενόψει της νέας σεζόν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο – όπως έχει δεσμευτεί, άλλωστε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης – το οποίο αναμένεται… καυτό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κάτοικος Πειραιά και του χρόνου ο Ιμπαγάσα! (videos)

Να τελειώνουν με τις «εσωτερικές υποθέσεις» θέλουν στον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός: «Απαράδεκτη η αδειοδότηση του Παναθηναϊκού!»

Στο... συρτάρι του Ολυμπιακού ο Ντιόπ της Σανταντέρ (video+photos)

«Μαέστρο» από Αργεντινή φέρνει ο Ολυμπιακός! (videos+photos)

Παρουσίασε τα καλοκαιρινά camps ο Ολυμπιακός

«Ο Ντιελνά μπορεί να εξελιχθεί, αλλά θέλει στήριξη» (video)

Περέιρα-Ζαρντίμ σε πρώτο πλάνο για τον Ολυμπιακό



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved