Μάρκο vs Μάρκους και το... παζλ της γραμμής κρούσης του Ολυμπιακού (photos+videos)

Μάρκο vs Μάρκους και το... παζλ της γραμμής κρούσης του Ολυμπιακού (photos+videos)

Χωράει ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ στο ρόστερ του Ολυμπιακού ενόψει της σεζόν 2012-13...; Είναι καλύτερος από τους υπάρχοντες επιθετικούς των νταμπλούχων Ελλάδας...; Συντρέχει λόγος απόκτησής του...; Ποιά στοιχεία τον «δένουν» με τον Μάρκο Πάντελιτς...; Ποιός εκ των δύο είναι αποτελεσματικότερος...; Το Onsports έχει τις απαντήσεις!

Μάρκο Πάντελιτς, ο νυν… Μάρκους Ρόζενμπεργκ, ο μέλλων…;

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών – αν και στον Ολυμπιακό φρόντισαν να κατεβάσουν τους τόνους διαψεύδοντας ουσιαστικά το ενδιαφέρον για τον εν λόγω επιθετικό – στην Πλατεία Αλεξάνδρας έχουν σε περίοπτη θέση στη μεταγραφική τους λίστα τον διεθνή Σουηδό στράικερ της Βέρντερ Βρέμης.

Ο αξιόλογος, κος Ρόζενμπεργκ!

Ο 30χρονος Ρόζενμπεργκ, ο οποίος ανήκει στους «πράσινους» της Βρέμης, έχει περάσει ωστόσο από Ισπανία και Ολλανδία, για λογαριασμό των Ρασίνγκ Σανταντέρ και Άγιαξ αντίστοιχα, είναι αναμφίβολα ένας αξιόλογος ποδοσφαιριστής. Ένας επιθετικός, ο οποίος έχει αφήσει τα διαπιστευτήριά του σε περισσότερα από ένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είναι σε καλή ηλικία, ενώ μπορεί ν’ αποκτηθεί και ως ελεύθερος, καθώς το προσεχές καλοκαίρι ολοκληρώνεται η συνεργασία του με τον σύλλογο της Βρέμης.

Χωράει ο Σουηδός στον Ολυμπιακό…;

Μέχρι εδώ όλα καλά… Ή μάλλον, σχεδόν όλα! Διότι υπάρχει και η εύλογη ένσταση από αρκετούς, η οποία είναι η εξής: Για ποιόν λόγο ν’ αποκτήσει ο Ολυμπιακός τον Ρόζενμπεργκ από την στιγμή που στο ρόστερ τους οι νταμπλούχοι Ελλάδας διαθέτουν πέντε επιθετικούς; Τους Μιραλάς, Τζεμπούρ, Ντιόγκο, Πάντελιτς, αλλά και Μήτρογλου, ο οποίος επιστρέφει μετά το τέλος των playoff στον Πειραιά ενόψει της νέας σεζόν, καθώς ολοκληρώνεται ο δανεισμός του στον Ατρόμητο.

Θεωρητικά ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ θα μπορούσε να βρει… χώρο στον Ολυμπιακό της σεζόν 2012-13 μόνο εφόσον αποχωρούσαν από τους «ερυθρόλευκους» τουλάχιστον δύο από τους πέντε προαναφερθέντες επιθετικούς.

Η αποχώρηση (;) του Ντιόγκο

Η αλήθεια είναι ότι ο ένας εξ αυτών μοιάζει να είναι με το… ένα πόδι εκτός Ρέντη, αν και γι’ αυτό θα κληθεί ν’ αποφασίσει ο νέος προπονητής της πειραϊκής ομάδας. Ο λόγος για τον Ντιόγκο, ο οποίος δείχνει να μην μπορεί να σηκώσει το «βάρος» της φανέλας του Ολυμπιακού και όχι μόνο δεν έχει πλέον την δυναμική του εξελίξιμου επιθετικού, για τον οποίο η πειραϊκή ΠΑΕ δαπάνησε 10.000.000 ευρώ πριν από τέσσερα καλοκαίρια, αλλά ούτε καν φαντάζει ικανός ν’ αποτελέσει μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση για την γραμμή κρούσης των πρωταθλητών και κυπελλούχων Ελλάδας. Ακόμα κι ο Ερνέστο Βαλβέρδε, άλλωστε - ο μόνος προπονητής με τον οποίο ο Ντιόγκο πραγματοποίησε «δυνατές» εμφανίσεις κατά την πρώτη θητεία αμφότερων στο «λιμάνι» - δεν εμπιστεύτηκε τον ψιλόλιγνο Βραζιλιάνο, μετά την επιστροφή του τελευταίου στην χώρα μας τον περασμένο χειμώνα…

Επιστρέφει… φουριόζος ο Μήτρογλου!

Ο Κώστας Μήτρογλου έρχεται… μπαρουτοκαπνισμένος, τόσο από την φετινή εξαιρετική του σεζόν με τον Ατρόμητο «κουβαλώντας» μάλιστα, το… παράσημο του δεύτερου σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος, όσο και από το περσινό «αγροτικό» του στον Πανιώνιο, όπου επίσης «έβγαλε μάτια»! Αν υπολογίσει κανείς και την διάθεση των διοικούντων την ΠΑΕ Ολυμπιακός να εμπλουτίσουν το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα, μοιάζει σχεδόν απίθανο να μείνει εκτός ρόστερ ένας από τους επιθετικούς της Εθνικής ομάδας…

Τα «βαριά χαρτιά» Μιραλάς & Τζεμπούρ…

Άρα, λοιπόν, απομένουν τα δύο πιο… hot ονόματα του Ολυμπιακού όσον αφορά το επιθετικό σκέλος της ομάδας, ο Κέβιν Μιραλάς και ο Ραφίκ Τζεμπούρ συν την «γριά αλεπού», Μάρκο Πάντελιτς!

Ο Βέλγος είναι ο… έρωτας τόσο της ερυθρόλευκης εξέδρας, όσο και του Βαγγέλη Μαρινάκη! Με 34 γκολ την τελευταία διετία στο ελληνικό πρωτάθλημα (σ.σ. αρκετά εξ αυτών μάλιστα, ιδανικά για highlights αθλητικών εκπομπών!) και με «σφραγίδα» σε όλα τα μεγάλα ντέρμπι, ο Μιραλάς έχει την φανέλα του βασικού στο… συρτάρι του σπιτιού του! Αν, βέβαια, βρεθεί κάποιος μεγάλος σύλλογος της Ευρώπης και προσφέρει τα 8 εκατομμύρια της ρήτρας του «δαίμονα» και παράλληλα ο ίδιος ο Μιραλάς νιώσει την ανάγκη να δοκιμάσει σε υψηλότερο επίπεδο από την ελληνική SuperLeague, τότε θ’ αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό… Αυτό, όμως, όπως και τα «σενάρια» περί ενδιαφέροντος της Μπάγερν, η οποία θέλει ν’ αντικαταστήσει με τον Μιραλάς τον «πολύ» Άριεν Ρόμπεν (!), μάλλον δεν συγκεντρώνουν και πολλές πιθανότητες να βγουν αληθινά…

Το όνομα του Ραφίκ Τζεμπούρ έχει «παίξει» για ομάδες της Γαλλίας (σ.σ. Μαρσέιγ, Λιλ κ.α.), της Τουρκίας (σ.σ. Φενέρμπαχτσε) και όχι μόνο… Στον Ολυμπιακό θέλουν να παραμείνει ο «Τρομοκράτης» στην ομάδα και τη νέα σεζόν, δεν πρόκειται ωστόσο, να πουν «όχι» σε μία πρόταση, η οποία θα κυμαινόταν μεταξύ 5 και 6 εκατομμυρίων ευρώ! Διότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο την επιθυμία του να φύγει κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον από την Ελλάδα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι ο Τζεμπούρ δεν κόστισε ούτε… ευρώ στον Ολυμπιακό, καθώς αποκτήθηκε πριν από δύο χειμώνες ως ελεύθερος! Οπότε μία ενδεχόμενη πώληση του – όταν μάλιστα, σ’ ένα χρόνο θα μπορεί ν’ αποχωρήσει χωρίς οι Πειραιώτες να βάλουν τίποτα στο ταμείο τους! – δεν θα πρέπει ν’ αποκλειστεί… Εφόσον, όμως, φτάσει στα γραφεία του πειραϊκού συλλόγου κάποια επίσημη πρόταση! Κάτι που στην Πλατεία Αλεξάνδρας προς το παρόν δεν υπάρχει…

Τι… μας μένει λοιπόν;

Άρα, αν πάρουμε ως δεδομένο για την οικονομία της συζήτησης πως:

Α. Ο Ντιόγκο είναι προς αποχώρηση

Β. Ο Μήτρογλου θα πάρει την ευκαιρία του στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν

και Γ. Οι Μιραλάς και Τζεμπούρ δεν «κουνιούνται» μέχρι… νεωτέρας από το «λιμάνι», απομένει μόνο η περίπτωση του Μάρκο Πάντελιτς, ώστε να διαπιστώσουμε αν τελικά… χωράει στους «ερυθρόλευκους» ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ!

Πολλά… κοινά ο Πάντελιτς με τον Σουηδό!

Συμπτωματικά, ο 34χρονος Σέρβος επιθετικός, του οποίου το συμβόλαιο με τους Πειραιώτες λήγει φέτος το καλοκαίρι, έχει τα περισσότερα… κοινά – σε σχέση με τους υπόλοιπους επιθετικούς των «ερυθρόλευκων» - με τον 30χρονο Σουηδό… επίδοξο διάδοχό του στον Ολυμπιακό!

Κι εξηγούμαστε ευθύς αμέσως…

Οι δύο παίκτες έχουν γεννηθεί σχεδόν την ίδια ημέρα, άρα και… αστρολογικά αν το προσεγγίσει κανείς το θέμα, θα βρει ομοιότητες. Ο Πάντελιτς είδε το πρώτο φως στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ ο Ρόζενμπεργκ στις 27 του ίδιου μήνα… Απλώς ο Σέρβος γεννήθηκε το 1978 και ο Σκανδιναβός το 1982.

Ακόμα και στη σωματοδομή μοιάζουν, καθώς ο Ρόζενμπεργκ έχει ύψος 1.85μ., ενώ ο Πάντελιτς «βλέπει τον κόσμο» από το 1.82μ.

Η Ολλανδία και ο Άγιαξ…

Αμφότεροι αγωνίστηκαν στην Ολλανδία με την φανέλα του Άγιαξ. Ο Πάντελιτς έπαιξε στην ομάδα του Άμστερνταμ για μία σεζόν (2009-2010), πριν… πιάσει Πειραιά, ενώ ο Ρόζενμπεργκ έβγαλε το… ψωμί του στην χώρα της τουλίπας και τον «Αίαντα» την διετία 2005-2007.

Τα νούμερα, βέβαια… δικαιώνουν τον Μάρκο Πάντελιτς, καθώς σκόραρε 16 φορές σε 25 ματς πρωταθλήματος, με τον Μάρκους Ρόζενμπεργκ να πετυχαίνει λιγότερα γκολ (12) σε περισσότερες συμμετοχές (40). Ο Σέρβος μάλιστα, πέτυχε ακόμα 2 γκολ στο ολλανδικό κύπελλο σε 3 συμμετοχές, αλλά και 2 γκολ στα κύπελλα Ευρώπης σε 5 παρουσίες. Αντίθετα ο Σουηδός δεν «έγραψε» κάτι ανάλογο…

Η θητεία στην Γερμανία…

Ένα άλλο κοινό στοιχείο των Πάντελιτς και Ρόζενμπεργκ είναι η μακροχρόνια θητεία τους στα γερμανικά γήπεδα. Αμφότεροι αγωνίστηκαν στην Bundesliga σκοράροντας μάλιστα, αρκετές φορές όντας από τους πλέον αξιόπιστους επιθετικούς στην Γερμανία.

Ο Πάντελιτς φόρεσε για 4 χρόνια την φανέλα της Χέρτα Βερολίνου, από το 2005 μέχρι το 2009, ενώ ο Ρόζενμπεργκ αγωνίστηκε μ’ αυτήν της Βέρντερ Βρέμης επίσης για μία 4ετία, από το 2007 έως το 2010, αλλά και την σεζόν 2011-12, μ’ ενδιάμεση παρένθεση τη «μετακόμισή» του στην Ισπανία την σεζόν 2010-2011, όταν παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Ρασίνγκ Σανταντέρ.

Και επί γερμανικού εδάφους ο Μάρκο Πάντελιτς αναδεικνύεται νικητής σ’ αυτή την… άτυπη «μονομαχία» του με τον 30χρονο Σουηδό επιθετικό! Ο Σέρβος στράικερ σκόραρε 45 φορές σε 114 ματς, ενώ ο Ρόζενμπεργκ βρήκε δίχτυα 40 φορές σε 124 ματς στην Bundesliga… Έπαιξε, δηλαδή, 10 ματς περισσότερα και σκόραρε 5 φορές λιγότερες σε σχέση με τον «Μάρκο-γκολ» του Ολυμπιακού! Και δεν μπορεί κανείς να επικαλεστεί διαφορά εμπειρίας μεταξύ των δύο παικτών, καθώς ο Σέρβος έπαιξε στην Χέρτα για πρώτη φορά στα 27 του, ενώ ο Ρόζενμπεργκ ήταν 25 όταν πρωτοφόρεσε την φανέλα της Βέρντερ…

Μένοντας στην Γερμανία, όχι όμως στο πρωτάθλημα, αλλά στις υπόλοιπες διοργανώσεις, διαπιστώνουμε ότι ο Ρόζενμπεργκ μέτρησε 7 γκολ σε 10 ματς κυπέλλου, με τον Πάντελιτς να σημειώνει 4 σε 9… Λίγο καλύτερος, δηλαδή, ο Σουηδός. Όσον αφορά στην Ευρώπη, ο Ρόζενμπεργκ είχε την ευκαιρία ν’ αγωνιστεί σε σαφώς περισσότερα ματς, καθώς η Βέρντερ είναι ομάδα που κάθε χρόνο εξασφαλίζει την συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά κύπελλα, σε αντίθεση με τη μικρομεσαία Χέρτα. Ο 30χρονος Σουηδός, λοιπόν, έκανε 30 συμμετοχές σκοράροντας 5 φορές, ενώ ο 34χρονος Σέρβος είχε ένα γκολ, αλλά σε μόλις 7 συμμετοχές.

Ίδιο ποσοστό και στις Εθνικές τους…

Ακόμα και σ’ επίπεδο εθνικών ομάδων, ο Πάντελιτς έχει μια ελαφρά υπεροχή όσον αφορά στο σκοράρισμα… Ο Σέρβος «killer» έχει… ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα 10 φορές σε 43 διεθνείς συμμετοχές, με τον Σκανδιναβό να μετράει 6 γκολ σε 30 παρουσίες του με την Εθνική ομάδα της Σουηδίας. Οι μέσοι όροι τους, πάντως, είναι παρεμφερείς…

Φρέσκα κουλούρια!..

Την τελευταία διετία ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ έχει σκοράρει 19 φορές σε δύο πρωταθλήματα… Φέτος πέτυχε 10 γκολ στην Bundesliga με την Βέρντερ Βρέμης, ενώ πέρσι βρήκε δίχτυα 9 φορές στην PrimeraDivision με την φανέλα της Ρασίνγκ Σανταντέρ, στην οποία είχε παραχωρηθεί ως δανεικός από την γερμανική ομάδα. Σύνολο αγώνων: 65 (33 στην Ισπανία και 32 στην Γερμανία) – Σύνολο γκολ: 19 (9 στην Ισπανία και 10 στην Γερμανία)

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή την διετία 2010-2012, ο Μάρκο Πάντελιτς έβγαζε το… ψωμί του στην χώρα μας αγωνιζόμενος με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Σέρβος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα όσες φορές και ο Σουηδός, δηλαδή 19, έπαιξε ωστόσο, τα μισά παιχνίδια πρωταθλήματος σε σχέση με τον Ρόζενμπεργκ, 32, καθώς δεν ήταν ποτέ πρώτη επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε για την γραμμή κρούσης των «ερυθρόλευκων». Παράλληλα ο Πάντελιτς σημείωσε άλλα 7 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια για το κύπελλο Ελλάδας ανεβάζοντας το προσωπικό του ρεκόρ διετίας στο 42/26 υπολογίζοντας και τρία ευρωπαϊκά ματς, στα οποία αγωνίστηκε χωρίς να σκοράρει.

Ακριβότερος ο… γέρο-Πάντελιτς!

Εξαιρετικά σημαντικό είναι και το πώς κοστολογεί τους δύο ικανότατους επιθετικούς το έγκυρο και έγκριτο γερμανικό site, transfermarkt, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Στο… άτυπο χρηματιστήριο του transfermarkt, λοιπόν, ο Ρόζενμπεργκ κοστολογείται 3.000.000 ευρώ, ενώ οι «μετοχές» του Πάντελιτς είναι σε υψηλότερο σημείο, καθώς ο Σέρβος τιμάται 4.000.000 ευρώ.

Η διαφορά του ενός εκατομμυρίου ευρώ ίσως να μην φαίνεται ιδιαίτερα μεγάλη, αξίζει ωστόσο, να υπογραμμιστεί ότι δεν είναι πολύ συχνό φαινόμενο ένας ποδοσφαιριστής στα 34, όπως ο Μάρκο Πάντελιτς, να είναι ακριβότερος από έναν άλλο, που βρίσκεται στα 30, μιλώντας για τον Μάρκους Ρόζενμπεργκ. Μεγάλη σημασία έχει, εξάλλου και το ότι ο Πάντελιτς αγωνίζεται στο όχι και τόσο φημισμένο ελληνικό πρωτάθλημα, την ίδια στιγμή που ο Ρόζενμπεργκ ανήκει σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Γερμανίας, την Βέρντερ Βρέμης, ενώ μόλις πριν ένα χρόνο αγωνιζόταν στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Γηραιάς Ηπείρου, το ισπανικό με την φανέλα της Ρασίνγκ Σανταντέρ.

Συμπέρασμα…;

Μπερδευτήκατε…; Δεν έχετε άδικο! Αυτές οι συζητήσεις, άλλωστε, τις περισσότερες φορές δεν τελειώνουν ποτέ!.. Πάντα υπάρχει και μία παράμετρος, η οποία δεν έχει εξεταστεί, πάντα υπάρχει μία διαφορετική γνώμη και η κουβέντα «φουντώνει» ξανά από το μηδέν…

Η ουσία είναι μία… Το όνομα του Μάρκους Ρόζενμπεργκ ακούστηκε – κι ενδεχομένως ν’ ακουστεί ξανά και μάλιστα, πιο έντονα! – στην Πλατεία Αλεξάνδρας ενόψει της μεταγραφικής ενίσχυσης του Ολυμπιακού το προσεχές καλοκαίρι. Τα δεδομένα προς το παρόν όσον αφορά την σύνθεση, όχι μόνο της επιθετικής γραμμής των νταμπλούχων Ελλάδας, αλλά συνολικά του έμψυχου δυναμικού τους για την σεζόν 2012-2013, παραμένουν ρευστά… Και πώς να μην ήταν, άλλωστε, από την στιγμή που ακόμα δεν έχει πάρει το χρίσμα ο νέος τεχνικός ηγέτης της ομάδας…

Ο 30χρονος διεθνής Σουηδός είναι ένας αξιόλογος και αξιόπιστος επιθετικός… Ωστόσο, αν είναι καλύτερος από τους, ήδη, υπάρχοντες στο ερυθρόλευκο ρόστερ ή αν… χωράει σ’ αυτό, είναι άλλο θέμα…

Μάρκο vs Μάρκους και το... παζλ της γραμμής κρούσης του Ολυμπιακού (photos+videos)



ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved