Μακούν: «Εφικτή η παραμονή μου στον Ολυμπιακό»

Μακούν: «Εφικτή η παραμονή μου στον Ολυμπιακό»

Την επιθυμία του να παραμείνει στον Ολυμπιακό και μετά το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου εξέφρασε ο Ζαν Μακούν, τονίζοντας πως ο δανεισμός του από την Άστον Βίλα μπορεί να μετατραπεί σε κανονική μεταγραφή.

«Νομίζω ότι είναι εφικτή η εύρεση μιας λύσης για να μετατραπεί ο δανεισμός σε κανονική μεταγραφή», τόνισε χαρακτηριστικά ο μέσος των «ερυθρόλευκων» φιλοξενούμενος στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM 94.6», όπου επανέλαβε την πρόθεσή του να παραμείνει κάτοικος… λιμανιού, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον φετινό Ολυμπιακό, στη μάχη του τίτλου, στο Europa League, αλλά και στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζαν Μακούν:

-Ζαν Μακούν, καλησπέρα, όλα πάνε καλά στην Ελλάδα;

Νιώθεις δικαιωμένος για την απόφασή του να έρθεις στον Ολυμπιακό; «Φυσικά. Είναι μια μεγάλη ομάδα, με πολλούς οπαδούς. Δουλεύουμε σωστά, τα αποτελέσματα ως φυσική συνέπεια έρχονται κι έτσι έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι έκανα καλά που έγινα μέλος αυτού του συλλόγου».

-Έχεις πλέον συμπληρώσει ένα γεμάτο εξάμηνο στη χώρα μας. Ως εκ τούτου, η άποψή σου σε μια σειρά πραγμάτων είναι διαμορφωμένη. Ας ξεκινήσουμε... από τα εύκολα. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ομάδας σου; Τα πιο δυνατά της στοιχεία;

«Πρόκειται για ένα σύνολο που έχει παίκτες στο ίδιο επίπεδο με τις ομάδες στις οποίες έχω παίξει σε μερικά από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Επιπλέον, οι πιο πολλοί αγωνίζονται σε περισσότερες από μία θέση και ουσιαστικά υπάρχουν σχεδόν δύο ισάξιες ενδεκάδες. Όλοι οι παίκτες είμαστε πάντα σε ετοιμότητα για να μπούμε σε κάθε παιχνίδι και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε».

-Τι ήξερες για τον Ολυμπιακό προτού έρθεις στον Πειραιά; Είχες μιλήσει με παίκτες που είχαν ήδη αγωνιστεί στην Ελλάδα;

«Ναι, πήρα χρήσιμες πληροφορίες από αρκετά παιδιά. Για παράδειγμα, ζήτησα τη γνώμη του συμπατριώτη μου, Ζοέλ Επαλέ, αλλά και του Γιάγια Τουρέ που είχε, όπως όλοι ξέρετε, περάσει στην αρχή της καριέρας του με μεγάλη επιτυχία από εδώ. Αμφότεροι αναφέρθηκαν με κολακευτικά λόγια και έκαναν πιο εύκολη την απόφασή μου. Φανταστείτε, πάντως, ότι θετική άποψη σε μένα εξέφρασαν μέχρι και παίκτες που είχαν παίξει στο Καραϊσκάκη ως αντίπαλοι, όπως παραδείγματος χάριν ο πρώην επιθετικός της Σεντ Ετιέν και νυν της Λιόν, Μπαφετιμπί Γκομίς. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο τού είχε κάνει μεγάλη εντύπωση».

-Πάμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πλέον στην κορυφή. Θα μείνουν εκεί μέχρι τέλους;

«Η αλήθεια είναι ότι το περιμέναμε καιρό και το καταφέραμε. Είχαμε βρεθεί πίσω στη βαθμολογία και αποδείξαμε ότι έχουμε τις ικανότητες να τερματίσουμε πρώτοι. Η μπάλα πλέον έχει περάσει στη δική μας κατοχή και εξαρτάται πια από εμάς να πάρουμε τον τίτλο».

-Σχετικά με το τελευταίο σας παιχνίδι στην Κρήτη με τον ΟΦΗ; Δίκαιη νίκη;

«Μα ναι, κάναμε καλή εμφάνιση, δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες και είχαμε την απαιτούμενη ψυχραιμία μέχρι να μπει το πρώτο γκολ και να πάρουν όλα τον δρόμο τους. Ο ΟΦΗ είναι σκληρός αντίπαλος, δεν ξεχνάω ότι στον πρώτο γύρο μετέτρεψε μέσα στο Καραϊσκάκη το εις βάρος του 2-0 σε 2-2, οπότε είναι σημαντική υπόθεση ότι φύγαμε από το Ηράκλειο με το "διπλό"».

-Ακολουθούν, πλέον, μεγάλα ματς στην Ευρώπη και ντέρμπι στην Ελλάδα. Εν αρχή ην η Μέταλιστ.

«Θα ασχοληθούμε περισσότερο αύριο μαζί της, αλλά φυσικά τα αποτελέσματά της στο Europa League και δη οι "τεσσάρες" της με τη Σάλτσμπουργκ στην προηγούμενη φάση μιλάνε από μόνα τους για τη δυναμικότητά της. Θεωρώ ότι αποτελεί πλεονέκτημα για μας το γεγονός ότι η πρώτη αναμέτρηση λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία, αρκεί να σημειώσουμε τουλάχιστον ένα γκολ. Σε μία τέτοια περίπτωση, στη ρεβάνς μπροστά στο κοινό μας θα έχουμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε».

-Υπάρχει σαφής στόχος για τον Ολυμπιακό στο Europa League;

«Κοιτάξτε, αυτό που έχει σαφώς οριοθετηθεί και το θέλουμε όλοι είναι το νταμπλ στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη η πορεία είναι ήδη θετική, μας ευχαριστούν όσα έχουμε πετύχει, αλλά δεν μένουμε εδώ. Θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται».

-Έχεις αναφέρει στο παρελθόν ότι ο Ολυμπιακός μπορεί σε βάθος χρόνου να γίνει ό,τι η Λιόν στην Ευρώπη. Τι ακριβώς εννοείς και πού το στηρίζεις;

«Στο ότι έχει ό,τι χρειάζεται για να καθιερωθεί και τέτοιες πορείες σαν τη φετινή να τις πραγματοποιεί σταθερά: οργάνωση, κόσμο, καλούς παίκτες και προπονητή, οικονομική επιφάνεια και πρόεδρο με όραμα».

-Παναθηναϊκός. Δίχως περαιτέρω σχόλια. Ο λόγος δικός σου.

«Ο μεγάλος μας αντίπαλος, του οποίου την απώλεια βαθμών με τον ΠΑΟΚ την παρακολούθησα στο αεροδρόμιο με τα άλλα παιδιά. Πέσαμε πάνω στο πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Παναθηναϊκός και το άνοιγμα του σκορ. Μας ευνοεί βέβαια το αποτέλεσμα, αλλά ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα».

-Μιλάτε με τον Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ;

«Ο "Μπουμ" είναι "αδερφός" μου. Έχουμε παίξει μαζί στη Λιόν για δύο χρόνια, κατάγεται κι αυτός από το Καμερούν, αλλά στο γήπεδο ως αντίπαλοι όλα αυτά ξεχνιούνται. Όπως και να 'χει, το μυαλό μας πρέπει να είναι τώρα στα παιχνίδια που προηγούνται».

-Κάτι αυστηρά προσωπικό τώρα, που έχει να κάνει με τον δανεισμό σου από την Άστον Βίλα. Θέλεις να μείνεις στον Ολυμπιακό και τα επόμενα χρόνια; Αυτή η οψιόν εξαγοράς του συμβολαίου που έχει καθοριστεί πάνω από τα τρία εκατ. ευρώ μπορεί να μειωθεί;

«Θα απαντήσω με κάθε ειλικρίνεια. Περνάω καλά εδώ, έχω χρόνο συμμετοχής που μου έλειπε στην Αγγλία και δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραμείνω. Δεν έχει να κάνει όμως τόσο με μένα. Μετά το τέλος της σεζόν και εφόσον όντως ο Ολυμπιακός θα έχει την πρόθεση να με κρατήσει, οι δύο πλευρές θα κάτσουν σε ένα τραπέζι και θα συζητήσουν για όποιες αλλαγές μπορεί να υπάρχουν στα υπάρχοντα δεδομένα. Νομίζω, πάντως, ότι είναι εφικτή η εύρεση μιας λύσης για να μετατραπεί ο δανεισμός σε κανονική μεταγραφή».

-Υπάρχουν παίκτες στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου που μπορούν να αγωνιστούν σε ομάδες κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων;

«Σίγουρα, και δεν είναι ένας και δύο. Και μόνο που οι περισσότεροι είναι διεθνείς λέει πολλά. Έχουμε επιθετικούς σαν τον Τζεμπούρ και τον Μιραλάς, σπουδαίους αμυντικούς, είμαστε πλήρεις και αρκετά παιδιά μπορούν να σταθούν στο υψηλότερο επίπεδο».

-Η ζωή πώς περνάει εδώ; Είσαι ικανοποιημένος;

«Όλα πάνε μια χαρά, αν και η οικογένειά μου δεν έχει έρθει ακόμα. Ζω με τους δύο αδερφούς μου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μελλοντικά θα είναι ακόμα καλύτερα».

-Υποστηρίζεις κάποια από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες;

«Είμαι Ρεάλ Μαδρίτης και χαίρομαι που πάει καλά στην Πριμέρα και έχει πάρει διαφορά από την Μπαρτσελόνα. Με τέτοιον αντίπαλο, πάντως, δεν τολμώ να πω ότι έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα».

-Ενα μήνυμα, τέλος, προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού;

«Τούς ευχαριστώ που είναι πάντα δίπλα μας. Όχι μόνο στο Καραϊσκάκη, αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Είναι ο 12ος παίκτης μας και μερίδιο των επιτυχιών ανήκει και σε αυτούς».



Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved