Θα αργήσει το... παζλ του νέου Ολυμπιακού

Θα αργήσει το... παζλ του νέου Ολυμπιακού

Οι σπουδαίες εμφανίσεις των πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού κατά την φετινή σεζόν, έχουν στρέψει τα βλέμματα αρκετών ομάδων του εξωτερικού προς τον Πειραιά… Το παζλ των «ερυθρόλευκων» για τη νέα σεζόν ωστόσο, δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα.

Τζεμπούρ, Μιραλάς και Αβραάμ Παπαδόπουλος βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος όσον αφορά συλλόγους του εξωτερικού, ενώ «σενάρια» έχουν αρχίσει, ήδη, να κυκλοφορούν και για παίκτες, όπως ο Μοντέστο ή ο Μέγιερι.

Στους «ερυθρόλευκους», εξάλλου, υπάρχει πάντα και η… σταθερή «μετοχή» του Βασίλη Τοροσίδη, ασχέτως αν τελευταία ο διεθνής ποδοσφαιριστής δεν αποδίδει σε τόσο υψηλά στάνταρ όσο τα προηγούμενα χρόνια. Μια «δυνατή» παρουσία με την Εθνική ομάδα, το προσεχές καλοκαίρι, στην τελική φάση του Euro 2012, άλλωστε, μπορεί να… υπενθυμίσει το όνομά του στους μάνατζερ του εξωτερικού…

Ας δούμε, όμως, ποια είναι τα δεδομένα τουλάχιστον στις περιπτώσεις των τριών ποδοσφαιριστών (σ.σ. Τζεμπούρ, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μιραλάς), για τους οποίους οι φήμες περί ενδεχόμενης πρόταση στον Ολυμπιακό από ομάδες του εξωτερικού τον τελευταίο καιρό είναι έντονες…

Φάκελος: «Ραφίκ Τζεμπούρ»

Το συμβόλαιο του Ραφίκ Τζεμπούρ με τον Ολυμπιακό εκπνέει το καλοκαίρι του 2013, οπότε θεωρητικά το προσεχές καλοκαίρι θα είναι κομβικό για την καριέρα του διεθνούς Γάλλο-Αλγερινού επιθετικού. Ο Τζεμπούρ είτε θ’ ανανεώσει με τους «ερυθρόλευκους», είτε θα μπει στην… transfer list, καθώς έπειτα από έξι μήνες (σ.σ. τον Ιανουάριο του 2013) θα έχει δικαίωμα να υπογράψει σε οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί και να «μετακομίσει» εκεί έπειτα από έξι μήνες, χωρίς ο Ολυμπιακός να πάρει ούτε ευρώ!.

Με δεδομένο ότι η ρήτρα στο συμβόλαιο του «τρομοκράτη» ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ, οι διοικούντες την ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν θα έλεγαν «όχι» σε μία πρόταση γύρω στα 4,5-5 εκατομμύρια ευρώ το προσεχές καλοκαίρι, ιδιαίτερα αν οι «ερυθρόλευκοι» δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν τον πακτωλό χρημάτων από την απ’ ευθείας πρόκριση στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League. Όλ’ αυτά, βέβαια, σε άμεση συνάρτηση με την επιθυμία του ίδιου του Τζεμπούρ, καθώς αν ο παίκτης δείξει ότι αποτελεί προτεραιότητά του να «δέσει» για πολλά ακόμα χρόνια στον Πειραιά, λογικά δεν θα έχουν αντίρρηση οι ιθύνοντες του συλλόγου.

Φάκελος: «Αβραάμ Παπαδόπουλος»

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ανανέωσε πρόσφατα (πέρσι το Πάσχα) το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 2015 εξασφαλίζοντας μάλιστα, σαφώς ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους, ενώ πλέον έχει καταφέρει - με τις εμφανίσεις του σε Ελλάδα κι Ευρώπη - να συγκαταλέγεται στους αγαπημένους της ερυθρόλευκης εξέδρας. Η ρήτρα στο συμβόλαιο του Μακεδόνα ποδοσφαιριστή είναι επίσης υψηλή, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για αμυντικό, καθώς ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Λογικά η αξία του στο… ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο θ’ ανέβει ακόμα περισσότερο αν συνεχίσει τις… υψηλές πτήσεις και με την φανέλα της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας στην τελική φάση του Euro, το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Παπαδόπουλος έχει εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία του να παραμείνει για πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, στον οποίο έχει πλέον ηγετικό ρόλο, αλλά κι ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Η πιθανότητα να «μετακομίσει» σ’ ένα από τα προηγμένα πρωταθλήματα (σ.σ. Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία) για λογαριασμό κάποιας από τις μεγάλες ομάδες με πρωταγωνιστικές βλέψεις εντός κι εκτός συνόρων, ίσως να μην τον άφηνε ασυγκίνητο, δεν υπάρχει ωστόσο, περίπτωση να πιέσει ο ίδιος καταστάσεις για να τον παραχωρήσει ο Ολυμπιακός.

Φάκελος: «Κέβιν Μιραλάς»

Ο Κέβιν Μιραλάς είναι το πλέον «εξαγώγιμο προϊόν» του Ολυμπιακού αυτή την εποχή… Ο Βέλγος επιθετικός βρίσκεται στην καλύτερη - ποδοσφαιρική - ηλικία, καθώς είναι 24 στα 25, έχει σκοράρει 27 φορές στα… σκάρτα δύο χρόνια που φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα (σ.σ. ασχέτως αν σε 11 ματς με τον Ολυμπιακό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν έχει κάνει ακόμα… σεφτέ!), ενώ η επιστροφή του στην Εθνική ομάδα της χώρας του αναμένεται να του προσδώσει… έξτρα ώθηση όσον αφορά στην καριέρα του.

Ο «δαίμονας» του Ολυμπιακού δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον πειραϊκό σύλλογο μέχρι το καλοκαίρι του 2014, με τη ρήτρα σ’ αυτό να είναι 8 εκατομμύρια ευρώ. Ο Μιραλάς αποτελεί τον… έρωτα των οπαδών των πρωταθλητών Ελλάδας και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να τον δουν να φεύγει για τα ξένα! Το γεγονός, άλλωστε, ότι ο Μιραλάς βρίσκει δίχτυα σχεδόν σε όλα τα ντέρμπι εντός συνόρων, έχει ανεβάσει ακόμα περισσότερο την δημοτικότητά του στις τάξεις των φίλων του Ολυμπιακού.

Το ότι ο Μιραλάς είναι εξαιρετικά φιλόδοξος ποδοσφαιριστής, κάνει… μπαμ από μακριά! Οι περσινές διαπραγματεύσεις του με τους διοικούντες την ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν «σκληρές», ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο το ότι θα επιθυμούσε να δοκιμάσει κάποια στιγμή σε υψηλότερο επίπεδο απ’ αυτό της ελληνικής Super League. Η ρήτρα των 8 εκατομμυρίων ευρώ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «εμπόδιο» για συλλόγους των προηγμένων πρωταθλημάτων, όπως είναι αυτοί που έχουν, ήδη, σημειωμένο το όνομα του Μιραλάς στο μπλοκάκι τους.

Ο Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δεν «ψάχνεται» να παραχωρήσει κάποιο από τα βασικά του στελέχη. Ούτε οικονομικό πρόβλημα έχει η ΠΑΕ, ούτε την διάθεση ν’ απαλλαγεί από «βαριά» συμβόλαια. Ιδιαίτερα παικτών, όπως οι προαναφερθέντες, οι οποίοι αποτελούν το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας.

Οι «γερόλυκοι» και οι δανεικοί

Το προσεχές καλοκαίρι, εξάλλου, αναμένεται να είναι καθοριστικό για το ρόστερ των «ερυθρόλευκων», καθώς λήγουν τα συμβόλαια των Αριέλ Ιμπαγάσα, Όλοφ Μέλμπεργκ, Φρανσουά Μοντέστο και Μάρκο Πάντελιτς, ενώ πρέπει ν’ αποσαφηνιστεί και τι θα γίνει με τους δανεισμούς των Ζαν Μακούν, Ιβάν Μαρκάνο, Κόλιν-Κάζιμ Ρίτσαρντς και Πάμπλο Ορμπάιθ.

Πρόθεση των διοικούντων είναι να προσφερθούν νέα συμβόλαια και στους τέσσερις (σ.σ. Ιμπαγάσα, Μέλμπεργκ, Μοντέστο και Πάντελιτς), με τους οποίους ολοκληρώνεται η τρέχουσα συμφωνία, παρά το γεγονός ότι και οι τέσσερις είναι… προχωρημένης ηλικίας. Ο προγραμματισμός του Ολυμπιακού, άλλωστε, περιλαμβάνει την απόκτηση ή την προώθηση νεαρότερων παικτών με σκοπό να μην χρειάζεται οι τέσσερις «γερόλυκοι» να τραβούν κουπί, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά να προσφέρουν τις ποιοτικές τους υπηρεσίες σ’ επιλεγμένα ματς κατά την διάρκεια της σεζόν.

Όσον αφορά στους δανεικούς, δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη τοποθέτηση για το ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει, καθώς οι περιπτώσεις τους είναι σε άμεση συνάρτηση και με τους δανεικούς που θα... γυρίσουν στου Ρέντη, όπως είναι ο Μήτρογλου, ο Τάτος, ο Ζαραδούκας ή ο Σουμπίνιο.

Η αλήθεια είναι πως και ο Μέλμπεργκ και ο Ιμπαγάσα, αλλά και ο Μοντέστο - για τον οποίο φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η Βέρντερ Βρέμης - έχουν επανειλημμένως εκφράσει την επιθυμία τους να συνεχίσουν - και γιατί όχι ακόμα και να κλείσουν - την καριέρα τους στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό…

Το Champions League και οΒαλβέρδε

Συμπερασματικά, η κοινή λογική λέει ότι θα πρέπει να περιμένουμε την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, να ξεκαθαρίσει δηλαδή πρωτίστως αν ο Ολυμπιακός θα γεμίσει για μία ακόμα χρονιά τα ταμεία του με τα εκατομμύρια της UEFA - ακόμα και το πόσο… μακριά θα φτάσει στο Europa League παίζει ρόλο για τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου - ώστε ν’ αρχίσει σιγά-σιγά να παίρνει σάρκα και οστά ο προγραμματισμός για την σεζόν 2012-13.

Και βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι τον σημαντικότερο ίσως ρόλο απ’ όλα τα παραπάνω, θα παίξει η ανανέωση ή όχι της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Ερνέστο Βαλβέρδε… Οπότε, κάθε πράγμα στον καιρό του!



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved