«Το μείγμα Δώνη-Βρύζα θα κάνει καλό στον ΠΑΟΚ»
SHARE

«Το μείγμα Δώνη-Βρύζα θα κάνει καλό στον ΠΑΟΚ»

Την άποψή του πως ο Γιώργος Δώνης θα έχει άριστη συνεργασία με τον Ζήση Βρύζα, που θα αποδειχθεί καλή όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά και γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, εξέφρασε ο Νίκος Λυράκης, ο οποίος συνεργάστηκε 6 χρόνια με τον Έλληνα τεχνικό σε Ηλυσιακό και Λάρισα.

Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107.4», ο Νίκος Λυράκης είπε αρχικά για τον Δώνη: «Με τον Γιώργο Δώνη συνεργάστηκα αρχικά 2 χρόνια στον Ηλυσιακό και στην συνέχεια για 4 χρόνια στην Λάρισα. Ο Δώνης είναι φίλος μου, συνυπήρξαμε και ποδοσφαιρικά για πολλά χρόνια και τον θαυμάζω για τις γνώσεις τους. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να είμαι και πολύ αντικειμενικός στην κρίση μου για τον Γιώργο Δώνη. Για μένα ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους προπονητές γιατί έχει πολλές γνώσεις, τις οποίες μάλιστα φροντίζει να ανανεώνει και ενημερώνεται συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις στο αντικείμενο του.

Μιλάει με προπονητές από το εξωτερικό αλλά και πηγαίνει για να παρακολουθήσει από κοντά προπονήσεις μεγάλων ομάδων, έχουμε πάει και μαζί μερικές φορές σε συλλόγους όπως η Μίλαν, η Άρσεναλ και η Τότεναμ και δεν παρακολουθεί απλά αλλά συζητά με τους προπονητές των ομάδων και ανταλλάσουν απόψεις. Είναι πολύ κοντά στην φιλοσοφία της Άρσεναλ και του Βενγκέρ αλλά φυσικά έχει και τις δικές του απόψεις και τις προσαρμόζει στα ελληνικά δεδομένα. Είναι ίσως ο μοναδικός Έλληνας προπονητής που παλεύει για να αναδείξει το ταλέντο των παικτών του, θέλει να βελτιώνει και τους παίκτες αλλά και την ομάδα του συνολικά και ποτέ δεν ακολουθεί μόνο ένα σύστημα ανεξάρτητα από το αν έχει τους παίκτες για να το υποστηρίξει».

Σε επισήμανση ότι οι Έλληνες προπονητές δεν μπορούν να σταθούν στους πάγκους των μεγάλων ελληνικών ομάδων, είπε: «Ίσως ο Δώνης να είναι ο μόνος που μπορεί να «σπάσει» αυτή την επιχειρηματολογία των δημοσιογράφων, με τις γνώσεις και τις ικανότητες του. Αν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον ΠΑΟΚ θα μπορέσετε να δείτε κι εσείς, στις επαφές που θα έχετε μαζί του, τις γνώσεις του και τον τρόπο που σκέφτεται. Ο Δώνης έχει επίσης ψυχικές αντοχές και πιστεύω ότι θα δημιουργήσει ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Βρύζα, θα έχουν πολύ καλή χημεία.

Αυτό το μείγμα Δώνη-Βρύζα θα κάνει καλό στον ΠΑΟΚ αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Τον γνωρίζω πολύ καλά τον Βρύζα, από την εποχή ακόμη που έπαιζε στην Εθνική Ελπίδων, έχουμε μιλήσει για τον Δώνη αλλά όχι χθες. Με τον Βρύζα έχω πολύ καλή σχέση και μιλάμε εδώ και χρόνια, έχουμε μιλήσει και για τον Δώνη και για πολλά ποδοσφαιρικά θέματα.

Επίσης θέλω να πω ότι είναι άδικο να κρίνεται ο Δώνης για το πέρασμα του από την ΑΕΚ, εκεί έγιναν άλλα πράγματα. Νομίζω ότι με τον Βρύζα έχουν την ίδια φιλοσοφία και μπορούν να συνεννοηθούν και να προσαρμόσουν τα πλάνα τους για τον ΠΑΟΚ ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας. Θα έχουν πολύ καλή επαφή και συνεννόηση γιατί σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, σε αντίθεση με πολλούς ξένους προπονητές που έρχονται στην Ελλάδα και μας θεωρούν a priori χαμηλότερου επιπέδου.

Ο Δώνης δεν θα σταθεί στα οικονομικά προβλήματα και νομίζω ότι θα μπορέσει με τον τρόπο του να τα διαχειριστεί σωστά, έτσι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα για τον ΠΑΟΚ. Η συνεργασία του με τον Βρύζα θα οδηγήσει τον ΠΑΟΚ σε εξορθολογισμό των εξόδων της ομάδας, ο Δώνης δεν ζητά μεγάλες μεταγραφές, μπορεί και δουλεύει σωστά με ταλαντούχους παίκτες. Για 6 χρόνια είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία, είχαμε φυσικά και ακραίους καυγάδες καθώς δεν είναι ο τύπος του προπονητή που θα κάνει ότι θέλει η διοίκηση πάντα, είμαι σίγουρος ότι σε συνεργασία με τον Βρύζα θα ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα του ΠΑΟΚ».

Τέλος, απάντησε στις φήμες που τον θέλουν να συνεργάζεται με τον Ζήση Βρύζα στον ΠΑΟΚ: «Έχω σαφώς μια πολύ καλή σχέση με τον Βρύζα, μιλάμε συχνά αλλά είναι τέτοια η φύση της σχέσης μας, που αν υπήρχε κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο θα το είχαμε πει ήδη, δεν υπάρχει κάποια τέτοια πρόταση λοιπόν από τον ΠΑΟΚ προς εμένα».

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Κερδίζει και περιμένει
Κερδίζει και περιμένει
Exit Polls 2019: Ανατροπές από το πρώτο κύμα των μετρήσεων έξω από τα εκλογικά κέντρα
Exit Polls 2019: Ανατροπές από το πρώτο κύμα των μετρήσεων έξω από τα εκλογικά κέντρα
Το αμάξι που τα έβαλε με τη Ferrari
Το αμάξι που τα έβαλε με τη Ferrari
AEK: «Πρώτα» ο Καρντόσο, μετά ο σχεδιασμός
AEK: «Πρώτα» ο Καρντόσο, μετά ο σχεδιασμός