Επιστολή των επενδυτών φέρνει την παράταση

Επιστολή των επενδυτών φέρνει την παράταση

Η Μαίρη Λομβάρδου-Ζούλα με δηλώσεις της υποστήριξε ότι οι υποψήφιοι επενδυτές έστειλαν επιστολή για να παραταθεί η ΑΜΚ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

{textlink02}

Η εκπρόσωπος του Ανδρέα Βγενόπουλου στο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM» και υποστήριξε πως οι Σαουδάραβες υποψήφιοι επενδυτές έχουν στείλει επιστολή έτσι ώστε να παραταθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μάλιστα η κ. Λομβάρδου υπογράμμισε ότι η επιστολή που έχουν στείλει οι επενδυτές θα διαβαστεί από τον Δημήτρη Γόντικα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Κυρία Λομβάρδου, αύριο γίνεται Δ.Σ., με δυο θέματα προς ψήφιση. Το ένα αφορά την παράταση της ΑΜΚ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και το δεύτερο να σταλεί επιστολή – έκκληση στους μετόχους να βάλουν χρήματα για να βγει η χρονιά…

«Δυστυχώς δεν θα παρευρίσκομαι αύριο στο Δ.Σ. γιατί έχω ένα προγραμματισμένο ταξίδι. Θα με εκπροσωπήσει ο κ. Λιβέρης. Όσον αφορά, τώρα, το πρώτο θέμα του Δ.Σ. το θεωρώ εντελώς αστείο, διότι ήμουν παρούσα στο προηγούμενο Δ.Σ, που έθεσα σαν θέμα συζήτησης την τιμή της μετοχής. Όπως γνωρίζετε ο κ. Βγενόπουλος είχε κάνει μια πρόταση για την αύξηση με τιμή μετοχής 0,33. Η άποψη του κ. Βγενόπουλου ασφαλώς και δεν ήταν τυχαία. Πόσο μάλλον όταν ο κ. Βγενόπουλος έχει, μέσω της grand thorton, απόλυτη γνώση των οικονομικών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μια μέρα πριν από τη Γ.Σ. εντελώς απρόσμενα δημοσιεύτηκε στον Τύπο ότι η τιμή της μετοχής δεν θα είναι στο 0,33, αλλά στο 1,12. Ακατανόητο για μένα αυτό. Εν πάση περιπτώσει η αύξηση προχώρησε έτσι και φυσικά κανένας δεν έβαλε λεφτά. Στο προηγούμενο, λοιπόν, Δ.Σ, που έθεσα αυτό το θέμα, συμφωνήσαμε ομόφωνα ότι θα έπρεπε να γίνει νέα αύξηση, μέσω αποφάσεως νέας Γ.Σ. με χαμηλότερη τιμή. Την τιμή αυτή την προσδιόρισε ο ίδιος ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Αλέξανδρος Παπαδοσπυριδάκης, λέγοντας ότι με το κλείσιμο της χρήσης του 2011, η τιμή της μετοχής και συνυπολογιζομένων των ζημιών, η τιμή θα ορίζεται κάτω από 0,50. Σ΄ αυτό, λοιπόν, συμφώνησαν όλα τα μέλη και αποφασίσαμε ότι στο επόμενο Δ.Σ. θα ορίζαμε νέα Γ..Σ για να οριστεί η νέα αύξηση 15 εκατ. ευρώ, με την τιμή που θα αποφάσιζε η οικονομική διεύθυνση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η οποία, επαναλαμβάνω, κατά τα λεγόμενα του κ. Παπαδοσπυριδάκη θα ήταν πολύ κάτω από 0,50».

Από τη στιγμή που εσείς ζητήσατε στο προηγούμενο Δ.Σ. να πάει η μετοχή στο 0,33, ο κόσμος το συνδυάζει με τον κ. Βγενόπουλο και πιθανόν να πιστεύει ότι έχει αλλάξει άποψη, σχετικά με τις εγγυήσεις για το γήπεδο, και είναι, πλέον, διατεθειμένος ανεξάρτητα από τι εγγυήσεις να μπει στην αύξηση. Εσείς τι λέτε;

«Κατ΄ αρχήν να σας πω ότι δεν μιλάω για τον κ. Βγενόπουλο. Δεν έχω ένδειξη ότι έχει αλλάξει άποψη. Με 0,33 ή με τιμή κάτω από 0,50, καθίσταται το προϊόν της μετοχής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πολύ πιο ελκυστικό για οποιονδήποτε επενδυτή. Αυτό είναι προφανές. Για μένα, επίσης, είναι περίεργο να υπάρχει μια επιστολή από φερόμενο, ενδιαφερόμενο, fund, πρίγκιπα, πριγκίπισσα, όπως θέλετε πείτε το που να δίνει, ουσιαστικά, εντολή στο Δ.Σ. να παρατείνει την ΑΜΚ. Αυτό για μένα είναι αδιανόητο. Θα εκπλαγείτε, αλλά υπάρχει τέτοια επιστολή!»

Μ’ αυτή την παράταση, πάντως, εξαντλούνται τα περιθώρια, προκειμένου να μπουν τα χρήματα άμεσα ακόμη κι αν οι Άραβες κάνουν πίσω…

«Μα ούτε τώρα θα μπουν άμεσα τα χρήματα. Ποιος το λέει αυτό; Όταν ορίζεται σαν προϋπόθεση να αλλάξει ο νόμος για ψήφιση του νομοσχεδίου, πώς θα γίνει αυτό; Είναι προφανές ότι η ιστορία θα τραβήξει ακόμη περισσότερο. Δεν είναι βέβαιο ότι η ψήφιση του θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου. Εμείς λέμε πιθανό, αλλά απ’ ότι ξέρω υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις, όχι στο συγκεκριμένο άρθρο, αλλά στα γύρω-γύρω απ’ αυτό. Επομένως, εμένα δεν μου λέει κάποιος ότι στο τέλος Ιανουαρίου θα έρθει κάποιος ξένος να επενδύσει στον Παναθηναϊκό νομίμως. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι θα αρχίσει να συζητείται, αν δεν παρουσιαστεί κάτι πιο επείγον, στις 23 Ιανουαρίου. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ψηφιστεί αμέσως. Δεν ξέρουμε τις αντιδράσεις που απ’ ότι ξέρω υπάρχουν και από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Επομένως, θα έχει περάσει ο Ιανουάριος. Ποιο το νόημα, λοιπόν, της παράτασης; Και ποιοι είναι αυτοί οι επενδυτές που θα τα βάλουν μέχρι τέλος Ιανουαρίου και δεν τα έβαλαν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου; Για μένα η πιο ρεαλιστική πρόταση έχει γίνει η από τον κ. Βγενόπουλο, έχει μια προϋπόθεση, η οποία δεν τηρείται. Σέβομαι και αναγνωρίζω και πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη ΓΗΠΕΛ. Εφόσον, λοιπόν, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί δεν προχωράει το θέμα…; Αφού δεν υπάρχει πρόβλημα, είναι εξίσου εύκολο να αναλάβει ο κ. Βαρδινογιάννης τη γενική ευθύνη του γηπέδου…».

Το παράπονο του κόσμου για τον κ. Βγενόπουλου είναι ότι δυο φορές είπε πως θα πάρει την ΠΑΕ και έκανε πίσω…

«Εγώ δεν θα μπω ασφαλώς στη διαδικασία, να σχολιάσω τις αποφάσεις του κ. Βγενόπουλου. Αυτό το κάνει ο ίδιος, όποτε κρίνει. Εμένα η αγωνία μου είναι, ως παλιά αθλήτρια, όπως φαντάζομαι και του κ. Βγενόπουλου που ήταν παλιός αθλητής, όσο κι αν μερικοί κάνουν ότι δεν το θυμούνται, η επόμενη μέρα. Με ενοχλεί να σκέφτομαι ότι η επόμενη μέρα μπορεί να είναι στο πρωτοδικείο…».

Εσείς πιστεύετε ότι αυτή η ιστορία με τους Σαουδάραβες μπορεί να έχει θετικός τέλος;

«Ελπίζω ότι μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Υπό την έννοια ότι μπορεί να υπάρχουν κάπου λεφτά τα οποία θα μπουν στον Παναθηναϊκό. Το αν πιστεύω ή όχι ότι θα γίνει… Μέχρι τώρα τα στοιχεία που έχουμε είναι μάλλον αρνητικά και δεν ξέρω γιατί τώρα μπορεί να αλλάξει αυτό. Σας θυμίζω ότι και την περασμένη φορά υπήρξαν επιστολές, όπως και MoU και άλλα...».

Έχετε ενημέρωση από τον κ. Βγενόπουλο για το τι θα κάνει μετά την επιστολή που θα σταλεί και σ’ αυτόν για να βάλουν οι μέτοχοι χρήματα;

«Όχι δεν έχω ενημέρωση. Μου φαίνεται, όμως, εξαιρετικά χλωμό κάποιος μέτοχος να βάλει έστω και ελάχιστα χρήματα με αυτές τις προϋποθέσεις».

Ο κόσμος, όμως, λέει πως όταν μια ομάδα φτάνει σ’ αυτό το σημείο, οι εγωισμοί πάνω πίσω και εκεί φαίνεται πραγματικά ποιος θέλει να βοηθήσει…

«Ασφαλώς και δεν επιθυμώ κακή εξέλιξη. Θεωρώ, όμως, ότι έτσι όπως έχει η κατάσταση στην ΠΑΕ, είναι πολύ δύσκολο κάποιος να βάλει λεφτά έτσι. Η δική μου άποψη είναι ότι αν η αύξηση η οποία τρέχει είχε γίνει με τους όρους του κ. Βγενόπουλου, δηλαδή με 0,33, αυτή τη στιγμή θα είχαμε λεφτά. Δεν ξέρω αν θα είχαμε 15 εκατομμύρια, αλλά θα είχαμε λεφτά».

Υπάρχει ελπίδα, αν δεν γίνει κάτι με τους Άραβες, οι νυν μέτοχοι να βάλουν χρήματα τον Φεβρουάριο;

«Πάντα υπάρχει αυτή η ελπίδα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτή η ιστορία θα είχε τελειώσει αν είχε μείνει η μετοχή στο 0,33. Θα είχε λεφτά ο Παναθηναϊκός. Το σχέδιο του κ. Βγενόπουλου ήταν πολύ σαφές και ρεαλιστικό. Μίλησε για 15 εκατ. που μπορούν να βρεθούν. Δεν τα έβαλε για συγκεκριμένο λόγο. Ασφαλώς και υπάρχει ακόμα αυτός ο λόγος, εξ όσων γνωρίζω. Αν αυτή τη στιγμή η μετοχή πωλείτο με 0,33, θα βρίσκονταν Παναθηναϊκοί. Αυτό λέω εγώ…».

Πάντως, το πολυμετοχικό σχήμα πέτυχε στο αγωνιστικό σκέλος, όχι όμως στο λειτουργικό, επειδή οι πολλές προσωπικότητες δεν μπορούσαν να συνυπάρξουν. Εσείς τι λέτε;

«Ίσως λοιπόν στο επόμενο πολυμετοχικό σχήμα να υπάρξει η πρόβλεψη να μην είναι τόσοι πολλοί, αλλά λιγότεροι… Εγώ είμαι υπέρ του πολυμετοχικού σχήματος, ίσως όχι με πολλά πρόσωπα, αλλά, πάντως, όχι… μονομετοχικού».

Πείτε μας δυο λόγια για την ομάδα, τον προπονητή και το αγωνιστικό κομμάτι…

«Ασφαλώς και αξίζουν μπράβο, πρώτα ο προπονητής, που κατάφερε πάρα πολλά πράγματα, κυρίως, στον ψυχολογικό τομέα. Έκανε τους παίκτες μια γροθιά και τους έμαθε να παίζουν αυτό που ξέρουν. Γλυκό, ωραίο ποδόσφαιρο, που μπορεί να φέρει το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό. Εγώ το πιστεύω, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζονται καμιά φορά στο αμυντικό κομμάτι. Είμαι βεβαία ότι η συνοχή της ομάδας θα συνεχιστεί».

Τα μοναδικά ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης μετά το 13ο
Τα μοναδικά ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης μετά το 13ο
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο… έριξε «βόμβα» στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο… έριξε «βόμβα» στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Κουλούμογλου
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Κουλούμογλου
Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ 3-1: UEFA Real Madrid League!
Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ 3-1: UEFA Real Madrid League!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης