Ερυθρόλευκα τα βραβεία της Nova (photos+videos)

Ερυθρόλευκα τα βραβεία της Nova (photos+videos)

Ο Ολυμπιακός απέσπασε τα περισσότερα βραβεία στην εκδήλωση της Nova για την βράβευση των κορυφαίων της Super League 2012. Τρία βραβεία ο Μιραλάς, καλύτερος προπονητής ο Βαλβέρδε.

Πετυχημένη ήταν η εκδήλωση των βραβείων Super League 2012, καθώς οι περισσότεροι πρωταγωνιστές έδωσαν το παρών στο θέατρο του Μπάντμιντον στο Γουδή.

Στα βραβεία παρευρέθη και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλης Πιλάβιος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και τους πρωταγωνιστές. Όλοι τους μας θυμίζουν ότι με την προσπάθεια μπορούμε να καταφέρουμε να έχουμε ένα υγιές ποδόσφαιρο.

Η Εθνική μας ομάδα με οδηγό τον Σάντος μας απέδειξε πως με σκληρή δουλειά μπορείς να τα καταφέρεις. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά να προφέρει στην ελληνική κοινωνία και μπορεί να το κάνει με ήθος».

Πρώτο βραβείο που δόθηκε ήταν αυτό του πρώτου σκόρερ στον Κέβιν Μιραλάς.

«Όλα τα γκολ είναι ωραία, αλλά τα πιο ωραία είναι τα ομαδικά και ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου γι' αυτά», τόνισε ο Βέλγος επιθετικός του Ολυμπιακού κατά τη βράβευσή του.

Ακολούθησε το βραβείο της καλύτερης απόκρουσης το οποίο κέρδισε ο Στέφανος Καπίνο.

Οι προπονητές μου φέτος που έδειξαν εμπιστοσύνη και πιστεύω πως τους έβγαλα ασπροπρόσωπους», τόνισε ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού.

Το βραβείο της καλύτερης ασίστ δόθηκε στον πρώην πλέον άσο του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, για τη συμβολή του στο γκολ του Αθανασιάδη κόντρα στον Πανιώνιο (18/9).

Το βραβείο καλύτερης δήλωσης πήγε στον μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο για τις ευχαριστίες του στο τεχνικό επιτελείο, μετά την επάνοδό του στην αγωνιστική δράση.

«Μου έλειπε πολύ το παιχνίδι. Δεν έβλεπα τη στιγμή να παίξω στο οικογενειακό διπλό. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα για έναν ποδοσφαιριστή να επανέρχεται στη δράση μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό και έχει την αγάπη όλων», τόνισε ο άσος του «τριφυλλιού».

Καλύτερος «rookie» της σεζόν αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, ο οποίος τόνισε με τη σειρά του: «Για μένα δεν παίζει ρόλο τι λένε οι Γερμανοί. Σημασία είχε να δείξω στο πρωτάθλημα τι μπορώ να κάνω. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου την Ξάνθη και τον προπονητή μου, Μαρίνο Ουζουνίδη που με βοήθησε».

Το βραβείο «Fair Play» κατέληξε στη διοίκηση του Παναιτωλικού για τη φιλοξενία της στους εντός έδρας αγώνες των «καναρινιών».

«Ελπίζω σύντομα να βγάλετε από τη λίστα σας τα βραβεία fair play. Εύχομαι οι κανόνες δικαίου και φιλοξενίας να εφαρμόζονται και στον κώδικα αδειοδοτήσεων», δήλωσε με… νόημα ο διευθύνων σύμβουλος των νεοφώτιστων, Μάκης Μπελεβώνης, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο για τους Αγρινιώτες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε τιμητικό βραβείο και στον ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής μας, Φερνάντο Σάντος, ο οποίος, ερωτηθείς για την επιλογή των διεθνών που θα απαρτίζουν την αποστολή ενόψει Euro 2012, υπογράμμισε: «Για μένα είναι πιο εύκολο να επιλέγω παίκτες σε αποστολή συλλόγου, παρά σε Εθνική, όπου πρέπει να επιλέξω από όλες τις ομάδες».

Τη βράβευση μάλιστα έκανε ο συμπατριώτης του Πορτογάλου τεχνικού και πρώην διεθνής άσος, με σπουδαία καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, Ρούι Κόστα.

«Ευχαριστώ που με καλέσατε και να σας ευχηθώ για το 2004. Για την Πορτογαλία ήταν μια θλιβερή μέρα, ωστόσο η Ελλάδα το κατέκτησε με την αξία της. Κανένας δεν το πίστευε ότι θα τα κατάφερνε, αλλά είχε τη δύναμη και την αξία. Θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία και φέτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην άσος της Μίλαν σχετικά με τον «γαλανόλευκο άθλο» του 2004, ενώ για το τι θυμάται από την καριέρα του, πρόσθεσε: «Σίγουρα 20 χρόνια καριέρας είναι πολλά και είχα πολλές μεγάλες στιγμές. Αυτό που μένει είναι οι άνθρωποι που ήμασταν μαζί».

Για τη συνεργασία του με τον Σάντος, συμπλήρωσε: «Κρατάω καλές αναμνήσεις από τη συνεργασία μου με τον Φερνάντο Σάντος, ακόμη κι όταν ήταν αντίπαλος. Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω ως άνθρωπο και αυτό κρατάω».

Ο Σάντος από την πλευρά του, υπογράμμισε για τον Ρούι Κόστα: «Ξεχωρίζω το ταλέντο του, αλλά τον εκτιμώ και ως άνθρωπο. Τον είχα ξεχωρίσει και χαίρομαι που μου δίνει τώρα το βραβείο».

Ακολούθησε το βραβείο του καλύτερου γκολ της χρονιάς, το οποίο κέρδισε ο Γιάννης Φετφατζίδης για το τέρμα που σημείωσε κόντρα στον Ατρόμητο, την τελευταία αγωνιστική στο Περιστέρι.

«Δυστυχώς. Δεν κάνουν καλό οι συγκρίσεις. Ο καθένας μπορούσε να το βάλει αυτό το γκολ», τόνισε ο μέσος του Ολυμπιακού σχολιάζοντας το γεγονός πως τον αποκαλούν «Μέσι της Ελλάδας».

Καλύτερος τερματοφύλακας της σεζόν αναδείχθηκε ο Μπάλαζ Μέγιερι.

«Δεν είναι δικό μου επίτευγμα, είναι ομαδικό και το βραβείο ανήκει σε όλη την ομάδα», τόνισε ο Ούγγρος άσος των «ερυθρόλευκων», αφήνοντας στον… πάγκο τον Σαρλ Ιτάνζ ο οποίος τόνισε από την πλευρά του:

«Εγώ προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου πιο αποτελεσματικά, αλλά και οι συμπαίκτες μου βοηθούν να κρατώ την εστία μου ανέπαφη. Δεν μου έρχεται κάποιο παιχνίδι, εκτός από το παιχνίδι με τον Άρη που έμεινε το 0-0 ως το τέλος».

Την καλύτερη 18άδα συμπλήρωσαν οι αμυντικοί:

Όλοφ Μέλμπεργκ (για τον πιο δύσκολο επιθετικό που αντιμετώπισε φέτος): «Κάναμε καλό πρωτάθλημα φέτος και είχαμε καλή αμυντική λειτουργία. Συγκεντρώνομαι στο δικό μου παιχνίδι και πως παίζω εγώ και όχι στον αντίπαλο».

Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ (για το τι ξεχωρίζει από τη διαμονή του στην Ελλάδα): «Σας είχα πει ότι μου αρέσουν οι βόλτες στην Ακρόπολη. Κάθε φορά που πηγαίνω θυμάμαι ότι η Ελλάδα είναι το λίκνο του πολιτισμού. Εδώ γεννήθηκε η σοφία και πιστεύω ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση».

Νίκος Γεωργέας (για το πώς από εφεδρεία καταλήγει πάντα βασικός): «Δεν το έχω καταλάβει ακόμη. Με σκληρή δουλειά και πείσμα, οι κόποι σου δικαιώνονται».

Μασιέλ Λίνο (για το αν έχει επιθυμήσει τη Βραζιλία,την Πορτογαλία ή θα μείνει στην Ελλάδα): «Θα μείνω εδώ για περισσότερο καιρό, αλλά σίγουρα, μου έχει λείψει η Πορτογαλία».

Και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ο οποίος δεν έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση.

Οι μέσοι:

Γιάννης Μανιάτης (για το γεγονός πως ενώ ήταν αμυντικός, εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους χαφ του πρωταθλήματος): «Με είχε βάλει χαφ και ο Παράσχος. Έπρεπε να βρω Ισπανό προπονητή για να με βάλει σε αυτή τη θέση».

Σουμπίνιο (για το γεγονός πως αγωνίστηκε σε 33 ματς φέτος με ΟΦΗ και Λεβαδειακό): «Τον Θεό πρέπει να ευχαριστήσω που μου έδωσε τη δύναμη να το κάνω».

Πάμπλο Γκαρσία: «Είμαι λίγο... γεράκος για βραβείο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτό το βραβείο τους συμπαίκτες μου και την ομάδα, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα».

Τζαμέλ Αμπντούν: (για την αμφισβήτηση στην αρχή και την καθιέρωση του στη συνέχεια): «Είμαι πολύ περήφανος που ανήκω στον Ολυμπιακό. Με σκληρή δουλειά έρχεται η καταξίωση. Είμαι περήφανος που είμαι σε αυτήν την ομάδα με αυτούς τους συμπαίκτες».

Τσίμο Ναβάρο (για τα ματς που έκανε στον δεύτερο γύρο και το τι θα έκανε φέτος στη Βαλένθια): «Δε σκέφτομαι το παρελθόν, μόνο το πως θα βοηθήσω την ομάδα που αγωνίζομαι τώρα, τον Αστέρα Τρίπολης».

Ρικάρντο Φατί (για το αν στον Άρη νιώθει καλά): «Στον Άρη νιώθω καλά, με πλαισιώνουν καλοί άνθρωποι. Στενοχωριέμαι όμως που ο Άρης δεν έφτασε εκεί που μπορούσε φέτος».

Οι επιθετικοί:

Κέβιν Μιραλάς (για τους στόχους του την επόμενη χρονιά): «Θέλω να ελπίζω ότι του χρόνου θα καταφέρω να πετύχω περισσότερα γκολ και θα βοηθήσω την ομάδα μου να κατακτήσει κι άλλους τίτλους».

Φώτης Παπουλής (για το μέλλον του): «Να ευχαριστήσω την οικογένεια του ΟΦΗ που πέρασα 1,5 χρόνο. Να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τον Νίκο Αναστόπουλο. Νιώθω πιο ώριμος και έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα μου».

Κώστας Μήτρογλου (για το κουμπί του...): «Δεν το ξέρω εγώ, ο Δώνης το ξέρει. Μακάρι να πάμε καλά στα πλέι οφ και να πάω στο Euro 2012».

Ραφίκ Τζεμπούρ (για το αν ξεπεράσει το ρεκόρ των 19 γκολ που είχε με ΑΕΚ, Πανιώνιο και με τον Ολυμπιακό): «Πιστεύω ότι θα πετύχω περισσότερα γκολ με τον Ολυμπιακό, καθώς είναι η ομάδα που μου προσφέρει όσα χρειάζομαι για να σκοράρω».

Και ο Σεμπάστιαν Λέτο που δεν είναι «παρών» στην εκδήλωση.

Ενώ το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της Super League για το 2012 κέρδισε, ποιός άλλος από τον Ερνέστο Βαλβέρδε!

Ερωτηθείς για το τι έχει μεγαλύτερη σημασία γι' αυτόν, τα 5 τρόπαια ή η αγάπη που εισέπραξε, ο τεχνικός του Ολυμπιακού απάντησε εμφανώς συγκινημένος: «Μην έχετε καμία αμφιβολία τι θα διαλέξω. Οι προπονητές είναι προετοιμασμένοι για τίτλους και βραβεία. Αυτό που θέλουν είναι να τους θυμούνται και να τον αγαπούν. Κι αυτό το έζησα εδώ».

Πολυτιμότερος παίκτης (MVP) τέλος του πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος κληθείς να διαλέξει ανάμεσα σε αποτέλεσμα, συνέπεια και αναγνώριση, υπογράμμισε:

«Σίγουρα την αναγνώριση. Ευχαριστώ τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν να πάρω και αυτό το βραβείο».

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εκδήλωση:

{coveritlive}5fff217fca{/coveritlive}




Ερυθρόλευκα τα βραβεία της Nova (photos+videos)



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved