Μετά το πρωτάθλημα ο σχεδιασμός στον Ολυμπιακό

Μετά το πρωτάθλημα ο σχεδιασμός στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βρίσκεται μία… ανάσα από την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος στην ιστορία του, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι «ερυθρόλευκοι» πρώτος στόχος αυτή τη στιγμή είναι η μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου και στη συνέχεια θα τεθούν επί τάπητος τα θέματα για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Τι ισχύει στις υποθέσεις των ανανεώσεων.

Το απόγευμα της Κυριακής (1/4) στις 19:00 οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό για την 27η αγωνιστική της Super League και σε περίπτωση που φύγουν με το «διπλό» από την πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, θα έχουν κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή, χωρίς να ενδιαφέρονται για τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν στην Πλατεία Αλεξάνδρας, το παιχνίδι με τα «καναρίνια» του Τάκη Λεμονή είναι αυτό που απασχολεί άπαντες στον Ολυμπιακό, καθώς πρώτα θέλουν «κλείσουν» οριστικά το θέμα της κατάκτησης του πρωταθλήματος και στην συνέχεια να στραφούν στον αγωνιστικό σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν, η οποία θα είναι το ίδιο απαιτητική με τη φετινή.

Τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος είναι η παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική χρονιά στους «ερυθρόλευκους», οι ανανεώσεις των ποδοσφαιριστών τα συμβόλαια των οποίων βρίσκονται στους τελευταίους μήνες, αλλά και οι δανεικοί.

Πρώτος... έρχεται ο «βράχος»

Η πρώτη υπόθεση που αναμένεται να απασχολήσει τους διοικούντες τον Ολυμπιακό είναι αυτή του Όλοφ Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός αμυντικός αποτελεί τον «βράχο» της άμυνας των «ερυθρόλευκων», έχοντας «δέσει» εκπληκτικά με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Επιθυμία τόσο του Σκανδιναβού άσου, όσο και των Πειραιωτών είναι η επέκταση της συνεργασίας και όπως αναφέρει ο Τύπος της Σουηδίας, στον «βίκινγκ» αναμένεται να προταθεί νέο διετές συμβόλαιο με ελαφρώς μειωμένες αποδοχές. Μάλιστα, η υπόθεση του Μέλμπεργκ δεν έχει σχέση με την παραμονή του «τσινγκούρι» στον πάγκο, καθώς όπως αναφέρουν οι «ερυθρόλευκοι», η απόφαση για τον έμπειρο αμυντικό είναι ειλημμένη.

Οι... επιρροές των Μοντέστο και Ιμπαγάσα

Επόμενα θέματα στην… ατζέντα των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι οι ανανεώσεις των Φρανσουά Μοντέστο και Αριέλ Ιμπαγάσα. Τόσο για τον Γάλλο άσο, όσο και για τον Αργεντίνο «μαέστρο», οι πρώτες σκέψεις των ιθυνόντων της ομάδας του Πειραιά είναι θετικές και βλέπουν με καλό… μάτι την παραμονή των δύο άσων. Άλλωστε, άπαντες στην Πλατεία Αλεξάνδρας γνωρίζουν την συμβολή των δύο έμπειρων ποδοσφαιριστών, όχι μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στα αποδυτήρια.

Όσον αφορά στον Φρανσουά Μοντέστο, ο Κορσικανός αποδεικνύεται εξαιρετικό… εργαλείο στα «χέρια» του Ερνέστο Βαλβέρδε. Παρά το γεγονός πως αποτελεί έναν πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή, έστω και μερικά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, έχει ηγετική παρουσία στα αποδυτήρια, μια και δεν έχει περάσει απαρατήρητη η επιρροή που έχει στο γαλλόφωνο… κομμάτι της ομάδας. Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η συγκεκριμένη… πλευρά «κρύβει» πολλές ιδιαιτερότητες, με την παρουσία του Ραφίκ Τζεμπούρ, του Κέβιν Μιραλάς, του Τζαμέλ Αμπντούν αλλά και του Ζαν Μακούν. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η παραμονή του, μια και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού.

Αναφορικά με τον Αριέλ Ιμπαγάσα, άπαντες στην ομάδα του Πειραιά γνωρίζουν την ποιότητα του έμπειρου μεσοεπιθετικού και τη δυνατότητά του στη δημιουργία του παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων». Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν μερικά… σύννεφα για τον πρώην άσο της Βιγιαρεάλ, μια και δεν βοήθησε όσο θα ήθελαν άπαντες στην ομάδα, όμως, ο Αργεντίνος ταλαιπωρήθηκε από μερικούς τραυματισμούς.

Σιγουριά για Μάρκο Πάντελιτς

Ένα ακόμα θέμα που απασχολεί στην Πλατεία Αλεξάνδρας είναι και αυτό του Μάρκο Πάντελιτς. Το συμβόλαιο του Σέρβου άσου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι που μας έρχεται, ωστόσο, όπως αναφέρει ο ποδοσφαιριστής στον Τύπο της πατρίδας του, υπάρχει θετικό κλίμα για την ανανέωση του συμβολαίου του. Μάλιστα, κάτι τέτοιο υποστήριξε λίγες μέρες μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε στον αστράγαλο. Ο έμπειρος επιθετικός απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της διοίκησης και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει για τρίτη χρονιά στην ομάδα του Πειραιά.

Τι ισχύει με τους δανεικούς

Εν συνεχεία, επί τάπητος θα τεθούν οι υποθέσεις των δανεικών ποδοσφαιριστών και δεν μιλάμε μόνο για αυτούς που αγωνίζονται στον Ολυμπιακό, αλλά και αυτοί που έχουν δοθεί δανεικοί από τους «ερυθρόλευκους». Αυτή την στιγμή, στους Πειραιώτες αγωνίζονται ως δανεικοί, οι Ζαν Μακούν, Πάμπλο Ορμπάιθ, Ιβάν Μαρκάνο και Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς, ενώ στην δεύτερη… λίστα, συναντούμε τα ονόματα των Κώστα Μήτρογλου, Ανδρέα Τάτου, Σουμπίνιο, Αλεξάνταρ Κατάι, Πέταρ Γκρμπιτς, Γιάννη Ζαραδούκα, Φρανθίσκο Χαβίτο, Γιώργο Βαλεριάνο, Λεάντρο και Βάντερσον.

Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο ρόστερ των Πρωταθλητών Ελλάδας, αυτός που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει είναι ο Ζαν Μακούν. Ο Καμερουνέζος έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές την επιθυμία του να παραμείνει στην ομάδα, ενώ θετικά αντιμετωπίζουν την περίπτωσή του και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Μάλιστα, μέσα στις επόμενες μέρες, οι εκπρόσωποι του ποδοσφαιριστή αναμένεται να έχουν μία συνάντηση με τη διοίκηση της Άστον Βίλα, όπου ανήκει ο παίκτης για να μάθουν τις προθέσεις των Άγγλων σε μείωση της ρήτρας.

Στη συμφωνία των Βρετανών με τον Ολυμπιακό, η τιμή για την παραχώρηση του διεθνή άσου έχει οριστεί στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που πολύ δύσκολα θα δαπανήσει το «συγκρότημα» του Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκοι» επιθυμούν την παραμονή του παίκτη, ξοδεύοντας κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Αντίθετα, οι υποθέσεις των Πάμπλο Ορμπάιθ και Ιβάν Μαρκάνο παρουσιάζουν μερικές… ιδιαιτερότητες, η σημαντικότερη των οποίων είναι η παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ωστόσο, θα πρέπει να αναφέρουμε πως στη συμφωνία για τον Ιβάν Μαρκάνο δεν έχει συμπεριληφθεί ρήτρα παραμονής, καθώς η Βιγιαρεάλ είχε υψηλές απαιτήσεις, ενώ ο έτερος Ισπανός δανεικός, έχει αυξήσει τους θαυμαστές του στη διοίκηση των «ερυθρόλευκων». Τέλος, η υπόθεση του Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά την απολογία του Τούρκου μεσοεπιθετικού στην UEFA, έπειτα από τον αγώνα με την Μέταλιστ και την απόφαση της Ομοσπονδίας.

Αναφορικά με τους παίκτες που έχουν παραχωρηθεί από τους «ερυθρόλευκους», εξελίξεις αναμένεται να έχουμε μετά το «κλείσιμο» της υπόθεσης του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος θα αποφασίσει για τους ποδοσφαιριστές που θα επιστρέψουν στου Ρέντη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο μόνος που έχει περισσότερες πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι ο Σουμπίνιο που πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, αρχικά με τον ΟΦΗ και εν συνεχεία με τον Λεβαδειακό.

Το... καυτό θέμα του Βαλβέρδε

Για το τέλος αφήσαμε την υπόθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι από τα πιο… καυτά για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός προπονητής απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος επιθυμεί την παραμονή του Βάσκου στο «τιμόνι» της ομάδας. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να συζητήσουν ενδελεχώς για το κοινό τους μέλλον, μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, οπότε περισσότερες εξελίξεις θα υπάρξουν μετά το Πάσχα.

Ο «τσινγκούρι» είναι θετικός για την παραμονή του, ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από τη συζήτηση που θα έχει με την οικογένειά του, μια και βρίσκεται ήδη δύο χρόνια μακριά από το σπίτι του. Το προηγούμενο διήμερο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε εκμεταλλεύτηκε το ρεπό που είχε και επέστρεψε στην Ισπανία και θεωρείται σίγουρο πως το θέμα της παραμονής του απασχόλησε τα μέλη της οικογένειάς του. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε λίγες εβδομάδες στην συγκεκριμένη υπόθεση.



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved