Λεάλ: «Θα μου λείψει ο Εργοτέλης»

Λεάλ: «Θα μου λείψει ο Εργοτέλης»

Τους… τίτλους τέλους στην παρουσία του στον Εργοτέλη έβαλε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε ο Σέρχιο Λεάλ, μιλώντας παράλληλα για τα αίτια του υποβιβασμού και τονίζοντας πως κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών!

Για… όλους και για όλα μίλησε ο Σέριχο Λεάλ στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πατρίς», με την οποία ουσιαστικά και ανήγγειλε την αποχώρησή του από το ρόστερ του Εργοτέλη.

«Θα μου λείψει ο Εργοτέλης και το Ηράκλειο. Αγάπησα όχι μόνο την ομάδα αλλά και την Κρήτη. Πέρασα τρία πολύ ωραία χρόνια εδώ μαζί με την οικογένεια μου. Αυτό που θέλω να πω αποχαιρετώντας τον κόσμο της ομάδας είναι ένα μεγάλο συγγνώμη που δεν κρατήσαμε την ομάδα στη Σουπερ Λίγκα. Το προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα τους έχω για πάντα στο μυαλό και την καρδιά μου. Φεύγω στενοχωρημένος και νευριασμένος που ο Εργοτέλης έπεσε κατηγορία. Όλοι έχουμε ευθύνες για τον υποβιβασμό. Και ο πρόεδρος, και ο κόουτς, και οι παίκτες κάναμε λάθη. Δεν υπάρχει κάποιος που να έχει μεγαλύτερη η μικρότερη ευθύνη», ανέφερε αρχικά ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός.

Και πρόσθεσε: «Η αποχώρηση μου από τον Εργοτέλη είναι οριστική. Είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσω και στην Ελλάδα. Τον προηγούμενο Ιανουάριο υπήρχαν επαφές με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό όμως δεν προχώρησαν. Θα πάω Ν. Αμερική. Σκέφτομαι την οικογένεια μου. Ο γιος μου είναι 4 χρονών και πρέπει να πάει σχολείο. Τώρα σκέφτομαι 3 – 4 προτάσεις που μου έχουν γίνει από Βραζιλία και Μεξικό».

Παράλληλα, ο Λεάλ έκανε και έναν μίνι απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε και κόστισε τον υποβιβασμό στον Εργοτέλη, επισημαίνοντας: «Είχαμε πολλά προβλήματα σ’ αυτή τη χρονιά. Μεγάλο ήταν το πλήγμα με τον τραυματισμό του Ρομάνο. Ήταν λάθος που δεν πήραμε στη θέση του έναν άλλο ποδοσφαιριστή που θα μας βοηθούσε. Στην ομάδα υπήρχαν λίγοι παίκτες που είχαν εμπειρία για να αλλάξουν κάτι. Επίσης είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Και φέτος εγώ, ο Ολίσε, ο Σασιασβίλι δε μπορέσαμε να βοηθήσουμε όσο θα θέλαμε».

Όσο για το τι πρόκειται να κρατήσει από την τριετή του παρουσία (σ.σ. αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2009 από την Ντανούμπιο) στο Παγκρήτιο στάδιο; «Αυτό που μου μένει στο μυαλό μου είναι μερικές μεγάλες νίκες που κάναμε με την ομάδα. Περισσότερο όμως ο κόσμος που φώναζε «Λεάλ – Λεάλ» στην εξέδρα ακόμα κι όταν δεν έβαζα γκολ. Είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ. Όπως και την πόλη και τους ανθρώπους της. Αγάπησα τα τρία χρόνια που έμεινα εδώ, το ίδιο όπως τον Εργοτέλη», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του 30χρονου πρώην, ουσιαστικά, άσου του κρητικού συλλόγου.

Τέλος, ο Λεάλ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Εργοτέλης μπορεί και αξίζει να επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκα, αποκαλύπτοντας και την… συνταγή. «Ο Εργοτέλης μπορεί να ανέβει ξανά στη Σουπερ Λίγκα, αν του χρόνου πάρει 3 – 4 καλούς παίκτες. Είναι ομάδα που της αξίζει να παίζει στη μεγαλύτερη κατηγορία, όχι στη Β’ Εθνική. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να γίνουν αλλαγές. Να αλλάξει το κλίμα, και η νοοτροπία και να γίνει καλύτερη η ψυχολογία στην ομάδα», είπε.



Στίβος: Τρίτη θέση για την Τζένγκο στην Ουέλβα
Στίβος: Τρίτη θέση για την Τζένγκο στην Ουέλβα
Λουίς Ενρίκε: «Η ομάδα μου είναι θαρραλέα, να μην δούμε την πίεση ως απειλή»
Λουίς Ενρίκε: «Η ομάδα μου είναι θαρραλέα, να μην δούμε την πίεση ως απειλή»
Πόλο: Στα ημιτελικά ο Εθνικός, 11-10 τη Γλυφάδα σε ματς - θρίλερ
Πόλο: Στα ημιτελικά ο Εθνικός, 11-10 τη Γλυφάδα σε ματς - θρίλερ
Champions League: Ο Βινίσιους κράτησε όρθια τη Ρεάλ στο Μόναχο!
Champions League: Ο Βινίσιους κράτησε όρθια τη Ρεάλ στο Μόναχο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved