Αδειοδότηση σε Παναθηναϊκό, όχι σε ΑΕΚ, Άρη, ΟΦΗ, ΠΑΣ, Πανιώνιο, Κέρκυρα
SHARE

Αδειοδότηση σε Παναθηναϊκό, όχι σε ΑΕΚ, Άρη, ΟΦΗ, ΠΑΣ, Πανιώνιο, Κέρκυρα

Μόνο ο Παναθηναϊκός παίρνει αδειοδότηση από την Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης, παρά το γεγονός ότι μειοψήφισε η πρόεδρος, σε αντίθεση με τους Πανιώνιο, Κέρκυρα, ΑΕΚ, Άρη, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα, που δεν αδειοδοτούνται.

Μάλιστα, και για τους «πράσινους» η απόφαση είναι κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφισε η πρόεδρος της επιτροπής, Αθηνά Φλίνδρη, ενώ να τονίσουμε ότι ο υπεύθυνος του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Γ. Δημητρίου, είχε κάνει αρνητική εισήγηση για όλες τις περιπτώσεις, αλλά ο ίδιος δεν είχε δικαίωμα ψήφου.

Για την ΑΕΚ είναι οδυνηρή αυτή η εξέλιξη, καθώς χάνει και τη θέση της στα play offs του Europa League, με συνέπεια να την αντικαθιστά ο Ατρόμητος, ο ΠΑΟΚ να ανέβει μία θέση και ο Αστέρας Τρίπολης να κερδίζει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο ως 6ος στη βαθμολογική κατάταξη.

Με λίγα λόγια, έξι από τις 13 ομάδες που θα πάρουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Super League (2012-13) δεν θα έχουν άδεια. Οι υπόλοιπες τρεις που θα προβιβαστούν θα εξεταστούν αργότερα από το αρμόδιο τμήμα της ΕΠΟ και με ελαστικότερα κριτήρια.

Αυτό σημαίνει, βάσει απόφασης του ΔΣ της Super League, ότι οι ΠΑΕ που δεν αδειοδοτήθηκαν δεν θα μπορούν να αποκτήσουν παίκτες άνω των 22 ετών και θα μπορούν να κάνουν ανανέωση συμβολαίου μόνο για μείωση αποδοχών ή αν αφορά χρονική μείωση. Επίσης, θα παρακρατηθεί το 20% επί των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που πρέπει να λαμβάνουν, ώστε να δίδεται σε όσους παίκτες και προπονητές οφείλονται χρήματα που όμως θα επιδικαστούν μετά την απόφαση της μη αδειοδότησης.

Το εναλλακτικό πλάνο της Super League

Βέβαια τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ίσως η διοργανώτρια Αρχή αλλάξει ξανά τις ποινές (να θυμίσουμε ότι αρχικά ίσχυε ο υποβιβασμός) για να μην υποβαθμιστεί το... προϊόν της. Αυτή η εξέλιξη πιθανότατα θα είχε οικονομικές συνέπειες στο τηλεοπτικό της συμβόλαιο με το συνδρομητικό κανάλι, αφού οι έξι ομάδες δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές για παίκτες άνω των 22 ετών.

H Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης Ομάδων κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (αρ. απόφασης 1/30-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. κατά της 3/2012 αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 30/05/2012.

ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ (αρ. απόφασης 2 /30-05-2012
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσία την έφεση της ΠΑΕ Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ κατά της 2/2012 αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 30/05/2012.

ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (αρ. απόφασης 3/31-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και κατά πλειοψηφία, κατ’ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.
Εξαφανίζει την εκκαλούμενη 7/22-5-2012 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης Ομάδων.
Διατηρεί την υπόθεση και δικάζει επί της αιτήσεως.
Δέχεται κατ’ ουσία κατά πλειοψηφία την αίτηση.
Χορηγεί στην αιτούσα ΠΑΕ την προβλεπόμενη άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και εγχώριες διοργανώσεις της περιόδου 2012-2013.
Επιβάλλει σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. για παράβαση καταληκτικής προθεσμίας χρηματική ποινή ύψους πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.
Μειοψήφισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Αθηνά Φλίνδρη, η οποία έχει τη γνώμη ότι η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. και ακολούθως η αίτησή της θα έπρεπε να απορριφθούν κατ’ ουσίαν.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 31/05/2012.

ΠΑΕ ΑΕΚ (αρ. απόφασης 4/30-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της εκκαλούμενης 5/22-5-2012 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 30/05/2012.

ΠΑΕ ΑΡΗΣ (αρ. απόφασης 5/30-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, κατά της εκκαλούμενης
9/22-5-2012 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 31/05/2012.

ΠΑΕ ΟΦΗ (αρ. απόφασης 6/30-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΟΦΗ, κατά της εκκαλούμενης
13/22-5-2012 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 30/05/2012.

ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (αρ. απόφασης 7/30-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την έφεση.
Εξαφανίζει την εκκαλούμενη 15/22-5-2012 απόφαση του Πρωτοβαθμίου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίνοντας περαιτέρω επί της αιτήσεως αδειοδότησης της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ απορρίπτει αυτήν.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 30/05/2012.

Διαβάστε ακόμα:

«Νόμιμη η αδειοδότηση του Παναθηναϊκού»

Στα play off του Europa League ο Ατρόμητος!

Μποροβήλος στο Onsports: «Δικαίωση των ιδιοκτητών του Αστέρα η Ευρώπη»

Κέρδος για ΠΑΟΚ και Δώνη ο τρίτος προκριματικός

Ψύχραιμοι στον Πανιώνιο με τη μη αδειοδότηση

Συνέντευξη Τύπου του Δημητρέλου για τη μη αδειοδότηση της ΑΕΚ

Τσιώλης στο Onsports: «Ιστορική στιγμή για τον Αστέρα και την Αρκαδία»

Έπεσαν από τα… σύννεφα στον ΠΑΣ Γιάννινα!

Έκπληκτοι στην Κέρκυρα!

Super 3: «Να τους δώσουμε τα συγχαρητήριά μας»

Κορωνάκης στο Onsports: «Χρειάζεται ψυχραιμία»

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

AEK: Κλείνει το ντιλ με Καρντόσο
AEK: Κλείνει το ντιλ με Καρντόσο
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (27/5)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (27/5)
Εκλογές 2019: Πρώτο το Newsbomb.gr με 1.677.828 μοναδικούς επισκέπτες και σε αυτές τις εκλογές
Εκλογές 2019: Πρώτο το Newsbomb.gr με 1.677.828 μοναδικούς επισκέπτες και σε αυτές τις εκλογές
Βαλμπουενά: «Ευτυχισμένος που είμαι εδώ» (photos)
Βαλμπουενά: «Ευτυχισμένος που είμαι εδώ» (photos)