Το ζητούμενο είναι η διαχείριση

Το ζητούμενο είναι η διαχείριση

Δυστυχώς γυρίσαμε εκεί που βρισκόμασταν πριν από τρεις εβδομάδες. Δηλαδή, μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σαν να μην πέρασε μια μέρα… Κι ας μεσολάβησε η παλικαρίσια νίκη με τον Ο.Φ.Η. και η ενθαρρυντική εικόνα του ΑΡΗ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης στο «Γεντί Κουλέ».

Δυστυχώς στη Ν. Σμύρνη γίναμε (και πάλι) στο ίδιο έργο θεατές. Η ίδια εικόνα. Μια ομάδα χωρίς συνοχή, με έλλειψη καθαρού μυαλού στο παιχνίδι της, με πολλά (αβίαστα) λάθη τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, με λιγοστά τα καλά χρονικά διαστήματα –κυρίως μετά το 65’- και με ελάχιστους παίκτες να βρίσκονται εντός κλίματος. Και στο τέλος η ίδια (πικρή) γεύση.

«Ειδικά μετά από τις ήττες πρέπει να παρουσιαζόμαστε πιο ομάδα και να μην είμαστε με κατεβασμένο το κεφάλι. Πρέπει να διδασκόμαστε από τις ήττες και να βελτιωνόμαστε», επισήμανε ο Μίχαλ Πρόμπιερζ –προσωπικά μου άφησαν καλή αίσθηση τα όσα είπε ο προπονητής της ομάδας- στην εκπομπή του SUPER 3 στον ΑΡΗΣ FM.

Μετά, λοιπόν, την ήττα από τον Πανιώνιο, δυστυχώς, ο ΑΡΗΣ εξακολουθεί να παραμένει βυθισμένος στα χαμηλά βαθμολογικά πατώματα. Η πενιχρή –μέχρι τώρα- συγκομιδή βαθμών κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη χρονιά.

Το πρωτάθλημα έχει μπει πλέον στην πιο κρίσιμη καμπή του. Ήδη έχει χαθεί σημαντικό έδαφος στη βαθμολογία και όσο κυλούν οι αγωνιστικές και δεν έρχονται τα προσδοκώμενα αποτελέσματα τόσο τα περιθώρια θα στενεύουν όλο και περισσότερο.

Κατά την άποψή μου, το ζητούμενο, έπειτα από ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα, είναι η ψύχραιμη διαχείριση της κατάστασης. Κάτι, που βέβαια ισχύει και μετά από μια νίκη, με την οποία ως «δια μαγείας» δεν λύνονται όλα τα προβλήματα, αλλά ούτε και μετά από μια ήττα έρχεται η καταστροφή.

Αυτό που χρειάζεται η ομάδα τώρα είναι στήριξη. Αρχής γενομένης από το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό, ανοίγει ένας κύκλος αγώνων για τον ΑΡΗ, συμπεριλαμβανόμενου και αυτού κόντρα στον Πανθρακικό για το Κύπελλο, όπου ενδεχομένως να κριθούν πολλά σε ό,τι αφορά την επίτευξη των στόχων στη φετινή σεζόν.

Μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου οι Κίτρινοι δίνουν μια σειρά παιχνιδιών, στους οποίους –εφόσον η ομάδα παρουσιάσει το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο- μπορεί να έχει μηδενικές απώλειες και να αλλάξει άρδην την κατάσταση.

Όμως όλα αυτά είναι στα λόγια. Αυτό που μετράει είναι το γήπεδο. Εκεί είναι ο καθρέπτης.

Και αντί επιλόγου, Μίχαλ Πρόμπιερζ: «Πιστεύω ότι θα παίζουμε με 12 παίκτες κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε. Αυτό που έχω να προτείνω είναι ο καθένας να πάρει το φίλο του και να έρθει στο γήπεδο. Πρέπει να ανατρέψουμε την κατάσταση και αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να είμαστε όλοι ένα για να βοηθήσουμε τον ΑΡΗ».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved