Αλαφούζος: «Με την ευχή του Παύλου»

Αλαφούζος: «Με την ευχή του Παύλου»

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τη δημοσιοποίηση της ιδρυτικής διακήρυξης του «σωματείου» για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού, έδωσε ο Γιάννης Αλαφούζος στον Nova ΣΠΟΡ FM, ανοίγοντας μερικώς τα χαρτιά του.

Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον ηγέτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και κορυφαίο εν ζωή παράγοντα του συλλόγου, Παύλο Γιαννακόπουλο, λέγοντας πως δεν θα μπορούσε να προχωρήσει αυτό το εγχείρημα χωρίς την ευχή του και τονίζοντας πως έχει εξασφαλίσει τη στήριξή του, κάτι που πρώτο αποκάλυψε το Onsports.

O Αλαφούζος πρότεινε για τη θέση του προέδρου στη νέα διοίκηση που θα προκύψει την ερχόμενη Τρίτη τον Αριστείδη Καμάρα, εφόσον συμφωνήσουν και τα υπόλοιπα μέλη, ξεκαθάρισε πως σε πρώτη φάση η ομάδα του έχει συγκεντρώσει 3 εκ. ευρώ, δίχως να υπολογίζεται η συμμετοχή των νυν μετόχων και μίλησε και για το καθεστώς με το οποίο θα γίνει η μεταβίβαση των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο «σωματείο». Παράλληλα, εξήγησε και την επιλογή του Γιώργου Καμίνη ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του «σωματείου», ενώ υπογράμμισε ότι ο Τζίγκερ έχει δεσμευτεί στα θέματα που αφορούν την ΓΗΠΕΛ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος

Ποια η διαδικασία από εδώ και πέρα και τι θα γίνει στη Γ.Σ. της Τρίτης;

«Γι αυτή την κίνηση έχουν συνεργαστεί μαζί μου και ο κ. Βαρδινογιάννης και ο κ. Βγενόπουλος. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και οι δύο στηρίζουν το εγχείρημα. Επίσης το στηρίζει και ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος. Ηταν επιβεβλημένο να δώσει την ευχή του από τη στιγμή που έχει προσφέρει τόσα πολλά στον Παναθηναϊκό. Το 'Γιώργος Καλαφάτης' αποτελεί αρχική πρόταση δεν είναι το οριστικό όνομα. Την Τρίτη, λοιπόν, θα οριστεί διοίκηση, τη λέω διοίκηση σωτηρίας, που θα είναι προσωρινή. Θα την ορίσουν οι μέτοχοι, μόνο αυτοί μπορούν να την κάνουν. Εχει συμφωνήσει και ο κ. Βαρδινογιάννης γι' αυτό».

Πρόεδρος της ΠΑΕ ποιος θα είναι;

«Δεν το γνωρίζω, ο προφανής στόχος είναι ο κ. Καμάρας. Είναι βέβαια θέμα δικό του αν θέλει, αν μπορεί και αν θα το δεχθεί».

Πότε θα γίνει η μεταβίβαση των μετοχών;

«Θα υπάρξει μία συμφωνία δεσμευτική μέσα στο δίμηνο με τον κ. Βαρδινογιάννη και το κίνημα για τη μεταβίβαση των μετοχών. Δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό για να σας πω με ημερομηνία».

Τι σημαίνει αυτό που αναφέρεται στην ανακοίνωση για τους «πρώτους αναγκαίους οικονομικούς πόρους»;

«Είναι ένα ποσό της τάξης των 3 εκ. ευρώ, που έχουμε μαζέψει. Θα αυξηθεί το ποσό αυτό και σε αυτό που σας λέω δεν υπολογίζω τα χρήματα που θα προσφέρουν οι μέτοχοι».

Εχετε πληρώσει χρέη του Παναθηναϊκού;

«Όχι, απλώς έχουμε κάνει παράπονα στις αρχές και έχουμε ζητήσει να μάς επιτραπεί η συμμετοχή στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, εφόσον πληρώσουμε αυτά που πρέπει να πληρώσουμε. Ο Ερυθρός Αστέρας για παράδειγμα είχε προβλήματα ανάλογα και η σερβική Ομοσπονδία μπήκε μπροστά και έδωσε άδεια, πιέζοντας και την UEFA. Η ΕΠΟ δεν βλέπω να λειτουργεί ανάλογα κι αυτό είναι άλλη μια αδικία για τον Παναθηναϊκό».

Είστε αισιόδοξος δεδομένης της οικονομικής δυσκολίας;

«Να σας πω. Επρεπε να βρεθεί μια λύση. Δεν υπήρχε κανείς να αναλάβει και να επενδύσει. Οταν λοιπόν τα πράγματα φτάνουν σε αυτό το σημείο, πρέπει να στρέφεσαι στους οπαδούς. Ο Παναθηναϊκός έχει 1.700.000 οπαδούς και ελπίζω ότι όσοι μπορούν θα συνεισφέρουν. Είχαμε φτάσει στην αρχή του τέλους για τον Παναθηναϊκό. Επρεπε να κάνουμε κάτι. Νομίζω ότι αυτός ο τρόπος που επιλέξαμε να βοηθήσουμε, αρμόζει στην εποχή. Ξέρουμε ότι ο κόσμος έχει προβλήματα. Τον Παναθηναϊκό θα τον στηρίξουν αυτοί που μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Εχουμε ενδείξεις. Δεν θέλω να πω ποιοι έχουν βάλει μέχρι τώρα χρήματα. Είναι πολλοί πάντως. Αυτή την εποχή, ξέρετε, είναι δύσκολο να πείσεις ακόμα και κάποιον που έχει χρήματα, να τα βάλει σε μια ομάδα. Οι οπαδοί των ομάδων βέβαια σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα, προσφέρουν ενίοτε παράλογα ποσά για τις ομάδες. Είναι συναισθηματική η σχέση».

Υπάρχει επιφυλακτικότητα για τα ιδρυτικά στελέχη από τον κόσμο. Δεν υπάρχει ανάμεσά τους κάποιος που να έχει μεγάλη οικονομική δυνατότητα...

«Εμείς θέλουμε να βασιστούμε στην ικανότητα των πολλών. Είναι εποχή συνεργασίας. Αν υπήρχε ένας που μπορούσε να βοηθήσει από μόνος του, θα είχε φανεί ήδη».

Υπάρχουν αντιδράσεις για το όνομα του Καμίνη, λόγω της ιστορίας με τη Λεωφόρο όπως και επειδή λέγεται ότι είναι Ολυμπιακός.

«Δεν είναι Ολυμπιακός, σάς διαβεβαιώνω. Εχουμε μιλήσει και μου είπε ότι θέλει να βοηθήσει γιατί ο Παναθηναϊκός είναι εκπρόσωπος της Αθήνας. Μας έχει πει επίσης ότι αν θέλει ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στη Λεωφόρο, μπορεί να τη χρησιμοποιήσει. Ο Δήμαρχος αντιλαμβάνεται πλήρως ότι μόνο αν ολοκληρωθούν όλα τα έργα στον Βοτανικό ή οπουδήποτε αλλού, γίνεται να γκρεμιστεί η Λεωφόρος».

Εχετε βρει χρόνο να μιλήσετε και για γήπεδο;

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο προς υλοποίηση. Προφανώς, βέβαια, μελλοντικός στόχος και προτεραιότητα είναι να λυθεί το θέμα του γηπέδου».

Η θέση σας για τη ΓΗΠΕΛ;

«Υπήρχαν επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. Ο κ. Βαρδινογιάννης ανέλαβε να πάρει τη ΓΗΠΕΛ μαζί με όλες τις πιθανές ζημιές και απαιτήσεις και ανέλαβε επίσης τιμητική υποχρέωση μιλώντας μαζί μου ότι αν ο Παναθηναϊκός στραφεί κατά κάποιου για το γήπεδο, θα το κάνει ο ίδιος».

Ως οπαδός του Παναθηναϊκού, τι θεωρείτε ότι έκανε ζημιά στην ιστορία της Διπλής Ανάπλασης;

«Να σας πω, δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου το θέμα της Διπλής Ανάπλασης. Δεν έχω ιδέα γιατί χάλασε η δουλειά. Ούτε ποτέ κατάλαβα καλά το πρόβλημα που υπήρξε. Εχω συνηθίσει όταν υπάρχουν προβλήματα, να τα λύνω με κάποιο τρόπο».

Είπατε κάτι για άδεια για να παίξει ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο...

«Για τη Λεωφόρο κι αυτό που είπα ότι μπορεί να πάρει άδεια ο Παναθηναϊκός, εννοώ άλλο από αυτό που φαντάζεστε. Το γήπεδο ανήκει στον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν άλλα προβλήματα. Κάποια για παράδειγμα που προέκυψαν από τον σεισμό. Ισως λοιπόν χρειαστεί άδεια από πολεοδομία για να γίνουν κάποιες επισκευές».

Οι μέτοχοι θα συμμετάσχουν στην αύξηση;

«Πιστεύω ότι κάποιοι θα συμμετάσχουν και κάποιοι θα βοηθήσουν στη νέα προσπάθεια. Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να πω ονόματα».

Είστε αισιόδοξος για το μέλλον του Παναθηναϊκού;

«Αναλαμβάνουμε μία πρωτοβουλία για να σωθεί ο ΠΑΟ. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Ο ΠΑΟ θα πρέπει να προσαρμοστεί σε νέα εποχή. Να κάνουμε εξορθολογισμό εξόδων με το σήμερα, να στηρίζεται η ομάδα και στα δικά του παιδιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα δεν θα είναι ανταγωνιστική. Τις μεγάλες επιτυχίες ο ΠΑΟ τις έκανε με Ελληνες παίκτες και σε ορισμένες περιπτώσεις όχι με οικονομικές σπατάλες».

Πώς μπορεί να γίνει κάποιος μέλος;

«Θα ανακοινωθούν όλα, απλά λόγω εκλογών ίσως περάσουν περισσότερες από 15 μέρες. Υπάρχουν, πάντως, άνθρωποι που μαζεύουν ήδη λεφτά από ανθρώπους που έχουν δυνατότητα να βοηθήσουν. Ακόμα δεν μπορεί να πάει κάποιος και να βάλει ας πούμε 20 ευρώ. Θα τα ανακοινώσουν σύντομα. Ολα τα χρήματα θα τα διαχειριστεί ένας μεγάλος και αξιόπιστος οργανισμός. Θα υπάρχει διαφάνεια».

Θυμηθείτε πώς σας μετέδωσε το Onsports τη συνέντευξη του Γιάννη Αλαφούζου

{coveritlive}120f102308{/coveritlive}

Διαβάστε ακόμα

Νέα σελίδα για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Αλαφούζος: Τα επόμενα βήματα για την ΓΗΠΕΛ

Καμάρας στο Onsports: «Δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόσκληση»

Τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου φίλων του Παναθηναϊκού



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved