Αλτιπαρμακόφσκι: «Περιμένω ευκαιρίες»

Αλτιπαρμακόφσκι: «Περιμένω ευκαιρίες»


Δύο χρόνια συμπλήρωσε ήδη στην Ξάνθη ο Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι, ωστόσο οι συμμετοχές του είναι πολύ περιορισμένες. Ο Σκοπιανός, λοιπόν, ονειρεύεται περισσότερες ευκαιρίες για να δείξει τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο.

Ο διεθνής με την Εθνική Σκοπίων νεαρός επιθετικός παραχώρησε συνέντευξη στο σάιτ της ακριτικής ομάδας και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη φετινή πορεία της Ξάνθης στο πρωτάθλημα, στο θετικό αλλά και στο αρνητικό σερί της, στους νεαρούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη χώρα μας, αλλά και στους προσωπικούς του στόχους.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλτιπαρμακόφσκι:

Μάριαν, πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα και η SKODA ΞΑΝΘΗ τερμάτισε στην 11η θέση. Πώς θα χαρακτήριζες την φετινή προσπάθεια;

«Μετά το άδικο ξεκίνημα των πρώτων αγωνιστικών είχαμε ένα καλό σερί με διαδοχικά παιχνίδια χωρίς ήττα αλλά μετά αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα και ήρθαν τα παιχνίδια στα οποία δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Μέχρι το τέλος προσπαθήσαμε να παίξουμε καλύτερα όμως και τελικά μείναμε στην κατηγορία κι αυτό ήταν σημαντικό έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα».

Βρίσκεσαι για 2η χρονιά στον ξανθιώτικο σύλλογο κι έχεις πραγματοποιήσει τρεις συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Στην τελευταία σου παρουσία σημείωσες κι ένα όμορφο γκολ στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη...

«Προσπαθώ και στην προπόνηση και στα φιλικά να παίξω καλύτερα και νομίζω ότι του χρόνου θα είναι όλα καλύτερα. Περιμένω περισσότερες ευκαιρίες για να δείξω την αξία μου».

Τόσο εσύ, όσο και αρκετοί συμπαίκτες σου είστε νεαροί στην ηλικία και σταδιακά αρχίζετε να «χτυπάτε» την πόρτα την βασικής ομάδας. Πως νιώθετε γι’ αυτό;

«Νομίζω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ καλοί μικροί - ηλικιακά - παίκτες και αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις, νομίζω ότι μπορούν να γίνουν ακόμη καλύτεροι. Για όλους πάντως είναι σημαντικό να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους για να μπορούν να δείξουν και την βελτίωσή τους».

Η SKODA ΞΑΝΘΗ στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος είχε μαζέψει 24 βαθμούς ενώ στον β’ γύρο ακριβώς τους μισούς. Γιατί συνέβη αυτό κατά την προσωπική σου εκτίμηση;

«Η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο. Στο πρώτο γύρο αποδώσαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο κερδίζοντας παιχνίδια ενώ στο β’ γύρο ήταν σαν να είχαμε «μπλοκάρει» κατά την διάρκεια του αρνητικού σερί. Στο τέλος καταφέραμε να γυρίσουμε το κλίμα και επιστρέψαμε στις νίκες».

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μεγαλύτερο προσόν ενός επιθετικού;

«Η ευχέρεια στο σκοράρισμα. Όμως δεν είναι μόνο αυτό γιατί χρειάζονται κι άλλα πράγματα. Δεν είναι εύκολο να είσαι επιθετικός».

Πέρσι είχες χαρακτηρίσει μεταβατική την σεζόν σε προσωπικό επίπεδο. Φέτος πως θα χαρακτήριζες αυτήν που πέρασε;

«Φέτος δούλεψα σκληρά στις προπονήσεις, όμως μόνο μέσα από αυτές είναι δύσκολο να δείξει κανείς την βελτίωσή του. Συνεχίζω να προσπαθώ και πιστεύω ότι την επόμενη χρονιά θα πάρω περισσότερο χρόνο».

Στην πρώτη σου παρουσία στο βασικό σχήμα της SKODA ΞΑΝΘΗ σημείωσες κι ένα γκολ. Πόσο μπορεί να σε βοηθήσει ψυχολογικά αυτό το γεγονός κι ενόψει της νέας κλήσης σου στην Εθνική Ελπίδων του FYROM στις αρχές του Μάη;

«Αυτό είναι κάτι πολύ καλό. Είμαι καλύτερα ψυχολογικά και ελπίζω ότι θα μπορέσω να παίξω καλά και στα φιλικά και στα προκριματικά της Εθνικής. Ελπίζω να πάω καλύτερα και να κάνω καλά την δουλειά μου».

Αποτελείς μία από τις «στάνταρ» επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού Μπόμπαν Μπαμπούνσκι...

«Παίζω καλά για την Εθνική ομάδα. Ο προπονητής πιστεύει πολύ σε μένα και μου δείχνει ότι με υπολογίζει. Προσπαθώ καθημερινά να γίνομαι καλύτερος και είναι τιμή να αγωνίζομαι με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μου».

Μετά από δύο χρόνια παρουσίας στην Ξάνθη έχεις εγκλιματιστεί πλήρως;

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από την ομάδα και από την πόλη. Έχω γνωρίσει πολύ καλό κόσμο. Είμαι χαρούμενος στην Ξάνθη και θέλω να ανταποδώσω στους αγωνιστικούς χώρους αυτά που έχω κερδίσει εδώ».

Τι μπορούν να περιμένουν οι φίλαθλοι από σένα τα επόμενα χρόνια;

«Το μόνο που μπορώ να τους υποσχεθώ είναι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και ελπίζω να πανηγυρίσω πολλές φορές μαζί τους».



NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved